Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lihow
4.1.13 12:21
@K.Black píše:
a ještě být kdykoliv k dispozici na sex ;)

ano

• Citovat
  • Upravit
15977
4.1.13 12:28

Děkuju za spoustu reakcí. :kytka:
Já jí ale nedokážu nechat plakat. Při pláči na mě kouká vyčítavým pohledem a ve mě se pere spousta negativních otázek - Přestane mě mít ráda? Bude kvůli nesplněným potřebám nesebevědomá? Atd. Takže hned, jak dodělám něco neodkladného (dorozpíchám knedlíky), tak se k ní hned vrhnu a omlouvám se jí. :srdce: Já pro ní chci to nejlepší a když to pro ní znamená chování (protože se cítí v bezpečí a je jí u mě dobře - což je přece fajn pocit, ne? ;) ), tak jí budu chovat, no. :roll: Možná si tím zakládám na problémy, ale já cítím, že dělám pro ní to nejlepší, co mohu. Asi má velkou potřebu mou lásku a blízkost cítit, tak proč to nedopřát někomu, kdo ještě nechápe, co je čas a i sekunda je pro něj věčnost. Jsem prvomatka, tak ještě nemám tolik zkušeností, ale řídím se instinktem, který mi říká, ať jí chovám a hýčkám, kdykoliv si řekne. Jestli dělám chybu, ukáže čas. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
4.1.13 12:32

rozmazlení

Ráda tě mít nepřestane!! Naopak si tě bude víc vážit. Nějaký podlejzáním se bohužel slušné chování budoucího vyrostlého potomka nezajistí.

• Citovat
  • Upravit
15108
4.1.13 12:39
@Elilen píše:
Já jí ale nedokážu nechat plakat. Při pláči na mě kouká vyčítavým pohledem a ve mě se pere spousta negativních otázek - Přestane mě mít ráda? Bude kvůli nesplněným potřebám nesebevědomá? Atd. Takže hned, jak dodělám něco neodkladného (dorozpíchám knedlíky), tak se k ní hned vrhnu a omlouvám se jí. :srdce: Já pro ní chci to nejlepší a když to pro ní znamená chování (protože se cítí v bezpečí a je jí u mě dobře - což je přece fajn pocit, ne? ;) ), tak jí budu chovat, no. :roll: Možná si tím zakládám na problémy, ale já cítím, že dělám pro ní to nejlepší, co mohu. Asi má velkou potřebu mou lásku a blízkost cítit, tak proč to nedopřát někomu, kdo ještě nechápe, co je čas a i sekunda je pro něj věčnost. Jsem prvomatka, tak ještě nemám tolik zkušeností, ale řídím se instinktem, který mi říká, ať jí chovám a hýčkám, kdykoliv si řekne. Jestli dělám chybu, ukáže čas. :think:
Řekla, bych, že naopak bude nesebevědomá, když jí budeš furt za zadkem a splníš jí, co jí na očích uvidíš, a pak příde mezi lidi a zjistí, že není pupíkem světa a problém je na světě. :think: Mimčo, když pláče, chce to, se mu ukázat, pohladit, aby vědělo, že není samo, a jak tady někdo psal, zabavit ho něčím jiným, třeba hrazdičkou a ne ho tahat jak kočka mladý.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
4.1.13 12:40

@Elilen jasně úplně tě chápu a je to tak v pořádku, taky jsem při prvním dítěti měla přečtenou veškerou literaturu o péče o dítě atd… každý se snažíme myslím co nejlépe jak umíme a co nám možnosti dovolí a všem maminkam fandím a neboj malá povyroste a bude líp :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
4.1.13 12:48

@boball souhlas, taky jsem ani u jednoho dítka nevydržela když mi trošku dýl brečely, ale tohle je docela extrém… jo a malej mi brečel první tři měsíce vcelku dost, dokonce třeba 2h v kočárku na procházce, až jsme zjistili, že má hlad, že jedno prso nestačí… pase koníky? pomalu by krom převalování mohla hopsat na kolínkách a za chvíli se snažit sedět, ale takhle to fakt nevidím dobře… a mít ráda míň Tě mít nikdy nebude… ba naopak, kolikrát děti, které mají míň citu, nebo jsou až týrané, tak nikdy ale svoje rodiče nepřestaly milovat… pokud byly malé… chce to začít pomalu, ale půjde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.1.13 12:56
@Elilen píše:
Já jí ale nedokážu nechat plakat. Při pláči na mě kouká vyčítavým pohledem a ve mě se pere spousta negativních otázek - Přestane mě mít ráda? Bude kvůli nesplněným potřebám nesebevědomá? Atd. Takže hned, jak dodělám něco neodkladného (dorozpíchám knedlíky), tak se k ní hned vrhnu a omlouvám se jí. :srdce: Já pro ní chci to nejlepší a když to pro ní znamená chování (protože se cítí v bezpečí a je jí u mě dobře - což je přece fajn pocit, ne? ;) ), tak jí budu chovat, no. :roll: Možná si tím zakládám na problémy, ale já cítím, že dělám pro ní to nejlepší, co mohu. Asi má velkou potřebu mou lásku a blízkost cítit, tak proč to nedopřát někomu, kdo ještě nechápe, co je čas a i sekunda je pro něj věčnost. Jsem prvomatka, tak ještě nemám tolik zkušeností, ale řídím se instinktem, který mi říká, ať jí chovám a hýčkám, kdykoliv si řekne. Jestli dělám chybu, ukáže čas. :think:
:lol: no co na to říct?
Asi, že přeji tvé dceři, aby se co nejrychleji vzpamatovala a začala se sebou hodně rychle něco dělat ( i když to je velmi nepravděpodobné), protože s velkou pravděpodobností si piš, že tohle NESKONČÍ a ty z ní nejspíš vychováš úplně nesamostatného jedince.
A nechci vidět, co bude následovat s takovou s nástupem školky, školy apod…
Prvomatkami jsme byly, nebo jsme všechny, chybující, nalézající a hledající ty srávné směry, ale nezlob se na mne, tohle je vrchol. Už jen z toho popudu, že motoricky ti malá neskutečně zaostává 8o
Přeji ti, atˇse co nejdřív vzpamatuješ, v zájmu svého dítěte :nevim:

Příspěvek upraven 04.01.13 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
4.1.13 12:59
@boball píše: Řekla, bych, že naopak bude nesebevědomá, když jí budeš furt za zadkem a splníš jí, co jí na očích uvidíš, a pak příde mezi lidi a zjistí, že není pupíkem světa a problém je na světě. :think: Mimčo, když pláče, chce to, se mu ukázat, pohladit, aby vědělo, že není samo, a jak tady někdo psal, zabavit ho něčím jiným, třeba hrazdičkou a ne ho tahat jak kočka mladý.

Oma se dá zabavit jen na dvě minuty. stejný názor měla i má mamka. Vyzkoušela si svou „výchou“ a uznala, že na tu mou to nefunguje. Naopak byla potom plačtivější, měla horší spaní.. Kdybych se do dcery měla vcítit, tak bych si připadala odstrčená a svět by mi nepřišel bezpečný. :think: Budu se jí snažit naučit samostatnosti, ale asi je na to ještě spousta času a není na to přoppravená. Až jí budou dva roky, dokážu jí vysvětlit, že i přesto, že se jí teď věnovat nemohu, jí miluju. už mi bude rozumnět, tak to bude jednodušší. Teď ale neví, že i já mám svou práci a tak by se trápila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
4.1.13 13:05

@Elilen Když našemu bylo kolem půl roku, tak taky dost brečel, protože už chtěl někam lízt a zkoumat a nešlo mu to…jenže já ho víceméně nechala a v 7 měsících se začal plazit a bylo to spokojené mimčo…prostě se musel snažit, taky chtěl nosit to se mu líbilo…teď je otázka kdybych ho pořád nosila, jestli by se začal do měsíce plazit a vzápětí lézt…řiď se instinktem, ale mysli taky trochu na sebe nejsi její otrok, ale máma :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15977
4.1.13 13:08

@renule 13 Snad máš pravdu. :jazyk:

@gaborka18 Na bříšku vydrží málo. Ve třech měsících tam dokonce vydržela déle, než teď. :roll: Jak psala Berry, tím, že se chová, se nevyvíjí a tak je vývojově zaostalá a nemá posílené svaly. V pondělí jdeme do poradny a chtěla bych, aby mi dr. napsala doporučení, ale nevím, jestli na neurologii nebo k fyzioterapeutce? Hlady nebrečí. Brečela i po nutrilonu. V náručí je ale většinou klidná.

@berry4 Já se asi nezměním. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
4.1.13 13:08

@Elilen já chápu jak to cítíš, myslíš :hug: ale musíš ji dát i její prostor, taky nenechávám vybrečet, mazlím, chovám, rozmazluju, nenutím děti po sobě uklízet hračky :lol: krmím skoro tříleťáka, umí to ale je línej :roll: ale o hladu ho nenechám. A přesto jsou děti samostatné a milují mě(teda doufám :mrgreen: ) mám spoustu času pro sebe. Děti byli od mala zvyklé, že jsou i věci které se „musejí“ udělat, takže se mi placatili u noh, já vařila, pořád jsem na ně mluvila, třeba že zrovna krájím mrkev, taťka jede autem do práce atd. Od mala jsou k tomu vedené, a i při vaření se dá mimčo pochovat, pomazlit, nebo si dělám své věci oni se zas prdelili kolem mě, jasný že třeba u šicího stroje nesedím hodinku v klidu, ale odbíhám dle potřeb, postavit komín, opravit auto, utřít zadek atd. podle mě to máš špatně nastavené :nevim: a osobně si teda nedovedu představit mít dítě pořád na ruce, při nemoci ano, ale jsem po jednom dni tak unavená, vyčerpaná, dítě bych nejradši odložila do baby boxu :mrgreen:
Když třeba kluk ještě nelezl a jen ležel(byl lenoch) tak jsem šla kolem podala hračku, přikopla petku atd. a byl spokojený.
Píšeš že i maminka zkoušela, ale jak dlouho? ono je na něco zvyklá tak se to u ní nezmění ze dne na den, a poznáš styl pláče, vztekání, nešťastný, bolestivý atd. Zkus to, uvidíš že bude lépe. MD se má užívat ne přežívat ;)

• Citovat
  • Upravit
5533
4.1.13 13:10
@Makinaa007 píše:
@tterka Ve dvou letech si moje dcera taky dokázala v klidu sama malovat. V půl roce řvala jako tygr nezávisle na mých požadavcích. Nemyslím si, že bys ji tomu naučila. Došla k tomu přirozeným vývojem.

Dala jsem to jen jako příklad. Prostě si myslím, že tím, že se dítě bude nosit a chovat při každém zakňourání, tak z něj vyroste nesamostatná osoba, která neustále bude potřebovat někoho za zadkem, kdo ji vyseká z problémů, starostí, každé maličkosti… Já malou začala takhle „ignorovat“ někdy ve čtyřech měsících - ano, měla jsem jí na očích, na doslech, ale nebyla jsem její otrok. V půl roce už mi nezařvala - kromě bolesti zubů, vydržela si hrát, žvatlat, pozorovat. Já v klidu uvařila - to mi ležela třeba v kuchyni na zemi a mlátila vařečkou nebo mísou do podlahy. Byla jsem u ní a přesto, mě nepotřebovala a nic si nevyřvávala. Jsem si jistá, že kdybych ji při každém zakňourání měla na rukou, tak bych měla za pár měsíců ruce jako orangutan a záda totálně v háji… Ale nikomu svůj postup nevnucuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
4.1.13 13:13

@tonj Mně přijde, že už by se taky ráda pohybovala. Když leží na dece, tak se snaží přetočit, ale úplně špatně. Tak by se nepřetočil ani superman. Když jí dám na bříško, vystrčí zadek, zaboří hlavu do deky (asi se neudrží na rukou) a brečí. Vývojově je jako tříměsíční. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
4.1.13 13:16
@Elilen píše:
@tonj Mně přijde, že už by se taky ráda pohybovala. Když leží na dece, tak se snaží přetočit, ale úplně špatně. Tak by se nepřetočil ani superman. Když jí dám na bříško, vystrčí zadek, zaboří hlavu do deky (asi se neudrží na rukou) a brečí. Vývojově je jako tříměsíční. :think:

to dožene neboj se, jen ji dej možnost a prostor ;) a některé děti jsou pohodlnější a línější.

• Citovat
  • Upravit
tonj
4.1.13 13:19

@Elilen Rozhodně to pořeš s doktorkou a připrav se na to, že jí budeš muset přestat nosit, ale bude to pro její i tvoje dobro, tak se toho nesmíš tak bát…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky