Mateřský stereotyp

135
10.5.12 11:56

mateřský stereotyp

Ahoj mamky,máte také takový děsný a ubíjející stereotyp na mateřské?Jak trávíte den?U mě je to stále to samé dokola,už mi z toho začíná hrabat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
10.5.12 12:00

Tobě taky? Jak velkého máš prcka? Prcky?

• Citovat
  • Upravit
1800
10.5.12 12:01

Mně by ani nehrabalo ze stereotypu, jako z toho, že furt ječí, kňourá a leze po mně…nemůžu uvařit, natáhnout se na koberec, kde si hraje - hned je u mě a snaží se mi dostat až do vnitřností…to, že před ní nesmím jíst ani nezmiňuju :roll: máme otesánka ! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
10.5.12 12:02

Stereotyp to částečně je, ale na druhou stranu se snažím dělat různé věci. Různé ve stylu- více kamarádek, různé procházky, výlety. Teď chodíme s prckem na plavčo, v létě budem chodit na bazén, někdy zůstanem jen doma. O víkendu se snažíme něco podniknout s manželem - rodina, výlety. Stereotyp to někdy je, někdy se ale nezastavím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
10.5.12 12:02
@Yamyna píše:
Mně by ani nehrabalo ze stereotypu, jako z toho, že furt ječí, kňourá a leze po mně…nemůžu uvařit, natáhnout se na koberec, kde si hraje - hned je u mě a snaží se mi dostat až do vnitřností…to, že před ní nesmím jíst ani nezmiňuju :roll: máme otesánka ! :lol:
:pankac: přesně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.12 12:03

Pro mě je to citlivé, tak anonymně. Cítím to podobně. Malá má nějakých 14 měsíců a zatím nestojí, nechodí, v kočárku dlouho nevydrží. Dopoledne si tak nějak hrajeme. Jde spinkat. Mezi tím obrovské boje s jídlem a pitím. Odpoledne boj s jídlem a pitím a pak ven. Nějaký výlet je nemyslitelný. V autě nemáme klimatizaci a nesnáší horko. Neusedí, neuleží :zed:

• Citovat
  • Upravit
573
10.5.12 12:04

Taky jsem to tak trochu citila (ona ta pece je vycerpavajici psychicky i fyzicky) do te doby, nez zacaly zdravotni problemy malemu, za 14 dni nas ceka osklive vysetreni (resp. hodne odklivy by mohl byt vysledek - CF), tak ted si naopak uzivam kazdy den toho „stereotypu“, vymyslim nove cile prochazek a tak… Kvuli obavam o jeho zdravim mnou stridave zmita zoufalstvi a nedeje a tak mi to najednou prestalo pripadat jako stereotyp. Vazme si, kdyz je to vse stejne, protoze kdyz neni zadna zmena, neni ani k horsimu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.12 12:07

@Irisa To mě moc mrzí, právě si ještě říkám, hlavně ať je malá zdravá.

• Citovat
  • Upravit
14090
10.5.12 12:08

Jsem na tom stejně… každý den je to naprosto stejné :zed: někdy je to na palici, ale zas na jednu stranu když se na to svoje sluníčko podívám neměnila bych :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.5.12 12:09
@Irisa píše:
Taky jsem to tak trochu citila (ona ta pece je vycerpavajici psychicky i fyzicky) do te doby, nez zacaly zdravotni problemy malemu, za 14 dni nas ceka osklive vysetreni (resp. hodne odklivy by mohl byt vysledek - CF), tak ted si naopak uzivam kazdy den toho „stereotypu“, vymyslim nove cile prochazek a tak… Kvuli obavam o jeho zdravim mnou stridave zmita zoufalstvi a nedeje a tak mi to najednou prestalo pripadat jako stereotyp. Vazme si, kdyz je to vse stejne, protoze kdyz neni zadna zmena, neni ani k horsimu…
:roll: :( :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
10.5.12 12:10

Ahoj, stereotyp to teda neni ani náhodou. Spíš mam pořád pocit, že nestíham vše, co bych chtěla nebo měla :lol: V zimě plavčo, divadlo, maškaráky, herny, kamarádky, teď pískoviště, hřiště, brusle, kolo, procházky, výlety, na zahradu za rodinou, kamarádky, atd. K tomu domácnost, nákupy, trochu pracuju a jsem s dětma sama. Ale je to báječnej kolotoč :pankac: neměnila bych :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.12 12:11

A ještě by mě švihlo z těch výkyvů počasí. Taky mě mrzí, že když už ven, tak se tam dostáváme poměrně pozdě. Malá spí jen jednou denně, zato dlouho a pak hned nemůže po probuzení obědvat, to by nejedla. Takže ještě čekám až se tak nějak aklimatizuje.

• Citovat
  • Upravit
Billi
10.5.12 12:14
@Nainuva píše:
Stereotyp to částečně je, ale na druhou stranu se snažím dělat různé věci. Různé ve stylu- více kamarádek, různé procházky, výlety. Teď chodíme s prckem na plavčo, v létě budem chodit na bazén, někdy zůstanem jen doma. O víkendu se snažíme něco podniknout s manželem - rodina, výlety. Stereotyp to někdy je, někdy se ale nezastavím :mrgreen:

Tak to závidím. Bazén tu nemáme a vlastně tu nikoho neznám/nemám a ostatní mi přijdou naprosto nedružní. Nedávno jsem pozdravila maminku s kočárem a ta se na mě dívala jako na únosce malých dětí. Vrátila jsem se po 15 letech do rodného města. Manžel je buď v práci nebo dělá na stavbě a víkendy je většnou s tchánem. Takže jsem 90% času sama jen se synkem.

• Citovat
  • Upravit
2087
10.5.12 12:14

Jsem skoro v půlce těhotenství s třetím, doma jsem od 7/2006 a stereotyp tu není ani náhodou a to jsme na vsi a např. nějaká mateřská centra apod. tu vůbec nejsou, takže to není o tom že s dětmi někde trajdám.
Ale starší je ve školce, mladší se mnou doma, dopoledne musím částečně pracovat na pc, uvařit (manžel obědvá doma), potom spaní mladší, do školky a navečer si sotva pohrajou na zahradě nebo doma a už se jde spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
10.5.12 12:22

Ahojky,můžu se k vám přidat??Já tedy ted už jak je prcek větší, stereotyp ani tak moc nezažívám,ale přiznám se bez mučení,že mi ta MD občas opravdu leze na mozek a snad mě tu nikdo neodsoudí,když napíšu,že jedu s kamarádkama maminkama na prodloužený wellness víkend,malou(2roky) nechám tatínkovi a už ted se na to moooooc těšíím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí