Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kozisek píše:
Genialita rozhodně není spojená s pohybovým nadánímProstě ti to nevěřím, pokud napíšeš, že uplave, představím si určitý styl - jestli plave prsa, kraul…to si neupřesnila a dohledávat nebudu, na to nemám času nazbyt. Rozhodně nenapadám, ale pokud ty napíšeš, že se malému věnujete víc než my, tak už bych to jako napadání brala.
Ale víceméně jste mi šumák, takže to nebudu řešit
Ten genius byl myslen ironicky…
Plave prsa, ale nenadechuje se.
Jsem rada, ze jsme ti sumak a doufam tedy, ze priste uz nebudes me nenarknes ze lzi. A vy taky plavete dvakrat tydne? Kdyz se ti nelibi, ze rikam ze se mu vic venujem? Nebo jsi to pochoplila tak, ze to myslim obecne? Mluvily jsme tady pokud si pamatuju jen o plavani ![]()
@Baba píše:
Nejsi. Máš přece ty vaječníkyUž nevím, kdo to psal - muž mi pomáhá.
Jak pomáhá mě? Nebo že mi pohlídá děti.
Jak kdyby ženský byly samosprašný
Presne tak.
Jednou za mnou muj dobehl, ze pry my umyl drez. Cekal jak ho pochvalim a dostal sprda ![]()
Elilen + Kicki a ostatní, ano, je nás ještě víc co nejsme supermatky ![]()
a kdoví jak to u těch supermatek doopravdy je. pokud to někdo opravdu zvládá na 100% s dítětem v náručí, případně ještě s druhým co tahá za nohu tak klobouk dolů. moje zkušenost je že u pidi řvavého miminka to opravdu nešlo, navíc když člověk ani neví co mu je(nebylo mu asi nic, nebo hlad). ale jak jsem psala, muž bez mrknutí oka velkou část vaření převzal, a taky si rozhodně nemyslel že jsem líná nebo neschopná a co celý den dělám ![]()
@Loki01 píše:
Ten genius byl myslen ironicky…
Plave prsa, ale nenadechuje se.
Jsem rada, ze jsme ti sumak a doufam tedy, ze priste uz nebudes me nenarknes ze lzi. A vy taky plavete dvakrat tydne? Kdyz se ti nelibi, ze rikam ze se mu vic venujem? Nebo jsi to pochoplila tak, ze to myslim obecne? Mluvily jsme tady pokud si pamatuju jen o plavani
Ani jednou jsem nenapsala, že lžeš, napsala jsem až do té poslední reakce, že ti to nevěřím, tečka.
potrénuj paměť. Prostě tvé osobě nedůvěřuji ![]()
@smutnalucy píše:
Elilen + Kicki a ostatní, ano, je nás ještě víc co nejsme supermatky
a kdoví jak to u těch supermatek doopravdy je. pokud to někdo opravdu zvládá na 100% s dítětem v náručí, případně ještě s druhým co tahá za nohu tak klobouk dolů. moje zkušenost je že u pidi řvavého miminka to opravdu nešlo, navíc když člověk ani neví co mu je(nebylo mu asi nic, nebo hlad). ale jak jsem psala, muž bez mrknutí oka velkou část vaření převzal, a taky si rozhodně nemyslel že jsem líná nebo neschopná a co celý den dělám
když musíš, tak musíš a nehledáš důvody ![]()
@smutnalucy píše:
a kdoví jak to u těch supermatek doopravdy je. pokud to někdo opravdu zvládá na 100% s dítětem v náručí, případně ještě s druhým co tahá za nohu tak klobouk dolů. moje zkušenost je že u pidi řvavého miminka to opravdu nešlo, navíc když člověk ani neví co mu je(nebylo mu asi nic, nebo hlad). ale jak jsem psala, muž bez mrknutí oka velkou část vaření převzal, a taky si rozhodně nemyslel že jsem líná nebo neschopná a co celý den dělám
![]()
Proboha proč by ženská, která doma uvaří rodině měla být supermatka?
uvařit je přirozený pud co je na tom jako tak strašně supermatkovského
.
@IvkaH píše:
![]()
![]()
Proboha proč by ženská, která doma uvaří rodině měla být supermatka?![]()
uvařit je přirozený pud co je na tom jako tak strašně supermatkovského
![]()
.
No přesně tak..To jsou názory jako noha, fakt
Mě nepřijde nic úžasného na tom, že přirozeně své rodině uvařím, aby nejedli nějaké dreky..
@smutnalucy píše:
Tak si vem příklad z Madonny. Kdysi, když její hvězda zářila se jí jeden reportér zeptal, jak to tak zvládá být úspěšnou superstar, k tomu i podnikatelkou a supermatkou (bacha na to, ona je dokonce autorkou nějakých pohádek), fotografkou…Tak odpověděla, že základem je mít dostatek schopných sloužících a personálu.
![]()
@Silwinka87 píše:
No přesně tak..To jsou názory jako noha, faktMě nepřijde nic úžasného na tom, že přirozeně své rodině uvařím, aby nejedli nějaké dreky..
No vidíš, já si jak supermatka připadám
- když už teda uvařím
![]()
Chtela bych videt chlapa, kterej bude cely zivot radostne veceret rohliky, protoze varit se zenusce nechce
Ja teda nevarim, protoze vari muj pritel, ktereho to nesmirne bavi, ale v predchozim vztahu jsem varila, protoze po celem dni v praci jsem potrebovala vypnout a kuchyne byla jedine misto v byte, kam byvaly nelezl, takze jsem mohla byt sama se svymi myslenkami. Kdyby me ale chlap vylozene nutil, to uz bych si jako sluzka pripadala.
Btw. mam kamaradku, co petilete dite krmi „jidlem“ typu Dobry hostinec a starymu namaze chleba pastikou a jeste u toho ma hubu plnou kecu. Jednou ji uprosil na koprovku, na jejiz pripravu povolala dve kamaradky. Takovy pristup k rodinnemu obedu je u me ponekud… nemyslitelny ![]()
@kozisek píše:
Ani jednou jsem nenapsala, že lžeš, napsala jsem až do té poslední reakce, že ti to nevěřím, tečka.potrénuj paměť. Prostě tvé osobě nedůvěřuji
To je prece úplne to same…nevěřím ti= myslím si ze lžeš. Měl aspon „koule“ a přiznej to. Já mluvím jen o teto diskuzi, nepamatuju se, ze bychom se setkaly jinde ![]()
A to jako neduverujes cele moji osobe?
Možna by bylo lepší na mne teda nereagovat. Speciálně kdyz se ukázalo, ze maly neni vůbec sám.
Příspěvek upraven 03.01.13 v 21:17
Ale nééé, můj příspěvěk se vztahoval k začátkům diskuze, kde se psalo, že někdy s dítětem které celý den pláče uvařit nejde! kdo nezažil, nepochopí. a normální chlap na to zareaguje pomocí. vy už to tady berete fakt do extrému, diskuze je podle mě dávno odkloněná od dotazu zakladatelky.
@ncc1701 píše:
Chtela bych videt chlapa, kterej bude cely zivot radostne veceret rohliky, protoze varit se zenusce nechceJa teda nevarim, protoze vari muj pritel, ktereho to nesmirne bavi, ale v predchozim vztahu jsem varila, protoze po celem dni v praci jsem potrebovala vypnout a kuchyne byla jedine misto v byte, kam byvaly nelezl, takze jsem mohla byt sama se svymi myslenkami. Kdyby me ale chlap vylozene nutil, to uz bych si jako sluzka pripadala.
Btw. mam kamaradku, co petilete dite krmi „jidlem“ typu Dobry hostinec a starymu namaze chleba pastikou a jeste u toho ma hubu plnou kecu. Jednou ji uprosil na koprovku, na jejiz pripravu povolala dve kamaradky. Takovy pristup k rodinnemu obedu je u me ponekud… nemyslitelny
souhlasím na 100%.
vařit je normální, jsou určité výjimky z pravidla např. přítele to baví a já navíc nestíhám. howgh.
(a to že když uvařím tak jsem hned supermatka to bylo nepochopené)
@ncc1701 píše:
Chtela bych videt chlapa, kterej bude cely zivot radostne veceret rohliky, protoze varit se zenusce nechceJa teda nevarim, protoze vari muj pritel, ktereho to nesmirne bavi, ale v predchozim vztahu jsem varila, protoze po celem dni v praci jsem potrebovala vypnout a kuchyne byla jedine misto v byte, kam byvaly nelezl, takze jsem mohla byt sama se svymi myslenkami. Kdyby me ale chlap vylozene nutil, to uz bych si jako sluzka pripadala.
Btw. mam kamaradku, co petilete dite krmi „jidlem“ typu Dobry hostinec a starymu namaze chleba pastikou a jeste u toho ma hubu plnou kecu. Jednou ji uprosil na koprovku, na jejiz pripravu povolala dve kamaradky. Takovy pristup k rodinnemu obedu je u me ponekud… nemyslitelny
Takže když ženská neuvaří, tak prostě celá rodina bude jíst rohlíky?
Tak prostě uvaří chlap, ne? Podle mě je prostě všechno o organizaci. Nevím, proč odsuzujete mámy, co nevaří… Rvát do dítěte Dobrý hostinec a tak to je opravdu nechuťárna…
To bych toho člověka, co to dělá profackovala. Ale já spíš reaguju na to, že nutně nemusí vařit v rodině žena… Proč? Prostě se práce DĚLÍ. Nicméně, někdo v rodině prostě vařit musí. Záleží to prostě na dohodě a okolnostech. Když chlap neumí vařit nebo z nějakého důvodu nemůže, tak prostě dělá něco jinýho (vynáší koš, umeje nádobí nebo já nevím, prostě…). Ale prostě žena NEMUSÍ vařit jen protože má vaječníky.
Chlapovi moc nevarim, bud vari on nebo se nejak odbydeme (nebyla jsem nikdy z domova zvykla na teple vecere, takze me k tomu zatim nic nevede), ale malymu varim a jinak to ani nebude, ne, ze bych ze sebe chtela delat supermatku nebo se tak citila - i kdyz uvarim obed pro oba chlapy - ale proste nechci, aby mi dite jedlo polotovary z buhviceho ![]()