Menstruační kalíšek - který je nejlepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5880
8.4.15 13:53

Prosím vás, kdo už máte zkušenosti. Dnes mi přišel MK, právě ho vyvářím a zajímalo by mne, jak to děláte, když ho čistíte po celém dnu? Píší tam, že by se měl vytřít nebo vysušit spec. ubrousky, mají tam hodně „tipů“, mj. že by měl být suchý po omytí a pak ho až zavádět znovu. Jak to praktikujete? Děkuji za vaše zkušenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.4.15 13:58

@Tofik opláchnu a zavedu (mokrý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
27.5.15 16:18

@adinka23 ahoj, tak se hlásím, že kalíšek z eBay je skvělej :palec: :palec:
přišel asi po čtrnácti dnech od objednávky, nyní mám za sebou první MS a je to teda velká paráda.
Pobralo to i mou velmi silnou menstruaci, jen v ten nejsilnější den jsem párkrát trošku zašpinila na intimku. Rovnou jsem ho vyzkoušela i na noc a nemůžu si to vynachválit.

Jen teda upozorním ty, kdo nemají s kalíškem zkušenost, tak aby byly opatrné se stříháním té stopky na vytahování.
Mě totiž trochu překážela, tak jsem ji zkrátila - no a ten ustřiženej okraj byl tak „ostrej“ že sem myslela, že zdechnu, jak to škrábalo (na ruku to přitom cítit nebylo, ale uvnitř to bylo peklo). Takže jsem tu stopku musela nakonec ustříhnout komplet :lol:

@Tofik jinak já to dělám také tak, že ho umyju, oklepu a dám zpátky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.5.15 16:23

@Mar__tanka1983 Musíš stříhat dokulata :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
27.5.15 17:15

Přidávam se já mám YUKKI větší velikost a falci mi do močálů a normálně protikam vůbec mi nefunguje a je dost tlustý nemáte někdo zkušenost? A byl dost drahej 600 i s krabickou diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.5.15 18:05

@stáťáva A nedáváš ho moc hluboko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
27.5.15 20:00
:nevim: :nevim: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.5.15 20:37

@stáťáva Já mám spodek kalíšku tak dva cm „pod povrchem“. Normálně ho jednoduše prstem nahmatám. Nedává se to hluboko jako tampon, pak to nedrží, protože je to dané vlastně za těma svalama, které to mají držet, či jak to popsat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
27.5.15 22:42

@Mar__tanka1983 Sice nevím, o jakém mluvíš, ale já mám klasiku. Když jsem ho kupovala, tak to nebylo ještě tak rozšířené a internetové nákupy taky ne. Nebo pro ně ne :D Ale jak píšeš, noci paráda, konečně jsem se při menstruaci v noci vyspala v klidu. A stopku sjem musela ostříhat jakoby dokola dokulata. Škoda, že jsem ho neměla odvahu dát v šestinedělí, tak by ledasco ušetřil. Tak třeba dotřetice nebdudu celá bolavá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lana Lanová
27.5.15 22:46

Ahoj, asi se budu ptát hloupě, ale jaké jsou největší výhody kalíšků oproti vložkám a tampónům? Nějak mi to uniká :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2962
27.5.15 22:56

Muzu se vternout s dotazem? Mam MK Mooncup A a zatim bojuju se zavadenim, vzdycky ho zavedu, je slyset to lupnuti, rozvine se zkusim obkrouzit prstem vse se zda ok, netlaci, ale po nejake dobe ho zacnu citit. Kdyz to jdu zkontrolovat tak konec te stopky mam skoro venku jak to, ze mi to sjizdi, mel by tam byt podtlak a drzet na miste ne? Stopku mam ustrihnutou skoro na maximum. Zavedeny se zda byt dobre, davam to jak nejhloubeji umim se svymi kratkymi prsty, vic to proste nedavam, hned se mi rozvine. Fakt uz nevim, pritom je to fakt super vec az na to tlaceni. Jednou se mi povedl zavest a netlacil. Nevite co bych mohla delat blbe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
27.5.15 22:59

@Lana Lanová pro me usetrene penize, cas a pohodli (oproti vlozkam) a vlastne i tamponum, tampony jsem nemohla kvuli desnemu vysouseni, vlozka je hnus lepi se, smrdi, takze MK je super vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lana Lanová
27.5.15 23:01
@JanulaM píše:
@Lana Lanová pro me usetrene penize, cas a pohodli (oproti vlozkam) a vlastne i tamponum, tampony jsem nemohla kvuli desnemu vysouseni, vlozka je hnus lepi se, smrdi, takze MK je super vec.

Děkuju za odpověď :) to pohodlí bych právě neočekávala, ale asi na tom něco bude, když jsou „kalichy“ tak oblíbené.

• Citovat
  • Upravit
20777
27.5.15 23:21

@JanulaM Já nezavádím nijak hluboko. Chytnu, zkroutím, vložím a opatrně zasunu a pak jemně popotahuju za stopku, až se vytvoří podtlak. Nic neobkružuju. Když vyndavám, tak jen jemně zmačknu dole špičku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
28.5.15 07:14
@Amys píše:
@Mar__tanka1983 Musíš stříhat dokulata :lol:

to sem se snažila, ale nějak to nepomohlo… :lol: :lol: chlap už si o mě myslel, že sem zmagořila, když jsem ten první den lítala co hodinu na záchod s nůžkama :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí