Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@M_Vladim píše: Více
Chranili pozemsky zivot… a nicime vsechno… a zabijime se mezi sebou… a zabijime kazdy den zvirata, ktera jime… coz by nevadilo, kdyby alespon pred smrti na jatkach meli normalni zivot, ale prumyslove velkochovy jsou koncentraky… a dokud se to nezmeni, jsme jen primitivni, stredoveky predator.
Promin, ale neslo na tu oslavu homo sapiens jako zachrance, nereagovat.
@My Melody píše: Více
Tyhle “prumyslove velkochovy koncentraky” vymysleli nasi predci proto, abys netrpela malnutrici, stejne jako obilne koncentraky (coz jsou umele vytvorene lany poli). To se to dnes keca s hubou umastenou od zradla, ale v dobe kdy lide vymysleli a realizovali strojovou vyrobu, tak vseho byl nedostatek a vsechno bylo drina, protoze si lidstvo zrovna sahlo 2× na dno.
Takze nic proti technologicke evoluci i v tomto odvetvi, je treba se rozvijet, ale trochu ucty by to chtelo. Protoze cesta k dnesnimu blahobytu je dlazdena tvrdou praci nasich predku, aby jejich potomci netrpeli. A ten plivanec si nezaslouzili.
Já vím ty snílku
, teorií existují mraky, rychlost světla taky překonat jde a taky se pořád řeší, že matematika a fyzika, kterou máme nefunguje, jen v určitém rozmezí
Fantazii se meze nekladou jak překroutit prostor, ale dokud není nástroj, jak ohnout prostor, tak se vracíme k tomu hodu mincí
Mimochodem hezký výklad s autíčkem ![]()
Nenaštvu se. ![]()
To, že jsme ochránci neznamená automaticky, že dobří.
Zatím vůbec.
Ale určitým směrem se zlepšujeme.
Holt ti fanatici všeho druhu. ![]()
Hlavně, ať mu proboha nic takového neříká.
@Anonymní píše: Více
Pokud buh, architekt, duchovni svet, nebo jak to nazveme, existuje, myslim, ze ma nejspis maloco spolecny s nabozenstvim. Nabozenstvi je lidsky vytvor a cirkvy jsou v podstate mocenske organizace.
Slysela jsem zajimave rozhovory v jednom dokumentu, par vericich po klinicke smrti rekli, ze ten zazitek je presvedcil, ze jina duchovni dimenze existuje, ale ze to je neco jiny, jak to popisuji nabozenstvi a po zazitku klinicke smrti se od sveho nabozenstvi paradoxne vzdalili, prestoze jsou ted jeste vic verici.
Příspěvek upraven 25.05.26 v 17:40
Rychlost světla překonat nelze. To je dané už v té slavné rovnci E=mc2.
Pro těleso s nenulovou počáteční hmotností to roste nade všechny meze, protože se dodaná energie přemění na hmotnost - to ta rovnice praví, takže ke zrychlení potřebujete zas ještě víc energie…proto to umí jen foton s nulovou klidovou hmotností a proto letí maximálně c.
No a proto je c (od celeritas) vesmírná konstanta.
To zkroucení časoprostoru už taky umíme, jenomže tak nepatrně, že to změří jen atomové hodiny blízko rozlišovací schopnosti (nebo interferenční geometrické měření u gravitacních vln)
to k nějakému použitelnému warpu ani omylem nestačí. ![]()
Ale lze překonat, jen musíš vědět jak, respektive jakým pokusem
tahle primitivní rovnice se docela složitě odvozuje ve speciální teorii relativity Vláďo, proto jsem ti předtím psala, že hmotně překonat nejde… a právě proto, že nemáme nástroj na to cestování, tak se vracíme k hodu mincí ![]()
Těžko říct, jestli něco jako Bůh existuje, všude možně se objevují jevy, které se nedají vysvětlit, mně se poslední dobou taky dějí divné věci, ale rozhodně to nekoresponduje s žádným náboženstvím. Já osobně si ale myslím, že nic není, že je to jen lidská touha a potřeba něčemu věřit a v něco lepšího doufat a to se lidem vysvětlit ani zakázat nedá, jen kroutím hlavou občas nad nesmysly a činy, které čtu a kterých jsou lidi pod rouškou víry schopní.
Ja myslim, ze tomu nechame volny prubeh…sama nevim, co jak bude, tak proc hned kazdymu na potkani vykladat sve milostne Helmutovske peripetie…kdyz to bude vaznejsi, pak se k Helmutovi uz nevratim a neni tedy duvod, mu o nem rikat neco vic, kdyz to vaznejsi nebude, beztak to mezi nami rychle skonci…laska je vzdycky risk, zadne zaruky nejsou. A ja nerikam, ze hledam prevoznika, spis jsem nehledala nic, jen jsem si rekla, proc to nezkusit…jestli mi tam ta jiskra nenaskoci do urcite doby, tak mu to samozrejme reknu a bud zustaneme pratele, nebo pujdeme kazdy svou cestou. Kazdy dospely snad vi, ze z randeni nemusi byt vubec nic. Je blby se treba odmlcet, jako to udelal Andreas, nebo namotavat a pak rict, ze nekoho mam
Ale randit a pak rict narovinu, ze to holt neni ono, to je prece v poradku a na to ma kazdy pravo. Dopredu to bohuzel nevim. Zarucni listy nevedu.
Ok, tak hmotně ve vakuu nelze.
Pokud zvolíme odlišná prostředí, tak ano, protože rychlost světla se v různych prostředích liší.
Vtipné je třeba červenkovo záření.
S tou kostkou jsem to psal.
Navíc jsou tu ještě docela zajímavé otázky.
Například problém šumu a divergence v rádiové komunikaci. Nebo historie naší galaxie, potažmo galaxií vůbec ( to souvisí se „startovní čarou pro život“ a jeho ohrožením, takové málo známé Fermiho bubliny třeba… ).
Máš pravdu, díky Fermiho bublinám jsem dostala přezdívku od jednoho mrňouse. Těch otázek je víc, máš docela přehled, je to milý ![]()
@Billy999 píše: Více
Ja ti asi nerozumim… co ma spolecny to, ze velkochovy vznikli po druhe svetove, aby nasytili rostouci populaci s dnesni situaci, kdy je zbytecna a skodliva nadkonzumace masa = utrpeni zvirat ve velkochovech… pokud by vetsina omezila spotrebu masa, bylo by vic prostoru na prirozene chovy, maso by bylo drahsi a konzumace mensi
Nerozumim tvemu argumentu, jakoze budem privirat oci nad dnesni situaci, protoze kdysi po druhe svetove byl duvod na vznik velkochovu?
Velkochov je o minimalizaci nakladu a maximalizaci zisku a o pro vetsinu dostupne cene masa, co jde dosahnout podminkami, kde zvirata trpi.
Kdyz uz, tak ten plivanec, jak si se vyjadril/a, si plive sam sobe dnesni clovek, pokud mu je to jedno a nedela nic, aby se situace zmenila, to neni plivanec nasim predkum.