Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15659
3.1.13 08:36

A proč by neměla vařit, pokud k tomu nemá odpor? Mě vaření baví a navíc jsem děsně mlsná, takže vařím a žehlím, ale neuklízím, to je povinností manžela. Oba jsme v práci stejně dlouho, děti zatím nejsou, proč se nepodělit? Pokud bych byla doma a manžel makal, tak je domácnost moje práce a jeho s tím zatěžovat nebudu.
P. S. praní za práci nepovažuju. Naházet prádlo do pračky a stisknout pár knoflíků umí i cvičený orangutan. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
3.1.13 08:36

A jenom doplním, že dokud jsem neporodila, vařila jsem klidně 3× denně. Vařím ráda, ale na mateřské na to bohužel není tolik času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
3.1.13 08:39
@tonj píše:
@Kubula.K Ale já jsem to nemyslela tak, že je neschopná když nežehlí…myslela jsem to tak, že bych se vyprdla na blbý žehlení a raději něco uvařila. Myslela jsem schopnost organizace.

Já taky nemyslela, že ne neschopná když nežehlí.. :lol:
Spíš jsem to myslela tak, že není neschopnej ani ten, kdo žehlí.. a někdo má prioritu jídlo a někdo vyžehlený prádlo, no. Neodvážila bych se říct, že ten, kdo dává přednost prádlu, je neschopnej - jeho volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.1.13 08:40
@vitrvevlasech píše:
Ano právě, ano právě :) o tom to je!!! přesně tak to má být! :palec: :palec: :palec: :palec:
A o tom také zde hovořím celou dobu.
Nicméně znám i extrémy ;) kdy muž přiběhne do práce se slovy: „Bože co já budu dělat, co já budu dělat?“ Můj syn chodí do školy a dcera půjde do školky, mé ženě se nechce do práce? co já budu dělat, aby se CHUDINKA doma nenudila :D
ale to jsou takové legrační situace. /snadno chlapa označiti blbem a podpantoflákem/

ono taky dost záleží na tom jaký má muž příjem, ale znám jednu ženu, která by vůbec nemusela chodit do práce, muž videla dost a on by ji rád viděl pouze jako ženu v domactnosti, ale ona přesto každé ráno vstává ve 4 hod. na 6 je nastartovana v práci u pásu a její výplata (pro normálního člověka velice pěkná částka) chodila na zvláštní účet jejich dcery a holka je do budoucností velice dobře zajištěna ;-)
Hanba by mě fackovala, kdyby mi dítě chodilo do školky, chlap dřel jak mezek a já se povalovala doma. A to mě za 3 a půl roku čeká návrat do práce, jedno dítě do školy, 2 školky a já taky k pásu makat :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
3.1.13 08:42
@boball píše:
Vařit, nemusíš, proč taky :) Jen až se najde nějaká, která vyčmuchá vaši situaci, a začne podstrojovat. U toho tvého, to nebude nic těžkého, pokud je přesvědčen, že žena má vařit. No a pak se můžeš na rohlíkách cpát sama. Z devadesáti procent urveš chlapa na dobré jídlo, to ti maminka neřekla? 8)
:lol: :lol: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
3.1.13 08:43
@vitrvevlasech píše:
A opět jsme u toho :) co opakuji stále dokola.
Je-li vše dobrovolné, pak super ano jupííííí. Žena chce vařit, ať vaří ;)
NESMÍ TO BÝT jistou podmínkou! Vařit je tvá povinnost. NESMYSL.
Mou povinností také není umět přivrtat poličku.

Je to asi o lidech co se sejdou… Vidíš, já bych třeba jelito - chlapa, co nedokáže přivrtat poličku doma nechtěla, pro mě je to jeho povinnost. A můj chlap by si zase nechtěl sám vařit. Takže je to vždy o těch dvou. Problém nastává, když se neshodnou.

• Citovat
  • Upravit
47759
3.1.13 08:43
@vitrvevlasech píše:
Pozor pozor :) manželka nejezdí autem ;) to on, vozí a připravuje děti do školy a do školky :) on nakupuje, on vaří (ona ne), on také letí z práce dříve, neb musí vyzvednout děti ze školky, školy :) a pak do noci sedí u počítače a ještě pracuje na dálku. Pozor pozor, stále všichni tu přemýšlíme, co skutečně ona jeho žena dělá. A to říkám já jako feminista.

8-o tak to je extrém a takového chlapa, kterej si s prominutím nechá sr. t na hlavu bych nevydržela ani minutu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.1.13 08:44

Holky, u nas doma se nic nezehli, ja vzdycky rikam, ono se to na Tobe narovna a kdyz to chces vyzehlit, mas dve ruce, tak si to vyzehli, okna jsem v zivote nemyla, uklizime jednou za 14 dni kazdy pulku bytu, mame pravidlo kdo vari nemeje. Takze ja denne varim, protoze na jidlo nedam dopustit, manzel meje nadobi, spolecne nakupujeme. Proste to mame tak, jak nam to vyhovuje. Zaver, neni neschopnej kdo nevari a neuklizi a navareno a naklizeno nezaruci teplo domova a krasny manzelstvi, pokud doma nepanuje pohoda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.13 08:45
@ivana-domca píše:

Na to se asi nejlépe hodí citace: „Jaké si to uděláš, takové to máš.“ :) což možná platí i pro celou tuto diskuzi.
Nechceš-li vařit nevař, že tě chlap proto opustí? pak je to d***l
Ideál je, když muž poskytne svým výdělkem možnost ženě rozhodnout se, chci pracovat protože mě to baví, či raději bych byla doma.
To je i můj sen, leč pochybuji, že splnitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
3.1.13 08:46

@Kubula.K No tak pro mě ženská co má vyžehleno, ale nemá pro rodinu uvařeno je magor. :lol: Ale každého volba, to máš pravdu.

• Citovat
  • Upravit
3.1.13 08:46
@ivana-domca píše:
8-o tak to je extrém a takového chlapa, kterej si s prominutím nechá sr. t na hlavu bych nevydržela ani minutu :zed:

Láska člověku umí nasadit růžové brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
3.1.13 08:49
@vitrvevlasech píše:
Láska člověku umí nasadit růžové brýle.

Ale né napořád :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.13 08:50
@tonj píše:
Je to asi o lidech co se sejdou… Vidíš, já bych třeba jelito - chlapa, co nedokáže přivrtat poličku doma nechtěla, pro mě je to jeho povinnost. A můj chlap by si zase nechtěl sám vařit. Takže je to vždy o těch dvou. Problém nastává, když se neshodnou.

Ano, je to tak, volíme si z toho co nám nejmilejší (obvykle), jde jen o to, abychom tu volbu měli, abych mohl říci: „Já nechci kuchařku.“ A nedostalo se mi odpovědi: „Všechny ženy musí být od podstaty kuchařky.“
Nyní si jistě rozumíme. Svého času též míval jsem přítelkyni, co dokázala postavit barák, ale nedokázala by přebalit mrňouska ;) i takové ženy jsou.
A upřímně, ač dokázala postavit barák, nesnášela když jsem přišel domů a vyrazil k lednici že něco připravím k jídlu :) marně mě léta učila větu.
„Zlato, jsem doma, co je k jídlu?“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.13 08:51
@1simona1 píše:
Ale né napořád :kytka:

Možná že se pak ony brýle rozbijí (časem se poničí vše) a proto tu máme, zodpovědnost, svědomí, závislost, výchovu, principy morálky, či ještě hůře desatero. Prostě vše co nás musí strašit a držet při věcech, která nám už nemusí být příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
3.1.13 08:52
@vitrvevlasech píše:
Pozor pozor :) manželka nejezdí autem ;) to on, vozí a připravuje děti do školy a do školky :) on nakupuje, on vaří (ona ne), on také letí z práce dříve, neb musí vyzvednout děti ze školky, školy :) a pak do noci sedí u počítače a ještě pracuje na dálku. Pozor pozor, stále všichni tu přemýšlíme, co skutečně ona jeho žena dělá. A to říkám já jako feminista.

Je možné, že něco jiného prezentuje před vámi a něco jiného doma. Jsou chlapi, kteří na svojí manželku tak žárlí, že jí do práce prostě nechtějí pustit a ideálně, kdyby nechodila vůbec nikam. A ještě lepší, kdyby ji zbavili svéprávnosti, aby omezili jakýkoli kontakt s vnějším světem a byla na nich plně závislá (proto ji nenaučí třeba ani řídit, aby děti mohla vozit sama). Mě totiž spíš jako záhada připadá motivace toho chlapa, proč to všechno dělá. Proč nemá na ženu v této oblasti žádné požadavky/nároky, aby vytáhla paty z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí