Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
to je asi sen více tatínku… taky mi nedávno partner řekl něco, co mně málem srazilo ze židle…já bych to taky nedala ani omylem…ale zase mi nevadí, že tam jede a pomáhá jí se vším možným, pokud už to nepřehání, to i občas rýpnu, protože to nechápu
Tak měla jsem kamarádku, ta chodila s chlapem, co lítal ke své bývalce každý den - tu polička, tu kolo na autě, tu těžký nákup…a jo, skončilo to návratem k ní
Takže částečně ten negativní postoj chápu, ale z větší části mi to je prostě vzdálené ![]()
@Lama Lama jezismarja?! Hledat bezdětnýho? ![]()
Ja chlapa vubec v te době nehledala, mela jsem jich po krk.
A pak jsem potkala přítele, kterej mel proste dítě a chte nechte, laska a srdce rozhodlo.
Jasne, ze jsem vedela, ze to nebude prochazka růžovou zahradou, ale ty doporucujes se vlastne chlapů se závazky radsi zbavit, jak kdyby byl prasivej! Ten chlap muze bejt ten nejlepsi, co ti kdy zkrizil cestu, ale ty bys ho hodila pres palubu, jen proto, ze ma děcko. Kazdej vztah ma neco, kazdej chlap ma neco!
Tak si teda radsi najdu bezdetnyho, co bude alkoholik, nebo bude cumet do veden a nebo me jednoho dne ztluce jak psa!
Super rada ![]()
A laska ti neco rika? Nebo se tady fakt jedou jiny veci pro na-naivky? ![]()
@Kangaroo píše:
@Lama Lama jezismarja?! Hledat bezdětnýho?
Ja chlapa vubec v te době nehledala, mela jsem jich po krk.
A pak jsem potkala přítele, kterej mel proste dítě a chte nechte, laska a srdce rozhodlo.
Jasne, ze jsem vedela, ze to nebude prochazka růžovou zahradou, ale ty doporucujes se vlastne chlapů se závazky radsi zbavit, jak kdyby byl prasivej! Ten chlap muze bejt ten nejlepsi, co ti kdy zkrizil cestu, ale ty bys ho hodila pres palubu, jen proto, ze ma děcko. Kazdej vztah ma neco, kazdej chlap ma neco!
Tak si teda radsi najdu bezdetnyho, co bude alkoholik, nebo bude cumet do veden a nebo me jednoho dne ztluce jak psa!
Super rada
A laska ti neco rika? Nebo se tady fakt jedou jiny veci pro na-naivky?
riká. ale stejně tak, jako prostě přes zadluženýho, gamblera, alkoholika, kriminálníka… nejede vlak, ikdyby to byla láska nebeská, tak prostě jako pro bezdětnou pro mě byl tabu dětnej. Protože já bych to nedala. Takže já vás holky, s vašima trápeníma naprosto chápu, já bych to taky nedala. Ale právě proto jsem do vod ženatých, rozvedených a dětných nebrousila.
A jestli se někdo řídí jen hlasem srdce a nezvažuje objektivní skutečnosti, tak prosím, ale pak ať nefnuká.
@Lama Lama píše:
No, tak ono ani tak nejde o to, jakej typ je ex. Hlavní je, jakej typ je tvůj chlap a jestli se to slučuje s tvými předtavami. Nemá smysl všechno házet na ex. Hlavní je tvůj chlap, ale ono se to těžko přiznává. Ex bude do vašeho života zasahovat jen tak, jak tvůj partner chce a jak jí nechá. A to jak v pozitivnim smyslu, tak negativnim.
Já si pravdu přiznat umím - můj chlap je v tomhle také otevřenější a preferoval by např. abychom jednou slavili Vánoce společně, až si najde ex nového partnera (jakože 4 dospělí a děti) No, a já jsem mu dost jasně vysvětlila, že pokud mě do takového scénáře bude tlačit, tak odejdu. Takže on plně respektuje, jak to mám a nenutí mě se s jeho exkou stýkat, a protože on chce být primárně se mnou, tak to logicky funguje tak, jak to máme - tudíž tráví čas s dítětem u nás, což vyhovuje myslím všem třem. Exku tedy do věcí, které se týkají nás dvou, zasahovat nenechá - to si řešíme jen my dva. V tomto ohledu jsem s ním spokojená. Jediné, co mě štve (štvalo), je to jejich svěřování.
@Kissie9 Hele, já jsem také v kontaktu se svým ex, taky jsme si jednou byli posedět a v pohodě pokecali, ale jakmile začal ten hovor směřovat k mému současnému příteli, tak jsem od tématu odběhla, protože řešit vztahové věci se svým ex mi nepřijde vhodné, zvlášť, když od rozchodu neuběhla zas tak dlouhá doba.
Prostě ač mám exe ráda jako člověka, držím si ho raději lehce od těla.
@Theli píše:
Já si pravdu přiznat umím - můj chlap je v tomhle také otevřenější a preferoval by např. abychom jednou slavili Vánoce společně, až si najde ex nového partnera (jakože 4 dospělí a děti) No, a já jsem mu dost jasně vysvětlila, že pokud mě do takového scénáře bude tlačit, tak odejdu. Takže on plně respektuje, jak to mám a nenutí mě se s jeho exkou stýkat, a protože on chce být primárně se mnou, tak to logicky funguje tak, jak to máme - tudíž tráví čas s dítětem u nás, což vyhovuje myslím všem třem. Exku tedy do věcí, které se týkají nás dvou, zasahovat nenechá - to si řešíme jen my dva. V tomto ohledu jsem s ním spokojená. Jediné, co mě štve (štvalo), je to jejich svěřování.
@Kissie9 Hele, já jsem také v kontaktu se svým ex, taky jsme si jednou byli posedět a v pohodě pokecali, ale jakmile začal ten hovor směřovat k mému současnému příteli, tak jsem od tématu odběhla, protože řešit vztahové věci se svým ex mi nepřijde vhodné, zvlášť, když od rozchodu neuběhla zas tak dlouhá doba.Prostě ač mám exe ráda jako člověka, držím si ho raději lehce od těla.
No vidíš, a tvůj přítel ne, protože k ní má prostě jiný vztah než ty k svému ex, což je normální, nemůžeme být všichni naladěni stejně. Předpokládám, že za tvým posezením s tvým ex také nehledal nic dalšího…tak ho nech trochu dýchat
Opravdu to v jeho očích může být už jen kamarádka a ty zbytečně prudíš.
Jestli jste si společné akce vysvětlili, jak píšeš, není už moc co řešit.
Hlavně, že vy jste v pohodě a s vámi pak i jeho/jejich dítě ![]()
@Lama Lama ja ani jednou nezafnukala, ze mam chlapa s dítětem. ![]()
A navic! Jsem si sem neprisla ani pro radu, ale zajímal me pohled ostatních na situaci, kdy dítě ma nevlastního rodiče moc rádo, a ex kvuli tomu dela dusno. Ačkoli většina maminek si nedokáže představit, ze by se jim o dítě starala „vopice“, která to dítě nesnáší. Nadhodila jsem jinou situaci, z vlastni zkušenosti a je ze me fnukna
co je nešťastná, ze ma chlapa s dítětem.
Uz vim, jak funguje bulvár. Kazdej slyší to, co se mu hodi do krámu!
Příjemný nákup, děvčata ![]()
@Kissie9 píše:
No vidíš, a tvůj přítel ne, protože k ní má prostě jiný vztah než ty k svému ex, což je normální, nemůžeme být všichni naladěni stejně. Předpokládám, že za tvým posezením s tvým ex také nehledal nic dalšího…tak ho nech trochu dýchatOpravdu to v jeho očích může být už jen kamarádka a ty zbytečně prudíš.
Jestli jste si společné akce vysvětlili, jak píšeš, není už moc co řešit.
Hlavně, že vy jste v pohodě a s vámi pak i jeho/jejich dítě
My jsme si to už vyjasnili a o mě a mé rodině už se se svou ex bavit nebude, pokud jo a já se to dozvím, tak má utrum.
Hele, my jsme s partnerem majetnický oba dva, takže si nemáme moc co vyčítat ![]()
@Kangaroo píše:
@Lama Lama ja ani jednou nezafnukala, ze mam chlapa s dítětem.
A navic! Jsem si sem neprisla ani pro radu, ale zajímal me pohled ostatních na situaci, kdy dítě ma nevlastního rodiče moc rádo, a ex kvuli tomu dela dusno. Ačkoli většina maminek si nedokáže představit, ze by se jim o dítě starala „vopice“, která to dítě nesnáší. Nadhodila jsem jinou situaci, z vlastni zkušenosti a je ze me fnuknaco je nešťastná, ze ma chlapa s dítětem.
Příjemný nákup, děvčata
ale vždyt tu každej reaguje na každýho. nebyla to reakce konkrétně na tebe.
ikdyž to bylo pod citací toho příspěvku.
@Kangaroo píše:
@Lama Lama ja ani jednou nezafnukala, ze mam chlapa s dítětem.
A navic! Jsem si sem neprisla ani pro radu, ale zajímal me pohled ostatních na situaci, kdy dítě ma nevlastního rodiče moc rádo, a ex kvuli tomu dela dusno. Ačkoli většina maminek si nedokáže představit, ze by se jim o dítě starala „vopice“, která to dítě nesnáší. Nadhodila jsem jinou situaci, z vlastni zkušenosti a je ze me fnuknaco je nešťastná, ze ma chlapa s dítětem.
Příjemný nákup, děvčata
Klííííd, já mám také dětného a nepřipadám si jako fňukna
Co víme, tak ex to také špatně snáší, že je u nás holce fajn, asi by byla radši, kdybych byla semetrika, co malou nesnáší…no malou
už slečnu. Po letech se její averze vůči mně nezmírnila, ale problémy doma řešíme úplně jiné než jsou ex a její postoje ke komukoliv
Pro nás je důležité, že když jsme všichni pohromadě, fungujeme ke spokojenosti všech - někdy je to celé zalité sluncem, jindy to dře víc nebo míň, ale to ve všech rodinách, i těch úplně úplných ![]()
@matkabagristy: Jenomže dítě vychováváš, tak že mu jdeš vzorem, že opakuje chování po dospělých. Nejde nevychovávat, pokud s Tebou dítě tráví čas. Tím že dítěti poděkuješ a poprosíš ho, mu vlastně předáváš výchovu. Své vzorce. Děti jenom opakují po dospělých, případně jiných dětech.
@Jasorka já si v této diskuzi uvědomila, že jsem na spoustu špatných věcí z počátku našeho vztahu zapomněla. Nebylo to tak jednoduché, jak se mi to jeví dnes po 20 letech. Proto jsem diskuzi nechala aktuálně čerstvým maceškám. A jo holku jsem ovlivnila hodně, i ve výběru povolání
@matkabagristy píše:
@Jasorka já si v této diskuzi uvědomila, že jsem na spoustu špatných věcí z počátku našeho vztahu zapomněla. Nebylo to tak jednoduché, jak se mi to jeví dnes po 20 letech. Proto jsem diskuzi nechala aktuálně čerstvým maceškám. A jo holku jsem ovlivnila hodně, i ve výběru povolání
Zkušenosti zkušenějších vítány ![]()
@Inaris Já sice oceňuju, že píšeš pohled z té druhé strany, ale je třeba si uvědomit, že každý ten vztah je jiný. To, že ty jsi nejdůležitějš a osudová žena svého bývalého, je klidně možné, ale ne vždy to musí být tak, že ta první žena je zároveň „ta pravá“. Někdy je ten osudový vztah až ten druhý a já věřím, že pro svého partnera je ten náš vztah „ten osudový“, mám pro to své důvody si to myslet. Kdybych se cítila jako druhá, nebyla bych s ním.
Jinak fakt nechápu, proč se k tobě ten tvůj ex nevrátí, když tě evidentně tak strašně miluje… a ty mi taky připadáš, že by sis dala říct, když o něm pořád tak básníš ![]()
@Inaris píše:
To je samozřejmé, však jsem taky zmínila, že se nemusí jednat o Tvého muže… To jsi možná přehlídla.
Já jsem to nepřehlédla, ale vzhledem k tomu, že jsi reagovala na mě, tak jsem jenom upřesnila, jak náš vztah vnímám já… Pro mě by byl spíš zajímavý názor jeho exky, třeba by psala to samé, co ty a myslela si, jaká jsem jenom náhrada a ona je ta jediná femme fatal
Je fakt, že ti chlapi jsou hajzlíci a každé říkají to, co chce ta dotyčná slyšet
Já dám spíše na to chování než na nějaké kecičky a na základě jeho činů si myslím, že to se mnou myslí vážně.
@Theli píše:
Já jsem to nepřehlédla, ale vzhledem k tomu, že jsi reagovala na mě, tak jsem jenom upřesnila, jak náš vztah vnímám já… Pro mě by byl spíš zajímavý názor jeho exky, třeba by psala to samé, co ty a myslela si, jaká jsem jenom náhrada a ona je ta jediná femme fatalJe fakt, že ti chlapi jsou hajzlíci a každé říkají to, co chce ta dotyčná slyšet
Já dám spíše na to chování než na nějaké kecičky a na základě jeho činů si myslím, že to se mnou myslí vážně.
Gratuluji. Tom pripade neni duvod zarlit na exku. ![]()