Milenky sem nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18003
25.5.26 16:54
@M_Vladim píše: Více

Chranili pozemsky zivot… a nicime vsechno… a zabijime se mezi sebou… a zabijime kazdy den zvirata, ktera jime… coz by nevadilo, kdyby alespon pred smrti na jatkach meli normalni zivot, ale prumyslove velkochovy jsou koncentraky… a dokud se to nezmeni, jsme jen primitivni, stredoveky predator.
Promin, ale neslo na tu oslavu homo sapiens jako zachrance, nereagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
25.5.26 17:04
@My Melody píše: Více

Tyhle “prumyslove velkochovy koncentraky” vymysleli nasi predci proto, abys netrpela malnutrici, stejne jako obilne koncentraky (coz jsou umele vytvorene lany poli). To se to dnes keca s hubou umastenou od zradla, ale v dobe kdy lide vymysleli a realizovali strojovou vyrobu, tak vseho byl nedostatek a vsechno bylo drina, protoze si lidstvo zrovna sahlo 2× na dno.

Takze nic proti technologicke evoluci i v tomto odvetvi, je treba se rozvijet, ale trochu ucty by to chtelo. Protoze cesta k dnesnimu blahobytu je dlazdena tvrdou praci nasich predku, aby jejich potomci netrpeli. A ten plivanec si nezaslouzili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.26 17:05

Já vím ty snílku :mrgreen:, teorií existují mraky, rychlost světla taky překonat jde a taky se pořád řeší, že matematika a fyzika, kterou máme nefunguje, jen v určitém rozmezí :nevim: Fantazii se meze nekladou jak překroutit prostor, ale dokud není nástroj, jak ohnout prostor, tak se vracíme k tomu hodu mincí :nevim: Mimochodem hezký výklad s autíčkem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
37183
25.5.26 17:16

Nenaštvu se. :mavam:
To, že jsme ochránci neznamená automaticky, že dobří.
Zatím vůbec.
Ale určitým směrem se zlepšujeme.
Holt ti fanatici všeho druhu. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
25.5.26 17:28

Hlavně, ať mu proboha nic takového neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
25.5.26 17:28

@M_Vladim ještě malé doplnění, Vetřelec není Predátor. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18003
25.5.26 17:29
@Anonymní píše: Více

Pokud buh, architekt, duchovni svet, nebo jak to nazveme, existuje, myslim, ze ma nejspis maloco spolecny s nabozenstvim. Nabozenstvi je lidsky vytvor a cirkvy jsou v podstate mocenske organizace.
Slysela jsem zajimave rozhovory v jednom dokumentu, par vericich po klinicke smrti rekli, ze ten zazitek je presvedcil, ze jina duchovni dimenze existuje, ale ze to je neco jiny, jak to popisuji nabozenstvi a po zazitku klinicke smrti se od sveho nabozenstvi paradoxne vzdalili, prestoze jsou ted jeste vic verici.

Příspěvek upraven 25.05.26 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37183
25.5.26 17:39

Rychlost světla překonat nelze. To je dané už v té slavné rovnci E=mc2.
Pro těleso s nenulovou počáteční hmotností to roste nade všechny meze, protože se dodaná energie přemění na hmotnost - to ta rovnice praví, takže ke zrychlení potřebujete zas ještě víc energie…proto to umí jen foton s nulovou klidovou hmotností a proto letí maximálně c.
No a proto je c (od celeritas) vesmírná konstanta.
To zkroucení časoprostoru už taky umíme, jenomže tak nepatrně, že to změří jen atomové hodiny blízko rozlišovací schopnosti (nebo interferenční geometrické měření u gravitacních vln) 8) to k nějakému použitelnému warpu ani omylem nestačí. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.26 18:33

Ale lze překonat, jen musíš vědět jak, respektive jakým pokusem ;) tahle primitivní rovnice se docela složitě odvozuje ve speciální teorii relativity Vláďo, proto jsem ti předtím psala, že hmotně překonat nejde… a právě proto, že nemáme nástroj na to cestování, tak se vracíme k hodu mincí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3973
25.5.26 18:41

To je na ten správný směr :P :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.26 18:53

Těžko říct, jestli něco jako Bůh existuje, všude možně se objevují jevy, které se nedají vysvětlit, mně se poslední dobou taky dějí divné věci, ale rozhodně to nekoresponduje s žádným náboženstvím. Já osobně si ale myslím, že nic není, že je to jen lidská touha a potřeba něčemu věřit a v něco lepšího doufat a to se lidem vysvětlit ani zakázat nedá, jen kroutím hlavou občas nad nesmysly a činy, které čtu a kterých jsou lidi pod rouškou víry schopní.

• Citovat
  • Upravit
14950
25.5.26 19:01

Ja myslim, ze tomu nechame volny prubeh…sama nevim, co jak bude, tak proc hned kazdymu na potkani vykladat sve milostne Helmutovske peripetie…kdyz to bude vaznejsi, pak se k Helmutovi uz nevratim a neni tedy duvod, mu o nem rikat neco vic, kdyz to vaznejsi nebude, beztak to mezi nami rychle skonci…laska je vzdycky risk, zadne zaruky nejsou. A ja nerikam, ze hledam prevoznika, spis jsem nehledala nic, jen jsem si rekla, proc to nezkusit…jestli mi tam ta jiskra nenaskoci do urcite doby, tak mu to samozrejme reknu a bud zustaneme pratele, nebo pujdeme kazdy svou cestou. Kazdy dospely snad vi, ze z randeni nemusi byt vubec nic. Je blby se treba odmlcet, jako to udelal Andreas, nebo namotavat a pak rict, ze nekoho mam :zed: Ale randit a pak rict narovinu, ze to holt neni ono, to je prece v poradku a na to ma kazdy pravo. Dopredu to bohuzel nevim. Zarucni listy nevedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37183
25.5.26 19:05

Ok, tak hmotně ve vakuu nelze.
Pokud zvolíme odlišná prostředí, tak ano, protože rychlost světla se v různych prostředích liší.
Vtipné je třeba červenkovo záření.
S tou kostkou jsem to psal.
Navíc jsou tu ještě docela zajímavé otázky.
Například problém šumu a divergence v rádiové komunikaci. Nebo historie naší galaxie, potažmo galaxií vůbec ( to souvisí se „startovní čarou pro život“ a jeho ohrožením, takové málo známé Fermiho bubliny třeba… ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.26 19:13

Máš pravdu, díky Fermiho bublinám jsem dostala přezdívku od jednoho mrňouse. Těch otázek je víc, máš docela přehled, je to milý :kytka:

• Citovat
  • Upravit
18003
25.5.26 19:23
@Billy999 píše: Více

Ja ti asi nerozumim… co ma spolecny to, ze velkochovy vznikli po druhe svetove, aby nasytili rostouci populaci s dnesni situaci, kdy je zbytecna a skodliva nadkonzumace masa = utrpeni zvirat ve velkochovech… pokud by vetsina omezila spotrebu masa, bylo by vic prostoru na prirozene chovy, maso by bylo drahsi a konzumace mensi
Nerozumim tvemu argumentu, jakoze budem privirat oci nad dnesni situaci, protoze kdysi po druhe svetove byl duvod na vznik velkochovu?
Velkochov je o minimalizaci nakladu a maximalizaci zisku a o pro vetsinu dostupne cene masa, co jde dosahnout podminkami, kde zvirata trpi.
Kdyz uz, tak ten plivanec, jak si se vyjadril/a, si plive sam sobe dnesni clovek, pokud mu je to jedno a nedela nic, aby se situace zmenila, to neni plivanec nasim predkum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová