Milenky sem nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29585
18.4.26 17:00
@Lorre píše: Více

My dneska měly kuřecí souvlaki s řeckým salátem. :lol: Chlebíčky ty mám hodně ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75651
18.4.26 17:17
@Adull píše: Více

Jela jsem v minulosti poměrně dlouho ketonovku, takže o proteinech mám načteno celkem dost.
O avokádu jsem se právě tuhle při preventivce zmínila praktické, že bych ho asi neměla :think: :think:, a ona říkala, že s rozumem určitě jo - že avokádo má zdravý tuky a totál netučný jídelník je taky na houby, protože zas nevyužiješ v tucích rozpustný vitamíny.
Prostě - tuk jo, ale přiměřeně, přiměřeně.
Bílkoviny opět přiměřeně - o těch mě tuhle zaujal článek nějakého doktora, že to současné cpaní proteinu ve velkým do čehokoli je primárně komerce, která se veze na všech těch ketodietách a low carb.
Prej když stavíš barák, potřebuješ na něj třeba 2000 cihel. A když navezeš v dobré víře 5000 cihel, nebudeš mít hezčí ani účelnější barák. Budeš mít akorát starosti, jak s těmi přebytečnými cihlami naložit.
Fresh si, ředěný vodou, dám max jednou týdně jako drobné vitamínové hřešeníčko, vždycky k snídani, ať ty sachry během dne vybouchám, nepiju to jak vodu každej den.
Bílé pečivo prakticky nejím, když vyloženě hubnu, osobně si peču otrubovej chlebík s tvarohem, ale teď nejsem v hubnoucím režimu. Čekám na schůzku s tou výživovou poradkyní a ukázněně přejdu na jídelníček, který od ní vyfásnu.
Ty toasty byly takové ty malé kauflandové celozrnné.
Obvykle jím jeden, ale dneska jsem, po 12 hodinách spánku, měla dost hlad.
A bílkovinàm se naprosto nebráním, hlídám si je v každém jídle. Akorát už je do sebe, v šedesáti a se zvednutým cholesterolem, nehodlám rvát pod tlakem, jako když jsem jela Dukana.
Zase štíhlé postavě nemíním obětovat zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30543
18.4.26 17:23
@Venetia píše: Více

Si najdi jidla co ti budou vyhovovat. Ja proste chodim a zkousim :D. Klasicky třeba asijská kuchyne bude vesměs zdravější a nabývá hodne popularity

Příspěvek upraven 18.04.26 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30543
18.4.26 17:24
@marin píše: Více

Taky se chystám pomalu na souvlaki, akorát teda vepřové :P. K tomu seknu tzatziki a pita chleba :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8125
18.4.26 17:33
@sirikit píše: Více

Já tomu rozumím…řekla bych, že o tom vim docela dost a proto soudy dle par řádků od anonyma…jsou totálně mimo mísu.
Tuky jsou pro tělo mega důležité, to je jako když do auta nedáš olej, tak ho holt zadřeš :think:
Ve vyšším veku je důležité jist hodně bílkovin právě kvuli svalové hmotě. Od určitého věku, tuším od 25 každý rok člověk nějakou ztrácí (nechci kecat, ale asi 1%ročně)…pokud nejedeš silový trénink…Takže v mládí tolik bílkovin fakt netřeba.
S tim cholesterolu je to taky všelijaký…driv byla hranice 6…tak ji holt snížili na 5. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35922
18.4.26 17:33

Zvrhlíku! Chleba se sádlem a cibulí je jídlo pro správného chlapa, a ne nějaké kaviarové avokádové tousty! :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6167
18.4.26 17:35

@sirikit k bielkovinam potrebujes pridat silovy trening… Je to super na vitalitu, hustotu kosti a dobre to na cloveku vyzera :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35922
18.4.26 17:42

Někdy jsou ale květinky dobře, že si citlivé věci nevyhledá nikdo zvenčí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8125
18.4.26 17:45
@jege píše: Více

Jakože, aby se nekdo zvenčí nedozvěděl něčí názor na avokádo? :think: 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29585
18.4.26 17:47

To je ta klasika. ;) :dance: My jsme si tedy dneska pochutnaly. Jídlo na terase, nádherný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35922
18.4.26 17:59
@Adull píše: Více

Ano, ano, avokádo je strašně citlivá věc a nedej Bůh, aby se o jeho konzumaci dozvěděl partner/partnerka! :cert: ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6167
18.4.26 18:01

Vobec by som sa nerozpakovala ist do liekov ma cholesterol. Ale vobec. Vnimam to ako selfcare :lol:
Avokado je zaklad jedalnicka vsetkych finess ludi😁 pozri na instagram :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8125
18.4.26 18:07
@Mkmkz píše: Více

Nerozpakovala by ses jít do léků na cholesterol? Ja bych tedy statiny brala jen při hodně vysokém cholesterolu…zkus si o nich něco načíst., fakt to nejsou lentilky :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36875
18.4.26 18:07

Jestli se chystáš na poradkyni, tak si teď piš, co jíš. Bude to chtít. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8125
18.4.26 18:08
@jege píše: Více

Hned poslat do oběhu avokádaře :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...