Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vera111 píše:
jj, emimino, aneb jak dohnat téma k naprosté absurditě![]()
Já to celé ani nedočetla, nespala bych už vůbec…
@Kla píše:
Kattko ono nejlepsi je do toho uklidu zapojit vsechny vcetne deti u tech mensich to muze mit teda katastroficke nasledky. Jako moje dcera chtela tak se mnou uklizet a utirala prach a kdyz jsem prisla do pokojicku tak tim hadrem umyla i zed
.
A kde jsem psala ze mi dite nepomaha nebo pomaha??
.Mala mi pomuze s nadobim a tak. Ale rozhodne do uklidu nezapojim chlapa i kdyz jsem byla od na rana do vecera v praci tak jsem si to udelala sama o vikendu chlap si hral s malou nebo mala asistovala napriklad svym yvsavacem
. A to ze chlap jednou za cas uvari beru ze se u toho odreaguje stejne tak kdyz povesi pradlo.Jo a i kdyz jsem chodila dom vecer tak domacnost se mi nerozpadla. ![]()
@tonj píše:
@slunečnicee Dyť to je sranda, né?
Jasně
, ale některé příspěvky jsou opravdu šíííleeennéééééé ![]()
@SlecnaSally pisu radci jen tobe zakladatelko, celou dizkuzi jsem necetla, jen dve stranky, me to prijde uhozene, moje mama odesla kdyz mi bylo 14let a od ty doby jsem varila vikendy a pres tyden jsem delali s tatou rychlovky, uklid to samy, meli jsme to udelani tak ze uklizel ten kdo bud prisel driv z prace nebo ze skoly, pak jsem v 17ti otehotnela, pritel se po par mesicih k nam nastehoval, d ty doby jsem zacala varit kazdy den a mam to tak dodnes, je mi 22,mam dve deti a cekam treti. Nejak nechapu tvoje priority a myslim si ze resis kraviny
@tonj píše:
@Veverysek Počkej…takže manžel byl v práci od rána, ty se taky staráš od rána…on ale přijde z práce a pokračuje a ty máš jakoby „volno“? Já prostě nechápu jak můžeš chtít aby dělal něco v domácnosti - úklid (něco jiného je věnovat se mimču to beru) když jsi doma
A taky bych mohla napsat jak je to u nas s pomahanim partnera, u nas jsem na vsechno ja, pritel tezce pracuje, nic po nem nechci, obcas ale vytre napr o vikendu, ale nechci to po nem, spis chci aby si poradne odpocinul, deti jsou taky na me, pomazli se s nima atd, ale aby je vykoupal to ne
@tonj píše:
Já věřím, že u těch hodně ubrečených dětí to fakt musí být náročný a nic moc extra v domácnosti neuděláš, ale taky nemáš čas vysedávat na emiminu. Moje mimino mělo první 2 měsíce koliky a opravdu jsem domácnosti moc nedala, navíc jsem byla fakt utahaná z kojení, ale taky jsem nepáchla na net. Takže když tu někdo má čas na vypisování litanií, jak jí suché rohlíkyV tom čase by průměrná středoevropanka měla uvařenou aspoň blbou bramboračku…
Přesně tohle jsem čekala, až nějaká rejpalka napíše. Malá mi spí jen na ruce, když se u toho moc nehýbu. Takže 2× až 3× denně 20 minut si ten luxus sezení na netu dopřávám a dopřávat hodlám, do zdi koukat nebudu. Příspěvky tvořím tak, že mám klávesnici na obrazovce a ťukám to myší po písmenku. Toliko k uvaření blbé bramboračky!
Jsem s mužem cca 13 let.
On nevaří, nežehlí, neuklízí, ale pokud je to potřeba, tak si poradí a udělá to, co je třeba.
Pracuje v hlavním zaměstnání a pak doma ve volném čase (přijde z práce a dělá do noci).
Resktuji to i ho a on respektuje mne i mé potřeby. Navzájem si pomáháme.
@Baba píše:Kdyby měl muž bráchu, tak bych si myslela, že je ta tchýně moje
Jednou byl bugr, protože sem si dovolila muži říct, ať přebalí dítě. A před návštěvou
@tonj píše:
Já věřím, že u těch hodně ubrečených dětí to fakt musí být náročný a nic moc extra v domácnosti neuděláš, ale taky nemáš čas vysedávat na emiminu. Moje mimino mělo první 2 měsíce koliky a opravdu jsem domácnosti moc nedala, navíc jsem byla fakt utahaná z kojení, ale taky jsem nepáchla na net. Takže když tu někdo má čas na vypisování litanií, jak jí suché rohlíkyV tom čase by průměrná středoevropanka měla uvařenou aspoň blbou bramboračku…
Když už se mi poštěstí, že nemusím s dcerou chodit po baráku a můžu si s ní sednout k netu, tak toho podle tebe nemám využít a radši se sebrat a jít ke sporáku?? Fakt bych chtěla vidět matky, které si můžou dopřát pět minut odpočinku, jak radši jdou a vaří. ![]()
@blabola čti dál, pak jsem psala, že ho to nezabije a mají jiný režim než třeba my…
@peluani píše:
@SlecnaSally pisu radci jen tobe zakladatelko, celou dizkuzi jsem necetla, jen dve stranky, me to prijde uhozene, moje mama odesla kdyz mi bylo 14let a od ty doby jsem varila vikendy a pres tyden jsem delali s tatou rychlovky, uklid to samy, meli jsme to udelani tak ze uklizel ten kdo bud prisel driv z prace nebo ze skoly, pak jsem v 17ti otehotnela, pritel se po par mesicih k nam nastehoval, d ty doby jsem zacala varit kazdy den a mam to tak dodnes, je mi 22,mam dve deti a cekam treti. Nejak nechapu tvoje priority a myslim si ze resis kraviny
Gratuluju
![]()
@Elilen Tak já si šla raději lehnout, abych si odpočinula… @Kicki V 7 měsících ti spí jen na ruce? Tak to teda klobouk dolů, že nejsi v Bohnicích… Holky, mně to je vlastně jedno co děláte, věřím, že s náročnými děcky je to jiná liga, ale spousta ženských je jen líných a vymlouvá se a zatím si stojím.