Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Karamelinka píše:
Urcite vydrz yvettto, ona si zvykne a priste sni lzicek vic. A banan bych ted jeste nedavala, zacina se zeleninou, jelikoz ta neni krom mrkve sladka, tak at si zvyknou. A az po tom se dava ovoceJa davala brambor s mrkvi, pak brambor s brokolici atd., ale vse s bramborou, nechtel mi ty druhy samotny, byla to na nej asi moc silna chut.
Děkuji za radu, tak já dnes zkusím tu mrkvičku s bramborem. To ovoce se nedává hned jen k vůli sladké chuti? Jasně pak by nechtěla zeleninku. ![]()
A co ta kašička na noc? Byla by ještě nějaká rada?
Ja zacala davat malymu kasicku na noc jeste 2 tydny pred ostatnimi prikrmy, jelikoz se mi v noci zacal budit casteji nez obvykle. A taky jsem davala kasicku michanou v odstrikanym mlicku
Ale on vzdycky bastil krasne. A co se tyce ty zeleniny, ja treba jsem dala jako uplne prvni jen bramboru. Sice se tvaril vselijak, ale aspon pak nebyl problem mu to michat a taky jsem vedela, ze je s bramborou ok. Bacha na tu mrkev. Myslim, ze uz jsem to sem i psala, maly mel ze samotny mrkve silenou zacpu az plakal, kdyz tlacil a ja s nim. Nechapu, proc doktorky doporucuji prvni mrkev, kdyz stavi
Jakoze vim to i od jinych maminek, ne jen ze svy jedny zkusenosti
Kazdy mimi je jiny, ale proc riskovat… ![]()
@yvettta píše:
To ovoce se nedává hned jen k vůli sladké chuti? Jasně pak by nechtěla zeleninku.
Jo ja myslim, ze to je ten duvod
Jsou to vycuranci, ti nasi mimicsi ![]()
@Jája-ksi píše:
to jo a přitom na to nevypadá,mudr nic nenamítala tak je vše ok,jen že je kus chlapa
Gratuluju k uspešné kontrole
My jdeme zítra, malá je 20.7, tak jsem zvědavá. Je to kus baby, tipuju ji na 8,5 kg. A narodila se 3 kilová. Masakr:-) Syn měl v roce 12 kg, tak se modlím, aby malá nebyla taky tak těžká. Mám dobře papací miminka. Nevím, jak to dělám
Zato ted, než do kluka něco dostanu. Je jako vyžle, hrůza ![]()
Ale moje záda i u dcery trpí a to jsem tiše doufala, že bude malinká a drobounká, cha cha cha.U kluka to podle mě moc není 9 kg v 8 měsících. To náš mladej měl v půl roce
Doufám, že už nechodíte?? Vždy, když napíšeš nějaký pokrok, chechtám se, jak naše malá nic nového. Asi se rovnou postaví…to říká má ségra, když ji vidí.
@yvettta píše:
Děkuji za radu, tak já dnes zkusím tu mrkvičku s bramborem. To ovoce se nedává hned jen k vůli sladké chuti? Jasně pak by nechtěla zeleninku.
A co ta kašička na noc? Byla by ještě nějaká rada?
Yvett, já začínala bramborou, ta dětem většinou sedí a chutná. Tři dny, pak jsem přidala mrkev, zase tři dny. Nikdy jsem nedávala mrkev samotnou. Když po třech dnech brambor s mrkví ustála, dala jsem k tomu další druh zeleniny. Výborná je cuketa- dobrá na trávení.Brokolici jsem dávala asi až po měsíci i květák, naše měla fakt problémy s prdíky, tak jsem raději nespěchala a vyplatilo se. Když jedla měsíc zeleninu, pomalu jsem začala s ovocem… Nespěchej, nevyplatí se to… pa pa
Ahoj holky ![]()
no, nase nespani bylo asi opravdu způsobeno zubama
Páč mi spíme jak zabití, kojíme v noci už jen 2×
super…
yvetta:
kaši zkus opravdu až pár dní po mrkvi, říká se, že minimálně tři dny máš počkat než zavedeš další potravinu… uvidíš, jestli jí to něco udělá nebo ne… My jsme začínali na sinlacu od nestle, ta rýžová kaše od nutrilonu (jestli máš stejný vzorek jako jsem měla já), je pěkně sladká, tou bych nezačínala…
emsi:
koukej se nám ve čtvrtek pochlubit jak jste dopadly u mudry.. my jdeme dneska na ultrazvuk s tou jeho nožičkou, tak jsem taky zvědavá, co z toho vyleze… doufám, že to bude jen špatně píchnutá vakcína ![]()
Holky, děkuji za rady. Tak dnes na oběd jsem dala brambor s mrkví a řekla bych, že toho snědla víc než včera, taky už to líp polykala. Myslím, že zácpu mít nebude, protože hned ráno kakala a odpoledne taky. Jinak odpoledne krásně spala i v kočárku a zdála se mi taková klidnější. Večer jsem kaši nedávala.
maty mám taky od nestlé, není to nutrilon
@yvettta píše:
Holky, děkuji za rady. Tak dnes na oběd jsem dala brambor s mrkví a řekla bych, že toho snědla víc než včera, taky už to líp polykala. Myslím, že zácpu mít nebude, protože hned ráno kakala a odpoledne taky. Jinak odpoledne krásně spala i v kočárku a zdála se mi taková klidnější. Večer jsem kaši nedávala.
Holky jen vsuvka, kouknete na tento odkaz, na konci je petice za legalizaci lecebneho konopi…podepsala bych i vickrat, kdybych mohla
https://www.facebook.com/photo.php?…
Ahoj holky ![]()
už jsem se tu jednou ptala na doporučení jídelní židličky, myslíte, že tady ta by byla ok, máte ji některá? http://detske-zidlicky.heureka.cz/…cka/recenze/
@yvettta
S židličkou neporadím, jak jsem psala máme dřevěnou klasiku. Zkus zapátrat tady na emiminu podle typu židličky třeba najdeš… nebo možná někdo tu takovou má…
@Bibinky
vítám novou maminku ![]()
@yvetta mne se ta zidlicka moc libi, omyvatelna a polohovatelna a ani ne tak draha, takze za me super ![]()
Tak už jsem židličku i objednala, stejnou jaký jsem dala odkaz, jen v jiné barvě, už se těším až v ní bude malá papat. Jo, moc ji chutná, zatím teda jen bramburka s mrkvičkou - dnes je to třetí den, tak zítra bych měla nějak obměnit.
bibinky také vítám novou maminku ![]()
Ahoj holky ![]()
Vítám novou mamču ![]()
Dlouho jsem tu nebyla nějak nic nestíhám. V pondělí jsme byli na druhém očkování reakce žádné tak už můžem konečně dát naušničky. Vážíme 5650g a měříme 63cm.Doporučila nám začít se zeleninou tak dáváme. ze začátku jí to moc nejelo, ale ted už je to dobrý. Včera krmil tatkaAdélka mu parkrát vyrazila z ruky lžičku tak to měli oba až za ušima, ale jinak papkala docela hezky. ![]()