Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
(dočetla jsem tak polovinu)
Ano, „zakladatelka“ porovnává co za co. Ale řekla bych není jediná, chlapů je takových dost, proč by nemohly takto fungovat i ženské ![]()
Netvrdím, že je to mravné a osobně bych s takovým rychle vyběhla, ale není to zas až tak neobvyklý způsob myšlení ![]()
Příspěvek upraven 04.01.13 v 04:09
Ještě - ze „zakl.“ úhlu pohledu on opravdu neživí On platí 2/3 nájmu - nevíme, jak „zakl“ bydlí, ale hypoteticky garsonka opravdu stojí 2/3 nájmu 2+1, takže kdyby bydlel sám, zaplatí totéž. a že platí školku - školka stojí měsíčně tak 1500 max i s jídlem, to ho vyjde levněji než uklízečka s prádelnou a žehlírnou.
@Baba naprosto souhlasim. taky negruntuju, okna nemeju atd. o praci doma se delime a usetreny cas mame pro sebe
a ze nechane neumyty nadobi na lince do rana? to me teda fakt nevytoci.. pro me je na prvni miste pohoda a cas straveny s manzelem a ne naklizeno, vygruntovano a manzel v posteli s nejakou, ktera na nej ma cas, ptz tolik neuklizi.. ![]()
@smutnalucy píše:
Elilen + Kicki a ostatní, ano, je nás ještě víc co nejsme supermatky
a kdoví jak to u těch supermatek doopravdy je. pokud to někdo opravdu zvládá na 100% s dítětem v náručí, případně ještě s druhým co tahá za nohu tak klobouk dolů. moje zkušenost je že u pidi řvavého miminka to opravdu nešlo, navíc když člověk ani neví co mu je(nebylo mu asi nic, nebo hlad). ale jak jsem psala, muž bez mrknutí oka velkou část vaření převzal, a taky si rozhodně nemyslel že jsem líná nebo neschopná a co celý den dělám
Já věřím, že u těch hodně ubrečených dětí to fakt musí být náročný a nic moc extra v domácnosti neuděláš, ale taky nemáš čas vysedávat na emiminu. Moje mimino mělo první 2 měsíce koliky a opravdu jsem domácnosti moc nedala, navíc jsem byla fakt utahaná z kojení, ale taky jsem nepáchla na net. Takže když tu někdo má čas na vypisování litanií, jak jí suché rohlíky
V tom čase by průměrná středoevropanka měla uvařenou aspoň blbou bramboračku…
@tonj píše:
Já věřím, že u těch hodně ubrečených dětí to fakt musí být náročný a nic moc extra v domácnosti neuděláš, ale taky nemáš čas vysedávat na emiminu. Moje mimino mělo první 2 měsíce koliky a opravdu jsem domácnosti moc nedala, navíc jsem byla fakt utahaná z kojení, ale taky jsem nepáchla na net. Takže když tu někdo má čas na vypisování litanií, jak jí suché rohlíkyV tom čase by průměrná středoevropanka měla uvařenou aspoň blbou bramboračku…
myslím, že není nutné nikoho osočovat…jo a s dítětem v náručí se dá sedět u netu a tukat příspěvky, ale těžko s ním oškrábeš brambory ![]()
@Maartina7 píše:
myslím, že není nutné nikoho osočovat…jo a s dítětem v náručí se dá sedět u netu a tukat příspěvky, ale těžko s ním oškrábeš brambory
@berry4 píše:
@kattkka no tak samozřejmě, že se ZASE musím vymykat a nemám doma chlapa, co odjede v 6 ráno a ve 4 nejpozděj je doma, aby mi stihl ještě navařit, uklidit a vykoupat děcko, páč jsem na tý mateřský děsně sedřená
Berry: a nerikas si ze je to skoda kdyz to tak ctes?? ![]()
@Maartina7 píše:
myslím, že není nutné nikoho osočovat…jo a s dítětem v náručí se dá sedět u netu a tukat příspěvky, ale těžko s ním oškrábeš brambory
Hm…a někoho ironicky označovat za supermatky je v cajku…No nic, já teda s dítětem v náručí psát nezvládám, ale dát si ho do šátku nebo manducy a oškrábat brambory jo
Každá máme jiné schopnosti, teď jde o to co je použitelnější pro život.
@kattkka ted´ vážně. Škoda je to, že si sami sebe neužijem víc, jako rodina.
Ale to píšu konkretně o nás.
Maartino nektere blbe stredoevropanky dokazou pritom psani na net zvladnout i pet veci najednou
. Jinak jsem mela taky extremne urvane mimino, doma bordel, neuvareno atd… hruza…
. Na net jsem teda nepachla vubec
. Ja myslim, ze je to hodne o tom v kolik deti vstavaji, moje st. vstavalo treba v pet rano v pul seste, takze jsem mela uz v osm uvareno a v devet jsme byli venku
. Ted kdyz rano vstanu, tak hodin na plotnu jidlo a ono se samo vari nebo pece…
, do toho litam kolem deti.
Zakladatelko ja myslim, ze k tomu nemuzes takto pristupovat… Z mych zkusenosti je urcite dobre toho muzskeho hlidat a porad ho v urcitych vecech udrzovat na hladine povinnosti. Nezastavam nazor, ze kdyz je chlap od rana do vecera v praci, ze prijde domu a nebude delat nic… Ja nejsem doma kvuli sobe, ale detem, deti jsou nejenom moje, ale i jeho, navic mam to jedno extremne narocne a obcas teda uvitam, kdyz vynda nadobi z mycky, protoze mam pocit, ze i pritom vyndavani nadobi vecer totalne zblbnu z celeho dne. Varime oba, kdyz jsou deti nemocne dojede proste nakoupit, kdyz muzu ja jedu ja nakoupit. Tuhle jsem videla v obchode par a nakupovali obleceni a jeden platil obleceni jednomu diteti a druhy druhemu a rikala jsem si, ze tohle je fakt uz diagnoza… Jo a nhlede na to, ze deti se uci od nas, a pokud vidi doma tatinka, jak prijde z prace a nezajima se o chod domacnosti, tak co z nich proboha vyroste, zase ti rozmazleni mamanci, kteri potom v manzelstvi cekaji, ze je bude nekdo obskakovat… ![]()
No a pokud se jedna o vikendy tak chlap obcas uvari kdyz mu reknu popripadne kdyz jdu nekam posedet a spim u zname tak uvari i s malou.Ale maji z toho radost oba. A kdyz chodi do prace ob a stejne nechapu nejak proc by mel uklizet. Nevim jak kdo ale ja si pouklizim ssama nebot vim ze si to udelam dukladne.
Kattko ono nejlepsi je do toho uklidu zapojit vsechny vcetne deti u tech mensich to muze mit teda katastroficke nasledky
. Jako moje dcera chtela tak se mnou uklizet a utirala prach a kdyz jsem prisla do pokojicku tak tim hadrem umyla i zed
.
U nas tim „nebude delat nic“ znamena pro me, ze se zavre a nebude se venovat detem. Precist pohadku. to je pro me v tydnu obrovska pomoc.
Me to tedy prijde normalni varit a prat atak… varim kazdy den nebo ob den podle toho, kdyz to vydrzi do druhyho dne..nakupovat jezdime spolu a prijde mi normalni chlapovi, co prijde z prace dat najist
mala kdyz byla miminko, tak jsem varila rychlovky, alevubec neplakala, tak me nechala uvarit normalne.. ![]()
@berry4 píše:
@kattkka ted´ vážně. Škoda je to, že si sami sebe neužijem víc, jako rodina.
Ale to píšu konkretně o nás.
Nevim jak to mate o vikendu u Vas ale u nas je pritel doma o vikendu takze u nas to jisti vikendy.Ale kdyz se toho moc nakupi tak dela doma ale snazi se delat az vecer popravde delal i Vanocich aspon vecer. Jako priznam se ze me by nevyhovoval model kdyby chodil dom ve tri. Obcas je to fajn ze prijde brzo to jo to nepopiram ale porad asi taky ne lezli by jsme si na nervy.Ale jak chodi mala do skolky tak je to uplne jine.Ale zkusili jsme si i model kdy malou vodil a vyzvedaval pac to jinak neslo…