Máte hodné vnouče?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
28.9.10 11:04

Tak kdo to mohl tušit :think: Já takovou možnost neměla, ani jednu babičku už nemáme a nejspíš bych taky předpokládala, že dospělá svéprávná ženská, co sama vychovala dítě bude schopná dodržet pár instrukcí ohl. přípravy UM. No, myslím, že zakladatelka je na tom nyní bohužel obdobně jak já - tzn spolehlivou babičku na hlídání taktéž nemá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
28.9.10 11:05
Anonymní píše:
s dítětem byl i otec-nedokázal bábu ukočírovat…já musela na rychlo odjed kvůli rodiné zaležitosti- mamce se udělalo špatně a já musela z ní do nemocnice a zase k našim domů pro věci do nemocnice za mamkou + jet pro tátu …prostě to jinak nešlo

tak tomu důvodu rozumím, asi nešlo nikoho narychlo shánět na hlídání.

takže u toho byl i otec dítěte? nedokáže si před svou matkou prosadit, jak bude postaráno o jeho dítě? Chápu, že se chlap nebude chtít sám starat o 3 týdenní ditě. Ale pokud by nastal nějaký problém, střet mezi instrukcema, které jsem dala a tím, co bude další pečující osoba vykonávat, tak bude minimálně volat, co dál. :cert:

• Citovat
  • Upravit
4633
28.9.10 11:17

Tak to je síla :(((((

Držím palce, aby se ti podařilo s tchýní udržet rel. slušný vztah a mimochodem, jak již bylo zmíněno, manžel má taky pusu a názor, ne ? Spíš by potřeboval vyškolit :)

Ale je fakt, že tendence radit a zkoušet „co my jsme dycky dělali a nic se nestalo“ má snad každá babička :( Však já jsem taky kráva, že jsme nehctěla syna posazovat, když se dokázal v šesti měsícich dokázal za ručičiky přitáhnout do sedu :mrgreen: Ale kašlu na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
28.9.10 11:22

Ach jo… chudák mimčo.

Také bych spíše než tchyni umlátila manžela…

Babičky dělají koniny a asi na to mají svým způsobem nárok… ale táta si nemůže dovolit „neubránit“ vlastního prcka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
28.9.10 11:25

Tak já celekm chápu že manžel nezakročil. Můj by se totiž choval stejně. Ono mu třeba ani nedošlo že se děje něco „tak hroznýho“ že by měl nějak zakročovat. Třeba tak nějak věřil že máti ví co dělá. Jestli i doma poslouchá jen pokyny manželky tak by se to dalo pochopit, že nějak neuvažuje nad tím že je něco špatně. Oni ti chlapy málokdy mají naštudované do detailů jak se má s miminkem zacházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
28.9.10 11:25

ráda přidám další bod:
nevěřte tchýni – vystudované zdravotní sestře, když vám tvrdí, že šťourání v zadečku réktární rourkou až do stavu, kdy z dítěte teče už jen voda a řve jak protržený je úplně nejlepší a zdraví prospěšný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
28.9.10 11:26

Ještě dodám že miminku jsou tři týdny, tak chlap těžko bude vědět co a jak. Ten z toho musí být vyjukanej jak zajíc na křižovatce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
28.9.10 11:28
PETRUCHA píše:
Ještě dodám že miminku jsou tři týdny, tak chlap těžko bude vědět co a jak. Ten z toho musí být vyjukanej jak zajíc na křižovatce. :wink:

to je jasné. proto i na hlídání na 4 hodiny ve 4m dostal písemně 2 stránky instrukcí co a jak a na závěr tučně kapitálkami - VOLAT, kdyby něco. :wink: :roll:

• Citovat
  • Upravit
28294
28.9.10 11:34

Taky nechápu otce dítěte, a to že pokud nevěděl, tak neměl žádné instrukce. Občas si připadám (teda zezačátku, teď už muž ví, co a jak malej mívá), ale občas si připadám, že na něj mluvím jak na blbce, říkala jsem mu i úplný prkotiny a jakej je asi režim a co má zhruba kdy a jak udělat.

To co píšeš, že tchýně prováděla je děs, nicméně tvůj muž je tak moc mimo, že ani neumí zaprotestovat proti Sunaru, jiné lahvičce a dál už se to pak veze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
28.9.10 11:34

Já tedy souhlasim s PETRUCHOU, že chlap dle mně vůbec netuší co je správné a co ne u tak malého dítěte. Vidím to doma, manžel mi fakt pomáhá jak může ale samostatně to zvládá až teď a to je malému 5 měsíců.
Nevím jak dlouho byla zakladatelka pryč, ale to snad všechno ani nejde stihnout, nebo je tchýně fakt " borec" že to takhle „zvládla“. Dál už se vyjádřovat nebudu, už jsem to psala v jedné diskuzi, že za toto bych fakt :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.9.10 11:35
PETRUCHA píše:
Ještě dodám že miminku jsou tři týdny, tak chlap těžko bude vědět co a jak. Ten z toho musí být vyjukanej jak zajíc na křižovatce. :wink:

Tak já byla „mimo“ sedmý den života našeho syna a přítel to holt zvládnout musel. A jak mu šlo dokrmování z hadičky přes malíček :palec: , sama bych to tak neuměla. Jen ty chlapy tak nepodceňujte. Myslím, že nechat dítě jen chlapovi by bylo bezpečnější i u zakladatelky, ale chápu, že třeba musel do práce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
28.9.10 11:41
neczuz píše:
PETRUCHA píše:
to je jasné. proto i na hlídání na 4 hodiny ve 4m dostal písemně 2 stránky instrukcí co a jak a na závěr tučně kapitálkami - VOLAT, kdyby něco. :wink: :roll:

Holky ale vždyť zakaldatelka psala že spěchala že se mamince udělalo špatně tak musela fofrem odjet. To asi nestihla dávat instrukce tchýni a ještě manželovi…zřejmě to proběhlo za letu a to bych si upřímně nepamatovala ani já, natož chlap kterýmu musíš všechno říct dvacetkrát a nejlépe názorně předvést :roll: :lol:
A navíc bych taky asi spoléhala na to že tchýně je snad normální a dokáže se pár hodin postarat o dítě aniž by skončilo na pohotovosti se žaludečníma potížema.
Tchýni bych umlátila a manželovi bych asi vynadala, že trochu nezapojil mozek…ovšem v duchu bych nadvala sobě že jsem to netušila předem. Jenže já o své tchýni vím jaká je a že se o dítě jakýhokoliv věku není schopná postarat. Jí bych nesvěřila ani kotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
28.9.10 11:43

No nevím ale zaškolit chlapa co s dítětem je snad stejné jako zaškolit tchýni - nemluvě o tom že snad doma dítě má tatínek a né tchýně tak snad ví co se s prckem jak a kdy dělá - alespoň okrajově o víkendu ví né???

I když mi taky chlap hlídal 6m dítko a volal mi po třech hodinách že se mám okamžitě vrátit že brečí jak zblázněná a nejde utišit (Von jí totiž tatínek zapomněl dát tu přesnídávku co jsem mu nachystala i s lžičkou a připomněla před odchodem. Prostě nepřešaltoval z kojence na příkrmy.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
28.9.10 12:01

Já to nebudu rozebírat… Zastávám názor, že VŽDY to jde nějak udělat, aby dítě nemusela hlídat tchýně. A že otec je od toho, aby se postaral, ikdyby to mělo být metodou pokus-omyl. V nejhorším, jak už tu někdo psal, dvoustránkovej „návod“ to jistí.

Jen se zeptám… co je framikojinovej čaj? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.9.10 12:05

Jooo, to jsem se taky chtěla zeptat :wink: , na ten čaj… :mrgreen:

…to asi mělo být fenyklový, bych řekla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek