Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SlecnaSally
Je to smutné, jistotu nemáš nikdy. Odvážným ale štěstí přeje.
@vitrvevlasech píše: … Takové muže nemohu chválit.
To je jasný, protože pak by ses v tom veřejném životě setkával jen se samými muži a to by byla trochu nuda, no né?
Anonymní a jíst se bude po restauracích, že ![]()
další skvělý názor.. Tak budeme vést prostě dět k tomu, ažt mají hrdost a doma nic nedělají, -dělají jenom pro sebe, přece mají hrdost..
Nezlob se na mě, ale pokud je chlap normální, který doma pomůže, sám se oblouží a neleží u letevize, tak pro mě, že ženská vaří a uklízí neni, že si nechá srát na hladu, ale že neni špindíra…
Chtěla bych vidět bydlení lidí tohoto smýšlení, kdy dva přemýšlí proč neuklízet a nevařit, aby náhodou někdo nedělal blba ![]()
Příspěvek upraven 03.01.13 v 09:12
Necetla jsem diskuzi, asi už se to zase posunulo jinam, ale já myslím, že žena by vařit měla. Neříkám, že musí vše dělat v domácností sama, ale vařit by prostě měla.
Chápu dobře, že se bojíš, že ty se budeš snažit a ono to pak stejně nemusí vyjít a tvoje snaha vyjde naprázdno? To se samozřejmě může stát, ale to asi nebude prvně v životě.. určitě děláš spoustu věcí, které pak nevyjdou, ale stejně mi přijde, že stojí za to se snažit - minimálně máš trénink a lepší šanci pro příště.
Já myslím, že jsou lidi, kterým na jídle záleží, a pak lidi, kterým na jídle nezáleží. A pak samozřejmě ty uprostřed.
Přišlo by mi fajn si na férovku říct třeba „hele, já jsem ochotná uvařit jednou týdně a to je moje maximum“ a pokud na to partner zareaguje „já jsem zvyklý mít doma uvařeno, bez teplého jídla to pro mě není domov“, tak se prostě v klidu a s respektem rozejít.. Není nikde psáno, že se ten druhý musí přizpůsobit, ani že když se nepřizpůsobí, je potřeba mu nasadit psí hlavu.. Prostě některý lidi k sobě jdou a některý ne, pořád můžou být oba hodnotný jedinci. ![]()
@SlecnaSally píše:
Já jseme tak přemýšlela..můj přítel je pro rodinu, bavili jsme se i o svatbě a dalším dítěti, nemám důvod mu nevěřit..ale vrtá mi v hlavě, co když já to dělat budu, to vaření apod a nebudu tak hádavá a on se na mě pak vykašle? Protože kdyby se to náhodou stalo ted, můžu si říct, že jsme si to udělala sama, ale kdybych byla jiná, nadávala bych si, že jsem se snažila a on se na mě stejně vykašlal..když to po sobě čtu a nějká kamarádka by se mi svěřila, asi bych ji poslala k odborníkovi, protože sama tomu nerozumím..Jinak naši se rozvedli, když jsem byla malá, nesla jsem to špatně, ale sakra, jsou lidi, co vyrůstají v hrozných podmínkách a jsou pro vztah normálně použitelní, přece nemůžu být zrovná já tak ubohá
Neřeš co by kdyby, když se ti bude chtít tak uvař, ale být tebou tak si další dítě nepořizuju. Psala jsi, že se hádáte atd., tak k tomu třetí dítě je trošku moc, ne?
@kvaček Taky naprostý souhlas,,, jako ženská se o tu domácnost musí postarat a pokud ne, tak je to především její ostuda…
, já taky nevařím denně, ale v kuchyni jsem především já.., když
se mi nechce dělat oběd, tak se nějak odbydeme a udělám třeba teplou večeři, nebo navařím na dva dny, nebo si prostě třeba zajdeme na hotovku, když se mi nechce, nebo nestíhám, protože třeba dopo něco vyřizuji, ale prostě, když jsem doma, nakoupím, uvařím, uklidím…neříkám, že manželoví podstrojuju pod nos, ale prostě když mám čas, naložím mu, když ne, zvedne poklici a naloží si sám, ale prostě uvařeno je!!! A né potom až on nakoupí
![]()
@LadyLada píše:
To je jasný, protože pak by ses v tom veřejném životě setkával jen se samými muži a to by byla trochu nuda, no né?
Ironie?
perfektní.
Předpokladat bezženský svět pro ženu v domácnosti může být přece úlevou, myslím onu ženu, která má okovy na nohách a na prahu vstupních dveří poplašné zařízení, by ani náhodou nevyšla ven. (nadsázka)
@kvaček píše:
Chtěla bych vidět bydlení lidí tohoto smýšlení, kdy dva přemýšlí proč neuklízet a nevařit, aby náhodou někdo nedělal blbaPříspěvek upraven 03.01.13 v 09:12
@vitrvevlasech píše:
Ironie?perfektní.
Předpokladat bezženský svět pro ženu v domácnosti může být přece úlevou, myslím onu ženu, která má okovy na nohách a na prahu vstupních dveří poplašné zařízení, by ani náhodou nevyšla ven. (nadsázka)
Tak to máš recht!
@neddo píše:
Necetla jsem diskuzi, asi už se to zase posunulo jinam, ale já myslím, že žena by vařit měla. Neříkám, že musí vše dělat v domácností sama, ale vařit by prostě měla.
@slunečnicee píše:souhlasím
Takže když uklízím a vaří manžel, děláme to špatně? ![]()
Pak to dopadá jak u Ala Bundy… ![]()
Bud:„Na stole je jídlo!!!“
Kelly:„Máma umřela a táta si našel jinou?!“
Ještě mě napadla jedna zajímavá myšlenka, ne snad přímo týkající se vaření, ale spíše roztomilých zvyků.
Jde si takhle pár po ulici, žena upravená, muž neupraven
Jde si takhle pár po ulici, žena neupravená, muž elegantní
Těchto příkladů je mnoho
a já myslím, že by bylo fér je trošku upravit, podobně jako ony názory na mužskou, ženskou práci ![]()
zajimave, ze je spousta muzu, kteri vydrzi s zenou, ktera si na tu hlavu srat necha-doma vari, uklizi stara se o deti a treba jeste chodi do prace a chlap ji jeste rekne, ze je doma bordel
zenske vy me fakt bavite
Prej ja bych s chlapem co si necha srat na hlavu nevydrzela ani minutu-jo holt to berete prvobytnepospolne nebo buhvijak. Zenske asi musi drzet hubu, krok a hlavne varit, ale u chlapa by nesnesla, kdyby byl podpantoflak, kdyz takhle budete vest sve syny, jeste hodne zen bude nestastnych…@vitrvevlasech ses kabrnak, ze se dokazes povznest nad lidskou blbost