Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Týjo, to je dlouhá diskuse! Tak to už asi bylo všechno řečeno i bez mýho rozumu ![]()
Ale protože jsem žena, tak se chci také vyjádřit ![]()
Snad jen, že pokud je zakladatelka na MD, tak ji živí přítel a pokud živí ji i dítě, které není jeho, tak už mi to přidá super nevyrovnané, ovšem v hluboký neprospěch přítele.
Je-li žena na MD a chlap maká, žena má přímo povinnost vařit. Nicméně je to na chlapovi, jak si to doma zařídí, takové to má
Upřímně bych ale být chlapem doma ženu, která nevaří, nechtěla. A pokud ji k tomu pudí stejné důvody jako slečnu zakladatelku, považovala bych to za vrchol sobeckosti. No, ale vybral si jí sám, že?
@vitrvevlasech píše: – tak schválně, kdo první poukáže na to, že SAKRA i kuchařka může mít intelekt a žena co muži vaří nemusí být žádná hlupačka
pochopitelně bude onen kritik mít pravdu.
Ale já se jen dotýkám tématu - CHLAP už nemá MOZEK za poklopcem, ale v ŽALUDKU
bych tě chtěla vidět, jak by jsi se tvářil, kdyby jsi přišel večer z práce, unavený a ještě jsi se cestou musel stavit na nákup a večeře nikde, ale tvá přítelkyně by se celý den valela. Dítě má ve školce, tak co jí brání alespoň 2× v týdnu uvařit? Chlap se rád vrací tam, kde má klid, pohodu a kus teplého zvance…
@ivana-domca píše:
bych tě chtěla vidět, jak by jsi se tvářil, kdyby jsi přišel večer z práce, unavený a ještě jsi se cestou musel stavit na nákup a večeře nikde, ale tvá přítelkyně by se celý den valela. Dítě má ve školce, tak co jí brání alespoň 2× v týdnu uvařit? Chlap se rád vrací tam, kde má klid, pohodu a kus teplého zvance…
Tak v prvé řadě, se tak děje, zrovna včera jsem přitáhl nákup, pleny, pořešil Nutrilon, při cestě z práce a doma jsem si připravil večeři a i pro přítelkyni něco vymyslel. Celý den trávila uzavřená v jedné místnosti s děťátkem, které ustavičně plakalo. Ano jiná situace bude, když dítě půjde do školky, ale v tu chvíli je pak na přítelkyni, zda-li se rozhodne pracovat či ne, bohužel se musím přiklánět k té práci, neb neberu poslanecký plat.
Tzn. když lítáte kolem dítěte celý den, hromady prádla perete, žehlíte. Dítě nemůžete na chvilku položit neb brečí - trápí kolika, nezvládá v tom rozčílení ani samo dlabat tak ano v tu chvíli, by měl muž, co sedí celý den celých 10 hodin v kanclu přijít domů a vyžadovat po ženě OKAMŽITĚ večeři ![]()
Případ od případu skutečně třeba brát, chlap má ruce, může klidně pomáhat. To že chodí do práce z něj nedělá nedotknutelného. Mateřská „dovolená“ není vyvalování se v křesle!!!
@vitrvevlasech Tak pokud je doma novorozenec, tak to je snad jiná situace ne…ale zase, nevím jaké hromady prádla máte vy na 3 lidi, my teda ne…pokud dítě brečelo, měla jsem ho v manduce, abych mohla něco dělat a žehlení není nutné, když na to příjde…takže to je zase o schopnosti nebo neschopnosti zúčastněných.
@xantipi píše:
No zakladatelko, myslím že v tomhle nejsi normální. Ano pokud je žena doma a chlap v práci, tak by mu měla žena uvařit. Nejsem vůbec ze staré školy, nesnáším vaření, žehlení a vlastně veškeré domácí „ženské“ práce, ale jestliže sedím doma na prdeli a chlap se o mě stará, tak je to to kompenzace za tu starost…Píšeš, že se hádáte a tak… Já mám spokojený manželství… Hádej proč? Staré dobré heslo. Chlap má mít plný žaludek a prázdný pytel![]()
![]()
co??
Omlouvá tě, že dítě ještě nemáš, jinak nechápu, jak by tohle mohla nějaká máma napsat. ![]()
Jsem doma s půlroční dcerou a jsou dny, kdy jsem ráda, že sním suchý rohlík. Natož abych vařila. Snažím se, aby bylo každý den uvařené jídlo, ale někdy to prostě nejde a tak přijde chlap a uvaří on. Nic divného na tom nevidím. (Možná to je tím, že svou dceru chovám 22hodin denně) A opravdu se snažím, když už jsem doma, poklidit a uvařit, jenže pokud nechci, aby mi dcerka brečela v postýlce, tak to jinak nejde.
Navíc zastávám názor, že já jsem na mateřské. Mám na prácí starat se o dítě. NE o domácnost. Na tom by se partneři měli podílet oba. Naštěstí můj chlap mi doma pomáhat chce a nemá problém vařit a uklízet.
@vitrvevlasech ale to je úplně jiná situace!!!
Máte malé mimčo, co ještě ke všemu trpí na koliky, přesně tímhle jsem si procházela před rokem, a chlap doma úplně normálně pomáhal, kolikrat nebylo uvareno a ani necekl, stoupnul si k plotně a vařil bez keců sám ![]()
Ale když má ženská dítě ve školce a má 3/4 dne sama pro sebe, tak by snad mohla uvařit ![]()
@tonj píše:
Psala jsem to tu já, pohledej.že takové ženy existují a jejich dost. Stejně jako chlapů, co mají rádi navařeno a přitom dokáží brát ženskou jako rovnocenného partnera a naopak.
A opět jsme u toho
co opakuji stále dokola.
Je-li vše dobrovolné, pak super ano jupííííí. Žena chce vařit, ať vaří ![]()
NESMÍ TO BÝT jistou podmínkou! Vařit je tvá povinnost. NESMYSL.
Mou povinností také není umět přivrtat poličku.
@tonj píše:
@vitrvevlasech Tak pokud je doma novorozenec, tak to je snad jiná situace ne…ale zase, nevím jaké hromady prádla máte vy na 3 lidi, my teda ne…pokud dítě brečelo, měla jsem ho v manduce, abych mohla něco dělat a žehlení není nutné, když na to příjde…takže to je zase o schopnosti nebo neschopnosti zúčastněných.
Taky nežehlím, ale dávat to do spojitosti s něčí neschopností by mě teda nenapadlo. ![]()
@vitrvevlasech píše:
Výborněpřesně tohle charakterizuje muže jako naprosté břídili a… no doplňte si sami
Nicméně asi je to lichotivější, než že muži se otočí za každou suknídnes je to o knedlících
A co chlap co by chtěl ženu řekněme nadanou v jiných oblastechne tu bílou od mouky, ale např tu černou od barvy psacího stroje
nebo tu co bude mít ošlehaný obličej od větru jachtingové závodnice.
VYměním knedlík za intelekt
Ale tak přece to, že uvařím, uklidím a postarám se o dceru a domácnost ještě neznamená, že jsem hloupá husa domácí. Věř tomu nebo ne, ale i inteligentní jachtařky a spisovatelky umí rodině uvařit.
Ta otázka je prostě špatně postavená „Měla by žena vařit?“
Copak my víme, jestli by měla? Ale pokud chce něco jíst, dát najíst dítěti a příteli, tak by asi měla, já nevím. Jinými slovy, doma vařím ne proto, že mám ženské pohlavní znaky, dlouhé vlasy a v žilách estrogen. Vařím proto, že jsem víc doma a taky proto, že chci potěšit a dobře nakrmit své blízké a mimo jiné i proto, že taky musím sakra něco jíst já. A chodit do jídelny by se mi asi nechtělo, ale to je jen můj názor.
Nicméně, když se mi nechce, nevařím, rozmrazím pizzu nebo manžel udělá ta svoje jídla, který mu jdou famózně, třeba čínu nebo pečené vepřové koleno
Proč dělat stres tam kde není třeba.
Takže sumasumárum se to prostě nevylučuje. Ty to podávaš jako, že radši hladovět s pohodovou intelektuálkou, než mít kopec knedlíků od domácí cuchty. Ale dobrá kuchařka a hospodyně NEROVNÁ SE umouněná hlupačka. Nebo aspoň třeba já nejsem žádné usmolené domácí pometlo bez koníčků a zájmů a i přesto vařím a myslím celkem slušně ![]()
@ivana-domca píše:
@vitrvevlasech ale to je úplně jiná situace!!!
Máte malé mimčo, co ještě ke všemu trpí na koliky, přesně tímhle jsem si procházela před rokem, a chlap doma úplně normálně pomáhal, kolikrat nebylo uvareno a ani necekl, stoupnul si k plotně a vařil bez keců sám
Ale když má ženská dítě ve školce a má 3/4 dne sama pro sebe, tak by snad mohla uvařit
Ano právě, ano právě
o tom to je!!! přesně tak to má být!
![]()
A o tom také zde hovořím celou dobu.
Nicméně znám i extrémy
kdy muž přiběhne do práce se slovy: „Bože co já budu dělat, co já budu dělat?“ Můj syn chodí do školy a dcera půjde do školky, mé ženě se nechce do práce? co já budu dělat, aby se CHUDINKA doma nenudila ![]()
ale to jsou takové legrační situace. /snadno chlapa označiti blbem a podpantoflákem/
Příspěvek upraven 03.04.13 v 12:44
@vitrvevlasech píše:
Nicméně znám i extrémykdy muž přiběhne do práce se slovy: „Bože co já budu dělat, co já budu dělat?“ Můj syn chodí do školy a dcera půjde do školky, mé ženě se nechce do práce? co já budu dělat, aby se CHUDINKA doma nenudila
ale to jsou takové legrační situace. /snadno chlapa označiti blbem a podpantoflákem/
Ona to taková legrace také není, vypravovat jedno dítě do školy, druhé do školky, mít na hrbu veškerou péči o ně, o manžela a domácnost a ještě chodit do práce, kde se na dívají skrz prsty pokud bys chtěl jít s dítětem třeba i 2× do měsíce marodit.
@LadyLada píše:
Ona to taková legrace také není, vypravovat jedno dítě do školy, druhé do školky, mít na hrbu veškerou péči o ně, o manžela a domácnost a ještě chodit do práce, kde se na dívají skrz prsty pokud bys chtěl jít s dítětem třeba i 2× do měsíce marodit.
Pozor pozor
manželka nejezdí autem
to on, vozí a připravuje děti do školy a do školky
on nakupuje, on vaří (ona ne), on také letí z práce dříve, neb musí vyzvednout děti ze školky, školy
a pak do noci sedí u počítače a ještě pracuje na dálku. Pozor pozor, stále všichni tu přemýšlíme, co skutečně ona jeho žena dělá, (zde doplňuji ještě jeden fakt, aby nedošlo k záměně výkladu) krom toho, že mi volá v noci jak, je nešťastná. A to říkám já jako feminista.
Příspěvek upraven 03.04.13 v 12:46
@Kubula.K Ale já jsem to nemyslela tak, že je neschopná když nežehlí…myslela jsem to tak, že bych se vyprdla na blbý žehlení a raději něco uvařila. Myslela jsem schopnost organizace.
Psala jsem to tu já, pohledej.
že takové ženy existují a jejich dost. Stejně jako chlapů, co mají rádi navařeno a přitom dokáží brát ženskou jako rovnocenného partnera a naopak.