Matka mě v dětství týrala

Napsat příspěvek
Velikost písma:
302
20.5.19 13:13
@stinga píše:
jaké chování si dospělá osoba nechá od jiné dospělé osoby líbit, je čistě na té údajně „týrané“

Takže podle tebe je chování matky zakladatelky v pořádku a uznáváš to jako běžný standard? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
20.5.19 13:29

Pokud je podezření na to, že matka trpí poruchou osobnosti nebo duševní nemocí, nezbývá nic jiného, než se pokusit ji dostat do ordinace psychiatra. Konzultovat situaci s jejím ošetřujícím praktickým lékařem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.19 13:35
@Caboverde píše:
Děvče, nejprve si pořádně zjisti, co je vypořádání podílového spoluvlastnictví, řešila jsem osobně soudní cestou. Nejde o žádný prodej poloviny nemovitosti. Jedná se o prodej celé nemovitosti ve veřejné dražbě a následné rozdělení výtěžku mezi spoluvlastníky. Vše pod dohledem soudu. A pokud jsou vztahy opravdu špatné, nezbývá člověku nic jiného, než je definitivně přerušit, aby nedošlo k vlastní sebezáhubě. Tobě zdá se celá ta situace, kdy můžeš neustále dokolečka brečet, vyhovuje. Do změny se ti jít nechce, pak ale nechápu, proč zakládáš diskusi.

Aha, no to bych neudelala. Chatu ma rada. To bych jo to radeji nechala.

• Citovat
  • Upravit
78489
20.5.19 13:36
@Dena12 píše:
Takže podle tebe je chování matky zakladatelky v pořádku a uznáváš to jako běžný standard? :potlesk:

no jako běžný standard určitě ne, ale zakladatelka je také přinejlepším „zvláštní“, vždyť ona je na matce naprosto závislá, když ji matka dotuje finančně, shání jí doktory a další věci - ona bez matky není schopná žít v 35, takže tam je také něco špatně :nevim:
takže matka má na bedrech naložen celý zakladatelčin život a potom se chová, jak se chová
celé je to hodně nesdandartní rodinná konstelace, ale zakladatelka tam nebude bez viny, nebo to není správné slovo, ale proč není schopna svůj život řídit sama? mentální nedostatečnost, lenost, nějaká úzkostná porucha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.19 13:37
@Caboverde píše:
Takže jsi na ní závislá a neschopná se o sebe a svoje děti postarat bez pomoci. Pak si ale budeš muset ujasnit, co je tvoje priorita.

Ne, nejsem na ni zavisla. Penize jsem si od ni nepujcila jiz 20 let. Naopak jsem ji dala pulku na tuto chatu, chtela ji predevsim ona. Proc utocis? A dedukujes veci, ktere nejsou?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.19 13:40
@stinga píše:
no jako běžný standard určitě ne, ale zakladatelka je také přinejlepším „zvláštní“, vždyť ona je na matce naprosto závislá, když ji matka dotuje finančně, shání jí doktory a další věci - ona bez matky není schopná žít v 35, takže tam je také něco špatně :nevim:
takže matka má na bedrech naložen celý zakladatelčin život a potom se chová, jak se chová
celé je to hodně nesdandartní rodinná konstelace, ale zakladatelka tam nebude bez viny, nebo to není správné slovo, ale proč není schopna svůj život řídit sama? mentální nedostatečnost, lenost, nějaká úzkostná porucha?

Neschani mi doktory, protoze si ja nemohu nekam dojit. Pracuje ve zdravotnictvi a tak je schopna zaridit drivejsi termin a lepsiho lekare, popr. i vysetreni. Dela to ochotne a nezistne. Diskuze se ubira nejakym zvlastnim smerem. Adi bude lepsi kdyz budete dal rozebirat muj zivot a nas vztah, ze ktereho znate zlomek, beze me:-D

• Citovat
  • Upravit
78489
20.5.19 13:40
@Dena12 píše:
Takže podle tebe je chování matky zakladatelky v pořádku a uznáváš to jako běžný standard? :potlesk:

a přečti si zakladatelku z 10.29 - to je běžné v 35 být tak závislá na matce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
20.5.19 13:41
@Anonymní píše:
Ne, nejsem na ni zavisla. Penize jsem si od ni nepujcila jiz 20 let. Naopak jsem ji dala pulku na tuto chatu, chtela ji predevsim ona. Proc utocis? A dedukujes veci, ktere nejsou?

a proč dospělý svéprávný člověk kupuje na půl chatu s někým, kdo ho týrá a týral? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
20.5.19 13:46
@Anonymní píše:
Neschani mi doktory, protoze si ja nemohu nekam dojit. Pracuje ve zdravotnictvi a tak je schopna zaridit drivejsi termin a lepsiho lekare, popr. i vysetreni. Dela to ochotne a nezistne. Diskuze se ubira nejakym zvlastnim smerem. Adi bude lepsi kdyz budete dal rozebirat muj zivot a nas vztah, ze ktereho znate zlomek, beze me:-D

tak ale to je problém diskusí všeobecně, známe zlomek, který ty napíšeš, já si teda týrání představuji jinak a kdybych byla týraná, tak bych s tyranem nešla do společného jmění, to je úplně na hlavu postavené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.19 13:47

Zakladatelko, já ti rozumím…tohle se popisuje dost těžko někomu, kdo to nemá doma. Znáš knížku Budu vůbec někdy dost dobrá? Je to o takových matkách, o tom, jak to zdeformovalo jejich dcery, které se pak z toho nemůžou vyhrabat (a mají právě takové manipulátory kolem sebe). Je to o to těžší, že matka není černá nebo bílá. Ale je to manipulace, někde jsem četla rady, jak odpovídat, když to na tebe manipulátor zkouší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.19 13:51
@Dena12 píše:
Tady nebojuješ s větrnými mlýny, ale sama se sebou. Děláš si to mimo jiné svojí nedůsledností. Pokud jsi jí výslovně řekla, ať se po nějakém výstupu omluví (o čemž mám docela pochybnosti) a pak ses s ní po nějaké době začala bavit „jakože nic“, tak se pak nemůžeš divit, že to hnusné chování zkouší znova. A už vůbec nechápu, co by tě mělo deptat, když se spolu nebavíte.Možná by nebylo od věci v takové situaci vyhledat odbornou pomoc (psycholog), protože i když si uvedomuješ, jak se k tobě chová, máš ji zároveň tendenci bránit, a s takovým přístupem se s tím nikdy nevypořádáš.

Jakou neduslednosti? Vsak jsem psala, ze jsme v historii nekomunikovali treba rok. Kolik je ti let? Janse otam, jestli dojazea videt y v dlouhodobem horizontu. Ono treba kdyz zemre v mezicase jeji mama, narodi se deti tak se proste komunikovat zacne i kdyz te druha strana stve. Nejsem z ledu. Damy prijde mi, ze nevite, co radite. Moje mamka me opravdu tyrala, chodila jsem do terapie a jsem si jista, ze to tak bylo. Nedelala to zamerne, ale tyrani to bylo. Urcite bych to nezlehcovala. Nyni pred rozvodem jsem to tez probirala v terapii. Myslim, ze to mam vcelku srovnane. Urcite nebudu resit vztah se svoji matkou tim, ze se sni nebudu vubec stykat. Zavisla na ni nejsem ani financne ani jinak. Od 18 se zivim sama. Ale je to moje mama, takze ji vzdy se vsim pomuzu, kdyz muzu a i ona me. Na chatu jsem ji pridala penize kvuli jejimu spatnemu zdravotnimu stavi, ktery ma podle me primarne z nervu. Aby si odpocinula. Ovsem spis se tam stresuje kdecim… Nic. Dekuju za rady od holek, co podobne lidi znaji z blizka…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.19 13:53
@Caboverde píše:
Pokud je podezření na to, že matka trpí poruchou osobnosti nebo duševní nemocí, nezbývá nic jiného, než se pokusit ji dostat do ordinace psychiatra. Konzultovat situaci s jejím ošetřujícím praktickým lékařem.

K psychiatrovi? Nevis o cem mluvis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.19 14:04

Mě nejvíc pomohlo posílit se „zevnitř“ -obrnit se a nenechat se vytáčet nebo natlačit do výčitek svědomí, jaká jsem hrozná dcera (prostě mám takovou představu, že si na setkání s ní obléknu pomyslnou pláštěnu" a ty jedovaté řeči se ke mě nedostanou, stečou po povrchu). Beru ji jako nemocnou, citově strádající od dětství -většinou se to předává -i moje babička se tak chovala, tak jsem si dala za úkol tohle chování „zrušit“.

• Citovat
  • Upravit
6735
20.5.19 14:07
@Anonymní píše:
Vlastne se chci jen vypovidat. Tyrani pokracuje vlastne dodnes. Byt mam samozrejme svoji mamu rada a ma i dobre vlastnosti, tak m priznat, ze je despota, tyran i schopny manipulator. Pravidelne lze, aby dosahla sveho, prekrucuje, zacne byt desne neprijemna, kvuli tomu, ze na neco. zapomnela, obvini te z toho, zacne vytahovat dalsi a dalsi nesmysly a kdyz uz to nevydrzis a reknes ji at to necha, ze to je nesmysl, proste se branis, tak.na tebe vytahne, nejakou citlivou zalezitost. Dneska me treba rekla, ze mam s kazdym jenom konflikty, vcetne meho muze ( s kterym se rozvadim kvuli domacimu nasili - i fyzickemu). V terapii mi rekli, ze vlastne jsem si nasla chlapa podobneho svoji mame a je to pravda. Cele dopoledne me depta a pak prijde soused a ona je sarmantni a okouzlujici, ja se nestacim divit, jsem zarazena a pak se nekde z druhe ruky dozvim, ze jsem takova nemluvna, sucha, kdezto moje mama je suprova baba. Ja jsem fakt vydeptana az na kost. Nezazil jste nekdo s mamou neco podobneho? Ja s ni nechci uplne prerusovat kontakty, mame i spolecnou chalupu, kam jezdime a moje deji milujou. Ale bojim se o jejich dusevni zdravi, kdyz uz jsem konecne odstrihla jejich otce ( i kdyz vetsina nasich konfliktu neprobihali pred nima a deti jsou obe do tri let veku), tak jsou svedkem toho, jak. jejich milovana babicka dusi jejich mamu, ta uu se neudrzi a argumentuje i kdyz vi, ze to nema zadnou cenu. Nevim, neporadite nekdo? Ja zatim chci omezit setkani na chate na 1× za 14 dni ( dopravu vyhradne oddelene - v aute pokud ridi neustale vznikaji konflikty, ze se kvuli ztratila a ze kvuli me neco zapomnela atd.). Bojim se deti u babicky nechavat samotne, prptoze ji tlaci kliny do hlavy ( jak jsem zjistila).

Jo, vím přesně, o čem mluvíš. Mám matku podobného ražení a jen při čtení tvého příspěvku se mi svírá hrdlo. Moje rada?

• omez kontakt na minimum, nezměníš ji, k psychiatrovi nikdy nedotáhneš
  • nesděluj jí žádné citlivé informace, o sobě s ní nikdy nemluv, protože vše použije proti tobě, nebo si nějakou blbost vymyslí
  • děti - to je samostatná kapitola. Zatím to je ok, ale jestli zjistím, že o mě vykládá něco hnusného nebo ponižujícího, tak s nima trávit čas sama nebude
  • my bydlíme skoro 1000 km daleko, ale děti tam mají jet na prázdniny, já s ní pod jednou střechou vydržím max. 2 dny a i to je utrpení
  • já se od ní odstěhovala v 18-ti, radši jsem přerušila VŠ a chvíli pracovala a šetřila, abych na ní nebyla závislá, VŠ jsem dostudovala potom

Ten, kdo takovou matku neměl, ať radši neradí, gratuluji, že nevíte, co znamená psychické týrání. Hodně síly a drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
20.5.19 14:20
@Anonymní píše:
Jakou neduslednosti? Vsak jsem psala, ze jsme v historii nekomunikovali treba rok. Kolik je ti let? Janse otam, jestli dojazea videt y v dlouhodobem horizontu. Ono treba kdyz zemre v mezicase jeji mama, narodi se deti tak se proste komunikovat zacne i kdyz te druha strana stve. Nejsem z ledu. Damy prijde mi, ze nevite, co radite. Moje mamka me opravdu tyrala, chodila jsem do terapie a jsem si jista, ze to tak bylo. Nedelala to zamerne, ale tyrani to bylo. Urcite bych to nezlehcovala. Nyni pred rozvodem jsem to tez probirala v terapii. Myslim, ze to mam vcelku srovnane. Urcite nebudu resit vztah se svoji matkou tim, ze se sni nebudu vubec stykat. Zavisla na ni nejsem ani financne ani jinak. Od 18 se zivim sama. Ale je to moje mama, takze ji vzdy se vsim pomuzu, kdyz muzu a i ona me. Na chatu jsem ji pridala penize kvuli jejimu spatnemu zdravotnimu stavi, ktery ma podle me primarne z nervu. Aby si odpocinula. Ovsem spis se tam stresuje kdecim… Nic. Dekuju za rady od holek, co podobne lidi znaji z blizka…

Diskuse není o mě. Ale je mi dost na to, abych byla zcela samostatná a měla pořádek ve vztazích s lidma kolem sebe - a ne vždy to bylo jednoduché, pár osobních zkušeností s „toxickými“ lidmi mám. Řešením je důslednost, případně ignorance - a musíš začít u sebe.

Tvoje matka se tak chová, protože ví, že jsi slabá a nakonec ustoupíš. K cizím si to nedovolí, protože ti by se s ní už nikdy nebavili.

Ale dělej, jak myslíš, a hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová