Miminka 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4026
6.4.12 08:11

@mimma.on
Ta Skuteč je u Pardubic směr Polička. S Vrtulí jsme kamarádky, máme takový kamarádský vztah, ale má ze mě respekt a tak si myslím, že to má být - asi bych nectěla, aby mě brala jako nějakou macechu…

Vojta nám už chodí… za jednu ručičku suverénně a sám udělá tak 10 - 15 kroků. Jogurty mu dávám buď Choceňský nebo Holandii…mám pocit, že jsou takové poctivé…

A co už umíte vy? A jak je malé? Doufám, že už lépe než včera.

@yvettta
cuketu určitě seženeš, já jsem ji v úterý taky kupovala… jinak můžeš dát trošku květáku, pórek, baby špenát (ten u nás byl na prvním místě, malej se po něm jen olizoval), davala jsem i trošku zelí (malej se hejbal, tak jsem se nebála prdíků) a kořenovou zeleninu (petržel, celer). Pak jsem dávala i rajče a papriku…

a koukej nám dát vědět, jak jste na tom v půl roce… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
6.4.12 09:40

Ahoj holky, jste se tady pekne rozpovidaly :D
Zdravím novou maminku s Adélku a všechny ostatní.
Vzhledem k škaredému počasí,si jdu zlepsit s vámi náladu :lol: :lol: Včera jsme ani nešly ven… a poprvé jsme s malou usnula po obědě.
Nemám to ve zvyku, ale staršího si odvezla babička, tak jsem si to užila a vzpomínala, jaká to byla pohodička , když byl Vašík Malej :lol: :lol: Samozřejmě bych už neměnila, jen jsem si zavzpomínala :mrgreen:
Stále nám nechutná jogurt- malé je 8,5 měsíce a opravdu ho po mě plive a dožaduje se mléka. Holky, myslíte, že když je zatím nejí, může jí něco chybět.
Doktorka mi na to jen řekla, hlavně at nedávám ochucený :lol: :lol:
Tak pijeme stále 3× denně mléko.

Yvett: koukej se pochlubit s kontrolou.

Maty: Zdravím tanečníka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
6.4.12 09:48
@mimma.on píše:
No veru,za chvilku bude uz mit rok.Je narozena 27.dubna.Mam jeste jedno ditko,Sašku a ta ma 2,5 roku. :palec:

Jak zvladaš takový časový odstup u dětí?? Moc si to neumím představit, můj starší syn má 5,5 a je ve školce, takže si říkám, že maminky jako ty musí mít pěkný záhul. Já mam jen problém, že malej se s námi o víkendu nudí. Ted už je to lepší, malá tolik nespí, ale musí brát dost ohledy a hlavně nedostanu se sním do divadla, do kina atd..
Manžel je o víkendech na baráku, protože stavíme. Tak se trochu raduji vždy, když je ošklivo, že mi aspon pomůže s dětma a staršího vezme ven. Ale zase jsem ráda, že se snaží stavbu urychlit. Bydlíme v pronájmu a máme jen dva pokoje, tak to má starší syn těžký :lol: Když jde malá spát, musí si hrát potichu atd.atd.
Jsem se teda rozkecala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
6.4.12 13:34

Maty1983
Terezka uz taky chodi za rucicku,ale sama se jeste neodvazila,ale myslim ze do toho roku to zvladne a uz udela i nejake kroky sama :dance: .To bude ale mazec,protoze uz ted nevydrzi na jednom miste,tak co bude az bude samostatni jednicka :lol: .Mame 6 zubu a mam pocit ze nam lezou dalsi dva.To se uz bude kousat :lol: .Ale teda posledni dobou mam co delat aby me po obede a vecer zaspala :pocitac: .Ona by snad vydrzala i tech 24 hodin byt vzhuru :pocitac: .Jo,uz je ji lepe,vcera jsem ji dala uz jenom jeden cipek a sirup na teplotu a od rana uz zadnou zeplotu ani nema.A co uz mluvi Vojta?My jenom tata,baba,lala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
6.4.12 13:39

Emsi
Ja jogurty zacala davat holce az tedkom a to je ji 11 mesicu.Pri starsi holce me dr rekla ze podle ni je nej davat jogurt az na roce.No jo,proste co dr to nazor :nevim: .Mezi holkama je rozdil 18 mesicu a opravdu je to zahul a tesim se az prijde domu chlap a venuje se starsi holce.My bydlime v baracku takze kdyz je hezky jdeme ven a tam se hezky zabavi…a kdyz jsme doma a se nudi tak se vezme,zide par schodu dole a je u babicky :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
6.4.12 14:03
@mimma.on píše:
A odkud tvuj chlap pochazi?Ja jsem taky ze Slovenska a tady v Cechach bydlim 7 let.

Ahoj tak manžel pochází od Lučence odkud ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
6.4.12 14:09
@yvettta píše:
@manca 1
jak pokračujete s příkrmy? já dávám pořád dokola bramburku, mrkvičku a brokolici, nevím co jiného a cuketu asi teď neseženu, tak nevím. Co dáváš ty?
@mimma.on
brzy se uzdravteholky, zítra jdeme na půlroční prohlídku, tak jsem zvědavá kolik malá přibrala a narostla. S tím spaním je to teď trošku lepší, zatím spí s náma v ložnici.

Ahoj no tak já taky tak uvařim odleju vývar do hrnku rozmixuju a přidám trochu vývaru. O víkendu přidám i maso dr řikala že maso můžu, ale né vnitřnosti. Začala jsem dávat už i banán včera jsme byli dlouho na nákupu a ve městě před ní jedla banán jak na mě koukala tak jsem jí kousek dala do pusinky mlaskala a otevírala pusinku tak jsem ji krmila. Dnes jsem jí ho dala taky moc jí chutná tak jí asi budu dávat v poledne zeleninu a pak odpoledne banán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
6.4.12 14:10

Jo a máme od včerejška naušničky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
6.4.12 15:52

Tak dnešní kontrola dopadla ok. Markétka má 7,60 kg a 69 cm. Jinak jsem byla překvapená co už všechno může jíst. Po čtrnácti dnech maso, ovoce, jogurty i pribiňáky :think: No, ale budu opatrná.
@maty1983 děkuji za vyčerpávající odpověď, tolik zeleninky, to musíme dohnat.
Vojtík je pašák :potlesk:
@manca 1 já zeleninu jen rozmačkávám vidličkou a banán jsem taky jednou zkoušela a moc ji chutnal,ale měla jsem strach aby toho na ni nebylo moc, ale už taky budu dávat. naušničky super :potlesk: , jak jste to prožívaly?

Holky nevím co se stalo, malá spí už přes dvě hodiny v kočárku a to ji nikdo nevozí. To už se dlouho nestalo, abych čekala, až se probudí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
7.4.12 19:57

@mimma.on
tak Vojta povídá máma, táta, dede (děda), bába, pápá, ake (auto) a pak taky říká něco jako ehm (tam - směr pohybu), ke (co to je?) :D

@yvettta
pribináčky bych ještě nedávala - já teda nedávám… dávám bílý jogurt a maximálně do toho vmixuju ovoce (jahody, borůvky, višně, švestky, banán…), ještě jsem nedávala ochucenej kupovanej jogurt a ani pribiňák - v pribináčku je prý salmonela, o 2 dny starší hošíček jí z nich má, prý na to přišli v nemocnici, tak nevim :nevim: ). A někde jsem slyšela, že kvalitnější jsou lipánci a na těch je, že se můžou dávat až od 1 roku… tak já čekám na ten rok :)

@manca 1
taky jsme z ovoce začínali banánem… pak až jsme dali nashi a potom až jablko :) A jaký máte naušničky?

holky, já jsem teď po dvoudenním zápřahu, jsem vcelku grogy, do toho malej zas přestává spát a v noci se budí po 1,5 hodině - hrůza…asi zase další zuby, doufám, že brzy vylezou :D Zítra budu mít asi trošku pohodičku, odjíždíme k našim, tak si budou užívat vnoučka a já klídku :) Jo a Vojta měl dneska premiéru, grilovanou cuketku :) a moc mu chutnala :dance: V úterý se zase ozvem :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
11.4.12 10:17

Ahoj holky,
jak jste si uzily Velikonoce?? My nadherne, pet dnu na cerstvem vzduchu u rodicu. Venku nebylo nic moc pocasi, ale deti byly moc spokojene :D I malinka, byla cela stastna, ze kolem ni beha tolik lidi.
Vcera jsme se vratili a mala nam usnula na koberci pri hrani v sest vecer. Tak jsme se s manzou lekli a pak jsme zjistili, ze ma teplotu 37,8. Takze jsme byly asi 14 dni zdravi, pokud vzpomenete na nasi akutni rymu.
Zadne jine priznaky nema, tak jsem zvedava :lol: Jestli opet nemoc, jsem nastvana. Protoze si myslim, ze toho pred tim mela teda dost.
No jo no :mrgreen: :mrgreen:
Holky, dokolika je teplota , kdyz rostou zuby?? U tech prvnich ji nemela, tak treba ted jo. Asi polezou dvojky. Ty jo, ale vubec nevim, jestli mam shanet babi, at jde do skolky nebo mam brat malou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
11.4.12 11:46

EmsiPokud ma teplotu tak by asi ven nemela jit.Ta teplota muze byt tak do 38,5 co me rekla dr.Nase mala taky mela teplotu bez nejakych jinych priznaku a pri prvnim raze jsme meli jenom v krvi zvysene zanetlive hodnoty tak jsme dostali ATB,a tedkom podruhe kdyz teplotovala tak dva dny byly jenom teploty a az pak se pridal kasel a ryma :nevim: .
Velikonoce byly supr,holky prochladnute a ja taky :lol: :pocitac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
11.4.12 12:07

Ahoj holky :mavam:
tak my jsme Velikonoce přežili bez úhony…

@emsi
vy taky chytnete hned všechno… s takovouto teplotou bych ven už nechodila a zalarmovala bych babičku, ať doběhne do školky

@mimma.on
tak koukam, ze mate taky co kuryrovat

brzy se uzdravte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
11.4.12 12:57

:mavam: ahoj holky
tak u nás Velikonoce také proběhly v pohodě, malá všechny koledníky prospala, tak jsem aspoň byla v klidu.
@emsi ven raději nechoďte a počkej, co se z toho vyklube, třeba byla malá jen přetažená, když bude mít teplotu i dnes večer, tak bych šla zítra k doktorovi. @maty1983 co Vojtík a spinkání? Malá mi teď poslední dny dává tak zabrat, že jsem úplně mimo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
11.4.12 17:25

Maty.
Taky mam pocit, ze se to na nas nejak posledni dobou lepi :lol:

Yvett: Malinká stále nespinká??

Mimma: Ven nejdeme, ted uz mame 38,5. Dala jsem ji paralen. Takze zuby to asi nebudou. Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí