Menstruační kalíšek - který je nejlepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17629
27.8.12 09:33

Tak jo, vytahování zvládnuto, noc v pohodě, ale ráno když jsem zvesela zahlásila, jak je to skvělá věc, tak jsem zjistila, že brutálně protekl a to jsem měla pocit, že je pevně nasazený, rozvinutí jsem zkontrolovala obkroužením prstem i pootočením kalíšku…zatím asi nepoznám jak by tam teda měl správně sedět. když jsem ho ráno vytahovala, tak se posunul hodně dozadu. dávám si ho spíš víc k okraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
27.8.12 10:55

Někdy je dobré při vytahování i zapojit dno pánevní když se dostane dále. toto se mi stává na kole. Protože jen pokud dobře nedrží. I tak mám slipku pokaždé, ale nejsem odpoledne cítít což je při 12 hodinách v práci + 2 na cestu tam i zpět super. Jinak jak psali holky zmáčknout a zrušit tlak. je to jen o cviku. já ještě používám pokud nemám k dispozici sprchu vlhké ubrousky to malé balení do kabelky. to použiji na dokonalé odstranění toho co mi zůstalo po vytažení kalíšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
27.8.12 10:58

Vlhké ubrousky dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
28.8.12 13:04

Ahoj, poradíte někdo? Kalíšek mi protíká i třětí a čtvrtý den, kdy je menstruace slabší. Když ho kontroluji, zjistím, že je dost hluboko a někdy i přetočený stopkou na stranu. Může to být tím, že jsem stopku celou ustřihla? Nebo tím, že kalíšek je velký? (Je mi 24, ale jsem po vaginálním porodu a tak jsem koupila vel.2) Díky moc za veškeré rady či podobné zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
28.8.12 14:54

To nevím, ale musíš ho mít dobře pod talakem. lehunce jde protáčet. jo a nesmíš mít ucpané ty potlakové otvůrky co tam jsou. mám Lady cup a nikdy se mi toto nestalo.jak často ho proplachuješ? já vždy tak po 8 hodinách. Zkusa jestli není dírky po tom odstřižení té stopky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
28.8.12 17:37

Já ho teda vyměňuju často, protože to používám prvně, tak abych měla přehled jak se naplní, když je správně, tak neprotéká, stopku jsem ustřihla hned. pokud je stopka přetočená na stranu, nemůže být špatně rozvinutý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
28.8.12 18:53

Pokud ho dávám tak musí být nafouklí. někdy aby se vytvořil podtlak jako by zatlačím pánevní dno. Jinak já ho mám taky někdy nakřivo, ale drží. Pokud ho tam dávám tak ho složím na půl a on se tam sám pak rozvine, ale někdy se mi při prvním či druhém nandávání ucpe dírka tak to musím znovu proplachovat. Ubrousky používám na očištění po vyndání a pak do sucha toaletákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
28.8.12 18:54

Holky, díky moc. Možná to fakt je těma ucpanýma dírkama…Vyzkouším a dám vědět:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
29.8.12 09:44

Ahojky, já taky bojuji s kalíškem, ted ho budu zkoušet druhý měsíc… už jsem se ho naučila aspon jakžtak vyndávat (na pocit, kdy jsem myslela, že už ho nevytáhnu, že co budu dělat, nezapomenu), ale i tak se u toho párkrát štípnu, to když zkusím zatáhnout za stopku, takže přes stopku už to asi zkoušet nebudu…
Ale pořád bojuji s nasazováním, dám to až na několikátý pokus…
A mám dotaz, stává se vám taky, že po nasazení máte pocit, že musíte jít na záchod na malou? Já ho ted nasadila, dostavil se ten pocit, tak jsem pro klid duše šla a ted po pěti minutách mám zase pocit, že musím čůrat… tak nevím, zda je to normální nebo ho mám špatně zavedený… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
29.8.12 10:24

Tenhle pocit nemám, nemáš ho moc mělce? já ho teda vůbec necítím a na nic mi netlačí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
1.9.12 22:48

No ja ho sem tam taky spatne nasadim a pak mam pocit ze vypadava. Zjistila jsem, ze teda alespon v mem pripade je problem v tom, ze se mi kalisek rozbaloval uz „po ceste“ a nevytvoril potom spravny potlak. Takze ted si fakt davam bacha, aby se rozvinul co nejpozdeji a poradne se pricucnul. Pak jsem se taky docetla, ze se nesmi zavadet primo vzhuru ale tlacit jakoby smerem ke konecniku.
Je to opravdu jenom o cviku.
Druhy den se mi sem tam stane, ze spinim. Ale je to jenom slipovka, dalsi dny pak uz nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
5.9.12 19:27

Tak já jsem vyloženě nadšená, je to zatím jednoznačně nejhygieničtější a nejsnadnější způsob jak menstruovat :)

a napadla mě jestli to nucení na močení nebyla podrážděná močová trubice z toho zavádění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
5.9.12 20:08

@Saroya A protéká ti první dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
5.9.12 21:28

@Teri88 já ho měnila zezačátku docela často, jak jsem nevěděla, jak dlouho si ho tam můžu dovolit nechat a pár kapek jsem měla v momentě, kdy jsem ho měnila na veřejném wc, kde jsem nemohla propláchnout, takže něco na těch ucpaných vzduchových otvorech asi bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
6.9.12 13:32

Holky je dobré používat wc pro invalidy tam to krásně můžete propláchnout, jsou i takové veřejné toalety či v restauracích, ale člověk je musí znát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí