Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petra2829 píše:
@vesperx To sice ano,najít kamarádku možná problém je,ale toto zavánělo uplně něčím jiným že?Myslím že to i napsala.No a najednou opět poslušná žena?Nechtě toho.Takových žen znám dost.Penízky jo…ostatní né.Jsem žena kamioňáka a vím po čem mluvím.To jako když není doma,že bych si našla nějakého moooc dobrého kamaráda???Né díky .Bylo by mi ze sebe špatně.
To s tou kamaradkou byla reakce na neco, co tu nekdo tazatelce radil uz driv (s tim, ze ona nema moc kamaradek a spis si rozumi s opacnym pohlavim).
Jinak myslim, ze tady o penize ani tak neslo, tazatelka je imho nespokojena v soucasnem vztahu a rada vyuzila nejakou formu uniku. Coz samozrejme neni idealni reseni stavajiciho problemu.
Jo jo chlapi jsou fajn na pokec.Ale tady se píše přímo MILENEC MNĚ NECHCE…
Tak když si nerozumí ,může proto něco dělat.Jejjí muž pracuje aby se měla dobře.Zabezpečit rodinu.Proto jsem psala o penězích.Problém pak přijde .Komunikace je hold důležitá od začátku.Nebo myslíš že pracuje že se nudí?A co je z práce?Korunky.No asi je utrácí sám.Zatím co ona doma sedí.
Ty nepotřebuješ milence, ale dobrou kamarádku, tak si nějakou najdi a neřeš problémy s milencem. Btw nevím, co sis jako myslela, jak to dopadne. Tohle byla jen otázka času, on je ženatý, ty vdaná, ani jeden se nechcete rozvádět, přestože ty nejsi evidentně šťastná, ale to je vedlejší. Věděla jsi do čeho jdeš. Znala si pravidla hry a vzhledem k povaze vašeho „vztahu“ mě takovýto konec vůbec nepřekvapuje. Čili moje rada zní - nehledat si milence, ale kamarádku na pokec a pokud ti vztah s manželem nevyhovuje, hledat si nový vztah,ale až se rozhodneš být sama. No copak by ti na tohle řekl asi manžílek, kdyby to věděl? ![]()
@Petra2829 píše:
Jo jo chlapi jsou fajn na pokec.Ale tady se píše přímo MILENEC MNĚ NECHCE…
Tak když si nerozumí ,může proto něco dělat.Jejjí muž pracuje aby se měla dobře.Zabezpečit rodinu.Proto jsem psala o penězích.Problém pak přijde .Komunikace je hold důležitá od začátku.Nebo myslíš že pracuje že se nudí?A co je z práce?Korunky.No asi je utrácí sám.Zatím co ona doma sedí.
Jo takhle, uz chapu. Mne to trochu pripomina jednu postavu ze Zoufalych manzelek (manzel je porad v praci, aby mi dopral luxus, ja se doma nudim a jsem nastvana, ze se mi nevenuje, tak si najdu milence).
V tomhle pripade se da radit jen jedno - komunikace s partnerem, probrat s nim, co mi vadi, co by se s tim dalo delat atd. Treba si on ani neuvedomuje, ze je jeho zena nestastna a ze ji neco chybi. Milenec byva (obvykla navic jen docasna) forma uniku, ktera ale nic v dlouhodobem horizontu neresi.
No je tomu tak: „manzel je porad v praci, aby mi dopral luxus, ja se doma nudim a jsem nastvana, ze se mi nevenuje, tak si najdu milence“. Podle mě málokterá žena může mít všechno najednou. Nebo ano, ale je potřeba víc chlapů. Ne každá na to má ovšem žaludek.
@Petra2829 píše:
@vesperx To sice ano,najít kamarádku možná problém je,ale toto zavánělo uplně něčím jiným že?Myslím že to i napsala.No a najednou opět poslušná žena?Nechtě toho.Takových žen znám dost.Penízky jo…ostatní né.Jsem žena kamioňáka a vím po čem mluvím.To jako když není doma,že bych si našla nějakého moooc dobrého kamaráda???Né díky .Bylo by mi ze sebe špatně.
Zakladatelka
Nevím, čím to závánělo, ale tak, jak si to Ty napsala to nebylo.Manžel je doma každý den,a ten kamarád, to bylo spíše o podpoře, neměl zrovna nejjednodušší období svého života, já taky ne, tak šlo spíše o podporu, o to mít si s kým popovídat.
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Nevím, čím to závánělo, ale tak, jak si to Ty napsala to nebylo.Manžel je doma každý den,a ten kamarád, to bylo spíše o podpoře, neměl zrovna nejjednodušší období svého života, já taky ne, tak šlo spíše o podporu, o to mít si s kým popovídat.
Já pořád nechápu, jestli jste spolu fakt i něco měli, nebo si jen tak povídáte u kafe, jak pořád píšeš, to by totiž opravdu byl jen kamarád a ne milenec. Jojo někteří chlapy už jsou prostě takoví, vyplakat se na ramínko, nechat se utěšovat a jak se jim uleví, frnk a je hotovo. ![]()
@ArankaC. píše:
Já pořád nechápu, jestli jste spolu fakt i něco měli, nebo si jen tak povídáte u kafe, jak pořád píšeš, to by totiž opravdu byl jen kamarád a ne milenec. Jojo někteří chlapy už jsou prostě takoví, vyplakat se na ramínko, nechat se utěšovat a jak se jim uleví, frnk a je hotovo.
Vono je taky ulevit si, nebo „ulevit si“, že?? Ale vono je to vlastně jedno, páč vždycky potom je frrrnk, za to „hroznou, hysterickou manželkou“ domů…
![]()
Pro zakladatelku:
Tak co je nového? Už spolu s tím kámošem nějak komunikujete? A co doma? Já zvolila tu strategii, že nekomunikovat, neuhánět a vyplatilo se. „Kamarád“ přišel po týdnu za mnou s průhlednou záminkou, že si jde půjčit DVDčko. Bohužel jsem byla tak v šoku, že přišel, že jsem mu mezi dveřma řekla, že mám doma chlapa a nemůžu ho pozvat dál. (Přitom než po mě vyjel, tak bych ho normálně pozvala dál pozvala.
) Tento týden jsem mu poslala SMS, že půjdu jezdit na bruslích a že by se mohl přidat. No a bohužel nic.
Sice v tu dobu byl zrovna venku (vypadalo to jakoby čekal až se pozdravíme), ale když jsem mu řekla, ať jde se mnou, tak říkal, že má práci. Tak jsem jen pokrčila rameny a šla sama. Anonymka K.
Zakladatelka
Ahojky anonymko K, u mě téměř vše při starém.Z jeho strany komunikace vůbec žádná.Mě už to ani nijak nežere, nechce komunikovat, tak ať si to nechá.Psala jsem mu asi před týdnem na FB, odpovědi, jak od puberťáka, výmluvy typu, nemohl jsem odepsat, nemám kredit a tak podobně.
Tak jsem se neozývala, neřešila to a najednou mi začal na FB posílat nějaký hry.Nereagovala jsem.Včera jsem mu na tom FB první samozřejmě napsala, ale zeptala se tak něja všeobecně, napsali jsme asi 5 vzkazů a bylo po komunikaci.Jo, včera jsem se ještě potkali, onsice v autě, já pěšky, ale ani nepozdravil, radši obrátil hlavu na druhou stranu a šlápl na plyn.Koukám, že už je Ti taky celkem volnej, nebo se mi to jen zdá?Doma je všechno v pořádku, což jsem moc ráda. ![]()
Pro zakladatelku:
Mně právěže volný vůbec není.
To se ti fakt zdá. Doma to stojí za h… + Samozřejmě když člověk zažil něco pěkného, tak na to vzpomíná, rozčílí ho každá partnerova věta a je to ještě horší. Nicméně kdyby nám to doma fungovalo, nepodlehla bych tomu kamarádovi tak snadno. S ním jsme vždycky řešili kde co, problémy, smáli se, pomáhali si a nikdy bych po něm nevyjela. Je to takový ten „samec“ u kterého by mě ani nenapadlo, že bych ho přitahovala. No uvidím co dál, musím se s tím nějak poprat a v každém případě bez ohledu na „kamaráda“, který mě stejně nechce si to musím nějak vyřešit doma. Kdyby něco nového, ozvi se.
Anonymka K.
Zakladatelka
Tak to mě mrzí, že Ti sále není volný.Já už jsem se s tím tak nějak smířila, že mezi mnou a jím to dobré nebude, už je to skoro 3 týdny, co jsme se viděli naposledy.Nejdřív jsem se tím hrozně trápila, chtěla jsem ho i zpět, ale nechtěla jsem se ponižovat, když z jeho starny nebyl vůbec žádný zájem.Taky mě to mrzí právě kvůli tomu, že jsem se s ním zasmálo, pořešili všechny starosti a radosti.Tak ten můj není zas až takový samec, ale taky bych po něm nikdy nevyjela.Snaž se si to vyřešit doma, určitě nejlepší řešení.Držím palečky,ať je co nejdřív líp a brzo se ozvi, jak je.
Ahoj, potrebuju radu
taky jsem se zamilovala do ženáče. před pár lety jsme si spolu začli v práci, je o 15 let starší takže mu delalo dobře že o nej má zajem pěkná mladá holka a mě se líbilo jak pěkně zblbnul a začal se chovat jak malej kluk.at si myslí někdo ze sem mrcha …je mi to jedno.Bylo to moc pěkný vyspali jsme se spolu jen jednou, pak to skončilo aniž by jsme spolu promluvili vyhybali jsme se jeden druhému. ja jsem se do něho zamilovala. Přestala jsem tam pracovat a ted jsme se po par letech potkali pozval mě na kafe nic se mezi nami nestalo domluvili jsme se na jindy ale neco mi do toho prislo. Náhodou pár dní na to mi napsal ze je nemocny ze se omlouvá, stále má zdravotní potíže a příští tyden ma jít na operaci. když se ho zeptam jestli mě chce vidět, píše stále že to ted nejde že se omlouvá ale že s tím ted nejde nic delat.na každou sms odpoví takto. zeptala jsem se ho jestli v tom chce pokračovat, odpověděl mi urcitě ne ted nevim jak dopadnu. upřímě nemam naladu na nic. omlouvam se ale jinak to ted nejde. nevim jestli mě nevodí za nos a jen se nevymlouva. proč by dospělej chlap neřekl už v tom nechce pokračovat. možna ma strach že mu budu dělat problemy, což by mě nikdy nenapadlo. nechci mu ničit rodinu sama jsem vdaná a mám děti. přemyšlela jsem jak zjistit jestli opravdu jde na operaci, ale psat a volat do nemocnice mu nebudu. nevim co dal pořad na něj myslim …je to šílený.
Ty ses ho zeptala, zda v tom chce pokračovat, on řekl, že teď ne, co je na tom tak nepochopitelného? Třeba to, že zkrátka jde na operaci, mezitím se z mladý holky stala zadaná mamina…
Vybodni se na to, proč oživovat prakticky jednorázový úlet? ![]()
Myslím, že je snad fuk, zda na operaci jde či ne, zkrátka nemá zájem.
Pokud se chceš ujišťovat, tak v nemocnici ti nic neřeknou, ale pokud víš, kde pracuje, tak bys v době, kdy víš, že jde na operaci, mohla zavolat do práce a chtít ho k telefonu, že je to pracovní, buď ti řeknou, že tam není a máš jasno nebo ti ho dají k telefonu… A máš vlastně jasno taky ![]()
@alice…111 píše:
Ahoj, potrebuju radutaky jsem se zamilovala do ženáče. před pár lety jsme si spolu začli v práci, je o 15 let starší takže mu delalo dobře že o nej má zajem pěkná mladá holka a mě se líbilo jak pěkně zblbnul a začal se chovat jak malej kluk.at si myslí někdo ze sem mrcha …je mi to jedno.Bylo to moc pěkný vyspali jsme se spolu jen jednou, pak to skončilo aniž by jsme spolu promluvili vyhybali jsme se jeden druhému. ja jsem se do něho zamilovala. Přestala jsem tam pracovat a ted jsme se po par letech potkali pozval mě na kafe nic se mezi nami nestalo domluvili jsme se na jindy ale neco mi do toho prislo. Náhodou pár dní na to mi napsal ze je nemocny ze se omlouvá, stále má zdravotní potíže a příští tyden ma jít na operaci. když se ho zeptam jestli mě chce vidět, píše stále že to ted nejde že se omlouvá ale že s tím ted nejde nic delat.na každou sms odpoví takto. zeptala jsem se ho jestli v tom chce pokračovat, odpověděl mi urcitě ne ted nevim jak dopadnu. upřímě nemam naladu na nic. omlouvam se ale jinak to ted nejde. nevim jestli mě nevodí za nos a jen se nevymlouva. proč by dospělej chlap neřekl už v tom nechce pokračovat. možna ma strach že mu budu dělat problemy, což by mě nikdy nenapadlo. nechci mu ničit rodinu sama jsem vdaná a mám děti. přemyšlela jsem jak zjistit jestli opravdu jde na operaci, ale psat a volat do nemocnice mu nebudu. nevim co dal pořad na něj myslim …je to šílený.
no to je úplná tragédie ![]()