Matkou na "stará kolena"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bauli
16.2.14 18:12
8)

Příspěvek upraven 23.02.14 v 20:16

• Citovat
  • Upravit
69235
16.2.14 19:02

Já se spíš mdlím, abychom tu byli s manželem dostatečně dlouho, abychom tu byly pro ty děti. Čert vem sílu, brusle, plavání, lyže, puberťáka v 55. Ale abychom tady vůbec byli. Děti totiž potřebují ty rodiče i ve 20 nebo ve 25. Moje noční můra je, že zůstanou samy. Vím, že zemřít může kdokoliv kdykoliv, ale jaksi v 55 nebo60 k tomu mám nakročeno snáze než ve 30.
Doba je taková, mému bráškovije 25, mamka ho měla tenkrát ve 32 a byla suveréně nejstarší v okolí, stará máma za kočárem, prý si na stará kolena pořídila dítě. Dneska se ve 32 uvažuje, že by byl čas na první, je to celé šoupnuté, jen abychom neměli za dalších x let generaci dětí bez prarodičů.
Mě ten věk děsí, náš věk nás děsí, bohužel, problémy s otěhotněním byly takové, že díky bože alespoň za tyhle děti, ale dobrovolně bych to už neplánovala. Ale každá jsme jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
16.2.14 19:06

@terinka4444 Hezky napsané, přemýšlím o tom hodně stejně. První dítě jsem měla v 28 a pokus o druhé v 33 skončil potratem, tak doufám, že se co nejdřív zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.2.14 19:15
@terinka4444 píše:
Já se spíš mdlím, abychom tu byli s manželem dostatečně dlouho, abychom tu byly pro ty děti. Čert vem sílu, brusle, plavání, lyže, puberťáka v 55. Ale abychom tady vůbec byli. Děti totiž potřebují ty rodiče i ve 20 nebo ve 25. Moje noční můra je, že zůstanou samy. Vím, že zemřít může kdokoliv kdykoliv, ale jaksi v 55 nebo60 k tomu mám nakročeno snáze než ve 30.
Doba je taková, mému bráškovije 25, mamka ho měla tenkrát ve 32 a byla suveréně nejstarší v okolí, stará máma za kočárem, prý si na stará kolena pořídila dítě. Dneska se ve 32 uvažuje, že by byl čas na první, je to celé šoupnuté, jen abychom neměli za dalších x let generaci dětí bez prarodičů.
Mě ten věk děsí, náš věk nás děsí, bohužel, problémy s otěhotněním byly takové, že díky bože alespoň za tyhle děti, ale dobrovolně bych to už neplánovala. Ale každá jsme jiná.

Výstižně jsi to řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
16.2.14 19:22

@terinka4444
Presne tak, ja ve 30 byla s mimcem na operaci a do toho resila tatu, kteremu bylo ores 80, kam ho umistit, kdyz uz nemohl byt doma. Nakonec jsem za nim ani nemohla v poslednich chvilich (opet nemocnice). Starsi dedu poznala jen jako leziciho na LDN a bala se ho, mladsi ho nevidela vubec :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
16.2.14 22:51

@terinka4444 Opravdu to líp napsat nejde. 100% souhlas. Já měla první v 31, druhé jsem stihla den před 33 narozeninama. A ještě tak 2 měsíce zpět jsem také přemýšlela o třetím. Je to krásný vozit kočárek, ale tááák strašně rychle to uteče a na druhou stranu máme před sebou dalších 20, 30 let. A proto už třetí nebude a budu se radovat s těch dvou rošťáků. který máme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
16.2.14 23:41

Moje mamka me mela take na stary kolena ve 38. Dodnes jsme jako pupeni snura jsme na sebo hodne fixovane. Me je dnes 28 a mamce 66 mame skvely vztah. No ale uzila si se mnou sve. Je to nejlepsi mama co muzu mit. I kdyz byla nejstersi v mem rocniku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
17.2.14 09:50
@zuzameduza píše:
Moje mamka me mela take na stary kolena ve 38. Dodnes jsme jako pupeni snura jsme na sebo hodne fixovane. Me je dnes 28 a mamce 66 mame skvely vztah. No ale uzila si se mnou sve. Je to nejlepsi mama co muzu mit. I kdyz byla nejstersi v mem rocniku. :srdce:

To je krásný. Gratuluju :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.2.14 10:23
@hanka.br. píše: Špatný vztah s matkou nezávisí na věku.

Aha, já nevěděla, že znáš mou kamarádku a její mámu :roll:
@valkil Smáli se jí, protože její máma vypadala jako její babička. A u ní to je o věku, neměla energii si s ní hrát, tak jak s náma naši rodiče, nedělala s ní blbosti atd atd. Prostě na to už neměla energii. A jak už jsem psala, není jediná, koho znám. Jako dítě prostě byla chudák. Vy jste s ní nikdy nemluvily, tak nevim, jak to můžete soudit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
17.2.14 10:26

Musim se usmivat nad tim, jak se tu strasi pubertou. Pro pubertaka bude stary kazdy rodic a myslim, ze je jedno, jestli bude mit 55 nebo 35. Ostatne, znam spoustu starych tricatniku a mladych a aktivnich padesatiletych {a vice letych} lidi. Taky ta tendence strasit… Ted je to dobry, ale pockej za rok, za dva, za deset let.
To je jako kdyz se nekomu narodi mimino a nedej boze to skvele zvlada, tak ostatni mu budou furt prat do hlavy… pockej, co bude… az se bude hybat, lozit, az bude mit dva, az pujde do skoly! :mrgreen:
Jsem mamou na stara kolena a uzivam si to. Neumim si dodnes predstavit, ze bych mela dite ve dvaceti. Mela jsem fakt jine starosti. :mrgreen: Sama jsem se narodila mame ve 38 a pomohlo mi to akorat k tomu, ze jsem se snazila mamku co nejmin obtezovat a rychle se osamostatnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
17.2.14 10:33

@celipipka54
Tak lresne, nekdo je v kondici i v 60 a jiny neni uz v 50. Me taky nebylo dobre, kdyz se me kazdy ptal na dedecka (meho tatu). Je to individualni, ale myslim, ze ten starsi rodic by mel myslet i na dite. Jako 40 jeste jde, ale treba 50 nebo i vic 8o to sice asi nebude u zeny, ale u chlapu jo. A to uz je podle me nezodpovednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.2.14 10:37
@Sarik12 píše:
@celipipka54
Tak lresne, nekdo je v kondici i v 60 a jiny neni uz v 50. Me taky nebylo dobre, kdyz se me kazdy ptal na dedecka (meho tatu). Je to individualni, ale myslim, ze ten starsi rodic by mel myslet i na dite. Jako 40 jeste jde, ale treba 50 nebo i vic 8o to sice asi nebude u zeny, ale u chlapu jo. A to uz je podle me nezodpovednost

Podle mě je to sobecký :nevim: Člověk musí sám cítit, jak je na tom, jestli to zvládne nebo ne. A když zakladatelka sama píše, že už po třicítce měla problémy, tak ve 40, no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65508
17.2.14 10:38

Je mi 39 a pořád doufám v další dítko…
ale už to tak strašně neprožívám, jako před 2 lety.
Uvidíme :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
17.2.14 10:59

Je to sice mimo OT, ale jednou jsem zažila pořádný trapas :oops: Byla jsem instruktorkou na táboře, když děcka odjížděli, přijel si pro jednu holčinu takový „starší“ pán. Prošedivělý, měl bříško, vypadal tak na 55-60 :?: Tak jsem za tou dotyčnou holčinou šla s tím, že si pro ni přijel dědeček. Koukala na mě trošku divně, ale šla se podívat, kdo si pro ni přijel. Za chvilku se vrátila celkem smutná s tím, že to není její dědeček, ale tatínek :oops: Tak trapně mi nikdy, ale opravdu nikdy nebylo. Bylo mi jí v tu chvíli hrozně líto, podle jejího výrazu tuto situaci nezažila poprvé.

Je to Tvé rozhodnutí, když se na to cítíte, proč ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
17.2.14 11:05
@Tanule23 píše:
Je to sice mimo OT, ale jednou jsem zažila pořádný trapas :oops: Byla jsem instruktorkou na táboře, když děcka odjížděli, přijel si pro jednu holčinu takový „starší“ pán. Prošedivělý, měl bříško, vypadal tak na 55-60 :?: Tak jsem za tou dotyčnou holčinou šla s tím, že si pro ni přijel dědeček. Koukala na mě trošku divně, ale šla se podívat, kdo si pro ni přijel. Za chvilku se vrátila celkem smutná s tím, že to není její dědeček, ale tatínek :oops: Tak trapně mi nikdy, ale opravdu nikdy nebylo. Bylo mi jí v tu chvíli hrozně líto, podle jejího výrazu tuto situaci nezažila poprvé.

Tak přesně tohle jsem zažívala (a vlastně ještě občas i teď zažívám) s mojí mamkou, taky mi mockrát někdo řekl, že je to moje babička. A bráchu mi vnucovali za tatínka - že prý se nemusí stydět, že si s děckem pospíšil… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí