Máte někdo doma věcné břemeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34390
20.11.17 13:34
@Anonymní píše:
@luckalatynova ahoj tobě a anonymní, co tu psala vlastní zkušenosti.

Mám taky zkušenosti. Můj otec dostal před 20 roky dům s věcným břemenem, dožití jeho rodičů. Sourozenci nechtěli, a byli vyplaceni.

Před 3 roky otec dům převedl na mě. S věcným břemenem, moje vlastní babička, děda už zemřel. Můžu vám holky říct, že i když je to babička, tak se ani nezastydím, když napíšu čarodějnice. Co se nadělala pekla, ona a její dětičky…to by nikdo nevěřil. A ano, nemám hypotéku, spadl mi dům do klína zdarma, ale po všech těch letech a zážitcích tady… Uf, bylo to těžké a zlé. Naštěstí je už rok v domově důchodců, kam ji dali její děti. Samozřejmě nezapomněli všem říct, že je to kvůli mému týrání stařenky, že jsem ji ubližovala a byla na ni zlá, nepomáhala jí, vše jsem jí zakazovala atd atd. A protože jsme vesnice a všichni se tu znají a protože já lidi nevyhledávám, hádejte komu věří? Navíc když babička uměla být na pohled milionová pohádková laskavá stařenka…ode mě by si lidi tady nevzali ani kost, od takové hnusné tyranky..jaksi dětičky zapomněli lidem říct, že to měli hezky vymyšlené. Babku vrazit do domova a tady si jezdit na chatu. Samozřejmě poplatky a náklady, topení, vše já, plus zákaz chodit do spodního patra, protože to je babičky a babička žije a oni mají právo to užívat místo ní. Mě zakazují v mém baráku chodit dole, chodit dveřmi, mám lézr balkónem v prvním patře. Jo a jestli mám problém, poženou mě před soud a najmou si na mě právníky. No babina na jejich straně. Věcné břemeno měla jen na jeden pokoj, plus užívání společné koupelny a wc. Ale protože tu celý život žila, nechali jsme jí celé přízemí, my byli nahoře. Platila nám 1000 kč, plus menší část na uhlí. Nová střecha, elektrika, okna,…my, nic jsme po ní nechtěli. Plus náklady na její příbuzenstvo, co se tu u nás jezdilo rekreovat. No co se tu vše dělo byste mi asi ani nevěřily. Stačí že přítel nevěřil, a ten tu bydlel. Protože ona před ním byla jak med, vše popřela, vysvětlila jinak a on jí věřil, dokud sám nezjistil, co jsou zač. To s hygienou znám, vložky se tu sušívaly běžně po radiátorech, všude smrad moči, protože s vložkama šetřili a používali jednu a tu samou dokola, přepírání počur. a pokaděných oblečení v kuchyňském dřezu nebojejich odmočování v umyvadle v koupelně…ale bohužel, tohle předělat nešlo. Blbé bylo, že tím pachem bylo vše nasáklé, i my :oops: o dědu, když byl ležák jsem se postarala. To děti dali od baráku ruce pryč. jen co umřel, jako supi. Uf mohla bych psát romány. Držím vám oběma palce.

Uf, tak to je síla 8o Být tebou tak bych je z domu vyhodila, právo užívání má pouze babička, ne oni a už vůbec nemají právo co kde můžeš a kam můžeš. Normílně bych vyměnila zámek a nazdar, v případě že by se snažili do domu dostat tak bych zavolala policii, oni tam nemají co dělat, jedině že by chtěla zpět babička, to může ale oni ani náhodou. Nedej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
20.11.17 18:01

Mám jen pro anonymní ohledně toho topení - starým lidem je fakt zima. maminka běžně seděla v ušáku, zabalená do svetru, zakrytá dekou, teplé kalhoty a pletené ponožky, těsně u rozpálených kamen - a my byli na chcípnutí. A ona si občas nechala donést klidně ještě jednu deku. A to ne že by byla zlá, prostě jí byla zima. To vážně není schválnost. To ostatní nevím, ale tohle vím jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.17 18:53
@Anonymní píše:
@luckalatynova ahoj tobě a anonymní, co tu psala vlastní zkušenosti.

Mám taky zkušenosti. Můj otec dostal před 20 roky dům s věcným břemenem, dožití jeho rodičů. Sourozenci nechtěli, a byli vyplaceni.

Před 3 roky otec dům převedl na mě. S věcným břemenem, moje vlastní babička, děda už zemřel. Můžu vám holky říct, že i když je to babička, tak se ani nezastydím, když napíšu čarodějnice. Co se nadělala pekla, ona a její dětičky…to by nikdo nevěřil. A ano, nemám hypotéku, spadl mi dům do klína zdarma, ale po všech těch letech a zážitcích tady… Uf, bylo to těžké a zlé. Naštěstí je už rok v domově důchodců, kam ji dali její děti. Samozřejmě nezapomněli všem říct, že je to kvůli mému týrání stařenky, že jsem ji ubližovala a byla na ni zlá, nepomáhala jí, vše jsem jí zakazovala atd atd. A protože jsme vesnice a všichni se tu znají a protože já lidi nevyhledávám, hádejte komu věří? Navíc když babička uměla být na pohled milionová pohádková laskavá stařenka…ode mě by si lidi tady nevzali ani kost, od takové hnusné tyranky..jaksi dětičky zapomněli lidem říct, že to měli hezky vymyšlené. Babku vrazit do domova a tady si jezdit na chatu. Samozřejmě poplatky a náklady, topení, vše já, plus zákaz chodit do spodního patra, protože to je babičky a babička žije a oni mají právo to užívat místo ní. Mě zakazují v mém baráku chodit dole, chodit dveřmi, mám lézr balkónem v prvním patře. Jo a jestli mám problém, poženou mě před soud a najmou si na mě právníky. No babina na jejich straně. Věcné břemeno měla jen na jeden pokoj, plus užívání společné koupelny a wc. Ale protože tu celý život žila, nechali jsme jí celé přízemí, my byli nahoře. Platila nám 1000 kč, plus menší část na uhlí. Nová střecha, elektrika, okna,…my, nic jsme po ní nechtěli. Plus náklady na její příbuzenstvo, co se tu u nás jezdilo rekreovat. No co se tu vše dělo byste mi asi ani nevěřily. Stačí že přítel nevěřil, a ten tu bydlel. Protože ona před ním byla jak med, vše popřela, vysvětlila jinak a on jí věřil, dokud sám nezjistil, co jsou zač. To s hygienou znám, vložky se tu sušívaly běžně po radiátorech, všude smrad moči, protože s vložkama šetřili a používali jednu a tu samou dokola, přepírání počur. a pokaděných oblečení v kuchyňském dřezu nebojejich odmočování v umyvadle v koupelně…ale bohužel, tohle předělat nešlo. Blbé bylo, že tím pachem bylo vše nasáklé, i my :oops: o dědu, když byl ležák jsem se postarala. To děti dali od baráku ruce pryč. jen co umřel, jako supi. Uf mohla bych psát romány. Držím vám oběma palce.

Tak to je taky síla, hrůza. Doufám, že u nás některé věci nezajdou tak daleko, i když pomalu ale jistě dochází… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.17 19:04
@Anonymní píše:
Rodinu bych z baraku vyprala, oni na to nemaji pravo. Jinak ta nase je taky zlata, pred cizimi mi nezapomene z duchodu dat padesatikorunu pro deti, to vzdycky rostu a doma jeji chovani otresne. Dokonce tchyni rekla, ze manzel jezdi rychle, ze co kdyby se mu neco stalo, pry by ji nevadilo, kdyby se zabil ale co by bylo s ni? Aktualne na zachod dobiha naha, takze se vysvetluje, jaktoze je nasr.no na chodbe. A protoze ma horsi ruce, mame nanosy i na klikach. A jeji specialita je omylat vse dokola. Tudiz kazdy den dokazu odhadnout, kdyz prichazi, co mi rekne. Kdyz jsem ji umyvala nadobi, tak pravidelne rekla vetu:to jsi nemusela, vsak ja bych si to umyla. Po tisice jsem ji ho prestala umyvat. Nebo kdyz je na lince mleko, tak se zepta, jestli ho ma sklidit. Musim rict ano, i kdyz si ho budu nalivat, kdyz reknu ne, tak nasleduje sprska slov, ze by ho klidne uklidila a blabla bla az ho stejne uklidi. V pokoji je ji furt zima. Ma tam 23.5 stupne a tvrdi navsteve, ze si musi jit udelat caj, ze je ji zima. A je prosim v tenke halence.Jako stokrat nic umorilo vola. Fakt zla zenska. Ja jsem nekonfliktni, kdyby se ona nestarala o co nema, mohli jsme tu vklidu zit, ale je zla, vsude tvrdi, ze kdyz se chce vykoupat, musi se zeptat. Pritom si to zavedla sama, nas to vytaci.
A to nemluvim o navstevach. Kdyz nekdo prijde za nami, hned nakluse do kuchyne a zabere si je pro sebe. Specha, aby jim mohla kafe a alkohol nabidnout prvni a ja vypadala jako spatna hostitelka. Jako fakt clovek nechape, kde se to v tom starem cloveku bere.
Furt vola kvuli kravinam cele rodine, treba 5× denne a pak uz jen prozvani, aby usetrila. Jako fakt tolik drobnosti. Ale kdyby to byly drobnosti doma, tak to zkousnu, ale nesnasim to pomlouvani u znamych. Kdyz jsem ji to jednou rekla, tak lze. Pry to nerekla, ze to spatne pochopili. A to prehlizim, ze je sprosta pred 3letym synem.
Úplně chápu s topením, nejvíce mě dostalo, když jí bylo teplo a topilo se, tak ne, že by vypla termostat, otevřela okno a větrala, ale plaťte si to pak vy…Nehroší snad pro mě bylo když nám chtěla nakopnout snad poněkolikáté našeho malého psa, ten se jí vyhýbá obloukem, návštěvám říká nečum,..je toho dosti, hrozné je, že s tím člověk asi nic neudělá. A vy máte napsáno ve smlouvě, že věcné břemeno užívání je bezplatné?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.17 19:19

@luckalatynova Je to rodina. Je bezplatne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.17 19:34

@inkakřivák Psalajsem,ze ona ma na sobe halenku. Mne kdyz je zima, oblecu mikinu. Ona si stezuje. Koupila jsem ji drahou vlnenou vestu., vlnene. papuce. Ani jedno nenosi. Dekou, kterou se zakryva, bych se nezahrala ani ja, je to ustrizena letni prikryvka. Ale ona to zasadne nerekne nam, jen navsteve. Vetra a vetsinou nema topeni ani na plno, proste to nechapu.

• Citovat
  • Upravit
22535
21.11.17 04:42
@Anonymní píše:
Právě proto nastalo to největší peklo v rodině, protože jsem jim odmítla dělat hotel. Prostě ne a tečka. Co pak nastalo bylo šílené. Naštěstí jsem to měla předem zjištěné, protože znám příbuzné. Takže když na mě arogantně spustili, jak to bude, až babi odejde do domova, mě tedy spadla brada, ale řekla jsem ne, neexistuje. Oni se mohli zbláznit, vyhrožovali soudy, právníky, babička do toho křičela, že pořád mám málo, barák mám a pořád málo… Zkončilo to tak, že si přijedou sbalit babičky věci. Ten den sem dojeli stěhovací dodávky a traktor s vlečkou, druhý stál kus dál s vlečkou na odpad. z aut vyskákali rozzuření příbuzní. Co se jim nehodilo, vše vyházali do odpadu. Nové matrace rozpíchali nožem, peřiny rozpárali, prostě aby to bylo znehodnocené, nezbylo tu nic, ani prahy, ani garnyže, lustry. tapety postrhávali, aby jsme museli malovat, kamna vypáčili ze zdi, ale nechali je uprostřed místnosti(byla těžká), skříňka pod umyvadlem jim nešla odmontovat, tak ji aspoň urazili dvířka, ať z ní nic nemáme. Všude po podlaze střepy a rozsypané připínáčky, vyrvané prahy, rozštípané staré police ze špajzky, aby jsme je nemohli použít…rohy, stěny stěhováním omlácené, schválně ryli po zdech. Donbývali se do kotelny, pibrali by vodárnu a věřím, že i kotel(když chtěli vymlátit i vanu, slyšela jsem je). Stodolu jsem zamkla, hned po smrti dědy příbuzenstvo totiž nálet už podniklo a odvezli si motorovku, sekačku, křoviňák, traktor, dřevo, motorku…,ale jo to beru. Ale už tam nebylo co vzít, tak jsem ji zamkla, samozřejmě jsem zloděj, co před nima pozamykal majetek. Takže tak nějak dopadlo věcné břemeno u nás.

No, toto je fakt síla, schválně poničený byt, to by bylo na žalobu.
Vídáš se s těmi příbuznými?
A co na své příbuzné Tvůj otec? Pokud jsem si nepopletla dvě anonymní. Jestli ten se se svými sourozenci stýká.
Jak jsem ráda, že nebydlím se žádným z příbuzných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
21.11.17 19:37
@Anonymní píše:
Právě proto nastalo to největší peklo v rodině, protože jsem jim odmítla dělat hotel. Prostě ne a tečka. Co pak nastalo bylo šílené. Naštěstí jsem to měla předem zjištěné, protože znám příbuzné. Takže když na mě arogantně spustili, jak to bude, až babi odejde do domova, mě tedy spadla brada, ale řekla jsem ne, neexistuje. Oni se mohli zbláznit, vyhrožovali soudy, právníky, babička do toho křičela, že pořád mám málo, barák mám a pořád málo… Zkončilo to tak, že si přijedou sbalit babičky věci. Ten den sem dojeli stěhovací dodávky a traktor s vlečkou, druhý stál kus dál s vlečkou na odpad. z aut vyskákali rozzuření příbuzní. Co se jim nehodilo, vše vyházali do odpadu. Nové matrace rozpíchali nožem, peřiny rozpárali, prostě aby to bylo znehodnocené, nezbylo tu nic, ani prahy, ani garnyže, lustry. tapety postrhávali, aby jsme museli malovat, kamna vypáčili ze zdi, ale nechali je uprostřed místnosti(byla těžká), skříňka pod umyvadlem jim nešla odmontovat, tak ji aspoň urazili dvířka, ať z ní nic nemáme. Všude po podlaze střepy a rozsypané připínáčky, vyrvané prahy, rozštípané staré police ze špajzky, aby jsme je nemohli použít…rohy, stěny stěhováním omlácené, schválně ryli po zdech. Donbývali se do kotelny, pibrali by vodárnu a věřím, že i kotel(když chtěli vymlátit i vanu, slyšela jsem je). Stodolu jsem zamkla, hned po smrti dědy příbuzenstvo totiž nálet už podniklo a odvezli si motorovku, sekačku, křoviňák, traktor, dřevo, motorku…,ale jo to beru. Ale už tam nebylo co vzít, tak jsem ji zamkla, samozřejmě jsem zloděj, co před nima pozamykal majetek. Takže tak nějak dopadlo věcné břemeno u nás.

Já bych je do domu nepustila. Pouze na základě plné moci že mohou odvést věci babky. Jinak v takovém případě ( znehodnocování věcí i věcí co znehodnocují nemovitost zevnitř by vytočení čísla 158 byla samozřejmostí). I na tohle zákony pamatují. Mmch doufám že se To dál nepletou do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.17 05:32
@Anonymní píše:
@luckalatynova Je to rodina. Je bezplatne.

Opravdu bezplatné? Já už to právě řešila s advokátkou, a řekla mi, že pokud přímo ve smlouvě o věcné břemenu není přímo napsáno zřízeno bezplatně, tak potom nevidí proč by si nemohl ten kdo má to věcné břemeno platit za užívání, už jen proto, že dům má i jiné náklady než energie…proto právě řeším platcení za užívání, protože dnes každý právník říká něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.17 05:33
@luckalatynova píše:
Opravdu bezplatné? Já už to právě řešila s advokátkou, a řekla mi, že pokud přímo ve smlouvě o věcné břemenu není přímo napsáno zřízeno bezplatně, tak potom nevidí proč by si nemohl ten kdo má to věcné břemeno platit za užívání, už jen proto, že dům má i jiné náklady než energie…proto právě řeším platcení za užívání, protože dnes každý právník říká něco jiného.

Nesetkal se někdo s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
23.11.17 07:44

Stalo by to za zjisteni, pokud ten barak nebyl predtim na ni napsan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.17 07:49
@e008 píše:
@luckalatynova My toto resili trochu jinak, i kdyby nebylo bezplatne, najem bychom nedali. Nikdy jsem to nezjistovala. Ale u vas je to cizi osoba, stalo by to za zvazeni.

Právě nejsem necita, ale na druhou stranu proč my bychom měli všechno my platit, když tam přestalo fungovat topení, tak jsme také z našich peněz jí koupili do jejich pokojů radiátory…ale tady už se to bere jako samosdřejmost. Kdyby to byla naše příbuzná, tak také asi na to ani nepomyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.17 07:50
@e008 píše:
Stalo by to za zjisteni, pokud ten barak nebyl predtim na ni napsan…

Ne, nebyl nikdy právě…a v té smlouvě je jen věcné břemeno užívání a prý v jiných býva věcné břemeno užívání bezplatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.17 07:53
@luckalatynova píše:
Ne, nebyl nikdy právě…a v té smlouvě je jen věcné břemeno užívání a prý v jiných býva věcné břemeno užívání bezplatně

Ráda bych to zjistila, já už to tak trochu i zjišťovala, ale každý právník má jiný názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.17 12:32

Anonymní

Ještě jsem se tě chtěla zeptat jestli vám kdokoliv může do domu aniž by se zeptal???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová