Máte někdo doma věcné břemeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80474
25.11.17 13:11

U každého se na stáří zesílí jeho vlastnosti. Takže člověk prátelský zůstane takový, člověk nepřátelský zůstane taky takový. Ale - tihle lidé bývají zlí i třeba právě proto, že se neumí vyrovnat se svou nesoběstačností. Mají pocit nevítaného a obtěžujícího člověka. No a když jim dáš párkrát najevo, že tě zdržují, že prudí třeba tím topením, pak jsou skutečně zatrpklí a třeba zlí. A s návštěvami je to složité - je to myslím zde, kde si někdo stěžuje, že si jeho „břemeno“ tahá domů kamarády a pak je vodí do společné kuchyně nebo koupelny. Takže ani oni to nemají lehké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.17 14:07

@inkakřivák Ano, takze mam se nechat pomlouvat a na pribuznou se jen usmivat? Vzdyt je jen stara. Proto si k tem vsem starostem, co mam, mam necham s.at na hlavu. Ona je vcelku sobestacna, pouze se ji libit ostatni ukolovat. Vzdy byla general, tak ja mam srazit paty a poslouchat.

• Citovat
  • Upravit
27767
25.11.17 14:30
@Anonymní píše:
@inkakřivák Ano, takze mam se nechat pomlouvat a na pribuznou se jen usmivat? Vzdyt je jen stara. Proto si k tem vsem starostem, co mam, mam necham s.at na hlavu. Ona je vcelku sobestacna, pouze se ji libit ostatni ukolovat. Vzdy byla general, tak ja mam srazit paty a poslouchat.

jednou budeš taky stará a možná i nemohoucí a na svoje arogantní slova si vzpomeneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.17 15:00

@ka2ka Jsem jina povaha, vdecna, kdyz mi nekdo pomuze a o cizi veci se nestaram. A nesnazte se mne namluvit, ze budu stejna, ne nejsou vsichni stari lidi stejni. Znam i ty, co jsou vdecni, kdyz nekdo pomuze a ne ze me za to jeste pomluvi, kdyz to neni presne podle predstav.

• Citovat
  • Upravit
27767
25.11.17 15:06
@Anonymní píše:
@ka2ka Jsem jina povaha, vdecna, kdyz mi nekdo pomuze a o cizi veci se nestaram. A nesnazte se mne namluvit, ze budu stejna, ne nejsou vsichni stari lidi stejni. Znam i ty, co jsou vdecni, kdyz nekdo pomuze a ne ze me za to jeste pomluvi, kdyz to neni presne podle predstav.

já nepíšu že budeš stejná píšu že jednou budeš stará a mladý se na tebe budou koukat skrz prsty jen protože už nejsi podle nich dost aktivní a je ti zima, hele ona tě karma dožene věř tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
25.11.17 15:35
@Anonymní píše:

A to jsem někde psala? A co to znamená to zde oblíbené s. át na hlavu? jakože necháš druhého říci jeho názor? Na to má přece právo. Mně se prostě nelíbí ta formulace - máme doma věcné břemeno. Můžu mít věcné břemeno na pozemku, to chápu, ale říci o starém člověku, že je věcné břemeno, je hnus. Jednou budeš taky starý člověk. A tím, že je člověk starý nepřichází o city ani o rozum, většinou. A taková hláška je krutá a je sprostá a hulvátská. Aby se k tobě taky jednou nedostalo něco podobného ve stylu - ta naše bába je věcné břemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.17 15:47

@ka2ka Jeste ze ta karma je, ze? Takova uni odpoved na vse. Ja jsem se sebou spokojena, narozdil od ni, se k ni chovam slusne. Nekradu, nerozkazuju, nelzu. Ale chtela jsem jen zakladatelku podporit, ze vim, jak na tom je. Zakladatelka nepotrebovala tisic nazoru, ale radu.

• Citovat
  • Upravit
80474
25.11.17 15:50

Ano to je pěkné, žes ji podpořila. Ale taky by ses mohla snažit pochopit, co obnáší to tvoje - je jen stará. Taky budeš. A není to jen změna vzhledu, to si pamatuj. A uvědom si, že píšeš že je stará, rozkazovačná, všem chce velet - a že taková vždycky byla. No a ty jsi mladá, poměrně těžce chápající problémy těch starých - myslíš, že až zestárneš, budeš tolerantnější? No dost pochybuju, ty duševní vlastnosti se naopak věkem skutečně prohlubují. Bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.17 16:05

@inkakřivák Takze mam delat co? Mam se nechat pomlouvat, uklizet, vyvarovat, usmivat se? Prehlizet, ze krade? Tohle je ta tolerance? Ja naopak dokazu byt hodne tolerantni, bohuzel za tech 7 let uz ten pohar pretekl. Ale z toho se nemusim nikomu zpovidat, manzelova sestra ji mela uz sebe dvakrat 14 dni a rekla, ze uz nikdy vice. Tak nevim, v kom ten problem je…

• Citovat
  • Upravit
22535
25.11.17 16:06
@inkakřivák píše:
A to jsem někde psala? A co to znamená to zde oblíbené s. át na hlavu? jakože necháš druhého říci jeho názor? Na to má přece právo. Mně se prostě nelíbí ta formulace - máme doma věcné břemeno. Můžu mít věcné břemeno na pozemku, to chápu, ale říci o starém člověku, že je věcné břemeno, je hnus. Jednou budeš taky starý člověk. A tím, že je člověk starý nepřichází o city ani o rozum, většinou. A taková hláška je krutá a je sprostá a hulvátská. Aby se k tobě taky jednou nedostalo něco podobného ve stylu - ta naše bába je věcné břemeno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.17 16:07

A stary clovek tedy muze vse a je mu vzdy odpusteno?

• Citovat
  • Upravit
22535
25.11.17 16:14

Omlouvám se, podařilo se mi odeslat bez napsání.
Chtěla jsem napsat, že podporuji „anonymní“ i zakladatelku v tom, aby našly cestu k tomu, aby seniorky v jejich domácnosti nebyly nečistotné a chovaly se slušně a nezvaly do domu cizí lidi - za předpokladu, že se zakladatelka a jiné chovají slušně k seniorkám. A aby se rodiny těch starých dam o své seniorky staraly a hlavně uklízely po nich.
Pokud je to fakt takové, jak je napsáno, tak se nedivím, že o těch seniorkách mluví jako o věcném břemenu.
Dokud člověk nezažil… já nezažila, ale moje mamka měla společnou domácnost s nevlastní tchýní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.17 16:22

@inkakřivák Rict nazor? jako ze s tchyni sedi v kuchyni, podiva se na nase kreslo a rekne, ze ho mame na ho.no, pak rekne, ze syn ma na ho.no tolik knizek a kdyz se tchyne zepta, kolik jich ma, tak rekne, ze asi dve. Ze kachle, co jsme koupili na dvur se hned rozpadnou, ze manzel udelal na ho.no synovi piskoviste, ze si tam hrat nebude, ze jsem divna, kdyz miminku davam bio ovoce a tisic dalsich veci, ze jeji navstevy znaji nasi loznici. Nikdy jsem jeste neslysela, ze by nekomu rekla, ze je rada, ze ji uklizim, umyvam okna, uklizim po ni, kdyz nedobehne, nepotrebuju, aby dekovala, ale nevystojim to jeji vecne pomlouvani za zady. Kdyz se ji na to zeptam, tak chve jen vedet, kdo me to rekl a zapira. A to ze rekla, ze jeji jedno, kdyby se manzel zabil v aute, ze jezdi rychle, ale co by pak bylo s ni… Od te doby ji nemuzu vystat, co je moc, to je moc. Mam stareho dedu a ten s lidmi jedna uplne odlisne a tomu jsem vzdy pomahala a pomaham rada.

• Citovat
  • Upravit
13010
25.11.17 16:24

@EMicina

nedovedu si příliš představit nevlastní tchyni… :think:..jak se přijde k nevlastní tchyni, nějak mi to hlava nebere

jinak taky máme s manželem v baráku pratetičku, již jí táhne ke stovce, již jsme s ní dlouho / bo jí táhne ke stovce :mrgreen: /…pečujeme, celkem to jde, pomáhají i děti, alespon je to výchovné, ona je poněkud drbna a já háklivá na soukromí, takže to co nechci aby věděli všichni jí neříkám
/ takže jí říkám docela málo/ ale jde to…rozumově je perfektní a pohybově postupně horší, ale jde to

věděli jsme o tom, když jsme do toho bydlení šli a získali jsme tak barák jako kráá – va i s pratetičkou, která má tuhý kořínek
/ což jsme taky věděli předem, bylo to hodně podobné tomu filmu na chalupě u lesa, jak tam viděli toho tatíka… :mrgreen: /

tyhlety věci je nutné opravdu předem a přesně, my máme i v břemenu " a v případě nemohoucnosti jí zajistí péči
/ zadarmo úplně nebydlí, něco malinko příspívá na energie, jinak všechny náklady tahneme my / je to náš barák, tak samozřejmě /

do baráku / vily/ se vejdeme všichni, i děti, i pratetička…ona je spokojena, my taky…ale nebejt předem jasné domluvy nebo " se pak uvidí" nešla bych do toho…

jinak zřízení věcného břemene neznamená že tam dotyčný musí bydlet zadarmo, jedině kdyby to přímo v té smlouvy bylo takto specifikováno…zde fakt velmi platí, co je psáno, to je dáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.11.17 16:27

Jo, a jedině co jsme jí trochu „omezili“ zakázali jsme jí pouštět do baráku podomní prodejce a různé nabízeče…už jen kvůli bezpečnosti, i kvůli ní i našim dětem

ona je typ, prvorepubliková dáma, dobré vychování, kterou tihleti šmejdi utahnou na vařené nudli, taky od nich kde co pokoupila, včetně slavného vysavače za sto litrů :roll: takže už ma zákaz a nesmí je sem pouštět, vůbec…čímž jsou ochráněny i její finance, jasně že

sice jako blbý ale nejde svítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová