Matka mě finančně podvedla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
26.8.19 13:42

@Majinka7 v okamžiku kdy máš soudní rozhodnutí v ruce, tak máš otevřenou cestu k exekuci.

Ono je nejpravděpodobnější, že to matka neměla na obyvák, ale na splacení dalších půjček a že bude zadlužená všude možně. Ale tím spíš by se hodil advokát, zejména pokud by tam někde byl třeba barák coby možné dědictví a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.19 13:43

@Keyllah uver je samozrejme radne splacen :oops:

• Citovat
  • Upravit
25194
26.8.19 13:45

@Keyllah nebudu se s tebou dohadovat a odkazovat na judikáty, kterých mám plnou skříň.. obě po společné dohodě zastřely faktického příjemce úvěru, který je v registru a nesplňoval kritéria úv. společnosti
tím zamlčely podstatný údaj..
Tečka.
Nedávno jsem za tohle stejné trestně stíhala dvě kamarádky z jedné nedaleké vsi, šla běžně obžaloba a následoval trestní příkaz. Pokud máš další nejasnosti k výkladu úvěrového podvodu, napiš mi SZ, zde to doporučuji již neplevelit, vše podstatné k trestnosti bylo řečeno.

Příspěvek upraven 26.08.19 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.19 13:45

@Ou ja nejak nechapu ze ji mam vydedit? ani jsem nevedela ze tohle muzu udelat a hlavne z jakeho duvodu? mozne dedictvi je, byt, chalupa.

• Citovat
  • Upravit
41603
26.8.19 13:48
@Lucy75 píše:
@Keyllah u civilního sporu je riziko, že soud (stává se to celkem často) pak dá podnět na příslušnou hospodářskou kriminálku… proto jsem psala, ať to úředně neřeší…
navíc úvěrová smlouva zní jasně - na tazatelku.. jiná smlouva bohužel neexistuje (mezi tazatelkou a matkou..) takže prát u soudu špinavé prádlo a předkládat SMS, tak to už by teda muselo jít o úplně jinou částku, aby to stálo za to… navíc uhradit soudní poplatek a ty dlouhé tahanice.. vážně by Vám to za 50tisíc stálo?

za celou svoji praxi jsem se s tím tedy nesetkala a pořád to neřeší to, že zakladatelka se vůbec nemusela dopustit podvodu ;) a jestli by mi to za to stálo? mě ne, ale zakladatelka se ptá na svoji situaci a pokud už jsou vztahy zničené a 50tis. pro ni životně důležité, pak je civilní spor logickým řešením. A pokud má sms a třeba i doklady k převodu účtu, tak její šance opravdu nejsou zanedbatelné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
26.8.19 13:49

@Ou to jo, ale on uz v tu chvili nic nemel a co mel, prepsal jeste pred tim na dceru a sveho bratra.Plat mel minimalni, ale chodil pracovat na cerno a exekuce uz mu nabihali z tech bank. Ted zazadal o insolvenci, tak se uvidi, jak to dopadne. Myslim, ze se tchyne s tema penezma muze rozloucit, dluzi ji neco kolem 600 tisic. a dal ji zatim par stovek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.8.19 13:50
@Lucy75 píše:
@Keyllah nebudu se s tebou dohadovat a odkazovat na judikáty, kterých mám plnou skříň.. obě po společné dohodě zastřely faktického příjemce úvěru, který je v registru a nesplňoval kritéria úv. společnosti
tím zamlčely podstatný údaj..
Tečka.
Nedávno jsem za tohle stejné trestně stíhala dvě kamarádky z jedné nedaleké vsi, šla běžně obžaloba a následoval trestní příkaz. Pokud máš další nejasnosti k výkladu úvěrového podvodu, napiš mi SZ, zde to doporučuji již neplevelit, vše podstatné k trestnosti bylo řečeno.Příspěvek upraven 26.08.19 v 13:46

v pořádku, nepotřebuji to s tebou řešit, protože to dělám dnes a denně a vím, že tvoje info není 100%, ale opravdu nemám potřebu se s tebou hádat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
26.8.19 13:53
@Anonymní píše:
@Ou ja nejak nechapu ze ji mam vydedit? ani jsem nevedela ze tohle muzu udelat a hlavne z jakeho duvodu? mozne dedictvi je, byt, chalupa.

na to je zas občanský zákoník :-) týká se to vzájemné vyživovací povinnosti, nejdříve rodičů k dětem a následně opačně.. holky zde měly na mysli, že jsi v riziku, že matka skončí jako bezďák a ty se o ni budeš muset starat… k pojmu vydědění mrkni na ust. § 1646 nového občanského zákoníku (NOZ), musela by to ale zřejmě řešit matka.. v tomhle nepracuji :-)

https://www.mesec.cz/…eni-prepsat/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
26.8.19 13:56
@sediza píše:
Tak já bych do toho soudu po poradě s pravníkem šla. Pokud utneš veskerý kontakt, tak tě bude mít právo ještě vydědit, pokud nejsi jediné dítě. Záleží, jak jsi na tom finančně. Pokud je pro tebe 50 tisíc hodně, tak do toho jdi. Pokud ne…asi bych utla kontakt a mela bych svatý klid. Z nekterych lidi je mi fakt zle…

Tak jestli už teď je v registru, nemá nic našetřeno, tak to tam stejně nejspíš nebude s dědictvím valné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
26.8.19 14:02
@Lucy75 píše:
hlavně na žádnou POLICII NECHOĎ, protože úvěrového podvodu se dopustí ten, kdo do úv. smlouvy uvede nepravdivé či hrubě zkreslené údaje, nebo podstatné údaje zamlčí (přečti si § 211 trestního zákoníku) A TY jsi zamlčela, že úvěr je fakticky pro jinou osobu, které by úvěr schválen nebyl, takže by ses svezla jako spolupachatelka (pomoc podle § 24 odst. 1 písm. c) tr. zákoníku).. jsou vás tisíce po republice, kteří splácíte cizí úvěr.. bývá to konec kamarádství a vztahů v rodině apod.
@Bídžej žádný soud nevyhraje - neraďte prosím úřední postup, když ho neznáte…Příspěvek upraven 26.08.19 v 13:25
Tohle mi jako podvod nepřijde. Kdyby to nechali nějak podvodem napsat na matku a ta pak nesplácela, ano je to podvod. Tohle si vzal na sebe člověk co mohl a to že peníze darovala někomu jinému je jen její boj.
@Lucy75 píše:
@vedma007 to je častý omyl laiků.. u § 211 nezáleží vůbec na tom, ZDA ÚVĚR JE ČI NENÍ SPLÁCEN, přečtěte si to prosím.. stačí zamlčet podstatné údaje při sjednávání úvěrové smlouvy, a to se zde stalo.. dost lidí za to má podmínku, pracuji v tom.

A jakou podstatnou věc zakladatelka zamlčela? Dle mě z pohledu společnosti co jí to dala nezamlčena nic. Peníze dostala legálně a může si s nimi dělat co chce, pokud je řádně zase splatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
26.8.19 14:06

Zakladatelko, jestli pro tebe není ta splátka likvidační, tak bych to neřešila a jen si řekla holt jsem blbá. Za soud bys dala taky dost a s hodně nejistým výsledkem. Jak už bylo napsáno, i kdybys vyhrála, tak peníze stejně vidět nemusíš a jen to bude stres navíc.
Ber to jako ponaučení, že se takto nevyplácí půjčovat ani v rodině. A pokud někomu nepůjčí banka, tak většinou nemá prostředky na to tu půjčku splácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.19 14:11
@Anonymní píše:
Ahoj vsichni, jak by jste resili tuto situaci? Moje mama me pred par mesici poprosila jestli si pro ni nevezmu uver 50 tisic na predelani obyvaciho pokoje, ji by to nedali ze je pry v registru, rekla ze mi to bude postupne vracet, nemela jaem duvod ji neverit ani sepisovat nejakou smlouvu, je to preci moje mama ze, ALE od te doby mi nic nevratila a napsala mi ze mi nic nevrati ze mi toho za muj zivot koupila dost, uplne otocila, takze ja ted slacim svou hypoteku s manzelem a jeste mamy uver :zed: Od te doby co mi toto napsala si mne zablokovala na socialnich sitich a ja s ni utla kontakt, vubev nevim jestli ji tohle nekdy odpustim? Co by jste delali my v me situaci?

Ahojky anonymní zažila jsem něco podobného, akorát s tím rozdílem, že chtěla půl milionu, našla si chlapa, vzala si úver koupila mu auto a hausbot a chlap nebyl, přišla exekuce a další. Bylo domluveno že ji peníze půjčím samozřejmě taky úvěr, bylo domluveno, že vše zaplatí jakmile prodá byt a koupí menší bohužel, já to nezvládla a spadla do insolvence jako samozivitelka v tu dobu, pak si našla přítele a ten nám hodně pomáhá. Naštěstí mám takové příjmy ze budu mít příští rok po 2.5 letech zaplaceno.
Nikdy jsem rekla ze to neodpustím. Protože spousty věcí jako barák a svatba musí počkat. Pak se ozvala že vseho lituje dala jednu splátku 5 tis a pak zase chtěla půjčit dalších 100tis a tím to už úplně skončilo. Pro chlapi by se rozdala a nám dceram nikdy nic nedala ani pro vnoučata. Teď je nemocná s nádorem v hlavě pod silnými opiaty. Ani to ji nezměnilo.
Rodiče si holt nevybirame. Je to smutný je nemocná a ještě k tomu pořád zlá. Sebrala mě a mě dceři úroveň kterou jsem mohla mít.

Už nikdy ji nechci vidět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.19 16:22

Zakladatelko, moc mě to mrzí. Stalo se mi něco podobného. Nikdo netušil (ani táta), že má máma dluh, až když se dostala do exekuce a dlužila cca 50 tis. Absolutně nám to nedokázala vysvětlit, proč, jak…a mně se úplně znechutila. Bylo to asi nejhorší období v mém životě. Půjčila jsem jí 30 tis. z našetřeného, zbytek otec. Taky jsem ty peníze uz neviděla. Několik měsíců jsem se jí nemohla podívat do očí a bavit se s ní. Už je to 15 let, sice se normálně bavíme a navštěvujeme, ale moje důvěra byla hluboce otřesena a asi se s tím nikdy vnitřně nevyrovnám. Už jsme se k tomu tématu doma nikdy nevraceli a je to tabu. Anonym citlivé informace.

• Citovat
  • Upravit
3581
26.8.19 20:25
@Lucy75 píše:
hlavně na žádnou POLICII NECHOĎ, protože úvěrového podvodu se dopustí ten, kdo do úv. smlouvy uvede nepravdivé či hrubě zkreslené údaje, nebo podstatné údaje zamlčí (přečti si § 211 trestního zákoníku) A TY jsi zamlčela, že úvěr je fakticky pro jinou osobu, které by úvěr schválen nebyl, takže by ses svezla jako spolupachatelka (pomoc podle § 24 odst. 1 písm. c) tr. zákoníku).. jsou vás tisíce po republice, kteří splácíte cizí úvěr.. bývá to konec kamarádství a vztahů v rodině apod.
@Bídžej žádný soud nevyhraje - neraďte prosím úřední postup, když ho neznáte…Příspěvek upraven 26.08.19 v 13:25

Prosimtě uklidni se, diskutuji, jako ostatní :roll: je fajn, že jsi dodala faktické informace, když v tom děláš, ale nemusíš se kvůli tomu čílit - kromě tebe tu nikdo tady žádný „úřední postup“ neradí, tak klídek. Jsme na diskuzním fóru, ne v právnické poradně. Myslím, že zakladatelka velmi dobře vidí, že jsi v tomto erudovaná a my ostatní jen radíme podle vlastních domněnek, které mohou a nemusejí být správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová