Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kangaroo píše:
@Venetia
A ty dospělé jsou tvoje nebo nějaké nevlastní? Ja se ztrácím
mám dvě svoje dospělé, partner taky dospělou dceru z manželství ´+ 5.letého syna z předchozího vztahu
@Venetia @Kangaroo Takže znovu a polopatě. Před 20 lety jsem začala spolu s manželem částečně vychovávat jeho dítě. Podařilo se mi vybalancovat vztah já-dítě-jeho otec-jeho matka i tím, že jsem nezasahovala do výchovy dítěte a respektovala jeho matku. Vycházíme společně víc než slušně, není problém se sejít při jakékoli rodinné záležitosti. A i proto vím, že jsem při jakékoli akci, třeba včetně svatby holky, všude vítána jako manželka jejího otce.
@matkabagristy píše:
@Venetia @Kangaroo Takže znovu a polopatě. Před 20 lety jsem začala spolu s manželem částečně vychovávat jeho dítě. Podařilo se mi vybalancovat vztah já-dítě-jeho otec-jeho matka i tím, že jsem nezasahovala do výchovy dítěte a respektovala jeho matku. Vycházíme společně víc než slušně, není problém se sejít při jakékoli rodinné záležitosti. A i proto vím, že jsem při jakékoli akci, třeba včetně svatby holky, všude vítána jako manželka jejího otce.
taky mi přijde, že je fajn vycházet next/ex. Ano, na jednu stranu mi to může být ukradený, co si o mě myslí. Na druhou stranu se ím vcelku dobře dá vyhnout přesně té projikované nenávisti k dětem. a i se tim usnadní různé ty předávky, rodinné akce a tak.
@matkabagristy píše:
už chapu ![]()
@matkabagristy tak to je úctyhodné vítězství.
Ono ale urcite cele to balancovani nelezelo jen na tvých ramenou, ale musela pravděpodobně chtit i tvého manžela ex.
Přítelova ex začala z ničeho nic mit problem me jen pozdravit, a to jsem na ni nikdy nebyla protivna, kdyz jsme se potkaly pri předávání dítěte.
Neudelala jsem vubec nic špatného (podle me) a ona je nasupena kdyz me vidí, ze si s malou hraju a ze ke mne mala běží, jen co ji vyklopi u nas pred barakem. A ja delam chybu, ze občas rozhodnu o tom, co se bude dít a ze se malé venuju a občas po ni chci, at si vyčistí zuby a ucese vlasy. AHA!!!
![]()
@Venetia to je deti jako smetí
ale tak s těmi dospělými je to uz trochu neco jiného ne?
Ja myslim, ze vybudovat vztah uz s dospělým dítětem je mnohem těžší, nez s malým do 10let ![]()
@matkabagristy píše:
tichá závist
Já si naivně myslela, že bychom se s exmanželkou mohly alespoň tolerovat. No, nemohly.
Nebyla mi „ukradená“, byla (a tedy fakticky stále je) to matka dítěte, které se mnou (alespoň částečně a občasně) sdílí domácnost. Říkala jsem si, že když má problém v komunikaci s bývalým manželem, můžeme nastavit komunikaci spolu, na úrovni dvou dospělých ženských, které mají jako styčný bod její dceru. Přeci jen se o některých věcech ohledně holčiček domluví líp 2 ženské
Ale z její strany to prostě nejde a já to za ty roky už vzdala. (a jen pro upřesnění, manžela jsem jí neodvedla od rodiny, potkala jsem ho cca 8 let po jejich rozvodu). Jsem prostě pro ni „ta tátova ženská“
zvláštní, že jsem byla pozvána k jejím rodičům (a opětovně jsem), k její sestře (plánujeme společně lyže)…ale pssst, ona to nesmí vědět, to by udělala celé rodině peklo ![]()
Takže pokud vycházíš s ex, je to bezva, rozhodně to usnadní spoustu situací
Ale jak už bylo nadneseno, vůle musela být i z druhé strany.
@Kissie9 praaaaave.
Vzdycky jsou na jakykoli vztah potřeba dva. I kdyz tohle je respektive vztah 3dospelych ![]()
Kdyz jeden nechce, tak s tim proste nikdo nic neuděla. A ja teda nejsem zrovna řitní alpinista ![]()
Teda ale jako to, ze se stýkas s její rodinou je teda hustý.
Ja bych se nedivila, kdyby ex stropila scénu ![]()
Me chtela taky poznat její rodina, ale nejak na to nemam žaludek. Jsem asi máslo ![]()
@Kangaroo jasné, samovítězství jsem si připsala neprávem. Co mám vlastní děcka, chápu, co všechno musela bejvalka překousnout. Hodně štěstí, snad se to časem upraví. U nás to vlastně od začátku taky hned nebylo růžové
@Kissie9 fakt tě zvou natajňačku, jo? To je maras. Tak to je fakt trubka.
@Kangaroo píše:
@Venetia to je deti jako smetíale tak s těmi dospělými je to uz trochu neco jiného ne?
Ja myslim, ze vybudovat vztah uz s dospělým dítětem je mnohem těžší, nez s malým do 10let
S dospělými není žádný problém
@Kangaroo píše:
@Kissie9 praaaaave.
Vzdycky jsou na jakykoli vztah potřeba dva. I kdyz tohle je respektive vztah 3dospelych
Kdyz jeden nechce, tak s tim proste nikdo nic neuděla. A ja teda nejsem zrovna řitní alpinistaTeda ale jako to, ze se stýkas s její rodinou je teda hustý.
Ja bych se nedivila, kdyby ex stropila scénu
Me chtela taky poznat její rodina, ale nejak na to nemam žaludek. Jsem asi máslo
Jasně, tak ale „mi může být ukradená“ není ani z tvý strany moc dobrá startovací pozice pro dobrý vztah. Ale třeba se to fakt časem utřepe. Já měla k buchtě zpocátku taky negativní vztah, pak se to přehouplo po fáze, že jí mám na háku. Ted vycházíme vcelku dobře, bavíme se spolu. Nebýt těch dětí, tak s ní na kafe teda nejdu, ale myslím, že to takle stačí.
@Lama Lama píše:
Jasně, tak ale „mi může být ukradená“ není ani z tvý strany moc dobrá startovací pozice pro dobrý vztah. Ale třeba se to fakt časem utřepe. Já měla k buchtě zpocátku taky negativní vztah, pak se to přehouplo po fáze, že jí mám na háku. Ted vycházíme vcelku dobře, bavíme se spolu. Nebýt těch dětí, tak s ní na kafe teda nejdu, ale myslím, že to takle stačí.
Tak zase já nemám potřebu se s ex manželky stýkat ani s ním nijak komunikovat. Vrcholem naší komunikace je pozdrav. Myslím, že z jeho strany je to úplně stejné.
Na druhou stranu se i stane, že se ho zastanu, když na něj manželka, z mého pohledu, nespravedlivě a nechápavě začne nasazovat. ![]()
@opulus píše:
Tak zase já nemám potřebu se s ex manželky stýkat ani s ním nijak komunikovat. Vrcholem naší komunikace je pozdrav. Myslím, že z jeho strany je to úplně stejné.
Na druhou stranu se i stane, že se ho zastanu, když na něj manželka, z mého pohledu, nespravedlivě a nechápavě začne nasazovat.
tak u vás asi těch příležitostí moc neni. U nás se předává často. A než aby zevlila venku…
Hlavně starší dost třeba trvá na tom, že chce na oslavě narozenin i tátu. A nechce dělat více oslav. Nevidim problém mu vyhovět, otec tam dorazí s buchtou. Tak spolu něco prohodíme.
@Lama Lama píše:
tak u vás asi těch příležitostí moc neni. U nás se předává často. A než aby zevlila venku…Hlavně starší dost třeba trvá na tom, že chce na oslavě narozenin i tátu. A nechce dělat více oslav. Nevidim problém mu vyhovět, otec tam dorazí s buchtou. Tak spolu něco prohodíme.
Já zírám, fakt klobouk dolů
Když to srovnám, jak to funguje u nás, a to jsem přitom chlapa exce nepřebrala… Jak jste dlouho s exem od sebe? My jsme spolu přes 2 roky a zatím jsem se s exkou ani neviděla, natož aby mě pozvala na oslavu narozenin
A jak takové setkání probíhá? To jako všichni sedíte společně u stolu a povídáte si jakože nic?? Já bych se teda bála, že tam nakonec skončím jak 5. kolo u vozu a partner se bude vybavovat jenom s exkou ohledně dětí. Ta vaše „Buchta“ má asi hodně ostré lokty ![]()