Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já mám zkušenost takovou, že jsem si loni u nich objednala na vánoce i pro kamarádky asi za 3.000,– a oni my napsali, že je vše ok a že mi to pošlou po zaplacení. A jelikož jsem tento obchod neznala a ceny měli opravdu úžasné, tak jsem měla strach jim ty peníze posílat, tak jsem jim napsala, že to chci dobírkou a ne platit dopředu. A hle na to mi odepsali, že většinu zboží už nemají a ani mít nebudou, tak musí mou objednávku zrušit a to mi přišlo hodně divné, když napřed vše bylo ok a když nechci zaplatit předem, tak zboží vlastně ani nemají. Takže to je má divná zkušenost.
Dobrý den…k tomu bych také ještě měla „něco“…také jsem si nejprve vybrala hračku-mořského koníka v barvě modré,protože v růžové ho neměli a objednala,protože druhou barvu,co jsem potřebovala neměli a pak je najednou zase měli …ovšem poštovné mi počítali 2×170,–kč.Jsem ráda,že jsem důvěřivě nezaplatila předem,děkuji za poučení,už o tom příště nebudu ani přemýšlet......NEDOPORUČUJI! ![]()
Matýskův ráj má teď www stránky http://www.matulda.cz/ a opravdu je nedoporučuji!!!Měl vyhlášenou akci, kdy nebudou účtovat poštovné (140 Kč), pokud si objednám zboží za více jak 1500 Kč a to na dobírku ve dnech 29.1 až 4.2. Zboží jsem si objednala za 1927, 80 Kč a to 1.2. 2011. Paní Tománková ze skladu mi řekla, že se na mě tato sleva nevztahuje, protože jsem nezaškrtla, že chci konkrétní akci (v podmínkách akce to nebylo uvedeno), ale jen dobírku, jak to bylo uvedeno v podmínkách akce. Objednávku 2.2. již nelze stornovat a dle paní Tománkové se s tím nic nedá dělat. Na majitele firmy (a vůbec na někoho z vedení) mi arogantní paní Tománková nemůže dát telefon ani email, neboť přeci pan majitel nemůže být pořád ve firmě. A ona je jediná, kdo o objednávkách rozhoduje!!! Myslím si, že se jedná o klamání spotřebitele, protože se na mě akce vztahuje. Takže Matýskův ráj nedoporučuji!!!
jistě jste si všimli,že všechny negativní ohlasy jsou anonimní či od nových uživatelů. ![]()
Nee, taky mám zkušenost.
A nejsem anonymní ani nová uživatelka. ![]()
aha a blbou ?
jen mě to překvapilo,taková smršť a špatných -od neregistrovaných.
Teď na to koukám a pravda, že nechápu, proč je tolik anonymních odpovědí.
Já u Matýska nakupovala 2× a osobně vyzvedávala a vždy jsem pořídila. Ale než mi dali vědět, že si můžu přijít, stálo mě to nějakou tu urgenci majlem nebo telefonem a trvalo to dost dlouho. Před vánocema nebo narychlo bych na ně nespoléhala.
Stránky mají neuvěřitelně nepřehledný - a stejný bordel mají v tom skladě.
Strašně jim to trvá a všeobecně o nich lidí píší nepozitivní věci na více místech.
Ale osobně si tam určitě zas dopředu někdy něco vyzvednu. ![]()
Ja bych u teto firmy nikdy vic neobjednala! Informovala jsem ČOI, ale je videt, ze se neponaucili! Pokud nekoho tato firma poskodila, informujte ČOI! Dotaz lze polozit i pres internet zdarma. Preci jim to nenechame jen tak projit. Spokojenych zakazniku je asi malo jak tak koukam…fakt smutne!!!
zajímavé ale je, že ti spokojení jsou zde ,,prověřené,, uživateleky. zatímco ty negativní jsou pravděpodobně jeden pisálek co chce někomu ublížit
nesnáším tyto praktiky po internetu
sophinka píše:
jistě jste si všimli,že všechny negativní ohlasy jsou anonimní či od nových uživatelů.
To je asi narážka na mě, že jo? No, pravda je taková, že chodím na modrykonik.cz a jiné diskuze už nestíhám. Na koníkovi jsem popsala svoji zkušenost a hned mi vyjela diskuze, ve které měly i ostatní uživatelky špatné zkušenosti s tímto obchodem a jedna tam dala link na tuhle stránku. Cítila jsem potřebu přidat i svoji negativní zkušenost sem a varovat ostatní. Takže nejsem jen „virtuální“ uživatelka, ale skutečná naštvaná spotřebitelka.
Nezlob se na mě, ale mě už nebaví, jak tu hned každého podezíráte. Pak sem nikdo nebude chtít psát. Já třeba mám málo příspěvků, ale jsem registrovaná už od r.2009 a na emimino chodím každý den. Příspěvků mám málo a není to proto, že bych neměla co napsat, na srdci toho mám hodně, ale nechci aby o tom dotyční četli a tak raději nepíšu. Což mě i mrzí, někdy by mě zajímal i jiný názor, ale nechci si dělat dusno v rodině. A Matýskův ráj není spolehlivý, toť můj názor a zkušenost. A myslím si, že tu každý píše svůj názor a zkušenosti. A vás ostatní nechápu. Pokud ti vadí, že je tu hodně anonymních, tak si tam něco objednej, ale nejlépe za více peněz a uvidíš. Protože mám pocit, že když jde o malé částky, tak problém není.
u eshopů typu mimishop chodí automaticky podklady k platbě po odeslání objednávky a pokud si přečetete podmínky, tak objednávky s platbou převodem vyřizují až po přijetí platby, pokud se nedotážete dopředu zda vše bude či nebude, uhradíte částlku která vám přijde v emailu a pak se začne vyřizovat. V tom vidím rozřešení Vašeho problému . Takže pokud jste objednávku chtěla dobírkou sdělili Vám co je a oc není. Mě to přijde celkem logické
Zuzka.zuzka píše:
u eshopů typu mimishop chodí automaticky podklady k platbě po odeslání objednávky a pokud si přečetete podmínky, tak objednávky s platbou převodem vyřizují až po přijetí platby, pokud se nedotážete dopředu zda vše bude či nebude, uhradíte částlku která vám přijde v emailu a pak se začne vyřizovat. V tom vidím rozřešení Vašeho problému . Takže pokud jste objednávku chtěla dobírkou sdělili Vám co je a oc není. Mě to přijde celkem logické
přesně tak, já měla také potřebu dát ostatním vědět, jak nespolehlivý je tento obchod a jak se chová k zákazníkum. Je logické, že chceme ostatní varovat! Kdybych byla spokojená, určitě bych sem napsala i kladné hodnocení, ale spokojená jsem rozhodně nebyla. Je to nejhorší obchod, ze kterého jsem kdy objednala. Škoda, že jsem tuto diskuzi nenašla než jsem objednala. ![]()
Nevím, jestli si rozumíme. Oni mi tenkrát napsali, že vše mají skladem. A když jsem jim napsala, že to chci platit dobírkou, tak mi najednou napsali, že zboží nemají. Toto mi paní napsala: Dobrý den,
děkujeme za Vaši objednávku v našem obchůdku www.mimishop.cz/matysek, bohužel jsme nuceni zrušit Vaši objednávku z důvodu nedodání zboží naší dodavatelskou firmou a vyprodání skladových zásob. Děkuji za pochopení a přeji hezký den Tománková omlouváme se za komplikace
Toto já jí:
Dobrý den,
a to rušíte celou objednávku? To tam nemáte nic z toho, co jsem chtěla? To se mi
ještě nikdy nestalo. Je to divné.
A toto ona mě:
Ano rušíme celou objednávku.
Tománková
A to podotýkám, že jsem měla objednáno 20ks zboží a příjde mi divné, že vše měli a po zmínce, že to chci platit dobírkou nemají nic a ruší celou objednávku. Není to divné??? Objednávala jsem pro celou rodinu a ještě tři kamarádky, takže proto tolik zboží a to mi bylo taky trapné jim to potom vysvětlovat. No nic, to jen pro zajímavost. Nejsem blbá a přes mimibazar nakupuju skoro pořád a vím, jak to chodí a nikdy se mi nestalo něco takového. Vlastně jsem měla vždycky štěstí, ikdyž jsem platila dopředu velké částky. To byly taky nervy. Vždycky je to risk.