Matka mě v dětství týrala

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.5.19 14:22
@Anonymní píše:
Zakladatelko, já ti rozumím…tohle se popisuje dost těžko někomu, kdo to nemá doma. Znáš knížku Budu vůbec někdy dost dobrá? Je to o takových matkách, o tom, jak to zdeformovalo jejich dcery, které se pak z toho nemůžou vyhrabat (a mají právě takové manipulátory kolem sebe). Je to o to těžší, že matka není černá nebo bílá. Ale je to manipulace, někde jsem četla rady, jak odpovídat, když to na tebe manipulátor zkouší.

Diky, cetla jsem to kdysi v anglictine. Ja si driv myslela i ze je chyba ve me, nebo ze neco s tim mohu delat, aby byla „normalni mama“. Cetla jsem tehdy toho vic a pomohlo to. Ja ty otazky take cetla, ale potom v praxi to vzdy nedomyslim.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
20.5.19 14:29
@Anonymní píše:
K psychiatrovi? Nevis o cem mluvis.

Vzhledem k tomu, že už nemám ani jednoho žijícího rodiče a byla jsem nucena řešit kde co, tak se obávám, že mám více zkušeností, než ty. Problémy si způsobuješ především sama, přeji hodně štěstí v dalším životě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.19 14:37
@stinga píše:
tak ale to je problém diskusí všeobecně, známe zlomek, který ty napíšeš, já si teda týrání představuji jinak a kdybych byla týraná, tak bych s tyranem nešla do společného jmění, to je úplně na hlavu postavené :nevim:

Máš naprostou pravdu, a to píšu z pozice dítěte, které bylo skutečně týrané, mlácené a mrzačené. V dospělosti nebyl důvod ve vztazích pokračovat, natož investovat do společného majetku.

• Citovat
  • Upravit
31292
20.5.19 14:48
@Dena12 píše:
Takže podle tebe je chování matky zakladatelky v pořádku a uznáváš to jako běžný standard? :potlesk:

ne, není to standard, ale zakladatelka s sebou bohužel nechá orat, takže její máma dělá jen to, co jí sama zakladatelka dovoluje.

Zakladatelko, moje rada i po čtyřech stranách zní pořád stejně.
Musíš si určit priority. Stojí ti půlka chaty za tvoje nervy, za obavy, že co máma provádí s tvýma dětma, za buzeraci a věčné porývání tvého sebevědomí a to, že tě psychicky vydírá (jak jako že tě omylem někde za trest zamkne, sjede autem do příkopu…???).
Nebo si tak zmanipulovaná, že už sama máš pocit, že si prostě neschopná a blbá, a že to sama nedokážeš?
To si ve stejné pozici, jako bývají týrané manželky. Řešením je se odstěhovat, přerušit kontakty, navštívit psychologa.

Mojí mámy bylo vždycky až dost, ale mě by prostě ani nenapadlo si s ní pořizovat napůl chatu nebo se s ní jinak uvázat. Nic o ní nechci, abych jí nemusela být za něco vděčná a pak musela to nebo ono, protože…Ne. Prostě samostatné jednotky.
Ona mi maximálně jednou za čas zavolá, často mě sprdne, že se ani neozvu :roll:, tak jí řeknu, že ona na mě číslo má, takže se ozvat může i ona, kdyby o to stála. Párkrát do roka se vídáme, dostaly sme se do jakési fáze klidu zbraní, ale výraznější vazby tam prostě nejsou… :nevim:

Opravdu si to děláš sama a s každým argumentem zde v diskusi si ty najdeš omluvu, proč do toho nejde říznout.
Jako já tě chápu, ale pak ti opravdu není moc co poradit… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.5.19 15:13
@Anonymní píše:
Ano, pomohla mi financne, kdykoliv jsem potrebovala, hlida deti, kdyz chodim do skoly, pomaha mi dohodit doktory, kdyz je treba, pokazde se snazi pomoct, pokud je nejaka situace k reseni. Vis co, to asi clovek, co to nezazil nepochopi. To je prave ten problem s temito lidmi, nejsou to v podstate zly lide. Asi nejaka porucha osobnosti, nevim :nevim:

Takže tě týrala, teď tě deptá, ale v postatě je fajn. Ok. O vztahu s mámou bych mohla vyprávět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
20.5.19 15:45
@Russet píše:
Takže tě týrala, teď tě deptá, ale v postatě je fajn. Ok. O vztahu s mámou bych mohla vyprávět…

Právě, že tyhle manipulativní matky dokážou být dost obětavé, jen aby si tě na chvíli získaly a pak zase začnou s psychickým terorem. Oni svou oběť pustit nechtějí. Za mě také jediné, co funguje, je se odstřihnout, psychicky i fyzicky, získat nadhled na jejím chováním a nepřistupovat na ty její hry. Na chatu bych s ní nejezdila ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.19 15:47

@Russet Mam pocit, ze vidis lidi cernobile. Lide nejsou jen dobri a zly.

• Citovat
  • Upravit
53518
20.5.19 15:52
@Anonymní píše:
@Russet Mam pocit, ze vidis lidi cernobile. Lide nejsou jen dobri a zly.

Hele, když mě někdo deptá, vysává ze mě energii, tak se s ním nevídám. Nesnáším citové upíry. Tvá matka s nikým jiným nevyjde. Protože jediná, kdo ji bude neustále omlouvat, jsi ty. Máma něco podobného dělala taky, takže jsme se pár let vůbec nebavily. Nešlo to. Navíc chlastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.19 15:58
@Mar__tanka1983 píše:
ne, není to standard, ale zakladatelka s sebou bohužel nechá orat, takže její máma dělá jen to, co jí sama zakladatelka dovoluje.

Zakladatelko, moje rada i po čtyřech stranách zní pořád stejně.
Musíš si určit priority. Stojí ti půlka chaty za tvoje nervy, za obavy, že co máma provádí s tvýma dětma, za buzeraci a věčné porývání tvého sebevědomí a to, že tě psychicky vydírá (jak jako že tě omylem někde za trest zamkne, sjede autem do příkopu…???).
Nebo si tak zmanipulovaná, že už sama máš pocit, že si prostě neschopná a blbá, a že to sama nedokážeš?
To si ve stejné pozici, jako bývají týrané manželky. Řešením je se odstěhovat, přerušit kontakty, navštívit psychologa.

Mojí mámy bylo vždycky až dost, ale mě by prostě ani nenapadlo si s ní pořizovat napůl chatu nebo se s ní jinak uvázat. Nic o ní nechci, abych jí nemusela být za něco vděčná a pak musela to nebo ono, protože…Ne. Prostě samostatné jednotky.
Ona mi maximálně jednou za čas zavolá, často mě sprdne, že se ani neozvu :roll:, tak jí řeknu, že ona na mě číslo má, takže se ozvat může i ona, kdyby o to stála. Párkrát do roka se vídáme, dostaly sme se do jakési fáze klidu zbraní, ale výraznější vazby tam prostě nejsou… :nevim:

Opravdu si to děláš sama a s každým argumentem zde v diskusi si ty najdeš omluvu, proč do toho nejde říznout.
Jako já tě chápu, ale pak ti opravdu není moc co poradit… :?
@baimoli píše:
Právě, že tyhle manipulativní matky dokážou být dost obětavé, jen aby si tě na chvíli získaly a pak zase začnou s psychickým terorem. Oni svou oběť pustit nechtějí. Za mě také jediné, co funguje, je se odstřihnout, psychicky i fyzicky, získat nadhled na jejím chováním a nepřistupovat na ty její hry. Na chatu bych s ní nejezdila ani omylem.

Hele znam ji. Vim v cem je desna a vim v cem je fajn. Samozrejme dela nektere sluzbicky i proto aby si nekoho ziskala, ale vetsinu toho dela nezistne napr. z obavy o me zdravi ci proste jen tak, protoze lidi si maji pomahat. Ja jsem vcelku prekvapena kam se diskuze ubira. Myslim, ze to co tu padlo od zen, ktere maji podobnou matku se stale opakuje a je to pravdivy a realny. To co tu vymyslite vy, z toho je patrne, ze osobni zkusenost nemate. Tak prosim uz mi neradte. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
53518
20.5.19 16:03
@Anonymní píše:
Hele znam ji. Vim v cem je desna a vim v cem je fajn. Samozrejme dela nektere sluzbicky i proto aby si nekoho ziskala, ale vetsinu toho dela nezistne napr. z obavy o me zdravi ci proste jen tak, protoze lidi si maji pomahat. Ja jsem vcelku prekvapena kam se diskuze ubira. Myslim, ze to co tu padlo od zen, ktere maji podobnou matku se stale opakuje a je to pravdivy a realny. To co tu vymyslite vy, z toho je patrne, ze osobni zkusenost nemate. Tak prosim uz mi neradte. Dekuji.

Týral tě chlap, týrala tě máma. Myslím, že ty nemáš reálný pohled na to, jak má vypadat zdravý vztah. To, že tě rady a připomínky ostatních rozčilují, je důkazem toho, že z toho nejsi venku. Osobně bych víc času trávila u terapeuta než vedle své matky. Doktora si snad dovedeš objednat sama a snad nepotřebuješ tlačenku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.19 16:04

Myslím, že je jednodušší odcházet od partnera manipulátora, protože už jste dospělí a tolik vás to nedeformuje, ale pokud je matka skrytý manipulátor, tak to člověk odhalí často až když má vlastní děti, a pak teprve zjišťujete, nakolik vás to vnitřně poničilo a pokřivilo, protože jste byly dětmi, které se nemohly bránit. Kdyby to bylo tak jednoduché -odstříhnout a nestýkat se, tak není potřeba pychologů a terapeutů… Možná to některé silné osobnosti dokážou -ale není každý takový, já taky ne, peru se s tím už nějakou dobu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.19 16:05
@Russet píše:
Hele, když mě někdo deptá, vysává ze mě energii, tak se s ním nevídám. Nesnáším citové upíry. Tvá matka s nikým jiným nevyjde. Protože jediná, kdo ji bude neustále omlouvat, jsi ty. Máma něco podobného dělala taky, takže jsme se pár let vůbec nebavily. Nešlo to. Navíc chlastala.

Ale vyjde. Ma hromadu kamaradek. Psala jsem to tu. Tak alkohol je jeste jina meta a tam snad to preruseni kontaktu na nekolik let i chapu. Kazdopadne ja kontakty rusit nechci. Nic dospeleho a vyrovnaneho mi na tom v nasi situaci neprijde. Je nesnesitelna v m kontaktu kvuli blbostem, kdo dal kam schoval lzicku ( aby ji sama nasla tam kam si ji sama dala) a jestli konecne umeju nadobi taky ja a podobny proste uplne normalni veci, ktery neni potreba histericky prozivat, proste si nevazi pohody mezi lidma…ale v dulezitych vecech funguje dobre, takze proto se tu branim rada typu, prerus kontakt jinak jsi sama zavisla a nedospela. Ja to nedelam z presvedceni, neee ze bych na to nemela dost inteligence nebo co tady nekdo trapne naznacoval. Trosku me ty utocne komentare pripominaji prave moji mamu:D

• Citovat
  • Upravit
53518
20.5.19 16:09
@Anonymní píše:
Ale vyjde. Ma hromadu kamaradek. Psala jsem to tu. Tak alkohol je jeste jina meta a tam snad to preruseni kontaktu na nekolik let i chapu. Kazdopadne ja kontakty rusit nechci. Nic dospeleho a vyrovnaneho mi na tom v nasi situaci neprijde. Je nesnesitelna v m kontaktu kvuli blbostem, kdo dal kam schoval lzicku ( aby ji sama nasla tam kam si ji sama dala) a jestli konecne umeju nadobi taky ja a podobny proste uplne normalni veci, ktery neni potreba histericky prozivat, proste si nevazi pohody mezi lidma…ale v dulezitych vecech funguje dobre, takze proto se tu branim rada typu, prerus kontakt jinak jsi sama zavisla a nedospela. Ja to nedelam z presvedceni, neee ze bych na to nemela dost inteligence nebo co tady nekdo trapne naznacoval. Trosku me ty utocne komentare pripominaji prave moji mamu:D

Tak proč sem vlastně píšeš dotaz? Aby se ti dostalo ujištění, že máš fajn vztah s matkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.19 16:16
@Russet píše:
Týral tě chlap, týrala tě máma. Myslím, že ty nemáš reálný pohled na to, jak má vypadat zdravý vztah. To, že tě rady a připomínky ostatních rozčilují, je důkazem toho, že z toho nejsi venku. Osobně bych víc času trávila u terapeuta než vedle své matky. Doktora si snad dovedeš objednat sama a snad nepotřebuješ tlačenku, ne?

Predstavu mam a dokonce i zkusenost. Otehotnela jsem neplanovane po par tydnech znamosti, mela jsem byt neplodna. Vubec netusis cim jsem si prosla. A ani nemam chut ti to tu psat, kdyz se mnou komunikujes stylem " ty blbecku". S manzelem jsem spolu 4 roky, z toho 2 spolu nezijeme ( kazdy mame svuj pokoj). Je me 35 a od 18 ti jsem byla ve vztahu. Rozvadime se a nedela me vubec zadne problemy. Nechce deti do stridavky, nebrani mi se stehovat do jineho mesta a podobne. Ano je to despota, ale opet jen v tech malych vecech. Ver mi, ze vim co je na mym ex i mame spatnyho a co dobryho. Take mam otce. Normalniho. A dalsi jine vztahy, na kterych neni nic patologickyho. Je obdobi kdy mamu neresim a obdobi kdy ji resim. Ty ji taky resis evidentne. Zivot. Nedelej ze me nejakou retardovanou chuderku.

• Citovat
  • Upravit
53518
20.5.19 16:19
@Anonymní píše:
Predstavu mam a dokonce i zkusenost. Otehotnela jsem neplanovane po par tydnech znamosti, mela jsem byt neplodna. Vubec netusis cim jsem si prosla. A ani nemam chut ti to tu psat, kdyz se mnou komunikujes stylem " ty blbecku". S manzelem jsem spolu 4 roky, z toho 2 spolu nezijeme ( kazdy mame svuj pokoj). Je me 35 a od 18 ti jsem byla ve vztahu. Rozvadime se a nedela me vubec zadne problemy. Nechce deti do stridavky, nebrani mi se stehovat do jineho mesta a podobne. Ano je to despota, ale opet jen v tech malych vecech. Ver mi, ze vim co je na mym ex i mame spatnyho a co dobryho. Take mam otce. Normalniho. A dalsi jine vztahy, na kterych neni nic patologickyho. Je obdobi kdy mamu neresim a obdobi kdy ji resim. Ty ji taky resis evidentne. Zivot. Nedelej ze me nejakou retardovanou chuderku.

Myslím, že máš velký problém. Já s tebou nekomunikuju takovým způsobem.
A mamu řešit nemůžu. Před deseti lety umřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová