Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
2.1.13 22:03

Taky se snažím zapojovat děcka do domácích prací, jen teda mytí podlahy dělám, když spí, jinak by mi po ní přeběhly a můžu začít znovu :twisted: :mrgreen:.
Taky ví kde je koš odpadkový, koš na prádlo, že se musí hračky uklízet, dělají mi asistentky v kuchyni, teda spíš ujídají :lol:.
Neznám nikoho, kdo by nezapojoval děti do domácích prací, třeba přiznám se, že nesnáším sečení trávy :oops: to je činnost do které se chlapovi nes… raději budu v kuchyni jak sekat tu trávu, ale zas mu chodím držet pytel na plasty, aby měl kam tu posečenou trávu nasypat :mrgreen: taky dělba práce :pankac: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
2.1.13 22:07

No zakladatelko, myslím že v tomhle nejsi normální. Ano pokud je žena doma a chlap v práci, tak by mu měla žena uvařit. Nejsem vůbec ze staré školy, nesnáším vaření, žehlení a vlastně veškeré domácí „ženské“ práce, ale jestliže sedím doma na prdeli a chlap se o mě stará, tak je to to kompenzace za tu starost…Píšeš, že se hádáte a tak… Já mám spokojený manželství… Hádej proč? Staré dobré heslo. Chlap má mít plný žaludek a prázdný pytel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
2.1.13 22:11

@Vera111
Jéé, ten citát, co máš v podpisu, jsem měla vyvěšenej v práci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
2.1.13 22:38

@SlecnaSally Nečetla jsem diskuzi, ale přijde mi že někdo by v rodině měl vařit a pokud to partner neumí logicky to dělá partnerka. Mě je 19 a denně vařim přítelovi. V tu dobu se on stará o dítě. Peru já, protože to umim líp a skládá oblečení on.
Nakupuji já, protože i vařim a to by dopadlo kdybych poslala přítele. Cítím se naprosoto rovnocenně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
3.1.13 02:32

Předem říkám, že jsem nečetla celou diskuzi(snad se nebudu opakovat)..Když by si napsala, je mi 19, jsem studentka, vařit neumím, bydlím s přítelem, který doma nepomáhá a vyžaduje po mě vaření. Opravdu musím vařit? Napsala bych ti, neboj časem k tomu dospěješ, naučíš se to, zatím se domluvte na kompromisu a udělejte si z toho společnou zábavnou činnost. Ale to co si napsala nechápu..Já nevím, já mám normálně zažité, žena se stará o domácnost, partner občas vypomůže. Navíc, když se stará o finanční stránku a podniká. Ale, že bych to brala jako ponižování nebo méněcenné?! Spíš mi přijdeš divná, že se na to ptáš, navíc když máte dítě, ty jsi doma a on vydělává. V partnerství to nefunguje něco za něco. Jeden dělá to a druhý tohle. Neříkám, že máš být uvázaná u plotny, ale jako matka a partnerka je snad automatické, že se postaráš o domácnost. Kdybych prala a žehlila jen když přítel koupí prášek, tak doma shnijeme ve smradu a špíně. Taky občas nesnáším vaření, ale přece nebudeme jíst jen studené salámy a chleby, nebo fastfoody. To by nás zdravotně a finančně zruinovalo..Já uklízím a vařím v týdnu, přítel o víkendu pomůže s úklidem a když jdu na denní o víkendu, tak mi připraví večeři. Naopak já se o něj ráda starám, on je vděčný a já sem vděčná, že se strará o naší budoucnost.. A co dítě až bude vetší? co po něm budeš chtít až bude chtít domácí teplé jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 03:54

