Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.15 15:12
@PaníBovaryová píše:
nebude! Bude rád, že tam nemusí :cert: - vlastní dětská zkušenost

Opravdu? Nikdy te to nemrzelo a netrapila jsi se po nocich? H.

• Citovat
  • Upravit
21703
24.11.15 15:17
@Anonymní píše:
Opravdu? Nikdy te to nemrzelo a netrapila jsi se po nocich? H.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: víš, jak jsem byla ráda?
To by bylo na román to tady všechno vykládat, děcko vycítí ty skryté výčitky vůči matce a to nejen od otce, i od ostatních příbuzných. Taková ta rezervovanost a ten káravý podtón, když se ptají, co doma. Něco jako „kvůli tobě musí náš syn platit alimenty“ apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.15 15:20
@PaníBovaryová píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: víš, jak jsem byla ráda?
To by bylo na román to tady všechno vykládat, děcko vycítí ty skryté výčitky vůči matce a to nejen od otce, i od ostatních příbuzných. Taková ta rezervovanost a ten káravý podtón, když se ptají, co doma. Něco jako „kvůli tobě musí náš syn platit alimenty“ apod.

Páni..ani nevis jak jsi mne potesila!!! :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17631
24.11.15 15:28

Holky teda pardon, ale to snad nemyslite vážně. Vy si s někým uděláte dítě, podle vás teda s někým naprosto bezcharakterním a do morku kostí zkaženým, a pak doufáte, že ten člověk se s dítětem nebude stýkat, aby na něj neměl vliv?? Ale on už na něj vliv má. Dítě má jeho geny. Proč jste si teda toho bezcharakterního hajzla braly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.11.15 15:33
@Antonie Bolavá píše:
Holky teda pardon, ale to snad nemyslite vážně. Vy si s někým uděláte dítě, podle vás teda s někým naprosto bezcharakterním a do morku kostí zkaženým, a pak doufáte, že ten člověk se s dítětem nebude stýkat, aby na něj neměl vliv?? Ale on už na něj vliv má. Dítě má jeho geny. Proč jste si teda toho bezcharakterního hajzla braly?

Možná špatně čteš. V posledních příspěvcích se řeší, že otcové ztrácejí zájem o děti. A v nejednom případě na základě vlivu nové partnerky…

A pokud jde o ten bezcharakter - někdy otci hrábne až v průběhu vztahu. I to se stává :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
24.11.15 15:36
@PaníBovaryová píše:
@Kobea já se ti divím, že ses snažila jim ten vztah k exovi zachovat. Já bych se na něj vyprdla, ať si to vyžere u dětí sám

Poradil mi to dětský psycholog. Prý je to v zájmu dětí. Tak jsem jim jak ovce opakovala to, čemu jsem nevěřila :roll:. Ten samý psycholog mi řekl i to, že když se ex nevzpamatuje do konce školního roku, že jim mám říct, že už tátu nikdy neuvidí 8o. Bylo to, jako by mě praštil palicí. Naštěstí se do konce školního roku probral a děti si zase začal brát. To jsem si nedokázala představit, že bych dětem tohle řekla. Ale teď už vím, že na řešení problémových situací mám dětského psychologa. Takže se tím nezatěžuju.

• Citovat
  • Upravit
17631
24.11.15 15:37

@Kobea no. Že ztrácejí zájem a že jeto dobře. Nevím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.15 15:40
@Antonie Bolavá píše:
Holky teda pardon, ale to snad nemyslite vážně. Vy si s někým uděláte dítě, podle vás teda s někým naprosto bezcharakterním a do morku kostí zkaženým, a pak doufáte, že ten člověk se s dítětem nebude stýkat, aby na něj neměl vliv?? Ale on už na něj vliv má. Dítě má jeho geny. Proč jste si teda toho bezcharakterního hajzla braly?

Ale ne, normalne nekolik let fungoval jak tatka, syna mel rad a on k nemu rad jezdil a ja doufala ze to tak bude porad. Zmena nastala s prichodem nove zeny, ktere moje dite nesedlo. Tot vse. Rozhodne jsem si nebrala bezcharakterniho hajzla.. H.

• Citovat
  • Upravit
21703
24.11.15 18:26
@Antonie Bolavá píše:

zeptej se mé mamky :nevim: já bych s ním nežila :mrgreen:
Jinak věřím, že na začátku byl prostě jiný. vysokoškolák, strojní inženýr, jako takto umí zajímavě vyprávět o matematice, fyzice, proč se rozešli nevím, ale to, co vyváděl po rozvodu, to jako :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
24.11.15 18:29
@Kobea píše:
Poradil mi to dětský psycholog. Prý je to v zájmu dětí. Tak jsem jim jak ovce opakovala to, čemu jsem nevěřila :roll:. Ten samý psycholog mi řekl i to, že když se ex nevzpamatuje do konce školního roku, že jim mám říct, že už tátu nikdy neuvidí 8o. Bylo to, jako by mě praštil palicí. Naštěstí se do konce školního roku probral a děti si zase začal brát. To jsem si nedokázala představit, že bych dětem tohle řekla. Ale teď už vím, že na řešení problémových situací mám dětského psychologa. Takže se tím nezatěžuju.

psychologům nevěřím. byla jsem u jednoho v poradně a to byly fakt rady ptáka loskutáka :roll: A když jsem slyšela, co radí moje kamarádka párům, které mají děti, tak jsem ztratila důvěru úplně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
24.11.15 18:30
@Antonie Bolavá píše:

blbe ctes. Ja si brala normalniho chlapa. S novou partnerkou je z nej kreatura. Zajem o deti nema, skoda mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
24.11.15 18:35
@Antonie Bolavá píše:
@Kobea no. Že ztrácejí zájem a že jeto dobře. Nevím no :nevim:

zájem teda neztrácel, ale bylo to celkem nepříjemné, co jsem tam zažívala a jak jsem tam musela nuceně trávit čas - a nevím, jestli to nebylo nepříjemné i pro prarodiče, ke kterým mě vozil, když nad tím zpětně přemýšlím.

A pokud tam dítě chodit nechce, tak proč ho nutit jenom aby matka měla čisté svědomí, že zachovává vztah s otcem? K čemu? Já jsem byla ráda, že tam nemusím. Jako říkám to natvrdo, ale bylo to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
24.11.15 18:57

Možná trochu OT, ale celkem rozumná rada Koucké
 http://psychologie.cz/…vit-hranice/

naposledy, když tam radil nějaký chlap, tak jeho vyjádření bylo „vy jste dospělá, dítě má právo na své pocity, musíte ustoupit“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.11.15 19:50
@Antonie Bolavá píše:
@Kobea no. Že ztrácejí zájem a že jeto dobře. Nevím no :nevim:

Zrovna toto je vytržené z kontextu. Někdo tu psal, že dítě jezdilo od táty nešťastné (důvod se můžeme tak akorát domnívat, nikdo z nás tam nebyl :nevim: ). Zřejmě byl nějaký problém na straně otce (možná nová partnerka, která se pak postarala o to, aby otec ztratil zájem úplně). Pak je pro dítě fakt lepší, když k otci nejezdí. Takže tady je to podle mého názoru dobře.

Pak může být jiná situace. Dítě by sice rádo jelo k otci, otec má novou partnerku, i ta dítě docela bere a má ráda a matka začne prudit a manipulovat s dítětem. A tohle je špatné.

Zrovna tak se mi nelíbí situace, kdy třeba osmileté dítě nechce jezdit k tátovi a matka řekne, nemusíš, když nechceš :nevim:. To mi taky připadá špatně. Já bych minimálně řešila, proč tam to dítě nechce.

Ale nic to nemění na tom, že když otec nemá zájem (a je jedno, jaký k tomu má důvod), neexistuje žádná moc, která by ho donutila se nějak starat.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
24.11.15 19:51

@PaníBovaryová Tak já mám na dětské psychology docela kliku. Jednoho máme dohozeného od opatrovnice, tak k němu s dětmi jezdím. Od června už jsme u ně byli 2× :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky