Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Ale když se v tom bude donekonečna rýpat, stejně zjistí, že to nevyřeší. Ano, má nárok být naštvaná. Lidi dělají chyby. Velké chyby. Chlapi opouští vlastní děti. Taky jsem to zažila. Ale do smrti se nad tím trápit nehodlám. Jemu nejspíš došlo, o co přišel. Proto teď škemrá. Ona si může zažít pocit zadostiučinění, ale musí jít dál. Nemůže se tím otravovat.
Nejspíš nelituje toho, o co přišel ve smyslu rodiny s matkou zakladatelky, ale zoufá si, protože od něj odešla aktuální partnerka. ![]()
@Russet píše:
Nemyslím si, že se zasebevraždí proto, že zůstal sám. Nebo se dlouhodobě léčí s depresemi?
Před časem volal vyloženě, že dává poslední sbohem, kvůli jiné ženě. Posílali jsme tam policii… Je alkoholik. S paní byl tři roky, fajn ženská. Moji mámu opustil před 20 lety a s milenkou nežil.
@Anonymní píše:
Před časem volal vyloženě, že dává poslední sbohem, kvůli jiné ženě. Posílali jsme tam policii… Je alkoholik. S paní byl tři roky, fajn ženská. Moji mámu opustil před 20 lety a s milenkou nežil.
To je i pro tebe pěkný stres, viď
![]()
@Anonymní píše:
Tak k alkoholikovi bych s dítětem nejezdila jednoznačně ![]()
Pokud je alkoholik, tak bych si opravdu držela odstup, aby tě nestáhl sebou. Alkoholici jsou velmi bezohlední sobci. Ten si těžko uvědomí, co ti jako dítěti způsobil, tomu jde o něj samotného.
@Russet píše:
Tak k alkoholikovi bych s dítětem nejezdila jednoznačně
A my jezdíme, jenže jistě to znáte. Jeden víkend máma, další táta, další tchýně, další babička jedna druhá třetí a to by člověk jen seděl někde na kafi ![]()
@Bábrdl píše:
Nejspíš nelituje toho, o co přišel ve smyslu rodiny s matkou zakladatelky, ale zoufá si, protože od něj odešla aktuální partnerka.
Třeba celkově bilancuje. Mládí v pr. a zůstal sám. Chlastá. Když nechce přestat pít, nejspíš mu bude hůř a hůř. Já bych tam teda jen proto, aby se cítil líp nejela. Aby moje dítě vidělo ožralu dědu.
@mado píše:
Pokud je alkoholik, tak bych si opravdu držela odstup, aby tě nestáhl sebou. Alkoholici jsou velmi bezohlední sobci. Ten si těžko uvědomí, co ti jako dítěti způsobil, tomu jde o něj samotného.
A mně nezbývá nic než tenhle výkřik do tmy ![]()
@Russet píše:
Třeba celkově bilancuje. Mládí v pr. a zůstal sám. Chlastá. Když nechce přestat pít, nejspíš mu bude hůř a hůř. Já bych tam teda jen proto, aby se cítil líp nejela. Aby moje dítě vidělo ožralu dědu.
Hůř samozřejmě bude. A až jednou zazvoní policie se smutnou zprávou… Budu mít výčitky, budu litovat. Mám právo být imunní?
@Anonymní píše:
A my jezdíme, jenže jistě to znáte. Jeden víkend máma, další táta, další tchýně, další babička jedna druhá třetí a to by člověk jen seděl někde na kafi
Já mám už jen babičku a tchýni. Ta bydlí blízko. Na kafi nevysedávám, většinou něco pomůžu v domácnosti. Máma byla alkoholička a nenavštěvovaly jsme se, co jsem se odstěhovala. Jen jsme si volaly.
@Anonymní píše:
Hůř samozřejmě bude. A až jednou zazvoní policie se smutnou zprávou… Budu mít výčitky, budu litovat. Mám právo být imunní?
Imunní nejsi, to je evidentní. Ale tvůj táta si ten život takhle zařídil sám. Za to ty opravdu nemůžeš.
@Anonymní píše:
To bych chtěla… Ale téměř jistě by to skončilo sebevraždou. Já ale za tu jeho situaci nemůžu, navíc snad v jeho věku tohle řešit… A když on sám… Tak tu teď ležím mám strach, vztek, výčitky…
Ahoj tvé pocity plně chápu. U nás je to podobné, jen táta nepodvedl, ale denně pil a pak psychicky i fyzicky ubližoval. Teď je mu 60 a škemrá a chce vše zpět vrátit. A víš co, ono to nejde. Taky kolikrát vyhrožoval sebevraždou nebo když jako šílenec v noci sjížděl na kole nějakou stezku a ráno ho našli v bezvědomí a my se to dozvěděli až z nemocnice, místo aby byl vděčný řekl jen, sakra zase se to nepovedlo. Dávala jsem to. Ale pak jsem otěhotněla a on mi to nepřál, naštval mě a přešla jsem to. Pak moje miminko při porodu v květnu umřelo. Nebyl se za mnou ani podívat v nemocnici, aby náhodou nepotkal mámu. Zvala jsem ho na pohřeb, pohřeb vlastní vnučky, a on se ofrňoval, že neví jestli půjde, když tam bude máma. Už jsem od něj nechtěla nic slyšet ani ho vidět, každému známému na pohřeb šel a vlastní vnučce by nešel?? Nakonec šel. Ale pak už jsem ho od sebe odstřihla. Nedávno mi volal a opět, že boural na kole, že šel hlavou do stromu, ale že se mu to nepovedlo a má jen rozraženou hlavu… Ani slovo o tom, jak se mám já a jak to zvládám. Jsem opět těhotná a on to neví a dlouho vědět nebude. Už na ty jeho řeči kašlu, ať si poradí sám.
Nemá cenu se trápit, tvoje rodina je ta současná a to je to nejcennější, co si chraň
. Netrap se řečmi, on se nezabije, tihle lidé se mají moc rádi na to, aby to udělali. Jen potřebují někoho vysávat. Nedej se. ![]()
@Anonymní píše:
Moje máma se vnuka nedožila. Já bych jí ho vozila jen v případě, že by nepila. Což nedokázala.
@Anna766 píše:
Imunní nejsi, to je evidentní. Ale tvůj táta si ten život takhle zařídil sám. Za to ty opravdu nemůžeš.
No asi to zas skončí slibem, že se budeme vídat častěji a ať se někdy staví ![]()
@Anonymní píše:
A teď mám tedy dělat co? Sebrat se a jet utěšovat 60 letého otce, aby náhodou neudělal nějakou blbost? Má tedy právo mi takhle volat a tímto mě vydírat?
utesovat ho nemusis, ale navstivit vlastniho tatu snad muzes? Taky jsem rozvedena a deti to normalne chapou a navstevuji nad oba