@SlecnaSally Tak radeji anonyme, protoze mit jiny nazor nez vetsina dokonalych maminek je zavrzenihodne…jsi naprosto normalni, je pochopitelne, ze se ti nechce mu zvlast vyvarovat, kdyz mala ma jidlo ve skolce, ty v jidelne. Je jasne, ze mas i svuj prijem, takze najem plati, protoze on to tak citi a chce, ty nevyvarujes jemu specielne, protoze to tak citis ty. Tak jako, kdyz jite obe jinde, tak nevidim duvod, proc by jsi mu extra varit doma mela. Kdyz on trva na tom, ze chce platit najem, tak at ho plati, ale nevyzaduje po tobe at mu za to platis jidlem. Tak mu navrhni, ze proste ty a mala jite venku, tak ze mu budes davat na najem pulku, at se neciti, ze te zivi a nevyzaduje nesmyslne vareni pro jednoho-pro jednoho se hodne spatne vari, tak proc bys to proboha mela delat, varit obed specielne pro nej-protoze je zvyklej od maminky? Nebo se domluvte, at ti dava penize na jidlo z jidelny i pro nej a ty mu ho v nosici dones, kdyz uz do jidelny chodis, zabijes dve mouchy jednou ranou :) navic mi prijde hloupe, ze mala se naji ve skolce, ty v jidelne a pak chce at mu navaris jen specielne pro nej, aby to snedl v 19h vecer, tak je tady jeste jedna a nejlepsi moznost, at se stravuje venku, jako cekat na obed do 19h do vecera, kterej ty uvaris, uvaris jen jednu porci pro nej-tohle mi neprijde normalni, ty mas naopak uplne normalni postoj a holky co ti pisou, ze normalni nejsi maji uplne jinou situaci doma a taky asi jinou-patriarchalni povahu. Nej se m feministka, ale husu ze sebe delat nemusim, taky mi to prijde hodne pokorne a usluzne. To je jako by ty jsi varila, protoze te to bavi (to je ekvivalent k jeho placeni najmu, kterej on platit chce) ale vyzadovala by jsi za to, ze on ti za to na oplatku kazdej den extra vytre podlahu(ekvivalent k tomu nesmyslu varit jednu porci obedu, protoze je jasne, ze podlahu nespini jenom on) Jako tak plati najem, protoze to tak citi, ne abys mu na oplatku varila jen pro nej ne? Dela to ze sve vule, tak proc chce na oplatku toto, to mi fer opravdu neprijde.

• Citovat
  • Upravit
3200
3.1.13 05:40

V téhle diskusi už po několikáté čtu „nejsem feministka“.
Tak nějak jsem si myslela, že už takový ten hanlivý podtext snad vymizel, ale to jsem se pletla. Stále je to asi vnímáno jako velká urážka, považovat se za feministku. Já teda feministka jsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
3.1.13 07:04

Tak když by se to mělo brát takhle, tak by ty propočty měly být jiné. Co jsem s diskuse pochopila, tak dítě není jejich společné, ale pouze zakladatelky. On, naivka, patrně s vidinou normálního rodinného života, na sebe přebral roli živitele rodiny, platí nájem, nákupy a dokonce i školku pro dítě, které není jeho. Takže pokud by to mělo fungovat podle tebou navrženého modelu, aby tedy zakladatelka nemusela poníženě vařit, tak by to chtělo rozdělit všechno pěkně na třetiny - dvě třetiny všech nákladů plus komplet školku pro své dítě zakladatelka a jednu třetinu partner sám za sebe.
Tzn. zakladatelka by měla hradit nikoli půlku nájmu, ale dvě třetiny za sebe a svou dceru, drogerii zrovna tak, svoje obědy v jídelně, školku a striktně rrozdělit poličky v lednici a nakupovat jen pro sebe a svou dceru, co doma snědí. Stejně tak by měla hradit dvě třetiny benzinu, když jedou všichni někam autem, na výletech rovněž vše platit za sebe a svou dceru atd.

Je to pěkně ujetý, co? Mezi námi, co by jiného holky daly za partnera, který je zabezpečí i s dítětem, které není jeho, bez řečí platí nájem a nákupy…je tady dost diskusí, kdy si chlapi na penězích sedí a ženy jim musejí o každou korunu říkat. Já bych řekla, že zakladatelku pálí dobré bydlo, dítě má ve školce, do práce nechodí, a navíc je prostě a jednoduše líná. Protože dumat nad tím, jestli mám nebo nemám hodit kus nějaké flákoty do hrnce a uklohnit nějaké jídlo, to je hodné holčiny, která ještě neukončila základku. Ale ne ženy, která je už matkou. Ale ať si to každý zařídí, jak mu vyhovuje. Já bych denně jednu porci taky nevařila, nenapadlo by mě totiž chodit do jídelny. Važila bych normální množství aby to bylo na oběd pro mě a na večeři pro všechny.

@Anonymní píše:
@SlecnaSally Tak radeji anonyme, protoze mit jiny nazor nez vetsina dokonalych maminek je zavrzenihodne…jsi naprosto normalni, je pochopitelne, ze se ti nechce mu zvlast vyvarovat, kdyz mala ma jidlo ve skolce, ty v jidelne. Je jasne, ze mas i svuj prijem, takze najem plati, protoze on to tak citi a chce, ty nevyvarujes jemu specielne, protoze to tak citis ty. Tak jako, kdyz jite obe jinde, tak nevidim duvod, proc by jsi mu extra varit doma mela. Kdyz on trva na tom, ze chce platit najem, tak at ho plati, ale nevyzaduje po tobe at mu za to platis jidlem. Tak mu navrhni, ze proste ty a mala jite venku, tak ze mu budes davat na najem pulku, at se neciti, ze te zivi a nevyzaduje nesmyslne vareni pro jednoho-pro jednoho se hodne spatne vari, tak proc bys to proboha mela delat, varit obed specielne pro nej-protoze je zvyklej od maminky? Nebo se domluvte, at ti dava penize na jidlo z jidelny i pro nej a ty mu ho v nosici dones, kdyz uz do jidelny chodis, zabijes dve mouchy jednou ranou :) navic mi prijde hloupe, ze mala se naji ve skolce, ty v jidelne a pak chce at mu navaris jen specielne pro nej, aby to snedl v 19h vecer, tak je tady jeste jedna a nejlepsi moznost, at se stravuje venku, jako cekat na obed do 19h do vecera, kterej ty uvaris, uvaris jen jednu porci pro nej-tohle mi neprijde normalni, ty mas naopak uplne normalni postoj a holky co ti pisou, ze normalni nejsi maji uplne jinou situaci doma a taky asi jinou-patriarchalni povahu. Nej se m feministka, ale husu ze sebe delat nemusim, taky mi to prijde hodne pokorne a usluzne. To je jako by ty jsi varila, protoze te to bavi (to je ekvivalent k jeho placeni najmu, kterej on platit chce) ale vyzadovala by jsi za to, ze on ti za to na oplatku kazdej den extra vytre podlahu(ekvivalent k tomu nesmyslu varit jednu porci obedu, protoze je jasne, ze podlahu nespini jenom on) Jako tak plati najem, protoze to tak citi, ne abys mu na oplatku varila jen pro nej ne? Dela to ze sve vule, tak proc chce na oplatku toto, to mi fer opravdu neprijde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radarr
3.1.13 07:31

Jezis ono to dite neni ani jeho? :mrgreen: Ta by letela, ten chlap je dement, ze tohle strpi. :zed:

• Citovat
  • Upravit
15108
3.1.13 07:39

Vařit, nemusíš, proč taky :) Jen až se najde nějaká, která vyčmuchá vaši situaci, a začne podstrojovat. U toho tvého, to nebude nic těžkého, pokud je přesvědčen, že žena má vařit. No a pak se můžeš na rohlíkách cpát sama. Z devadesáti procent urveš chlapa na dobré jídlo, to ti maminka neřekla? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.13 07:42
@boball píše:
Vařit, nemusíš, proč taky :) Jen až se najde nějaká, která vyčmuchá vaši situaci, a začne podstrojovat. U toho tvého, to nebude nic těžkého, pokud je přesvědčen, že žena má vařit. No a pak se můžeš na rohlíkách cpát sama. Z devadesáti procent urveš chlapa na dobré jídlo, to ti maminka neřekla? 8)

Výborně ;) přesně tohle charakterizuje muže jako naprosté břídili a… no doplňte si sami :)
Nicméně asi je to lichotivější, než že muži se otočí za každou sukní :) dnes je to o knedlících :)
A co chlap co by chtěl ženu řekněme nadanou v jiných oblastech :) ne tu bílou od mouky, ale např tu černou od barvy psacího stroje :) nebo tu co bude mít ošlehaný obličej od větru jachtingové závodnice.
VYměním knedlík za intelekt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.13 07:44
@vitrvevlasech
 – tak schválně, kdo první poukáže na to, že SAKRA i kuchařka může mít intelekt a žena co muži vaří nemusí být žádná hlupačka
pochopitelně bude onen kritik mít pravdu.
Ale já se jen dotýkám tématu - CHLAP už nemá MOZEK za poklopcem, ale v ŽALUDKU :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
3.1.13 07:45

Nečetla jsem celou diskuzi, je toho hodně, ale…

Je naprosto normální, aby žena vařila. Není na tom nic ponižujícího. Neboj naučíš se to. na jídelnu se vyprdni, uvař doma, zbytek nech partnerovi na večeři a budete oba v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.1.13 07:48

Vařit mi přijde normální, zvlášť pokud jsem na mateřský doma na zadku. Když to vezmu opačně, že chlap by něco udělal jen mně na oplátku…no ten by letěl :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.1.13 07:56
@lokynka píše:Je naprosto normální, aby žena vařila. Není na tom nic ponižujícího. Neboj naučíš se to. na jídelnu se vyprdni, uvař doma, zbytek nech partnerovi na večeři a budete oba v pohodě

Je to stejně normální jako když vaří chlap.
Vařím, když chci já, ne, když se to ode mne automaticky očekává. Proč taky. Moje práce je starost o děti. Práce v domácnosti napůl. Dělám teda víc, ale protože chci.
Jedinkrát mi muž řekl, že je doma binec. Nechala jsem mu děti, vzala auto a odfičela. Však uklidit může on :twisted:

Ale něco za něco příjde trhlý i mě. Takhle to asi dlouho fungovat nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí