Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hodaka píše:
Holky zakladatelka sem něco napsala,a vy se obouváte do ní,proč nenapsala plán atd.nikdo jsme tam nebyl,nevíme co se dělo s maminkou když za ní musela rychle jet.
Uvědomte si,že miminku jsou 3 týdny,tzn že je šestinedělka,skoro každá z nás si to prožila hormony bláznivý
To že manžel nereagoval tak jak měl,to na jednu stranu chápu,sám byl ze všeho vyjančenej a jeho mamka by přece měla všechno vědět když už vychovala nějaké děti.Myslím si že si od zakladatelky už vyslechl své
A nemyslím si že by žádná z nás nikdy neuděla nic za co by si později nejradši nenakopala pr…
Je poučená,že tchyni už nikdy
když někdo založí diskuzi (od slova diskutovat), tak nemůže čekaj pouze reakce tipu tchýně je pizda, dítě chudák a ty ještě větší. A pokud to čeká, tak to má na úvod napsat, většina diskutujících to pak respektuje.
Holky, proč ty naše chlapy tak podceňujete. Možná by vás překvapili. Já mám kolem sebe kamarádky, které běžně nechávají své děti (i malá miminka) hlídat manželem. Já mám 4týdenní dceru, která je plně kojena a občas se stane, že musím na pár hodin odejít a manžel se o děti postará. Krmí malou přes prst pomocí stříkačky a je v tom už docela profík. U první dcery jsem ho od začátku zaúkolovala do starosti o miminko, protože nikdy nevíte, kdy bude třeba , aby se otec sám postaral o děti. Takže, jak si to uděláte, tak to máte a pokud manžela nenecháte občas samotného pohlídat děti, tak je jasné, že pak neví, co s nimi. Moje kamarádka má 2 děti a každý třetí víkend je nechává na starost manželovi a vyráží na hory, nebo se jinak věnuje sobě. Děti jsou šťastné, že si pořádně užijí taťky a naopak a maminka je odpočatá , takže jsou všichni spokojeni
Normálně mě chytl vztek a to jsem byla jenom v půlce čtení
Takový koze bych už dítě nedala, i když pokud nebyla požádně „proškolená“, dělala to jak za stara, jinak to neumí. Proč jsi mimi nenechala na starost manželovi? To že je chlap nemusí znamenat, že se nedokáže postarat o tak malýho človíčka
Moje tchýně je oproti tvé milionová, i přesto ještě nehlídala a dlouho nebude, dokud přede mnou malou nenakrmí, nepřebalí a neutěší ![]()
karinka píše:
Holky, proč ty naše chlapy tak podceňujete. Možná by vás překvapili. Já mám kolem sebe kamarádky, které běžně nechávají své děti (i malá miminka) hlídat manželem. Já mám 4týdenní dceru, která je plně kojena a občas se stane, že musím na pár hodin odejít a manžel se o děti postará. Krmí malou přes prst pomocí stříkačky a je v tom už docela profík. U první dcery jsem ho od začátku zaúkolovala do starosti o miminko, protože nikdy nevíte, kdy bude třeba , aby se otec sám postaral o děti. Takže, jak si to uděláte, tak to máte a pokud manžela nenecháte občas samotného pohlídat děti, tak je jasné, že pak neví, co s nimi. Moje kamarádka má 2 děti a každý třetí víkend je nechává na starost manželovi a vyráží na hory, nebo se jinak věnuje sobě. Děti jsou šťastné, že si pořádně užijí taťky a naopak a maminka je odpočatá , takže jsou všichni spokojeni
Přesně, manžela teď učím poprat se se lžičkou a aby nezaprasil přikrmení vše kolem
Přijde mi ale, že chlapi tolik nepřemýšlí dopředu. Jako že třeba koupání jako takový ano, zvládnou na jedničku, ale už jim nedojde, že je dobrý si předem namíchat um, aby apk dítě během míchání neřvalo hlady a tak.
babičko - zapomněla jsem tvuj nick - Sunar dneska není ten co za vás - je to značka jako každá jiná a vyrábí se stejně jako ostatní UM v různých variantách, včetně novorozenecké.
PS pro zakladatelku - tvé nastvání pochopitelně chápu, jen míru a směřování mi opravdu není jasné.
No vidíš,to jsem nevěděla,naše vnoučata byli kojený akorát ten poslední už občas dostane UM,bo je to otesánek.Od dcery ale vím,že mu ledasco nejede.Taky proč bych kupovala něco jiného.Je to drahý a nedá se to dlouho skladovat a kvůli jdnomu dni. ![]()
Já si vzpomínám na skoro stejnou diskuzi ( nevím jak moc dávno to bylo) - tchýně popletla co mohla, nikdo matce nevolal, ona nutně musela opustit novorozeně ohledně nějaké autonehody či koupi auta nebo co..
Tohle je jak přes kopírák..
Mě to připadá trochu až moc hrozný, než aby to všechno byla do písmenka pravda..Přinejmenším přibarvené..
Zakladatelko - a nebylo by jednodušší, při odvozu maminky do nemocnice, zapojit spíš manžela??? Já vím, je to maminka, ale manžel by to určitě zvládl
a určitě líp, než doma
.
Tchýni komentovat nebudu
…
Tak jsme dneska dobojovali,malýmu horečka po čípkách spadla,ale stále teplotu má…já si jdu zítra pro antedepresiva
Tchýně dostala instrukce za pochodu-kolik UM,jak oblíct,kdy krmit,jak ukládat…
Chlap mi několikrát volal a myslím,že na seřvání to není-chtěla mu třeba dát řídkou krupičku-to zatrhl,čaj jí z ruky vyrval a hádal se s ní jak to jen šlo
Proč tchýně kupovala jinou lahvičku
a Um?! Zřejmě proto že mi chtěla dokázat,jak já jsme ta blbá a ona ta chytrá a všechno umí líp…jinak si to vysvětlit neumím,proč nerespektovala co jsem jí řekla..
k tomu seznamu -cha cha cha-mamka má těžkou cukrovku a epilepsii a nebyl čas když volala,že je po záchvatu a je jí špatně a nevíte kdy příjde druhej záchvat…měla jsem snad v klídku napsat seznam,nebo vzít sebou dítě a tahat po nemocnici
štve mě,že jsem tchýni malýho nechala,ale bohužel to neveme zpátky a tchýni jsem seřvala právem -instrukce měla a naschval je porušila,aby kázala ,že je ta nejlepší ![]()
mabit píše:
Tak jsme dneska dobojovali,malýmu horečka po čípkách spadla,ale stále teplotu má…já si jdu zítra pro antedepresiva
Tchýně dostala instrukce za pochodu-kolik UM,jak oblíct,kdy krmit,jak ukládat…
Chlap mi několikrát volal a myslím,že na seřvání to není-chtěla mu třeba dát řídkou krupičku-to zatrhl,čaj jí z ruky vyrval a hádal se s ní jak to jen šlo
Proč tchýně kupovala jinou lahvičkua Um?! Zřejmě proto že mi chtěla dokázat,jak já jsme ta blbá a ona ta chytrá a všechno umí líp…jinak si to vysvětlit neumím,proč nerespektovala co jsem jí řekla..
k tomu seznamu -cha cha cha-mamka má těžkou cukrovku a epilepsii a nebyl čas když volala,že je po záchvatu a je jí špatně a nevíte kdy příjde druhej záchvat…měla jsem snad v klídku napsat seznam,nebo vzít sebou dítě a tahat po nemocnicištve mě,že jsem tchýni malýho nechala,ale bohužel to neveme zpátky a tchýni jsem seřvala právem -instrukce měla a naschval je porušila,aby kázala ,že je ta nejlepší
Zakladatelko, už od začátku jsem psala, že se nechci navážet. spíš jsem se zkoušela na to podívat z jiné stránky. teprve teď se uceluje a vysvětluje celá situace. Ty jsi v úvodním příspěvku neuvedla žádné okolnosti, byla tam jen informace o tom, co provedla tchýně. Teď chápu, že se jednalo o vyjímečnou situaci, klobou dolů, že jsi schopná v šestinedělí jednat. Ať se malý dá co nejdříve dohromady. ![]()
no nezvládám,jsem zničená,vyčerpaná … jen mi prostě nic jinýho nezbylo…dneska ráno jsem se musela vypsat a udělat si z toho trošku legraci,jinak bych už asi odpadla úplně…
mabit píše:
no nezvládám,jsem zničená,vyčerpaná … jen mi prostě nic jinýho nezbylo…dneska ráno jsem se musela vypsat a udělat si z toho trošku legraci,jinak bych už asi odpadla úplně…
já tě chápu
je to těžký,když se nemůžeš na nikoho spolehnout
neobviňuj se z toho,že je tchyně šííílená ![]()
zuzouš : Taky jsem se u toho vytočila.. ![]()
Mabit: Do budoucna ti přeju pevné nervy…tchýně je fakt „poklad“.. ![]()
Alyss píše:
zuzouš : Taky jsem se u toho vytočila..Mabit: Do budoucna ti přeju pevné nervy…tchýně je fakt „poklad“..
A poklad se obvykle zakopává ![]()
Zakladatelka,
no, tchýně ideálna nie je, ale je predovšetkýmna tebe a manželovi, ako si ju „vycvičíte“. Každopádne je pozitívne aspoň to, že má o vnúčika záujem…
K tomu, ako sa o mimi starala - nebolo to síce suprové, ale myslím, že reaguješ trochu prehnane. Z toho, čo si písala, by mi fakt vadila tá ovocná šťava, čaj a fajčenie. Za to by som ju zvozila, a druhým dychom by to schytal manžel, že to pripustil. Pokiaľ by sa v týchto veciach nič nezmenilo, babička by už vnúčika bez mojej prítomnosti nevidela.
Ostatné - no, že ochorel asi príjemné nie je, ale zase, prečo manžel nezakročil, keď malého vyzliekala na ulici? A že si kúpila svoju fľašku a UM? Že nedokázala vyháňať prdíky rovnako dobre ako ty? To nebude vedieť nikdy, ty si matka a nikto sa o neho lepšie než ty nepostará.
Babičku by som sa snažila „vychovať“, aby rešpektovala náš spôsob starostlivosti o deti, a manžela by som viac zapojila do dennej starostlivosti, aby si bol pred matkou istejší a vedel, čo sa ako má robiť.