Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mimma.on
Ta Skuteč je u Pardubic směr Polička. S Vrtulí jsme kamarádky, máme takový kamarádský vztah, ale má ze mě respekt a tak si myslím, že to má být - asi bych nectěla, aby mě brala jako nějakou macechu…
Vojta nám už chodí… za jednu ručičku suverénně a sám udělá tak 10 - 15 kroků. Jogurty mu dávám buď Choceňský nebo Holandii…mám pocit, že jsou takové poctivé…
A co už umíte vy? A jak je malé? Doufám, že už lépe než včera.
@yvettta
cuketu určitě seženeš, já jsem ji v úterý taky kupovala… jinak můžeš dát trošku květáku, pórek, baby špenát (ten u nás byl na prvním místě, malej se po něm jen olizoval), davala jsem i trošku zelí (malej se hejbal, tak jsem se nebála prdíků) a kořenovou zeleninu (petržel, celer). Pak jsem dávala i rajče a papriku…
a koukej nám dát vědět, jak jste na tom v půl roce… ![]()
Ahoj holky, jste se tady pekne rozpovidaly ![]()
Zdravím novou maminku s Adélku a všechny ostatní.
Vzhledem k škaredému počasí,si jdu zlepsit s vámi náladu
Včera jsme ani nešly ven… a poprvé jsme s malou usnula po obědě.
Nemám to ve zvyku, ale staršího si odvezla babička, tak jsem si to užila a vzpomínala, jaká to byla pohodička , když byl Vašík Malej
Samozřejmě bych už neměnila, jen jsem si zavzpomínala ![]()
Stále nám nechutná jogurt- malé je 8,5 měsíce a opravdu ho po mě plive a dožaduje se mléka. Holky, myslíte, že když je zatím nejí, může jí něco chybět.
Doktorka mi na to jen řekla, hlavně at nedávám ochucený
![]()
Tak pijeme stále 3× denně mléko.
Yvett: koukej se pochlubit s kontrolou.
Maty: Zdravím tanečníka
![]()
@mimma.on píše:
No veru,za chvilku bude uz mit rok.Je narozena 27.dubna.Mam jeste jedno ditko,Sašku a ta ma 2,5 roku.
Jak zvladaš takový časový odstup u dětí?? Moc si to neumím představit, můj starší syn má 5,5 a je ve školce, takže si říkám, že maminky jako ty musí mít pěkný záhul. Já mam jen problém, že malej se s námi o víkendu nudí. Ted už je to lepší, malá tolik nespí, ale musí brát dost ohledy a hlavně nedostanu se sním do divadla, do kina atd..
Manžel je o víkendech na baráku, protože stavíme. Tak se trochu raduji vždy, když je ošklivo, že mi aspon pomůže s dětma a staršího vezme ven. Ale zase jsem ráda, že se snaží stavbu urychlit. Bydlíme v pronájmu a máme jen dva pokoje, tak to má starší syn těžký
Když jde malá spát, musí si hrát potichu atd.atd.
Jsem se teda rozkecala ![]()
Maty1983
Terezka uz taky chodi za rucicku,ale sama se jeste neodvazila,ale myslim ze do toho roku to zvladne a uz udela i nejake kroky sama
.To bude ale mazec,protoze uz ted nevydrzi na jednom miste,tak co bude az bude samostatni jednicka
.Mame 6 zubu a mam pocit ze nam lezou dalsi dva.To se uz bude kousat
.Ale teda posledni dobou mam co delat aby me po obede a vecer zaspala
.Ona by snad vydrzala i tech 24 hodin byt vzhuru
.Jo,uz je ji lepe,vcera jsem ji dala uz jenom jeden cipek a sirup na teplotu a od rana uz zadnou zeplotu ani nema.A co uz mluvi Vojta?My jenom tata,baba,lala. ![]()
Emsi
Ja jogurty zacala davat holce az tedkom a to je ji 11 mesicu.Pri starsi holce me dr rekla ze podle ni je nej davat jogurt az na roce.No jo,proste co dr to nazor
.Mezi holkama je rozdil 18 mesicu a opravdu je to zahul a tesim se az prijde domu chlap a venuje se starsi holce.My bydlime v baracku takze kdyz je hezky jdeme ven a tam se hezky zabavi…a kdyz jsme doma a se nudi tak se vezme,zide par schodu dole a je u babicky
.
@mimma.on píše:
A odkud tvuj chlap pochazi?Ja jsem taky ze Slovenska a tady v Cechach bydlim 7 let.
Ahoj tak manžel pochází od Lučence odkud ty?
@yvettta píše:
@manca 1
jak pokračujete s příkrmy? já dávám pořád dokola bramburku, mrkvičku a brokolici, nevím co jiného a cuketu asi teď neseženu, tak nevím. Co dáváš ty?
@mimma.on
brzy se uzdravteholky, zítra jdeme na půlroční prohlídku, tak jsem zvědavá kolik malá přibrala a narostla. S tím spaním je to teď trošku lepší, zatím spí s náma v ložnici.
Ahoj no tak já taky tak uvařim odleju vývar do hrnku rozmixuju a přidám trochu vývaru. O víkendu přidám i maso dr řikala že maso můžu, ale né vnitřnosti. Začala jsem dávat už i banán včera jsme byli dlouho na nákupu a ve městě před ní jedla banán jak na mě koukala tak jsem jí kousek dala do pusinky mlaskala a otevírala pusinku tak jsem ji krmila. Dnes jsem jí ho dala taky moc jí chutná tak jí asi budu dávat v poledne zeleninu a pak odpoledne banán.
Tak dnešní kontrola dopadla ok. Markétka má 7,60 kg a 69 cm. Jinak jsem byla překvapená co už všechno může jíst. Po čtrnácti dnech maso, ovoce, jogurty i pribiňáky
No, ale budu opatrná.
@maty1983 děkuji za vyčerpávající odpověď, tolik zeleninky, to musíme dohnat.
Vojtík je pašák ![]()
@manca 1 já zeleninu jen rozmačkávám vidličkou a banán jsem taky jednou zkoušela a moc ji chutnal,ale měla jsem strach aby toho na ni nebylo moc, ale už taky budu dávat. naušničky super
, jak jste to prožívaly?
Holky nevím co se stalo, malá spí už přes dvě hodiny v kočárku a to ji nikdo nevozí. To už se dlouho nestalo, abych čekala, až se probudí. ![]()
@mimma.on
tak Vojta povídá máma, táta, dede (děda), bába, pápá, ake (auto) a pak taky říká něco jako ehm (tam - směr pohybu), ke (co to je?) ![]()
@yvettta
pribináčky bych ještě nedávala - já teda nedávám… dávám bílý jogurt a maximálně do toho vmixuju ovoce (jahody, borůvky, višně, švestky, banán…), ještě jsem nedávala ochucenej kupovanej jogurt a ani pribiňák - v pribináčku je prý salmonela, o 2 dny starší hošíček jí z nich má, prý na to přišli v nemocnici, tak nevim
). A někde jsem slyšela, že kvalitnější jsou lipánci a na těch je, že se můžou dávat až od 1 roku… tak já čekám na ten rok ![]()
@manca 1
taky jsme z ovoce začínali banánem… pak až jsme dali nashi a potom až jablko
A jaký máte naušničky?
holky, já jsem teď po dvoudenním zápřahu, jsem vcelku grogy, do toho malej zas přestává spát a v noci se budí po 1,5 hodině - hrůza…asi zase další zuby, doufám, že brzy vylezou
Zítra budu mít asi trošku pohodičku, odjíždíme k našim, tak si budou užívat vnoučka a já klídku
Jo a Vojta měl dneska premiéru, grilovanou cuketku
a moc mu chutnala
V úterý se zase ozvem
![]()
Ahoj holky,
jak jste si uzily Velikonoce?? My nadherne, pet dnu na cerstvem vzduchu u rodicu. Venku nebylo nic moc pocasi, ale deti byly moc spokojene
I malinka, byla cela stastna, ze kolem ni beha tolik lidi.
Vcera jsme se vratili a mala nam usnula na koberci pri hrani v sest vecer. Tak jsme se s manzou lekli a pak jsme zjistili, ze ma teplotu 37,8. Takze jsme byly asi 14 dni zdravi, pokud vzpomenete na nasi akutni rymu.
Zadne jine priznaky nema, tak jsem zvedava
Jestli opet nemoc, jsem nastvana. Protoze si myslim, ze toho pred tim mela teda dost.
No jo no
![]()
Holky, dokolika je teplota , kdyz rostou zuby?? U tech prvnich ji nemela, tak treba ted jo. Asi polezou dvojky. Ty jo, ale vubec nevim, jestli mam shanet babi, at jde do skolky nebo mam brat malou ven.
EmsiPokud ma teplotu tak by asi ven nemela jit.Ta teplota muze byt tak do 38,5 co me rekla dr.Nase mala taky mela teplotu bez nejakych jinych priznaku a pri prvnim raze jsme meli jenom v krvi zvysene zanetlive hodnoty tak jsme dostali ATB,a tedkom podruhe kdyz teplotovala tak dva dny byly jenom teploty a az pak se pridal kasel a ryma
.
Velikonoce byly supr,holky prochladnute a ja taky
.
Ahoj holky ![]()
tak my jsme Velikonoce přežili bez úhony…
@emsi
vy taky chytnete hned všechno… s takovouto teplotou bych ven už nechodila a zalarmovala bych babičku, ať doběhne do školky
@mimma.on
tak koukam, ze mate taky co kuryrovat
brzy se uzdravte ![]()
ahoj holky
tak u nás Velikonoce také proběhly v pohodě, malá všechny koledníky prospala, tak jsem aspoň byla v klidu.
@emsi ven raději nechoďte a počkej, co se z toho vyklube, třeba byla malá jen přetažená, když bude mít teplotu i dnes večer, tak bych šla zítra k doktorovi. @maty1983 co Vojtík a spinkání? Malá mi teď poslední dny dává tak zabrat, že jsem úplně mimo. ![]()
Maty.
Taky mam pocit, ze se to na nas nejak posledni dobou lepi ![]()
Yvett: Malinká stále nespinká??
Mimma: Ven nejdeme, ted uz mame 38,5. Dala jsem ji paralen. Takze zuby to asi nebudou. Ach jo ![]()