Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jege píše: Více
Ja si overila IA v tematech, ktera jsou moje pracovni domena, pripade v tematech, kde mam o problemu neco nastudovano… co za blbiny AI tvrdila
a kdyz jsem dolozila argumenty, ze se myli, pritakala mi, priznala, ze je to jinak.
AI je zkratka konformisticky papousek, bez stipky intelektualni zvedavosti a bez usili vyhledavat nepromovane informace. ![]()
Příspěvek upraven 22.05.26 v 11:42
Už jsem ti psala, ze u matematiky vždy žádám napsat programovací kód, kterým AI spočítá výsledek. Je to totiž její nativní algoritmus, je takto nadesignovaná k výpočtům a to je přesně ta vnitřní operační logika, podle které postupuje.
Jasně, mně taky občas píše nesmysly, ale poznám to a opravím.
@Ephemeral píše: Více
A proč bych měl se snažit vyznat v nějakém programovacím kódu, když chci vypočítat matematický příklad anebo najít co nejrychleji adekvátní informaci?
A pochybuji, že dnešní AI fungují na Fortranu, Basicu a Pascalu, což jsou jazyky, se kterými jsem se kdysi setkal a ten Pascal ve formě Turbo Pascalu a knihovny Turbo Vision ovládal natolik, že jsem v tom byl schopen napsat okenní ovládací program k chemickému reaktoru. ![]()
@My Melody píše: Více
Nemozes pripisovat nastroju ludske charakteristiky…
@My Melody píše: Více
Přesně! Je blbá jak troky, a furt se omlouvá, když něco poplete, aby to pak popletla ještě víc.
![]()
Funguje to v pythonu, teda v naprosté většině.
A stroj ti nepočítá dva a dva na prstech, on si to přeloží rovnou do funkcí. Proto je důležité nechat ho projít jeho rozhodovací process. Ale jak myslíš, ono je vidět, že někteří by to používat fakt neměli.
Jako myslíš, abychom chápali AI, tak se všichni teď budeme učit Python? Není to pak celé proti samotnému principu AI, že by člověk s ní měl komunikovat svým přirozeným jazykem? ![]()
Než zanalyzuji nějaký kód, tak si potřebnou informaci vyhledám sám, rychleji a adekvátněji.
@Anonymní píše: Více
Ja to zkousela, naucit se nejakemu systemu a organizovat si veci, napsala jsem si plan a nikdy mi to nevydrzelo vic jak par dni… clovek se nemuze predelat, muze se prinutit neco malo vylepsit, ale predelat ne.
@Mkmkz píše: Více
Podle mě se o to musíš trochu zajímat, neříkám, že do hloubky, ono pak začíná být poměrně složité. Já jsem se zasekla u videa, kde Karpathy vysvětloval python knihovnu pytorch, to už je mega abstrakce. Tam už se setkají tokeny do vice dimenzí a to už nedávám. Až si na to najdu čas, nechám si to vysvětlit, jako kdyby mi bylo 10 let ![]()
Ale na vysoké úrovni vím, jak to funguje.
Nepřijde mi konstruktivní na AI nadávat, spíš jí porozumět.
Jako za poslední půl rok je ale obrovský pokrok, ty systémy se brutálně zlepšují, dnes to umí hledat chyby a analyzovat logy.
Osobně si ale myslím, že na společenské vědy se to moc nehodí, protože tam je vše otázka interpretace a náhodných jevů ![]()
Samozrejme mam nejaky osobnostny strop, za ktory sa moje chapanie nedostane.
Druha vec je, ze sa nechcem v zivote pustat do prilisnych abstrakcii. Predsa len nie je ai ziva bytost, ktora bude so mnou prezivat zivot. V tejto diskusii to vidis, ako to dopadne, ked zijes abstrakcie
Na druhej strane je vsade tlak na automatizaciu, znizovanie nakladov na ludsku pracu a zvysovanie vykonu.
Neviem no… Ako to s tou ai vs ludstvo dopadne.
Příspěvek upraven 22.05.26 v 12:13