Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Theli píše:
Já zírám, fakt klobouk dolů
Když to srovnám, jak to funguje u nás, a to jsem přitom chlapa exce nepřebrala… Jak jste dlouho s exem od sebe? My jsme spolu přes 2 roky a zatím jsem se s exkou ani neviděla, natož aby mě pozvala na oslavu narozenin
A jak takové setkání probíhá? To jako všichni sedíte společně u stolu a povídáte si jakože nic?? Já bych se teda bála, že tam nakonec skončím jak 5. kolo u vozu a partner se bude vybavovat jenom s exkou ohledně dětí. Ta vaše „Buchta“ má asi hodně ostré lokty
bych neřekla.
Se podle mě zpočátku i bála, pak zjistila, že jí neukousnu.
Jo, sedíme a povídáme. Tak jasně, že se to dost točí okolo dětí. Prostě je to první společné téma, na které natrefíš.
Tak tráví s nima čas i ona, tak v tom nevidim problém. Kdyby se se mnou chtěla bavit ex přítele, tak asi taky první téma na ráně budou děti. Nevidim na tom nic špatnýho.
@Lama Lama píše:
bych neřekla.Se podle mě zpočátku i bála, pak zjistila, že jí neukousnu.
Jo, sedíme a povídáme. Tak jasně, že se to dost točí okolo dětí. Prostě je to první společné téma, na které natrefíš.
Tak tráví s nima čas i ona, tak v tom nevidim problém. Kdyby se se mnou chtěla bavit ex přítele, tak asi taky první téma na ráně budou děti. Nevidim na tom nic špatnýho.
No, tak to je jasné, že hlavním tématem budou děti, akorát, že je to společné téma těch dvou rodičů a nextka je tam pak v takovém obsazení trochu navíc, ne? Mně by to bylo nepříjemné tam u toho být a poslouchat jak se oba dva rozněžňují nad těmi svými potomky
Já bych ani nevěděla, jak se k dítěti před exkou chovat, aby to třeba nebrala jako provokaci, kdyby se dítě přišlo se mnou pomazlit, atd… Mně vyhovuje, když je to oddělené a můžeme si tak odpustit nějaké přetvářky.
@Kangaroo píše:
@Kissie9 praaaaave.
Vzdycky jsou na jakykoli vztah potřeba dva. I kdyz tohle je respektive vztah 3dospelych
Kdyz jeden nechce, tak s tim proste nikdo nic neuděla. A ja teda nejsem zrovna řitní alpinistaTeda ale jako to, ze se stýkas s její rodinou je teda hustý.
Ja bych se nedivila, kdyby ex stropila scénu
Me chtela taky poznat její rodina, ale nejak na to nemam žaludek. Jsem asi máslo
No víš jak, její rodina pro mne byli „cizí lidi“, nepopsaný list. To, že ona je nějaká, neznamená, že takový musí být nutně i zbytek rodiny. Jasně, jela jsem tam se staženým žaludkem, ale už po pár minutách to bylo OK. Byla tam i naše dcera (pro ně úplně cizí dítě). Dokonce mi pro ni pak nabalili domácí zavařeniny, narvali ovoce ze zahrádky a čas od času pro ni něco takhle pošlou.
Nepřistupuji k lidem apriori nepřátelsky ![]()
No a její ségra je fajn ženská. Ona lyžuje, její dcery lyžují, její chlap taky, moje nevlastní dcera taky, já taky, moje dcera taky, můj chlap ne…tak prostě plánujeme spolu vyjet na lyže, no ![]()
@matkabagristy ale ja byla od zacatku milá a neměla ten postoj „je mi ukradená“, nicméně, co me z ničeho nic začala nazývat „společensky život“ a ma problem mi rict i „ahoj“, tak nevidím důvod proc jako bych se mela ja snažit se zavděčit nekomu, kdo se mnou vztah(aspon nejakej) tvořit nechce a ma bubáky v hlave ![]()
@matkabagristy píše:
@Kissie9 fakt tě zvou natajňačku, jo? To je maras. Tak to je fakt trubka.
jo fakt. Doteď o tom neví. Kdyby se to dozvěděla, zakázala by dceři navštěvovat babičku s dědou (své rodiče, u kterých jsem byla). I můj chlap tam má zákaz, jinak ji tam nebude pouštět
Takže než dělat holce zelí, prostě jí to neřeknou. Ona tím všechny dost vydírá ![]()
@Kissie9 píše:
No víš jak, její rodina pro mne byli „cizí lidi“, nepopsaný list. To, že ona je nějaká, neznamená, že takový musí být nutně i zbytek rodiny. Jasně, jela jsem tam se staženým žaludkem, ale už po pár minutách to bylo OK. Byla tam i naše dcera (pro ně úplně cizí dítě). Dokonce mi pro ni pak nabalili domácí zavařeniny, narvali ovoce ze zahrádky a čas od času pro ni něco takhle pošlou.
Nepřistupuji k lidem apriori nepřátelsky
No a její ségra je fajn ženská. Ona lyžuje, její dcery lyžují, její chlap taky, moje nevlastní dcera taky, já taky, moje dcera taky, můj chlap ne…tak prostě plánujeme spolu vyjet na lyže, no
Ta první setkání jsou prostě trapná, ke mně se donesly i nějaké pomluvy a tak. Snažte se, aby se to otřepalo. Já to mám dlouho za sebou a aktuálně tu máme jiné příklady, že to ztěžka, ale jakžtakž může jít. Vše pro dobro dětí ![]()
@Theli píše:
No, tak to je jasné, že hlavním tématem budou děti, akorát, že je to společné téma těch dvou rodičů a nextka je tam pak v takovém obsazení trochu navíc, ne? Mně by to bylo nepříjemné tam u toho být a poslouchat jak se oba dva rozněžňují nad těmi svými potomkyJá bych ani nevěděla, jak se k dítěti před exkou chovat, aby to třeba nebrala jako provokaci, kdyby se dítě přišlo se mnou pomazlit, atd… Mně vyhovuje, když je to oddělené a můžeme si tak odpustit nějaké přetvářky.
tak snad se o to dítě taky nějak staráš, trávíš s ním čas, tak co by ses o něm nemohla bavit?
Na mě to trochu dělá dojem, že bys to dítě vcelku ráda vymazala.
Nevim, jak to vnímá buchta, ale já bych se fakt klidně o andílkách přítele bavila, nemám s tím problém. Tím, že s nima mám nějaké zážitky, tak mi nedělá žádný problém se o nich bavit.
A jo, s chováním k nim před ex bych asi taky úplně nevěděla jak. Ale nestýkáme se.
Naše děti jednoznačně preferujou mě a tátu a v řpítomnosti mě a táty se v podstatě nových nijak nevšímají a i přítel se drží spíš na pozdí v interakci s dětma v přítomnosti táty. Přijde mi to rozumný a ohleduplný.
@Lama Lama píše:
tak snad se o to dítě taky nějak staráš, trávíš s ním čas, tak co by ses o něm nemohla bavit?
Na mě to trochu dělá dojem, že bys to dítě vcelku ráda vymazala.
Nevim, jak to vnímá buchta, ale já bych se fakt klidně o andílkách přítele bavila, nemám s tím problém. Tím, že s nima mám nějaké zážitky, tak mi nedělá žádný problém se o nich bavit.
A jo, s chováním k nim před ex bych asi taky úplně nevěděla jak. Ale nestýkáme se.
Naše děti jednoznačně preferujou mě a tátu a v řpítomnosti mě a táty se v podstatě nových nijak nevšímají a i přítel se drží spíš na pozdí v interakci s dětma v přítomnosti táty. Přijde mi to rozumný a ohleduplný.
Ne, dítě rozhodně vymazat nechci, ale je pravda, že kdyby přítel závazky z minula neměl, tak je to pro nás mnohem jednodušší. S dítětem vycházím dobře a mám ho ráda, ale exku zatím moc skousnout nedokážu.
Snad se to zlepší časem, až si také najde partnera…
@Theli píše:
Ne, dítě rozhodně vymazat nechci, ale je pravda, že kdyby přítel závazky z minula neměl, tak je to pro nás mnohem jednodušší. S dítětem vycházím dobře a mám ho ráda, ale exku zatím moc skousnout nedokážu.Snad se to zlepší časem, až si také najde partnera…
já z tvých příspěvků mám prostě dojem, že jsi si našla rozvedeného chlapa s dítětem, přitom by jsi si představovalal život jako s chlapem bez minulosti a závazků
Jako já cíleně tedhledala chlapa, rozvedeného, s dětmi a tak to i beru, nepřijde mi, že bez těch závazků z minulosti by to bylo jednodušší.
@Lama Lama píše:
já z tvých příspěvků mám prostě dojem, že jsi si našla rozvedeného chlapa s dítětem, přitom by jsi si představovalal život jako s chlapem bez minulosti a závazkůJako já cíleně tedhledala chlapa, rozvedeného, s dětmi a tak to i beru, nepřijde mi, že bez těch závazků z minulosti by to bylo jednodušší.
je na tom podobně jako já… já ve svém věku čekala dospělé nebo aspon pubertáky, taky z toho nejsem na větvi
@Lama Lama píše:
já z tvých příspěvků mám prostě dojem, že jsi si našla rozvedeného chlapa s dítětem, přitom by jsi si představovalal život jako s chlapem bez minulosti a závazkůJako já cíleně tedhledala chlapa, rozvedeného, s dětmi a tak to i beru, nepřijde mi, že bez těch závazků z minulosti by to bylo jednodušší.
Jo, to přiznávám… já jsem moc nevěděla, do čeho jdu a některé věci jsem si představovala jinak. Přeci jen se projevilo to, že vlastní děti nemám a nedokázala jsem si tudíž představit, jaké je to pouto mezi dvěma rodiči.
Teď to postupně zjišťuju a nejsem z toho nadšená
Ale to neznamená, že to projektuju do vztahu k partnerovu dítěti, to je prostě jenom můj vnitřní boj.
Teď mám názor takový, že by si lidi se závazky z předchozího vztahu měli účelově vybírat též partnery se závazky, protože bezdětný partner na to bude v takovém vztahu vždycky tak trochu „doplácet“. Kdybych se rozešla se svým přítelem, tak už chlapa se závazky nechci ani omylem.
@Theli píše:
Jo, to přiznávám… já jsem moc nevěděla, do čeho jdu a některé věci jsem si představovala jinak. Přeci jen se projevilo to, že vlastní děti nemám a nedokázala jsem si tudíž představit, jaké je to pouto mezi dvěma rodiči.Teď to postupně zjišťuju a nejsem z toho nadšená
Ale to neznamená, že to projektuju do vztahu k partnerovu dítěti, to je prostě jenom můj vnitřní boj.
Teď mám názor takový, že by si lidi se závazky z předchozího vztahu měli účelově vybírat též partnery se závazky, protože bezdětný partner na to bude v takovém vztahu vždycky tak trochu „doplácet“. Kdybych se rozešla se svým přítelem, tak už chlapa se závazky nechci ani omylem.
je fajn, ze to dokazes priznat.
Tak ono je to pro ty rozcedeny lakavy. Mlada, bezstarostna, navrat do casu pred detma. Ja treba zpetne vidim, co presne se zalibilo ex. Kdyz jsme ted bez deti spolecne s pritelem, tak je to zas uplnejiny rozmer. Prakticky nulove duvpdy neco resit, svoboda. Pritom ty mladata k opecovavani uz mas
@Lama Lama píše:
je fajn, ze to dokazes priznat.
Tak ono je to pro ty rozcedeny lakavy. Mlada, bezstarostna, navrat do casu pred detma. Ja treba zpetne vidim, co presne se zalibilo ex. Kdyz jsme ted bez deti spolecne s pritelem, tak je to zas uplnejiny rozmer. Prakticky nulove duvpdy neco resit, svoboda. Pritom ty mladata k opecovavani uz mas
Tak to je mi jasný, proč si přítel raději vybral bezdětnou. Ono přeci jenom žena se závazky by to dítě měla pravděpodobně ve své péči, takže by se ve spoustě věcí musel přizpůsobit. Navíc taková žena má už většinou nějaké své zázemí, rozjetou kariéru, prostě nějak nastavený život a nějak to skloubit vůbec není jednoduché. Já jsem byla naopak naprosto bez závazků (žádný majetek, žádné dluhy, čerstvě po škole, takže bez stabilní práce…), mohla jsem se přestěhovat k němu, protože on by se stěhovat kvůli dítěti nemohl. Když tady není jeho dítě, tak máme naprostou pohodičku.. Prostě pro něj je to ideální situace,… pro mě už ale podstatně méně ![]()
No, vida. tak si on vybral dobre. ppkud mu to vyhovuje a najde se nejala bezdetna, cp ho chce, tak proc by s ni nebyl. ![]()