Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sirikit píše: Více
Taky nemusim ceskou kuchyni. A Ani ji neumím varit
. Byť jsem na ni vyrostl, postupně jsem se od ni distancoval diky zajmu o gastronomii. Dřív jsem se mohl uzrat, ale ted uz nedam ani svíčkovou. Uzeniny taky vubec, chlebicky jen velmi vzacne. Chutě se mění
. Poslední Vánoce jsem musel absolvovat diky rodině typicke české pokrmy. Druhý den uz jsem to musel odmítnout a uvařit si gyros se zeleninou, třetí den jsem si jel koupit okamžitě bun bo nam no
… fakt mi z toho bylo hrozně zle a těžko
@Lorre píše: Více
Souhlas.
Ne, že bych si vůbec nedala třeba řízek nebo smažák, ale určitě ne klasickou porci - spíš si jen kousek ukrojím, když nandávám ostatním, „na košt“, ale víc toho nesním.
Typicky dneska byla k obědu kulajda (vařil včera chlap) a bramboráky, a já ochutnala rovnou z hrnce dvě lžíce polívky a po Myšákovi jsem dojedla čtvrtku bramboráku, protože už nemohl.
Ovšem chvíli před obědem jsem měla k snídani dva celozrnné toasty s avokádem a křepelčími vajíčky (od našich křepelek, né, že bych byla ochotná dát za minivajíčko čtyři koruny!
) a mističku čerstvých nakrájených jahod s hollandií, oslazeno diachromem.
Hlad dostanu, počítám, zase až večer. ![]()
Jo toasty s avokádem a krepelcim vejcem jsou skvely. Ještě do toho můžeš zkusit osmahnout na masle/zblansirovat chřest, zvlast kdyz je ted sezóna
. Chřest souzni perfektně s vejcem ![]()
Jo?
Chřest s vejcem jsem nezkoušela, ale tyhle jednoduchý chutě jsou obvykle úžasný, když člověk použije kvalitní suroviny.
Já avokádové toasty dlouho vnímala jako snobárnu - jako, co na tom asi tak může bejt? ![]()
A pak jsem, zvídálek, koupila v akci zralé avokádo za 19,9
, takže mi to nebylo líto zkusit, a šla stylem „v jednoduchosti je krása“.
Toast na sucho opečený v toasteru, plátky avokáda, osolit, čerstvý pepř, zakápnout citrónem, na to čtyři volský vočička z těch křepelčích vajec (dělaná na kapičce světlicového nebo olivového oleje) udělaná společně do polotekuta na jedné minipánvičce, a uaaaa!!!
![]()
Pak to zkusila ochutnat i vnučka, zamilovala si to taky, takže když je tady, vždycky si je spolu debužírujeme.
K tomu ideálně čerstvý, trošku naředěný pomerančový fresh, americano bez cukru s mlíkem, myslím, že v tomhle mi výživový poradce nemá co vytknout. ![]()
Chyba bude jinde.
To bych taky chtěla, aby se mi změnily na ty dietní
Výživový poradce by ti vytknul, že ta snídaně je kalorická bomba s malým podílem bílkovin. Chléb a fresh samý sacharid, avokádo koncentrovaný tuk a křepelčíma vajíčkama a obyč bílým jogurtem to fakt nevytrhneš. Jsi inteligentní, něco si o tom nastuduj a ono to půjde ![]()
@Venetia píše: Více
Taky?…nebo:
Zamlčený předmět.
(Je to) jedna z věcí v češtině. ![]()
Tady ještě se způsobovým.
Nejčastější je zamlčené zájmeno, nahrazené tvarem slovesa. Jako: Byls tam? Byl.
Pod čarou: na devítce se snažili, mimo jiné, abychom měli češtinu rádi.
A mimochodem: věta je myšlenka vyjádřená slovně, nebo písemně. Ve větách ve svém jazyce i myslíme. Pokud někdo nedává ani v myšlenkách dohromady věty, třeba kvůli nedostatečné slovní zásobě, tak omezuje i své myšlení. Myslím, že se to dneska docela i projevuje.
![]()
@Anonymní píše: Více
Nevíš jaký chléb má na mysli…fresh na snídani bych jako problém neviděla pokud ho nebude moc a bude naředěný vodou, avokádo má zdravé tuky a nikde nepíše kolik ho snědla. Vejce jsou na snídani ideální, jogurt bílý…ja si treba dávám bílý, ale je proteinový…takže bych nedělala takové závěry. ![]()
Příspěvek upraven 18.04.26 v 16:43
„Myslím, tedy jsem.“
Pak ovšem Descartes zjistil, že jsou i lidi, co nemyslí… ![]()
Já mám třeba výhodu, že nemám ráda sladký a chutnají mi zdravý věci…svíčkovou nebo knedlo, zelo nejim vůbec ani rohlíky, chleba, těstoviny…ale mám kámošku a ta celý život jedla cokoliv a nepribrala ani gram a pak po 40ceti tloustne snad jen ze vzduchu..
Hele, srry, ale s anonymem se nebudu bavit ani o věcech, které mě upřímně zajímají.
Jste s těma květinkama fakt jak praštění všici. ![]()
Strašně intimní, někomu napsat, že má v jídelníku málo bílkovin.
To se pod vlastním profilem fakt nedá. ![]()