Máte někdo doma věcné břemeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.11.17 09:27
@iiiv píše:
@luckalatynova znáš to, když ptáčka lapají…

už, ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
18.11.17 09:28

Je to hnusné takhle říkat, ale nemovitost s věcným břemenem užívání lidé kupují kvůli nízké ceně s vidinou, že dotyčný nebude dlouho mezi živými, případně odejde do domova důchodců. Je to taková investice, předpokládám, že většinou tam kupující ani nebydlí, ale jen čekají, po smrti dotyčného se do nemovitosti nastěhují, nebo ji výhodně prodají. Ještě jsem neslyšela, že by někdo koupil nemovitost s věcným břemenem a očekával, že tam s dotyčným bude spokojeně bydlet. Možná i dotyčná si myslela, že jí dáte do smrti pokoj, a ne že se tam hned nastěhujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 09:31
@enyf píše:
Je to hnusné takhle říkat, ale nemovitost s věcným břemenem užívání lidé kupují kvůli nízké ceně s vidinou, že dotyčný nebude dlouho mezi živými, případně odejde do domova důchodců. Je to taková investice, předpokládám, že většinou tam kupující ani nebydlí, ale jen čekají, po smrti dotyčného se do nemovitosti nastěhují, nebo ji výhodně prodají. Ještě jsem neslyšela, že by někdo koupil nemovitost s věcným břemenem a očekával, že tam s dotyčným bude spokojeně bydlet. Možná i dotyčná si myslela, že jí dáte do smrti pokoj, a ne že se tam hned nastěhujete.
Ona byla ráda, že se tam stěhujeme, tam nefungovala voda, odpady, topení, zatékalo tam…ale teď prostě to chce mit všechno předělané chodí po ulici a pomlouvá nás, jak jí ubližujeme i když to prostě není pravda, tak si vymýšlí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
18.11.17 09:36
@luckalatynova píše:
Ona byla ráda, že se tam stěhujeme, tam nefungovala voda, odpady, topení, zatékalo tam…ale teď prostě to chce mit všechno předělané chodí po ulici a pomlouvá nás, jak jí ubližujeme i když to prostě není pravda, tak si vymýšlí

V tomto věku už se musí počítat s takovými věcmi. Dávejte pozor na různé formy stařeckých demencí, které se mohou projevovat i tím, že dotyčný druhé obviňuje z nesmyslů. Není to výjimka. Před pár lety byla ve zpravodajství v televizi reportáž o staré paní, kterou dospělý syn týral tak, že byla pořád o hladu, měla k jídlu jen maximálně rohlík. Z toho syna udělala televize úplnou zrůdu. No a po pár dnech se objevila krátká zpráva, že staré paní nikdo neubližoval, že má prostě Alzheimera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
18.11.17 09:37
@luckalatynova píše:

Je ji 80, proboha!! Jak si myslíš, ze se bude člověk v tomto věku chovat?!? Kompletně překope své návyky, když se k ni do baráku nakvartyrují cizi lidé?

Podle me chudák pani nedomyslela následky prodeje. Vzhledem k věku má na to ale právo.. spis je mi líto, ze ji při takovém rozhodování někdo neporadil a vše poradně nevysvětlil..

Pak by nemusela natrefit na lidi jako seš ty! Doufám, ze vás bude jednou chodit strašit!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
18.11.17 09:45

Ted tomu nerozumím všechno řeší dcera? takže paní je nesvéprávná? pokud ano tak se nediv že dělá naschvály

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 09:49
@ka2ka píše:
Ted tomu nerozumím všechno řeší dcera? takže paní je nesvéprávná? pokud ano tak se nediv že dělá naschvály

prý není nesvéprávná, ale já po tom nechápu proč má svojí dceru, od toho aby řešila věcné břemeno, dvera má plnou moc jen na řešení věcného břemene, tak mi to bylo řečeno, když jsme měli řešit rekonstrukci, neřešili jsme to s paní, ale s její dcerou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
18.11.17 09:51
@luckalatynova píše:
prý není nesvéprávná, ale já po tom nechápu proč má svojí dceru, od toho aby řešila věcné břemeno, dvera má plnou moc jen na řešení věcného břemene, tak mi to bylo řečeno, když jsme měli řešit rekonstrukci, neřešili jsme to s paní, ale s její dcerou

A od koho jste teda dum kupovali kdyz je po vasem dedovi? :nevim: to jako deda prepsal na tu druzku, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
18.11.17 09:53

@luckalatynova tak je logický, že právní věci nebude řešit 80 letý člověk, ale někdo, kdo je schopný to pochopit a případně něco zařídit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
18.11.17 09:54

A proc by dcera nemohla mít plnou moc na řešení věcného břemene? Paní už je stara, už všemu asi tak nerozumí, tak to vyřizuje dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 09:57
@a12 píše:
A od koho jste teda dum kupovali kdyz je po vasem dedovi? :nevim: to jako deda prepsal na tu druzku, jo?

ne kupovali jsme to od tety a druhou půlku nám darovala mamka, na tu družku je napsáno věcné břemeno užívání
kdyby to nebylo po dědovi, který to stavěl navrhoval, opravdu by jsme to nekoupili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 10:00
@veria píše:
A proc by dcera nemohla mít plnou moc na řešení věcného břemene? Paní už je stara, už všemu asi tak nerozumí, tak to vyřizuje dcera.

mě to nepříjde logický, když chcete něco předělat, řešíte to s někým kdo bydlí 300 km od vás daleko po telefonu aby to mohla vyřídit po telefonu zase dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
18.11.17 10:00
@luckalatynova píše:
ne kupovali jsme to od tety a druhou půlku nám darovala mamka, na tu družku je napsáno věcné břemeno užívání
kdyby to nebylo po dědovi, který to stavěl navrhoval, opravdu by jsme to nekoupili

myslím, že máte docela smůlu bud to vydržíte ještě možná 10 let a možná i víc a nebo se odstěhujete a počkáte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
18.11.17 10:18

Kdo chce kam… teď musíš jen čekat až umře, jinak s tím nic neuděláš pokud ji nehodláš přidusit polštářem :roll:

• Citovat
  • Upravit
a12
61155
18.11.17 10:21
@luckalatynova píše:
mě to nepříjde logický, když chcete něco předělat, řešíte to s někým kdo bydlí 300 km od vás daleko po telefonu aby to mohla vyřídit po telefonu zase dál…

Me i teda prijde divny ze vubec ty predelavky s nekym musite resit kdyz je to vase..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová