Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1013
3.1.13 11:23

Já vařím denně pro mě, malého a i pro dceru, která chodí do školy, ale na obědy nechodí. Manžel chodí v práci na obědy. Vařím ráda a baví mě to víc než cokoli jiného vymýšlím specialitky a hlavně snažím se o zdravou stravu. Když manžel příjde domu, tak někdy zbyde a dojí to a někdy nezbyde, tak si vezme třeba rohlík. Myslím si, že by asi nikdy po mě vaření nějak zvlášť nevyžadoval, ale kdybych teda nevařila, tak by se nám to asi prodražilo, protože on vařit neumí zvládne čaj a párky :mrgreen:
Kdo teda po mě vyžaduje teplou večeři je můj 19letý syn, když někdy prostě není navařeno, když dorazí ze školy, tak se tváří jako " to nemáme nic k jídlu?" 8o Řeknu nestíhám máš ruce a on teda vařit umí i ho to baví, tak si něco uklohlí :D
U nás to máme tak, že manžel se stará o finance a zahradu a já o domácnost, navzájem si pomáháme a vyhovuje nám to. V paneláku si myslím, že nevidím důvod, proč by manžel neměl dělat domací práce a zimě v baráku, když zahrada je pod sněhem.

a ještě něco manželovi nechystám večeře, svačiny ani snídani jen o víkendu, přes týden nevidím důvod přijde pokaždé jinak a má ruce, tak si vezme naco má zrovna chuť.

Příspěvek upraven 03.01.13 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
3.1.13 11:25

@Kornel jéé tak ovoce a zelenina to je kapitola sama pro sebe… jedině procpaná přes prase… ale sem tam si něco dá… nejlepší je když ho děti krmí mandarinkama a on dělá blbosti, že to nechce a prská a děti se můžou zjančit… tuhle mě docela pobavil, dostal se na oběd k lidem co se strašně těšili na knedlík, zelí a pečené kuře, jak jim šmakovalo a on řekl, že to bylo hrozný, knedle tvrdý, zelí nedochucený a kuře nanicovatý… a slovy :„Mámo, zlatá tvoje kuchyně“ to zakončil… a moje dušička se tetelila blahem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.1.13 11:28
@Veverysek píše:
My teda luxujeme a vytíráme o víkendu. :nevim: Přes týden jen tak zběžně zametám a nebo zběžně vytřu, když je potřeba. Můj chlap teda nepracuje 14 hodin denně, to je pravda, ale zase fyzickou práci dělá a dělá teda jenom noční, kolem té jedné se probouzí a nepřijde mi blbý po něm chtít vynýst koš nebo umýt nádobí. Já jsem třeba dneska úplně strhaná, mám chuť skočit z okna, je toho hodně a malá furt řve, očekávám, že teda po obědě až se nají a odpočine si, tak umyje nádobí. Už jsem to tu jednou psala - já vařím, ale ne z důvodu, že musím, protože jsem ženská, ale protože chci - baví mě to a můj chlap to neumí… Moje práce na mateřské je starat se o dítě, dítě porodit, kojit a starat se aby bylo šťastné. Domácí práce jsou práce pro oba. A ano, jsem maličko líná, kolikrát bych nejradši ležela celej den v posteli a jedla čokoládu, ale nedělám to. Bordel doma nemáme a není to tak, že většina věcí je na příteli. Děláme prostě oba, většinou rovnoměrně. Přes týden dělám většinu já, on tedy většinou ale myje nádobí a vynáší koš, a o víkendu větší úklid se podělíme.

Ale pozor tímto stádiem si prošla si myslím každá žena po porodu a o mě ani nemluvě, já přijela domu z porodnice a odpočívala jsem jen jeden den a potom hrrrr na domácnost ale po dvou týdnech jsem padala na hubu a to myslím vážně s brekem -malá ještě k tomu všemu měla koliky 10týdnů, noci nespala a přes den jen co hodinu 20min, já jak pitomá chodila uklízela, vyvařovala, prala, žehlila prostě běžné činnosti a najednou bum a přišla šílená krize-ještě že muž odjel na služebku a malou jsem kojila, na vše jsem se vyprdla a skoro týden jsem nic nedělala, navařila mi tchýně a fakt jsem odpočívala…nho a pak se ze mě stalo zase třeštiprdlo ale s mírou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.1.13 11:29
@gaborka18 píše:
@Kornel jéé tak ovoce a zelenina to je kapitola sama pro sebe… jedině procpaná přes prase… ale sem tam si něco dá… nejlepší je když ho děti krmí mandarinkama a on dělá blbosti, že to nechce a prská a děti se můžou zjančit… tuhle mě docela pobavil, dostal se na oběd k lidem co se strašně těšili na knedlík, zelí a pečené kuře, jak jim šmakovalo a on řekl, že to bylo hrozný, knedle tvrdý, zelí nedochucený a kuře nanicovatý… a slovy :„Mámo, zlatá tvoje kuchyně“ to zakončil… a moje dušička se tetelila blahem…

nemáš náhodou dvojče mého muže-fakt ale totáln+ :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
3.1.13 11:34

A to zas ten můj sní všechno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.1.13 11:37
@Veverysek píše:

to bud opravdu ráda :D, muj manžel mi vždycky říká že ze sladkýho miluje krkovičku a ze zeleniny steak z vysokýho roštěnce a tu zeleninu by mohl 3krát denně :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
3.1.13 11:38

Tak my teda varime i z ekonomickych duvodu. (Krome tech, ze hospodske veci jsou casto nezdrave a nejsou cerstve). Chodit denne po hospodach by asi rodinny rozpocet zruinovalo. Treba obycejny veprovy rizek s bramborem za 120,– Kc v hospode, kdyz se uvari doma, tak za tech 120,– Kc je to jidlo pro dva az tri. (pocitam-li do toho i elektriku atd.) Neodsuzuju zeny, co nevari:-) Me to ale bavi…i kdyz je to tak, ze nikomu se nechce to delat porad a jednou do mesice si na neco nekam taky dojdeme, nebo pritele poslu na obed do hospody misto kastrulku s sebou. I tak ale za jidlo nechavame asi 25% nasich platu…tak jsem zvedava, jak to vsechno budem delat ted, kdyz budem tri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
3.1.13 11:40
@Denisa56 píše:
Tak když by se to mělo brát takhle, tak by ty propočty měly být jiné. Co jsem s diskuse pochopila, tak dítě není jejich společné, ale pouze zakladatelky. On, naivka, patrně s vidinou normálního rodinného života, na sebe přebral roli živitele rodiny, platí nájem, nákupy a dokonce i školku pro dítě, které není jeho. Takže pokud by to mělo fungovat podle tebou navrženého modelu, aby tedy zakladatelka nemusela poníženě vařit, tak by to chtělo rozdělit všechno pěkně na třetiny - dvě třetiny všech nákladů plus komplet školku pro své dítě zakladatelka a jednu třetinu partner sám za sebe.
Tzn. zakladatelka by měla hradit nikoli půlku nájmu, ale dvě třetiny za sebe a svou dceru, drogerii zrovna tak, svoje obědy v jídelně, školku a striktně rrozdělit poličky v lednici a nakupovat jen pro sebe a svou dceru, co doma snědí. Stejně tak by měla hradit dvě třetiny benzinu, když jedou všichni někam autem, na výletech rovněž vše platit za sebe a svou dceru atd.Je to pěkně ujetý, co? Mezi námi, co by jiného holky daly za partnera, který je zabezpečí i s dítětem, které není jeho, bez řečí platí nájem a nákupy…je tady dost diskusí, kdy si chlapi na penězích sedí a ženy jim musejí o každou korunu říkat. Já bych řekla, že zakladatelku pálí dobré bydlo, dítě má ve školce, do práce nechodí, a navíc je prostě a jednoduše líná. Protože dumat nad tím, jestli mám nebo nemám hodit kus nějaké flákoty do hrnce a uklohnit nějaké jídlo, to je hodné holčiny, která ještě neukončila základku. Ale ne ženy, která je už matkou. Ale ať si to každý zařídí, jak mu vyhovuje. Já bych denně jednu porci taky nevařila, nenapadlo by mě totiž chodit do jídelny. Važila bych normální množství aby to bylo na oběd pro mě a na večeři pro všechny.

přesně :mrgreen: a ty se anonymko prober :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.1.13 11:44
@Veverysek píše:

tak to závidím, zeleninu sní, ale musí to být jako směs, nemá rád těstoviny, ale sní je…
já jsem třeba dneska dělala sobě a dětem testovinovy salát, jemu jsem maso se zeleninou naložila, odpo hodím rýži do trouby, směs na pánev, večer si to jenom ohřeje a budeme spokojený všichni :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
3.1.13 11:45
@Loki01 píše:
Ne, to nepotrebujes. Ale kroužky prospěšné jsou. A taky jak už jsem řekla, proto sedíš doma na mateřské… Zena v domácnosti podle mne od státu nic nedostává :think:Můj maly třeba ve 2,5 letech uplaval 7 metru. A tím, ze jsem doma pulirovala to nebylo. O vlivu plavání na fyzicky vývoj si toho jde spoustu přečíst, kdyby se to někomu zdalo zbytečne.

Chodíme od mala do Plaváčka, ale žádné dítě tam neuplave sedm metrů, to se mi moc nechce věřit - bez destičky, přidržování, hm, borec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
3.1.13 11:48

Ani nectu vsech 47 stran…
podle me normalni nejses, jses jen lina a toho chlapa si nezaslouzis. potrebovala bys dostat poradne na prdel, mysleno obrazne.

jako tvoje mysleni typu, ze chlap ti vsecko zaplati a ty budes sedes doma a dloubat se v nose, to je hodno dospely osoby, fakt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.1.13 11:51
@kozisek píše:
Chodíme od mala do Plaváčka, ale žádné dítě tam neuplave sedm metrů, to se mi moc nechce věřit - bez destičky, přidržování, hm, borec :think:

byla jsem instruktorka plavání a manipulace novoroz., kojenců, batolat a předškol. dětí a 2,5leté dítě 7metrů? tak to je mazec v životě jsem to nezažila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.1.13 11:51
@obrazek píše:
Ani nectu vsech 47 stran…
podle me normalni nejses, jses jen lina a toho chlapa si nezaslouzis. potrebovala bys dostat poradne na prdel, mysleno obrazne.jako tvoje mysleni typu, ze chlap ti vsecko zaplati a ty budes sedes doma a dloubat se v nose, to je hodno dospely osoby, fakt :roll:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
3.1.13 11:57
@honey_star píše:
Ale tak přece to, že uvařím, uklidím a postarám se o dceru a domácnost ještě neznamená, že jsem hloupá husa domácí. Věř tomu nebo ne, ale i inteligentní jachtařky a spisovatelky umí rodině uvařit.
Ta otázka je prostě špatně postavená „Měla by žena vařit?“
Copak my víme, jestli by měla? Ale pokud chce něco jíst, dát najíst dítěti a příteli, tak by asi měla, já nevím. Jinými slovy, doma vařím ne proto, že mám ženské pohlavní znaky, dlouhé vlasy a v žilách estrogen. Vařím proto, že jsem víc doma a taky proto, že chci potěšit a dobře nakrmit své blízké a mimo jiné i proto, že taky musím sakra něco jíst já. A chodit do jídelny by se mi asi nechtělo, ale to je jen můj názor.
Nicméně, když se mi nechce, nevařím, rozmrazím pizzu nebo manžel udělá ta svoje jídla, který mu jdou famózně, třeba čínu nebo pečené vepřové koleno :) Proč dělat stres tam kde není třeba.
Takže sumasumárum se to prostě nevylučuje. Ty to podávaš jako, že radši hladovět s pohodovou intelektuálkou, než mít kopec knedlíků od domácí cuchty. Ale dobrá kuchařka a hospodyně NEROVNÁ SE umouněná hlupačka. Nebo aspoň třeba já nejsem žádné usmolené domácí pometlo bez koníčků a zájmů a i přesto vařím a myslím celkem slušně :)

No moje řeč :pankac: :pankac: :pankac: Konečně to někdo napsal, tak jak si to myslím, jen to neumím tak hezky formulovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.1.13 11:59

Kdo vás má dočítat :twisted: dneska jsem se zase musela strašně ponížit a uvařit oběd :lol:. Děcka se nacpaly polévkou a můžou si dát šlofíka :pankac: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí