Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky díky za názory. Už si asi skutečně lezem na nervy… On už zase syn není tak malej… Je mu 13 měsíců… Většinu času je spokojený - když si s ním hraju nebo tak. Je pravda že toho má přítel moc, čas nebývá ani o víkendu, jen málokdy. Když mu dám malého na starost, nakonec začne řvát, protože si ho nevšímá… Já dělám večer i přes den milion věcí, on večer nic… No za ten rok doma jsem pořádně unavená… Nejradši bych si to s ním vyměnila, byť jen na týden, aby zjistil, že v práci je být lehčí, než doma s dítětem… Protože já chodila do práce v těhu, dokud to šlo, na 12h směny, a pak doma dělala co dělám teď a byla jsem v pohodě…
Tak u vás je fakt potřeba si o těch pocitech promluvit, je toho na něj moc, myslí si, že ty se doma nenadřeš (uvažování většiny mužských dokud si to nezkusí sami) a pak stačí jakákoliv blbá (nevědomá reakce) věta od něj, a ty to bereš jinak než kdybyste oba věděli co vás navzájem trápí.
Ale oni si skutečně často myslím, že máme dovolenou. Proto je potřeba občas dát najevo, jak to doma funguje. A bohatě stačí ponechat mu dítko na hlídání a ve chvíli, kdy už tatínek běsní, co ten malý terorista vyvádí ještě přihodit pár komentářů na to, že je potřeba vyndat pračku, nacpat sušičku, vypnout tu buchtu v troubě, zavolat tchýní, podlít kytky a u toho se usmívat, vždyt je přeci ta dovolená.
Kdyby se partner víc zapojoval, tak podle mě hlavně žádného milence nemá. K čemu je vlastně mít doma takovýho chlapa? S ničím jí nepomůže, nepopovídá si s ní, sex taky nic, nejeví žádný zájem o ni a dokonce ani o dítě… Za to, že chlap doma nic nedělá, z 80% můžou ženský, to bych mu ještě až tolik nevyčítala. Ale ten zbytek? Takovýho bych kopla do zadku.
@chytrá horákyňka souhlasím, je to přece i jeho dítě, tak ho snad má taky někdy na starost jenom on. A pokud to tak je, milerád si odpustí poznámky o nějaké „dovolené“.
@sieta.m kdyby se víc zapojoval, staral se a zajímal o mě, tak samozřejmě, bylo by t jako dřív
@Anonymní píše:
@sieta.m kdyby se víc zapojoval, staral se a zajímal o mě, tak samozřejmě, bylo by t jako dřív
No ale chlapom to nedochadza, to ho musis o tu pomoc poprosit. U nas napriklad stacilo nechat chlapovi mimino, ze musim umyt riady, pozehlit, navarit. Asi po dvoch dnoch si chlap zacal dobrovolne vyberat varenie a tie riady, len ked ja si vezmem to decko ![]()
@Bábi Zlopočasná no jo, syna má pořád, když potřebuju umýt nádobí, pověsit prádlo, jenže si ho nevšímá, takže nakonec ho hlídám, a věším prádlo, 30× poprosím aby si ho pohlídal, že mi pověšené prádlo zase stahuje ze sušáku atd atd ![]()
@Anonymní píše:
@Bábi Zlopočasná no jo, syna má pořád, když potřebuju umýt nádobí, pověsit prádlo, jenže si ho nevšímá, takže nakonec ho hlídám, a věším prádlo, 30× poprosím aby si ho pohlídal, že mi pověšené prádlo zase stahuje ze sušáku atd atd
30×? Jednou, dvakrát a pak už předávám prádlo partnerovi, nechť si je věší s děckem za zadkem on. Oni jsou skutečně těžce chápaví (nebo si rádi hrají na tupé) a taky trpí nedoslýchavostí. Já taky občas slyším, že jen sekýruju a přikazuju. Jednou to neudělám a výsledek? „Jé promiň, já jsem zapomněl, ty jsi mi to nepřipomněla.“ ![]()
@Peťulka2608 píše:
A nemá on taky milenku???![]()
Napadlo mě naprosto to samé.
Ahojte
zakladatelko…bohužel mám hodně podobný příběh…jen s tím rozdílem, že mě neštve přítel, ale manžel…
Přijde z práce, sedne si k NTB, odhání děti, které mají radost, že je doma…to, co dělám já mu připadá jako samozřejmost, nádobí neumyje, prádlo nepověsí, s dětmi ven nechodí ani je nekoupe…když mu řeknu, že bych si s ním ráda promluvila, vezme NTB a zavře si na záchod. Ke své práci NTB nepotřebuje…hraje tam jenom hry a je na sázkařských webech…ukázková situace:já vařím, on sedí u NTB, kde má ON-LINE puštěnej hokej, televizi přepnutou na fotbal a ještě k tomu si čte noviny - sportovní správy…do toho mi řekne novinku, že házenkářky jednoho týmu udělaly naschvál házenkářkám druhého týmu…já nereaguju, protože počítám kuličky pepře, aby mi žádná nezůstala v omáčce a on si pokračuje, že Jágr blablabla…tak mu řeknu, že je to fajn, ale že mě tyhle zprávy nezajímají (klidně)…pak řekne, že Petr Čech má zlomenej prst…to už mu řeknu, že mě to fakt nebere a v tom mě pošle do prdele…
Nandám dětem jídlo, nakrmim, vykoupu, dám spát (na to všechno je totiž MOC unavenej!)…když si chci jít zaběhat - vyčistit hlavu… tak mě sjede kde jako má on večeři, tak mu odpovím, že ruce a nohy ještě má, kuchyň ví, kde je, tak ať si to nandá…když mu mimořádně večeři přinesu, že třeba doufám, že se začne chovat líp, tak mi sice poděkuje, ale ironickým tónem…
Sex? Udělat se musí on…na mě přece vůůůůůůbec nezáleží…
Zkoušela jsem si s ním promluvit…dělá to samé jako chlap zakladatelky…zdrhne s NTB na WC a nechce nic poslouchat…
Milence mám několik měsíců…v sexu nám to klape skvěle, bavíme se o všem možném a vím, že je to typ chlapa, kterého bych chtěla…ale rozvádět se kvůli němu nechci. Má taky svoji rodinu…zkusim na manžela to, co jsem tady četla…už jsem zhubla 13kg a začla se líp oblíkat, snad si toho všimne, chytne se za nos a začne se ke mě chovat jako ke svojí manželce…
Smutné je na tom to, že moje máma má 10 let partnera a on se k ní pořád chová zamilovaně…já mám 5 let partnera (3roky oddáni) a je to mezi námi špatný…
@Anonymní píše:
Ahojte
zakladatelko…bohužel mám hodně podobný příběh…jen s tím rozdílem, že mě neštve přítel, ale manžel…Přijde z práce, sedne si k NTB, odhání děti, které mají radost, že je doma…to, co dělám já mu připadá jako samozřejmost, nádobí neumyje, prádlo nepověsí, s dětmi ven nechodí ani je nekoupe…když mu řeknu, že bych si s ním ráda promluvila, vezme NTB a zavře si na záchod. Ke své práci NTB nepotřebuje…hraje tam jenom hry a je na sázkařských webech…ukázková situace:já vařím, on sedí u NTB, kde má ON-LINE puštěnej hokej, televizi přepnutou na fotbal a ještě k tomu si čte noviny - sportovní správy…do toho mi řekne novinku, že házenkářky jednoho týmu udělaly naschvál házenkářkám druhého týmu…já nereaguju, protože počítám kuličky pepře, aby mi žádná nezůstala v omáčce a on si pokračuje, že Jágr blablabla…tak mu řeknu, že je to fajn, ale že mě tyhle zprávy nezajímají (klidně)…pak řekne, že Petr Čech má zlomenej prst…to už mu řeknu, že mě to fakt nebere a v tom mě pošle do prdele…
Nandám dětem jídlo, nakrmim, vykoupu, dám spát (na to všechno je totiž MOC unavenej!)…když si chci jít zaběhat - vyčistit hlavu… tak mě sjede kde jako má on večeři, tak mu odpovím, že ruce a nohy ještě má, kuchyň ví, kde je, tak ať si to nandá…když mu mimořádně večeři přinesu, že třeba doufám, že se začne chovat líp, tak mi sice poděkuje, ale ironickým tónem…
Sex? Udělat se musí on…na mě přece vůůůůůůbec nezáleží…
Zkoušela jsem si s ním promluvit…dělá to samé jako chlap zakladatelky…zdrhne s NTB na WC a nechce nic poslouchat…Milence mám několik měsíců…v sexu nám to klape skvěle, bavíme se o všem možném a vím, že je to typ chlapa, kterého bych chtěla…ale rozvádět se kvůli němu nechci. Má taky svoji rodinu…zkusim na manžela to, co jsem tady četla…už jsem zhubla 13kg a začla se líp oblíkat, snad si toho všimne, chytne se za nos a začne se ke mě chovat jako ke svojí manželce…
Smutné je na tom to, že moje máma má 10 let partnera a on se k ní pořád chová zamilovaně…já mám 5 let partnera (3roky oddáni) a je to mezi námi špatný…
A kdo ti hlídá děti, když chodíš za milencem?? Manžel?
@atenai píše:
A kdo ti hlídá děti, když chodíš za milencem?? Manžel?
Většinou milenec chodí ke mě, když manžel neni doma…a děti spí…
@Anonymní píše:
píšeš v předchozím příspěvku, že jsi zhubla 13 kilo, to je na ženskou dost, to jsi předtím musela být pořádný „kus“ ženy ![]()
@aaaaaaaaaaaaaaaa píše:
píšeš v předchozím příspěvku, že jsi zhubla 13 kilo, to je na ženskou dost, to jsi předtím musela být pořádný „kus“ ženy
No to teda…z vel 44/46 jsem se slanila na 40
![]()
@Anonymní píše:
Joo, tááák, ty si ho taháš domů…tak to bez komentáře.