Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@maty1983 píše:
@yvettta
tak to mam radost za vas, ze takhle hezky spinkatesnad se malé ta rýma vyhne - to by taky nebylo nic prijemnyho… budeme na vas myslet@emsi
tak hlavne, ze uz je ta viroza za vami, snad si ted date na chvilku pokoj, uz jste toho meli az azten divocak mi nekoho pripomina
meli jsme to uplne stejne a ted zacina byt hur, pac prisel na to, ze chodit je rychlejsi a lepsi, tak zacina pekne litat.. uz je schopnej prejit 5 metru
dneska jsme byli na cviceni, tak tam kolem me obesel kolecko bez drzeni a bez padu, maminky na nej koukaly a neverily, ze mu je 11 mesicu a 10 dni
@manca 1
to jo, jak se říká, že bude hůř, tak u nás to snad platí dvojnásob
ještě že existují ta různá cvičení s miminkama, že se tam vyřádí s dětma stejně starýma a mamka má chvilku klidu ![]()
ahojky, dlouho jsem tu nebyla, co nového?
Nám začínají růst zoubky
Obcházíme nábytek a pořád chodíme za ruce ![]()
Ahoj Monny a ostatni ![]()
Nam uz taky konecne rostou zoubky, nejdriv dvojky nahore a ted uz i jednicky dole
![]()
Nabytek teda obchazime uz pres mesic, ale na nic jinyho to zatim moc nevypada
Zkousi obcas stat sam bez opory a je to sranda ho pozorovat, jak se snazi
![]()
Vcera me dostali s tatinkem. Mel Olivka na brise, kdyz lezel na gauci na zadech. Piskal si a Oli zacal spulit pusinku a foukat, zkousel jakoby piskat taky
Ja jsem z toho byla uplne hotova, jaky je sikulka
![]()
jé, ahoj holky, už jsem si začínala myslet, že jste zanevřely na tuto diskusi ![]()
@Monny
tak to nezávidím, nám vyrostli 3 za 3 dny a čtvrtý do týdne… byl to mazec a dva měsíce před tím se nám budil z hrozným řevem - teď nám to začíná znovu, páč (jak jsem dneska koukla do pusinky), tak nám rostou další ![]()
@Karamelinka
tak to už nebude dlouho trvat a Oli se pustí do prostoru
Vojta takhle zkoušel stát sám a si měsíc před tím než se prvně rozhoupal udělat krok do prostoru
Včera přecapal celou kuchyň bez držení… taťka nestačil zítrat
taky jsme tímto byli nuceni koupit capáčky na ven, abych ho mohla vypustit i venku a kupodivu tam chodí za ručičku dost často ![]()
S tou pusinkou musel být úžasnej ![]()
Ahoj holky,
koukám, že už vás dětičky docela prohánějí ![]()
Maty:
Zase se malý budí?? Já se uplně děsím dalších zubů
Které vám ted rostou? My máme jen obě dolní jedničky, jinak pořád nic.
No a malinká se už dva večery vždy vzbudí v 20:30 a začne tak vřískat, že ji po půlhodině vezmeme k nám do pokoje, aby nevzbudila mladšího. 20 minut s námi posedí, chechtá se a pak normálně zase usne v postýlce a spí do rána.
Já vůbec nevím, co s tím?? Máme a budeme mít ještě tak půl roku malý byt, takže spíme v jednou velkém pokoji, který je rozdělený slabou stěnou.
Docela nás to s manželem vyděsilo. Nechali jsme ji dva večery tu půlhodku vřískat a pak si ji raději odnesly, protože budila bráchu.
Tak nevím, jestli zkouší potvora něco nového.
Vytrestat ji budeme moci, až malý bude u babičky o velkých prázdninách.
Jo jinak tím pokojem, kam si ji bereme, myslím obyvatelnou kuchyn, kde večer koukáme na telku a klábosíme. Takže řešení, že bychom ji nechali vřískat tam by bylo, ale to bychom museli s manželem jít spát k malému v 21:00 a ji tam nechat.
@maty1983 to je mazec teda
nám se ještě nic nevyklubalo, ale ty horní špičáky tam koukaj furt, jinak nic ![]()
@Monny to pak bude hned, neboj… taky nás to dlouho trápilo. Byly vidět, ale nic se nedělo a pak se probudil a jeden koukal, druhej den odpoledne byl venku druhej a třetí den ráno byl venku třetí
nejdřív vyrostli horní 1 a pak spodní 1 ![]()
Ahoj holky ![]()
tak jsem si to pěkně odležela, nakonec jsem měla i vysoké teploty, ale jak to přišlo, tak to zase najednou odešlo, ještě mám rýmu a pokašlávám, ale nemám teploty, tak můžu aspoň něco dělat. jinak to bylo hrozný, zimnice a chodit kolem malý a mladej byl taky nemocnej, ale trochu mi pomáhal.
Včera v noci malá zas nespala, myslela jsem, že bude nemocná, ale asi ji bolelo bříško, koupila jsem novou kašičku. Dnes už zase spala, kaši jsem ji dala, ale víc jsem ji naředila. Tak nevím jestli to bylo ono, rýmu trošku má.
S těma zoubkama co teď prožíváte, to je teda něco, na to se vůbec netěším.
Ahoj holky,
Yvett:
To si užíváš teda
chuděro, hlavně, že už je líp. No jinak jsem dnes koukala, že nám rostou tři zuby. Horní dvojka a dolní obě. Malinká je trochu protivná a večer chce být s námi v pokoji, jak jsem psala výše
, ale jinak to zatím snáší dobře.
Tak se drž, at jsi brzy fit ![]()
Zdravíme všechny maminky a miminka. Nám se Kubík narodil loni v září. Teď mu bude 6 měsíců. Není tu někdo z Brna, kdo by se chtěl občas sejít a pokecat?
Ahoj holky ![]()
tak jsme pár nocí nespali a ze včerejška na dnešek jsme spali celou noc
kéž by mu to vydrželo
ale asi to nedopadne, máme nateklý spodní patro ![]()
Jinak má prďola dneska svátek, tak už jsme s taťkou popřáli
dostal knížku a kraťásky… za 14 dní nás čekají narozeniny, už máme objednaný dort - pudinkový s jahodami
to nám ten čas letí ![]()
a co vy?
@yvettta
jak ti je? doufám, že už líp.
@emsi
jak vy a spaní? Doufám, že se to zlepšilo a malá v pohodě usíná
@zuzick
vítám tě, z brna ale nejsem ![]()
Ahoj holky ![]()
tak malá spinká teď ukázkově
, probudila se až v šest a v noci jsem ji neslyšela ani pípnout, ale pak už nespala, lepší když se probudí kolem 4-5 na kojení, pak spí do 7.
Mě už je líp, malá má trošku rýmu, ale zatím ji to nijak neomezuje. Mladej šel už taky dnes do školy.
@maty1983 vše nejlepší Vojtíškovi k svátku
- mimochodem, kdyby jsme měli chlapečka, taky to měl být Vojtíšek - moc pěkný jméno. Fakt to ale letí - už rok??? Velká pochvala k ukázkovému spinkání. ![]()
@zuzick
vítám novou maminku, z Brna taky nejsem, to je asi překlep, že bude mít malý 6 měsíců… ![]()
@emsi co zoubky, už vylezly??? pořád se malinká budí???