Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sice se diskuze ubrala jiným směrem, než byla založena, ale ono tohle všechno souvisí…mateřská, starost o děti, vaření, domácnost…
Z vlastní zkušenosti vím, jak může první dítě potrápit, máma přece nemůže všechno hned vědět jak to dělat správně na jedničku a dělá vše pro spokojenost dítěte, i když je to spíš na škodu než k užitku, což pochopí až za nějakou dobu, když si tim všim projde. Ale nastane prostě čas utnout to a pokud se nechce ženská zbláznit, tak musí naučit dítě být samostatné, ač se to neobejde bez slziček možná z obou stran…
Ale byla řeč o tom, zda vařit nebo ne…a co čeká žena od muže " na oplátku". No musím říct, že když mě tyhle hloupé myšlenky z nudy napadnou, rychle se vzpamatuju a běžím uvařit jídlo pohodlně na elektrickém sporáku, aniž bych musela roztápět v peci a brambory si předem nakopat na poli, jdu dát prádlo do pračky a na hodinu a půl od ní odejdu, aniž bych musela jít máchat do potoka nebo v lepším případě drhnout na valše v neckách, pak to přehážu do sušičky, aniž bych to musela zdlouhavě sušit a na sluníčku kropit a žehličku plnou vody nahřívat na plotně. Setřu podlahu mopem a nemusím drhnout kartáčem, nemusím ráno a večer dojit krávu a chodit na pole, nemám deset dětí, ale jedno, kterému nasadím papírovou plenu a mám zase o starost méně…
Asi se ušklíbnete…je přece jiná doba, proč to řešim. Ale myslím, že spustu věcí nad čím se ženský zamýšlejí je z nudy, nic jiného v tom nevidím…vlastně ještě lenost a ta se dá vyléčit jedině pořádným zápřahem…
Samozřejmě i muži to mají dnes jednoduší co se týče fyzické práce, i když přibylo té duševní vyčerpanosti z toho, jaké je dnes doba. Ale to už tak bohužel je.
A tak sláva těm, které svojí domácnost zvládají s úsměvem a sláva mužům, kteří dělají všechnu práci okolo a ještě třeba pomůžou i své ženě.
@lihow píše: Žena by měla vařit dobré věci, omáčky, svíčkovou, rajskou, koprovou. Polévky. Také by měla péct buchty, dorty, cukroví a další dobroty.
@lihow píše: Žena by měla vařit dobré věci, omáčky, svíčkovou, rajskou, koprovou. Polévky. Také by měla péct buchty, dorty, cukroví a další dobroty.
tak s pecenim by jsi měl smůlu, já to moc neumím, upecu leda tak buchty, nebo pernik a základní cukroví. Nemám problém s těstem, ale s tou pitomou troubou
![]()
@boball píše:No, jo, ale potom je z 80 kilového jinocha 120 kilovej pán
tak to u nás nehrozí, můžu vyvarovat od rána do večera a nepribereme ani kilo ![]()
To mam velke stastie, u nas doma vari manzel a to je uzastne ze ho to bavi, pretoze mna nie
, s tej jeho radosti a pristupu k vareniu sa pomalicky stale nieco na mna prilepuje, takze verim ze konecne po mojej 35 s dietatkom zacnem varit aj ja;)
@Zyta píše:Ámen
Sice se diskuze ubrala jiným směrem, než byla založena, ale ono tohle všechno souvisí…mateřská, starost o děti, vaření, domácnost…
Z vlastní zkušenosti vím, jak může první dítě potrápit, máma přece nemůže všechno hned vědět jak to dělat správně na jedničku a dělá vše pro spokojenost dítěte, i když je to spíš na škodu než k užitku, což pochopí až za nějakou dobu, když si tim všim projde. Ale nastane prostě čas utnout to a pokud se nechce ženská zbláznit, tak musí naučit dítě být samostatné, ač se to neobejde bez slziček možná z obou stran…
Ale byla řeč o tom, zda vařit nebo ne…a co čeká žena od muže " na oplátku". No musím říct, že když mě tyhle hloupé myšlenky z nudy napadnou, rychle se vzpamatuju a běžím uvařit jídlo pohodlně na elektrickém sporáku, aniž bych musela roztápět v peci a brambory si předem nakopat na poli, jdu dát prádlo do pračky a na hodinu a půl od ní odejdu, aniž bych musela jít máchat do potoka nebo v lepším případě drhnout na valše v neckách, pak to přehážu do sušičky, aniž bych to musela zdlouhavě sušit a na sluníčku kropit a žehličku plnou vody nahřívat na plotně. Setřu podlahu mopem a nemusím drhnout kartáčem, nemusím ráno a večer dojit krávu a chodit na pole, nemám deset dětí, ale jedno, kterému nasadím papírovou plenu a mám zase o starost méně…
Asi se ušklíbnete…je přece jiná doba, proč to řešim. Ale myslím, že spustu věcí nad čím se ženský zamýšlejí je z nudy, nic jiného v tom nevidím…vlastně ještě lenost a ta se dá vyléčit jedině pořádným zápřahem…
Samozřejmě i muži to mají dnes jednoduší co se týče fyzické práce, i když přibylo té duševní vyčerpanosti z toho, jaké je dnes doba. Ale to už tak bohužel je.
A tak sláva těm, které svojí domácnost zvládají s úsměvem a sláva mužům, kteří dělají všechnu práci okolo a ještě třeba pomůžou i své ženě.
@Zyta píše:
takže omáčky atd.. to by nebyl problém, ale buchty a dorty?
zvládnu maximálně bábovku a štrůdl tak nevím můsím na sobě zapracovat ![]()
@ivana-domca píše:
tak to u nás nehrozí, můžu vyvarovat od rána do večera a nepribereme ani kilo
Taky, mám takovou kamarádku, pořád žerou a jsou jak za groš kudly, to teda fakt závidím ![]()
@renule 13 píše:
takže omáčky atd.. to by nebyl problém, ale buchty a dorty?![]()
zvládnu maximálně bábovku a štrůdl tak nevím můsím na sobě zapracovat
Jeee, tak to jsi na tom jako ja pred pul rokem. Ale vrhla jsem se na to a letos jsem dokonce upekla fakt dobry dort a meli jsme deset druhu cukrovi. Jsem na sebe hrda ![]()
@boball píše:
Taky, mám takovou kamarádku, pořád žerou a jsou jak za groš kudly, to teda fakt závidím
není co závidět já mám 174 cm a 50 kilo, ani po jednom porodu mi nic nezbylo, chlap 207 cm a 90 kilo, vypadáme oba jak z koncentráku
![]()
@tterka Ve dvou letech si moje dcera taky dokázala v klidu sama malovat. V půl roce řvala jako tygr nezávisle na mých požadavcích. Nemyslím si, že bys ji tomu naučila. Došla k tomu přirozeným vývojem.
@Loki01 tak to chválím
já bych dort asi nezvládla za prvé se mi do toho nechce a nebaví mě ta piplačka a za druhé by to asi nikdo nejedl ![]()
cukroví celkem zvládám mám vyzkoušené recepty a ty jedu pořád dokola každý rok moc mě to nebaví, ale voní barák a děti si užívají, ale výstavní kousky to nemáme jsou to takové patlaniny, ale jsou NAŠE.
omáčky vařím i když je moc nejím, ale zase všechny mé děti včetně manžela jsou omáčkoví
jinak ráda vařím různé specialitky např. dýňové pyré s vepřovou panenkou a brusinkovou omáčkou, lososa na másle a taky saláty miluju… co jsem na mateřské, tak mě fakt vaření chytlo a je to mů jeden z koníčků. ![]()
a ještě být kdykoliv k dispozici na sex ![]()
@K.Black píše:
a ještě být kdykoliv k dispozici na sex