Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mne se tam nechce ani vylejzt jak je tam sychravo
zitra jedu do prace vratit notebooka a predat praci a pak k mame do kojenaku se trosku trenovat na miminkach
![]()
Dobré ráno,
no lepší ani ne. ale jsem pořád v posteli, ale už mě z toho bolí záda.
a tu taky prší a je teda dost zima. No ale mě s tim pupkem to přesně takto vyhovuje.
holky mám možná stupid dotaz, ale jak se pozná že odešla voda? já když dojela se synem , vím že mi odešla hlen. zátka když sem šla čůrat, dala sem si sprchu a pak sme jeli. píchli mi vodu když malý nesestupoval a pak mi vynadali že ale žádnou vodu nemám, a že jako kdy mi odtekla…no ale já to právě vůbec vůbec nevím. Tak se bojim že ji zase třeba vyčůrám nebo co ja vim, ale jak to potom poznam? Nebo když odteče a ani o tom nevim, začne stejně porod a stejně bych jela do porodnice? Já začínám mít z toho stres.
nicol, nevím, řeknu jak jsem to měla já..
V sobotu ve 4 ráno jsem měla mokro v kalhotkách, a začali mi kontrakce, myslela jsem že ještě odchází hl.zátka.. ale večer v 18hodin mi v porodnici potvrdili přítomnost plodové vody - nepraskla mi, pouze prosakovala.. takže mi dali ATB… druhý den mi píchly plodovku kolem 12… a já měla pak v 18h toho akutního císaře ![]()
lucienne píše:
ja se bojim že to nepoznam kdyz to praskne třeba ve sprše
poznáš, ono to nevyteče najednou, ale teče postupně třeba hodinu
Co říkali holky a doktoři.. prý je tam mimčo jako jakýsi špunt, který to hlavičkou zacpe a jak se pohybuješ tak se mimčo houpe a voda teče ![]()
hele, o tom to není, já si dávala i pořád pak horkou vanu abych rozjela porod..
třeba ti voda nepraskne, ale začnou jen kontrakce
je to míň bolestivé, kontrakce s prasklou vodou bolí stokrát víc ![]()
Karamelinko… Jak bojujete s těma šupinkama ve vláskách???? My je máme taky ![]()
zuziiiiik píše:
Karamelinko… Jak bojujete s těma šupinkama ve vláskách???? My je máme taky
no četla jsem, že se s tím nemá nic dělat, někdo to vyčesává, ale prý se to potom ještě víc rozjede
Mne praskla voda v jednu odpoledne a v jednu rano byl Olivek na svete. Kazdopadne to, ze mi odtyka plodovka jsem vedela na sto procent, jelikoz to ze me teklo pres dve hodiny, jako kdyz neprestavas curat. Zadna nakrvavela zatka nebo tak, zkratka jen pruzracna voda. Radsi jsem se moc nehybala, nez prijel manzel z prace. A presto nas pak poslali z porodnice jeste domu, ze nemam jeste skoro zadny kontrakce - prvorodicku s odteklou plodovkou!! ![]()
Bolesti jsem mela az od sedmi vecer, ale to takovy, ze nejaky chozeni po chodbe neprichazelo v uvahu. Ani jsem nemohla vstat, jen jsem se svijela. Ale kdyz se ohlidnu, mela jsem docela snadny porod. Jsem asi i rada, ze mi voda odtekla a nepichali mi ji.
luckyhorse píše:zuziiiiik píše:no četla jsem, že se s tím nemá nic dělat, někdo to vyčesává, ale prý se to potom ještě víc rozjede
fakt??? tak super a moc díky ![]()
luckyhorse píše:zuziiiiik píše:no četla jsem, že se s tím nemá nic dělat, někdo to vyčesává, ale prý se to potom ještě víc rozjede
Zuzi my doslova bojujeme!
Co zkousis? Ja nejprve zkusila olivovy olej a pak vycesat nebo poradne vydrbat zinkou pri koupani nebo vycesavat na sucho, ale presne tak, rozjelo se to jeste vic. Dnes chci zkusit odvar z ovesnych vlocek. Kamaradka v tom svoji dceru i koupala, kdyz mela vyrazku na telicku. A co jsem si nasla tady na emiminu, asi je to to jediny, co zabira. Ale taky ne kazdymu miminku
Nebo se to ma proste nechat, ze jim to nevadi. Jenze Oli pak vypada jak spindira s kouskama kuze v tech cernych vlaskach
Je to vazne peklo. Jo a ve stredu jdeme na velkou kontrolu, tak se tam taky zeptam.
Zuzi, my mame taky par supinek na hlavicce. mazu to olejickem a vycesavam detskym kartackem, uz jich ma jen par, hodne se to tim zlepsilo. a zda se mi, ze ji tam pak lip rostou novy vlasky, jelikoz vetsina tech puvodnich ji postupne vypadala + jsem neco taky vycesala. takze myslim, ze je to lepsi cesat, nebo aspon jemne masirovat olejickem..
Ahojte holky omlouvám se že jsem tu dlouho nebyla ale nejak nebyl čas tedka dneskajsme byli na zapise do šoolky už tu jeden zapis byl ale ještě delali novou třídu tak čekali až to skolaudujou ta snad nám to vyjde.
jinak me u kristýnky vubec nepraskal voda ani mi ju nepichli nic. a u anetky me prohlížela doktorka a u toho me praskla voda a kdyby me praskla doma tak to asi poznám protože teda to zeme teklsnad furt.
no já furt myselal jak me chytli bolesti už v 9 ráno a v březnátkách jsme si to četla spetne a jako až o půl 12 začli pořádný a pravidlený takže me totrvalo 8 hodin