Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
No já se pořád nedostala ke koupi, je to pro mě docela velká částka a kvůli dovolené mi teď nevyšly peníze, ale rozhodnutá vyzkoušet ho jsem, tak holt uvidíme, jak mi to půjde s manipulací atd..
Chci se zeptat jestli se da pouzivat kalisek i po 4 detech (vsecko prirozeny porody), mam z toho trochu strach, bo po tech 4 deckach jsem prece jen roztahana vic nez treba jen po 1-2 (i manzel to rika, pozna rozdil) ![]()
diky misa
No exiustuje několik velikostí a jedině vyzkoušet zda to tam dokáže držet. Drží to tam za čípek ten by tam měl zůstat i po porodech. Mám Lady a jsem velice spokojená.
Ja prave nasla jen 2 velikosti u kazde znacky… a ty podle me budou hodne podobne - jedna pred porodem druha vetsi po porodech…
Asi proste koupim a uvidim ![]()
Ja jsem si na koupila Lunette a supr, je to to nejlepsi, co jsem si za poslednich par let koupila
Pa, paa nechutne neprodysne vlozky a drahe tampony!
Právě jsem taky zakoupila lunette, tak uvidíme, koupila jsem dvojku
Holky já si objednala Lady vel. 2, ještě jsem nevyzkoušela. Já myslím, že je celkem velký, neboj, určitě nevypadne. ![]()
Ženy, které máte s kalíškem zkušenost, poraďte, jak kalíšek vyjmout? Já ho mám dnes prvně, zavedla jsem úplně snadno hned napoprvé, ušmikla stopku, která tlačila ale vyndavání teda pro mě bylo nepříjemné - kalíšek mi najednou přišel dost velký a bolelo to. Nebyl plný, vyndala jsem ho kvůli té stopce brzo. Neměla jste s tím některá problém a co s tím? Díky.
@Saroya Vyndávám zmáčknutím a uchopením dna, ne za stopku. S velikostí problém nemám, takže neporadím
Podle toho, co ti přijde nepříjemné, možná namočit prsty a taky určitě v podřepu či na WC míse to jde lépe, ale to jsi určitě zkusila.
Dělala jsem to za dno, ne za stopku, ale podřep jsem nezkoušela, to by mohlo opravdu pomoct, děkuju za radu. přišlo mi že ven moc nejde a to nebyl naplněný, skoro mi přijde nemožné se neušpinit…
@Saroya Tak že bych se neušpinila vůbec, to tedy nemůžu říct, ale jen na těch dvou třech prstech, co chytí dno, jinak ne. Neumím si představit, jak jde se vůbec neušpinit.
A používáš intimku nebo ne? bála bych se skvrn na prádle..ale přitom jde právě o to zbavit se vložek…já i s tamponem jsem bez vložky nevylezla ![]()
@Saroya První dva dny musím, mám hodně silnou ms. Mám látkovky. Pak už bez.
@Saroya Zkus v podrepu ve sprse. Zmackni kalisek dvema prsty za dno a uvolni podtlak. Musi se do kalisku jakoby nacucnout vzduch, pak to vytahnes snadno.
Vyndávání je trochu o cviku. Já napoprvé nadávala jako špaček, protože jsem ho zaboha nemohla dostat ven… Pak jsem přišla na ten grif (zmáčknout, aby povolil podtlak, za stopku opatrně vytáhnout), našla správnou polohu a už to šlo v pohodě. Taky jsem se trochu bála, že ho vyliju při vytahování nebo se ušpiním, ale v pohodě.