Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ywett pokud chodí do práce tak je jasné, že se dělí o práci, ale pokud je doma celý den žena, která má dítě ve školce - nevím jak to zakladatelka má, tak mi řekni, co celý den dělá, když nevaří???
Líbil se mi tady názor jednoho pána.. Když jim to tak nefunguje, že zakladatelka něco připraví k jídlu, tak nech je doma chlap a ona jde pracovat, protože jiná rada neni..
nech se někdo zlobí nebo ne, ale i když je kolem dětí práce, tak snad nenechám domácnost stát- která to tak má??
to by mě zajímalo, že celý den se věnuje jenom dětem a nic nedělá.. Věřím, že žádná…
ještě se mi líbí jak vyzdvihujete dělbu práce.. chlap pracuje někde ve firmě, či kde, chodí nakupovat doma určitě taky něco podělá - to zakdlatelka totiš nepíše..
Ona je doma, dítě ve školce nevaří a uklidí prázdný byt, kde celý den nikdo neni.. tak nevím, jaká to je dělba…Pokud nejsme celý den doma, tak uklid mám za půl hodiny.. když nevařím.. a zbytek dne???
potom jsou tu jiné diskuze, kdy si ženy stěžují, že manžel má určitý plat něco si koupí a ony si nemůžou nic dovolit- a to je ejhle povinnost dávat standart jak má on.. takže toto je trochu divné no..
Chlap ano, žena, si to může rozhodnout jestli chce nebo ne ![]()
Příspěvek upraven 03.01.13 v 13:22
Je to o oboustranné spokojenosti, ta v zakladatelčině vztahu chybí - na obou stranách.
A jak už tu bylo zmiňováno jinak se dělí povinnosti v domácnosti v bytečku 60m2 a jinak v domě s velkou zahradou a ještě starostí o 2 auta. Já jsem velká feministka, ale prostě nenechám muže sedřít. No a když budu vyžadovat podílení se na domácnosti rovným dílem, můžu očekávat, že pak půjdu v -5 spravovat auto, které si postaví hlavu vždycky a) v zimě, b) když je druhý den nutně potřeba. Takže jak jsem psala - jsem feministka a nepovažuji to za nadávku - ale doma dělám v podstatě vše výměnou za to, že muž řeší barák, zahradu, auta a v poslední době i velké rekonstrukce. A uvařím ráda už jen proto, že docela ráda vím, co jím a na nějaké jíškou zahuštěné blemcavé cosi z jídelen nebo „restaurací“ si nepotrpím a abychom chodili denně tam, kde mám pocit trošku kvalitních surovin, tak to si dovolit nemůžeme.
Příspěvek upraven 03.01.13 v 13:23
Vy s těma bramborákama dáváte
ale zítra si je uděláme mňam ze sýrem nebo kyselým zelím.
Kdybych to věděla dřív vykašlu se na celé špagety
.
@gaborka18 píše:
My měli taky včera k večeři bramboráky a já oloupala brambory, manžílek dorazil z práce dřív, tak je nastrouhal a umíchal a já je zase smažila…
Za mě strouhá robot
A když jsem smažila, chlap koupal mrně…takže si taky nechám pomoct ![]()
Jinak u nás je vařenoooooooooooooo
a jsem ráda, že mám takového chlapa, který mi jídlo pochválí a jsme spokojeni oba… Po obědě vaří kávu on ![]()
@Ywett úryvky z tohoto příspěvku byly psány ještě za feudálů, ne?
Matně souhlasím jen s tím prvním, pokud obyvatelé domu nejsou vyloženě prasata (což žena zas až tak neovlivní), tak to, jak vypadá domácnost je především její vizitka. Chlap asi nepůjde koupit nový ručník, když uvidí, že se na starém páře nit a už má něco za sebou
Navíc ještě aby trošku barevně ladil. A když náhodu jo, tak určitě koupí jen jeden a ne sadu, takže bude koupelna jak cirkus
![]()
Ale jinak upřimnou soustrast při výkonu dalších rozkazů. „Jak slyším zarachotit klíče, běžím muži přichystat jídlo.“ - doporučovala bych duchovní cvičení, aby byl příchod předvídatelnější a pisatelka dokázala vystartovat mnohem dřív! Co je to za morálku - až zarachotí klíče???
„Chlap je chudák utahanej z práce.“ - 1-2-3 děti po příchodu z práce ho zaručeně udrží v bdělém stavu a přivedou na jiné myšlenky, takže ideální čas vyrazit na hodinku do cvičení ![]()
@neila píše:
@Ywett úryvky z tohoto příspěvku byly psány ještě za feudálů, ne?
Pročti si tuhle diskuzi, všechny ty výroky několikrát plus některé další tu najdeš!
@kvaček píše:
Jinak u nás je vařenooooooooooooooa jsem ráda, že mám takového chlapa, který mi jídlo pochválí a jsme spokojeni oba… Po obědě vaří kávu on
@gaborka18 píše:
My měli taky včera k večeři bramboráky a já oloupala brambory, manžílek dorazil z práce dřív, tak je nastrouhal a umíchal a já je zase smažila…
@Ywett ale možná je to tím, že většina se vžila do své domácnosti…
Já rozhodně chlapa neobstakuju- teď si jídlo naložil sám a krmí kluka
, ale případ zakdlatelky je jiný..
Je rozdíl stát u plotny cleý den a podstrojovat chlapovi, obskakovat ho, podávat mu příbor, píti a nebo vařit na domluvě, prostě chlap pomůže a nebo vůbec, jenom kvůli nějaké hrdosti
chápala bych čas, ale řešit nějaké pochvaly a uznání od chlapa… a proto nevařit vůbec
A jsem teda svině já když na nový rok jsem spala po opici a můj navařil oběd, umy nádobí, klidil kuchyň a ještě mi donesl papat až do postele?? Měla bych se jít asi zahrabat ![]()
Tak jsem pročetla kus diskuze teď a opravdu se bavím až se snad i dítě z toho dobře otočí (zatím je blbě)
Díky za úsměv, holky ![]()
@kvaček píše:
Jinak u nás je vařenooooooooooooooa jsem ráda, že mám takového chlapa, který mi jídlo pochválí a jsme spokojeni oba… Po obědě vaří kávu on
jo, to je super, mě manžel vždycky za jídlo poděkuje, a když chce nachystat, taky vždycky řekne prosím
myslím, že tak by to mělo být normálně, takže za mě u nás
včera jsme se spolu dívali na Jamieho, a už jsme s mojím přemýšleli co si z toho ukuchtíme ![]()
Ty děláš polívku i druhý
to musíš mít IQ aspoň 150, že to zvládneš