Máte někdo doma věcné břemeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.11.17 12:10

@EMicina Nejsem zakladatelka. Kdyby byla pocurana, tak to neni tak hrozne, ale ona nedobehne na velkou a to je vsude… My to ve smlouve rozdelene nemame, takze teoreticky muze ona i my vyuzivat vse. Ale u nas je to jine. U nas bydli za tisicovku, ale tohle u nas neresim. Mame to trochu jinak. Povinnost postarat se nemam, jasne jsme ji rekli, ze pokud bude sobestacna, neni problem, ale ted se vratila pred par mesici z nemocnice a zkousela na nas, ze ji musime utirat po velke, kouPat ji, nosit snidani, tak to jsme ji rekli, ze to uz prehani. Obvolavala vsechny z rodiny nekolikrat denne. Nechala si dokonce ohrat obed v mikrovlnce, ze to nezvladne. Po baraku chodila s hulkou, ale jen kdyz tam nekdo byl, jinak litala bez ni. Je potreba si nastavit hranice a za ne nejit.
To ze nas hlida, neni jako v panelaku. My odjedeme a ona obvolava zname, ze jsme odjeli a jestli nevi, kam. Nebo si to vymysli a vyklada to, jako by to byla pravda. Stoji za dvermi a posloucha, co vykladame a pak to vyklada po dedine. Strasne zvedava.

• Citovat
  • Upravit
22535
18.11.17 12:23

Aha, popletla jsem si zakladatelku a anonymní…
V každém případě ta hygiena - fakt drsné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.17 12:34

@EMicina Ma s tim problem, ale plinku nosit nechce. Mam male dite a miminko a vzdycky je mi zle, kdyz mi po chodbe chodi dite a ja si toho vsimnu az pozdeji. Kdyz reknu, at mi to priste rekne, tak mne oznami, ze to setrela a ze za to nemuze, vzdy se zepta, jestli se to stavalo i me babicce (po ste), na tohle se clovek nef

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.17 12:35

Nedokaze pripravit.

• Citovat
  • Upravit
18.11.17 13:02
@EMicina píše:
Další moje rada - poslechnout advokáta. Zjistit, co znamená „užívání“, jestli to znamená bezplatné bydlení nebo ne.
Kdyby paní bydlela kdekoliv, nikde by nebydlela zdarma.
V našem paneláku si důchodci zažádali na ÚP o příspěvek na bydlení a dostávají ho.
Takže paní bydlí za tisícikorunu?

Ano, platí zálohy ne energie více nic, když se v baráku cokoliv rozbije je to naše placení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 13:07
@martina.se píše:
máme a je to v pohodě.. zřídili jsme ho sami :think: problém nevidim, nevim, čemu by to mělo vadit.. mmchdm, naše babi má nejtěžší stádium demence, s tím se pojí spousta starostí, agresiv jednání atd.. a stejně mi to neva, je to naše blízká osoba, i když už je jiná než před léty.. nečekáme až umře, jsme rádi za každý den, kdy tu ještě je. :think:Příspěvek upraven 18.11.17 v 12:11

Ano, to chápu ono je něco jiného když máte doma paní která se celý život chovala nejlíp jen ke své rodině a ostatní nesnášela ale u vás je to přímo příbuzná já tam mít někoho ze své rodiny tak také nedopustim tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 13:13
@Anonymní píše:
@EMicina Nejsem zakladatelka. Kdyby byla pocurana, tak to neni tak hrozne, ale ona nedobehne na velkou a to je vsude… My to ve smlouve rozdelene nemame, takze teoreticky muze ona i my vyuzivat vse. Ale u nas je to jine. U nas bydli za tisicovku, ale tohle u nas neresim. Mame to trochu jinak. Povinnost postarat se nemam, jasne jsme ji rekli, ze pokud bude sobestacna, neni problem, ale ted se vratila pred par mesici z nemocnice a zkousela na nas, ze ji musime utirat po velke, kouPat ji, nosit snidani, tak to jsme ji rekli, ze to uz prehani. Obvolavala vsechny z rodiny nekolikrat denne. Nechala si dokonce ohrat obed v mikrovlnce, ze to nezvladne. Po baraku chodila s hulkou, ale jen kdyz tam nekdo byl, jinak litala bez ni. Je potreba si nastavit hranice a za ne nejit.
To ze nas hlida, neni jako v panelaku. My odjedeme a ona obvolava zname, ze jsme odjeli a jestli nevi, kam. Nebo si to vymysli a vyklada to, jako by to byla pravda. Stoji za dvermi a posloucha, co vykladame a pak to vyklada po dedine. Strasne zvedava.

Je to hrozné úplně chápu máme společný dřez kuchyň ona si tam prala pomočene kalhoty a pak když jsem to chtěla vysvětlit řekla ostatním že jsem si to vymyslela ale mě do očí řekla že je to úplně normální že to vyplachne. No myla by jste si tam nádobí já už v životě ne myju si ho v plastovém dřezu. Dcery mi řeknou že je to řečení proti řečení a vysmějí se vám do obličeje. Záchod taky pomočený ale kdo to uklidí my protože tam spolu bydlime, přece by dcery nejeli 300 km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
18.11.17 13:25

Pokud je to takhle, vyžádala bych si konzultaci s jejím lékařem a sociálkou, ať vám řeknou co s tím/domluví jí, že ty pleny nosit prostě musí. Je to snižování i její důstojnosti a pro vás i ji riziko infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 13:28
@pst007 píše:
Pokud je to takhle, vyžádala bych si konzultaci s jejím lékařem a sociálkou, ať vám řeknou co s tím/domluví jí, že ty pleny nosit prostě musí. Je to snižování i její důstojnosti a pro vás i ji riziko infekce.

Ano, sociálku zkuste, ale mě řekli že pokud je to věcné břemeno, tak s tím skoro nic nezmůžou. Domluvit můžou, ale jestli to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
18.11.17 14:57

A co ji zkusit vyplatit? Zkusit to přes dceru a nabídnout ji nějakou částku aby zrušila věcné břemeno a odstěhovala se do nějakého penzionu pro důchodce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
18.11.17 15:50
@luckalatynova píše:
Je to hrozné úplně chápu máme společný dřez kuchyň ona si tam prala pomočene kalhoty a pak když jsem to chtěla vysvětlit řekla ostatním že jsem si to vymyslela ale mě do očí řekla že je to úplně normální že to vyplachne. No myla by jste si tam nádobí já už v životě ne myju si ho v plastovém dřezu. Dcery mi řeknou že je to řečení proti řečení a vysmějí se vám do obličeje. Záchod taky pomočený ale kdo to uklidí my protože tam spolu bydlime, přece by dcery nejeli 300 km

tak to nafot at máš důkaz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.11.17 16:25
@luckalatynova píše:
Ano, to chápu ono je něco jiného když máte doma paní která se celý život chovala nejlíp jen ke své rodině a ostatní nesnášela ale u vás je to přímo příbuzná já tam mít někoho ze své rodiny tak také nedopustim tohle

tak pak prostě takovou nemovitost nebrat, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
18.11.17 17:18

@martina.se Ano, to je presne to, na co se zakladatelka ptala. :think: Proc tu vetsina lidi pise naprosto zcesty domenky, co zakladatelka mela nebo nemela delat. Ona chce poradit, jak jednat ted, tezko prodej zpetne zrusi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 19:33
@Anonymní píše:
@martina.se Ano, to je presne to, na co se zakladatelka ptala. :think: Proc tu vetsina lidi pise naprosto zcesty domenky, co zakladatelka mela nebo nemela delat. Ona chce poradit, jak jednat ted, tezko prodej zpetne zrusi :zed:

Ani, přesně prodej už nevrátím zpět a jak jsem psala máme k tomu domů i pouto že ho zakládal děda. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.17 21:47
@hanaross píše:
A co ji zkusit vyplatit? Zkusit to přes dceru a nabídnout ji nějakou částku aby zrušila věcné břemeno a odstěhovala se do nějakého penzionu pro důchodce

To už také bylo, mysleli jsme si, že to v budoucnu nebude lehké nabídli jsme ji byt u jejich dcer, jako převést věcné břemeno do bytu, ktery by jsme koupili, a pak by nám zůstal, opravdu rok jsme ho hledali když jsme ji našli tak řekli její dcery ze ano, potom ale napsali že bychom tam stejně nejeli kdyby se jí tam něco rozbilo. Natahovali čas…když jsme ji chtěli dát 60000 do začátku bylo to málo peněz prý… Opravdu nevím co si mám myslet ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová