Máte někdo doma věcné břemeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.17 12:59

U nas je to pribuzna, takze jeji pribuzne jsou i manzelovi pribuzni, tak to az tak neva, ale chodi i v nevhodnou dobu, to me vadi. Hlavne mame miminko, rusi nas pri kojeni a spani… Tezko rict, jestli jde zakazat navsteva, to asi ne. Vadilo by mne, kdybych musela nekoho sponzorovat.

• Citovat
  • Upravit
a12
61155
24.11.17 13:53
@Anonymní píše:
Právě proto nastalo to největší peklo v rodině, protože jsem jim odmítla dělat hotel. Prostě ne a tečka. Co pak nastalo bylo šílené. Naštěstí jsem to měla předem zjištěné, protože znám příbuzné. Takže když na mě arogantně spustili, jak to bude, až babi odejde do domova, mě tedy spadla brada, ale řekla jsem ne, neexistuje. Oni se mohli zbláznit, vyhrožovali soudy, právníky, babička do toho křičela, že pořád mám málo, barák mám a pořád málo… Zkončilo to tak, že si přijedou sbalit babičky věci. Ten den sem dojeli stěhovací dodávky a traktor s vlečkou, druhý stál kus dál s vlečkou na odpad. z aut vyskákali rozzuření příbuzní. Co se jim nehodilo, vše vyházali do odpadu. Nové matrace rozpíchali nožem, peřiny rozpárali, prostě aby to bylo znehodnocené, nezbylo tu nic, ani prahy, ani garnyže, lustry. tapety postrhávali, aby jsme museli malovat, kamna vypáčili ze zdi, ale nechali je uprostřed místnosti(byla těžká), skříňka pod umyvadlem jim nešla odmontovat, tak ji aspoň urazili dvířka, ať z ní nic nemáme. Všude po podlaze střepy a rozsypané připínáčky, vyrvané prahy, rozštípané staré police ze špajzky, aby jsme je nemohli použít…rohy, stěny stěhováním omlácené, schválně ryli po zdech. Donbývali se do kotelny, pibrali by vodárnu a věřím, že i kotel(když chtěli vymlátit i vanu, slyšela jsem je). Stodolu jsem zamkla, hned po smrti dědy příbuzenstvo totiž nálet už podniklo a odvezli si motorovku, sekačku, křoviňák, traktor, dřevo, motorku…,ale jo to beru. Ale už tam nebylo co vzít, tak jsem ji zamkla, samozřejmě jsem zloděj, co před nima pozamykal majetek. Takže tak nějak dopadlo věcné břemeno u nás.

8o 8o 8o 8o 8o no ty kraso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
24.11.17 14:03

Pokud má břemeno užívání měla by přispívat i na tzv fond oprav. Popř. bych jí nechala zaplatit ty radiátory.
Přiznám se že já osobně bych to řešila s právníkem co vše věčné břemeno obnáší, pak bych podnikala další kroky ( rozpočítání záloh na energie bez velkorysosti, hezky propočet na hlavu, příspěvek na opravy, atd). Nejste charita.
Dále bych se zeptala právníka jak lze řešit zrušení věcného břemene a zeptala bych se také jak to je s návštěvami když není majitel domu. Řádně bych probrala veškeré alternativy do důsledků, pak bych jednala. Nevyjednávala, ale jednala a konala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
24.11.17 14:07
@luckalatynova píše:
Ráda bych to zjistila, já už to tak trochu i zjišťovala, ale každý právník má jiný názor…

To by asi muselo být přesně uvedeno v té smlouvě :think: věcné břemeno je prostě jistota že dotyčného nemůže z domu/bytu nikdo vyhodit ale neznamená to že do smrti může bydlet zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.17 17:25
@arinecka píše:
To by asi muselo být přesně uvedeno v té smlouvě :think: věcné břemeno je prostě jistota že dotyčného nemůže z domu/bytu nikdo vyhodit ale neznamená to že do smrti může bydlet zadarmo.

Tak přesně si to myslím i ja. A určitě budu to muset vyřešit. Protože poslouchat, že je někomu zima, pak se topí a větrá pri tom. Nechci vidět ty doplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.17 17:33
@Malina7 píše:
Pokud má břemeno užívání měla by přispívat i na tzv fond oprav. Popř. bych jí nechala zaplatit ty radiátory.
Přiznám se že já osobně bych to řešila s právníkem co vše věčné břemeno obnáší, pak bych podnikala další kroky ( rozpočítání záloh na energie bez velkorysosti, hezky propočet na hlavu, příspěvek na opravy, atd). Nejste charita.
Dále bych se zeptala právníka jak lze řešit zrušení věcného břemene a zeptala bych se také jak to je s návštěvami když není majitel domu. Řádně bych probrala veškeré alternativy do důsledků, pak bych jednala. Nevyjednávala, ale jednala a konala.

No musím sehnat právníka, který se s tím zabývá plně, spoustu jich nechce mít s tím společného, nebo nevím jak to mám jinak popsat…zjistovala jsem jak břemeno zrušit protože nám nechtěli dát hypotéku šlo to převést na smlouvu aby to nebylo v katastru strašný problém prostě ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.17 17:35
@Anonymní píše:
U nas je to pribuzna, takze jeji pribuzne jsou i manzelovi pribuzni, tak to az tak neva, ale chodi i v nevhodnou dobu, to me vadi. Hlavne mame miminko, rusi nas pri kojeni a spani… Tezko rict, jestli jde zakazat navsteva, to asi ne. Vadilo by mne, kdybych musela nekoho sponzorovat.

Aha no mě jde i to k nám chodí sousedi z ulice, protože ji něco nejde tam každého si pozve do koupelny do společné kuchyně, i když doma nejsme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
24.11.17 17:36
@luckalatynova píše:
Tak přesně si to myslím i ja. A určitě budu to muset vyřešit. Protože poslouchat, že je někomu zima, pak se topí a větrá pri tom. Nechci vidět ty doplatky.

Na těch doplatcích se bude muset podílet, jinak to nejde. Kde se píše že se musí tomu člověku topit? Ten člověk má zajištěnou střechu nad hlavou dokud nezemře ale spousta lidí to asi špatně chápe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.17 18:34
@arinecka píše:
Na těch doplatcích se bude muset podílet, jinak to nejde. Kde se píše že se musí tomu člověku topit? Ten člověk má zajištěnou střechu nad hlavou dokud nezemře ale spousta lidí to asi špatně chápe :nevim:

No, já vím že je starší člověk, ale aby si vymýšlela že tam mrzne a netopime. To mi přijde už od ní kruté. Celý den když člověk sedí v křesle a jen kouká na tv, tak není divu, že ani když se topi tak se neohřeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.17 21:25
@arinecka píše:
Na těch doplatcích se bude muset podílet, jinak to nejde. Kde se píše že se musí tomu člověku topit? Ten člověk má zajištěnou střechu nad hlavou dokud nezemře ale spousta lidí to asi špatně chápe :nevim:

No to tedy chápe špatně my musíme topit my musíme uklízet my musíme plát vše my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
25.11.17 11:21
@luckalatynova píše:
No, já vím že je starší člověk, ale aby si vymýšlela že tam mrzne a netopime. To mi přijde už od ní kruté. Celý den když člověk sedí v křesle a jen kouká na tv, tak není divu, že ani když se topi tak se neohřeje

No ale to je normální, má snad osmdesátiletý člověk běhat, aby se zahřál? Podívej jediná rada je domluvit se s právníkem nač máte nárok a pak to uplatnovat.
Ale řeknu ti jedno - my jsme doma neměli věcné břemeno, měli jsme doma maminku, která seděla selý den u kamen, nabalená jak pumpa a stěžovala si na zimu. A? co jsme mohli? Nic. vařila jsem jí, krmila jsem ji, přebalovala a umývala po ní. Ale nikdy nikdy to nebylo věcné břemeno. Ano občas jsem si myslela, že je to jo zátěž a namáhavé, ale nikdy bych o ní neřekla břemeno. I když chápu, že u vás je to cizí paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.17 11:47

@inkakřivák Ale to je sakra rozdil maminka a cizi zenska. Nekdo, kdo vas vychoval a nekdo, koho neznate skoro. A ze se o ni nechteji postarat vlastni deti… No tady obhajoba neni na miste.

• Citovat
  • Upravit
80474
25.11.17 11:51

Dobře, cizí, ale bohužel je fakt, že ani ten cizí se asi běháním po domě nezahřeje. To je prostě tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.17 12:53

@inkakřivák Ano, to chapu, ale pokud jen trochu chodi, jiste se muze zabavit navstevou sousedky, prochazkou… Ja si myslim, ze stari lide se nudi a proto jsou zli a staraji se, o co nemaji.

• Citovat
  • Upravit
25.11.17 13:09
@Anonymní píše:
@inkakřivák Ano, to chapu, ale pokud jen trochu chodi, jiste se muze zabavit navstevou sousedky, prochazkou… Ja si myslim, ze stari lide se nudi a proto jsou zli a staraji se, o co nemaji.

Ano, taky mi tak přijde, nemusí sedět a může nekam jít ale problém že ani kamarádky nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová