Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ELLKA pekne komodky. ozaj vy mate velky byt ?
alebo kralikaren jak my ? ![]()
Inac , co com v Blave videla asi tri byty / mam tam rodinu / tak boli celkom pekne. ![]()
ROMIK testiku chyba uz len kusocek
podla mna bude zaktra pozitivny. ![]()
MINEW, inac kamoska sa bala porodu a zaplatila si cisarsky v novej nemocke. vtedy este 10 000 SK
![]()
minew a preco by si ma odmietla rodit prirodzene?
![]()
ak by som mala malicke 3kg babatko, a vsetko by bolo ok? ![]()
bez ohladu na to, ze po cisaraku v 15% ma zena urologicke tazkosti (ja som urologicky pacient aj bez toho…), dalsi rok nemoze otehu (co ak nechce brat ATB, nevyhovuje ani kondom…, pri ovu testovani a merani BT sa clovek moze seknut…).
vidis, to presne doktori robia… s takymto pristupom nech si rovno povedia, ze normalne porody zakazu… nie? a vsetky budeme rodit cisarskym a bude pokoj
![]()
juj som sa schuti pohadala
![]()
xbox vecer sa presunul na dnes, v LIDLI je akcia na pivo, tha teraz do osalenia !!!!!
tak som vykricala aj mm aj jeho bratovi, co si k..va o tom vsetkom myslim
![]()
juj jak dobre padne cloveku ![]()
lauri, mame kralikaren.. spalna je uplne mini prtava, som rada, ze tam bude vobec nejaka postielka.. miske chceme nechat najvacsiu izbu, lebo potrebuje vela priestoru (na hranie, na kreslenie, teraz uz aj na ucenie, na spanie a tak, neskor k nej pribudne aj vikinka - to budeme riesit poschodovou postelou, miska ma teraz taku vyvysenu postel)..
a potom mame obyvacku, kde mame okrem sedacky, telky, kniznice aj 2 stoly s pocitacmi (jeden pre mna a jeden pre mm).. z chodby sme urobili jedalen, lebo kuchyna je sice dlha, ale strasne uzka.. a to je asi tak vsetko ![]()
do ust by som nedala cigaretu ani pivo, keby to islo na ukor mojich deti
potom o tyzden tu bude plakat, ze nema im co dat jest.
![]()
Lauri - snad zítra bude +
A xbox a pivo - jo, tak to znám taky
Ale nějaké neřesti mít mm musí ![]()
ELlka ![]()
vies jak sa hovori, ze dobrych ludi sa vsade vela zmesti, u nas plati pravidlo, ze dobrych zvierat sa zmesti ku nam dost.
![]()
mame trojku, jednu izbu dostala vlcica ![]()
/este nie je zariadena / ![]()
spalna ja velka, ale urobili sme ju z dvoch pidi izieb, lebo tam by nevoslo nic. ![]()
sileni projektanti ![]()
Acko - no pre to, čo predchádzalo tvojmu otehu…bola by si pre mňa spešl prípad…
ruku na srdce - počas pôrodu stačí chvíľočka a situácia sa môže fakt dramaticky zmeniť…preto sa „nečakaná komplikácia“ volá nečakaná komplikácia…
A sekcia sa dá vykonať len do určitého momentu..
A čo ak by som sa rozhodla neskoro??
A tvojmu dieťaťu by sa niečo stalo???Ono v niektorých prípadoch sú to ozaj sekundy, kedy sa dr musí rozhodnúť…
Proste v tvojom prípade by som sa snažila ísť cestou čo najmenšieho rizika…
Alebo by som ťa odmietla rodiť…
Ale fakt by som si túto zodpovednosť na krk nezvala…
Pretože toto tvoje dieťa by mohlo byť jediné a ďalšie by sa nemuselo podariť…
Áno - po sekcii môžeš mať problém s močákom..ale radšej problém s močákom a zdravé dítko…ako keby sa dačo malo počas pôrodu posrať..
čo by si robila ty, keby si bola pôrodníčka?A prišla tebe baba, ktorá otehu po takých problémoch, aké máš ty?
Minewka píše:
Acko - ale ja chápem, ako to myslíš…
Lenže práve o to ide - do kedy sa má čakať a kedy je správna indikácia na cisár?
ak cisar pripada do uvahy ako riesenie z dovodu ochrany zivota dietata a matky, tak vobec nehovorim, ze treba cakat do poslednej chvile.
ja hovorim, ze pripustam a verim tomu, ze velke percento cisarov je o tom, ze doktori ho volia, aj ked realne hrozba ohrozenia zivota a zdravia dietatka a matky nie je. ved velmi dobre poznas lekarov, ze aki su… su to len ludia, vela krat maju zistne dovody, alebo jednoducho je to ich pohodlnost.
uz ma citaj poriadne co pisem, kurnik ![]()
ROMIKU mne hlavne leze na nervy jeho brat
ale moztno preto, ze prisli k detom ako slepe kura a ja mam mozno aj na to nervy, a vobec si to nevazia. ![]()
dnes som jej doniesla tehu test, lebo spali bez ochrany
a teraz je posrata , ze bude tehu-
Minewka píše: čo by si robila ty, keby si bola pôrodníčka?A prišla tebe baba, ktorá otehu po takých problémoch, aké máš ty?
minew, rozhodla by som sa podla jej stavu a priebehu tehotenstva, pripadnych problemov.
cisar moze znamenat funkcnu poruchu mocura alebo mocovodu. a to su zivot skracujuce veci. ak sa mocur spravne nevyprazdnuje, moze to viest k rakovine…
mozno sa na to pozeram inak, lebo nie som tehotna, uznavam, ze to tak moze byt. ak budem tehu a absolutne bez problemu, tak budem chciet rodit prirodzene. a okrem lekara budem chciet mat pri porode porodnu babu (aj ak by to malo byt na SVK). ta vie totiz posudit to cim doktor argumentuje. aby si doktor nic nevymyslal a pristupoval k porodu zodpovedne, nech sa mu len niekto, kto uz odrodil stovky deti pekne „pozera na prsty“.
ak doktor, ktoremu budem doverovat, povie, ze treba ist cisarom a porodna baba povie, ze tiez to hodnoti tak, ze bolo by to lepsie, tak jednoznacne nebudem vahat. ![]()
acko,lilly nasypala som granule applaws, vykaslali sa mi na hlavu
![]()
posledny pokus bude potom porta 21 bez obilnin.
a ked ani to, tak im dam royal canin a serem na nich ![]()
aj tak ako hlavne jedlo je maso a makka strava. ![]()
romi, urcite testik stmavne. mozno aj choroba a uzivanie ATB sposobilo posun ovulky.