Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno holky ![]()
Tak dnes máme za sebou nádhernou noc. V deset večer jsem nakojila, to dávám poslední večerní jídlo, řekla jsem si, že malé nedám dřív jak mezi 1-2 hod. Ale probudila se o půl jedné, tak jsem za ni jen chodila a dávala dudlík po pěti minutách, ale neřvala nějak moc, řekla bych že párkrát usla. Tak to trvala do té jedné hodiny, pak jsem ji dala. A spala až do půl šesté
, to ji probudil asi budík, jinak by asi ještě spala. Tak to bylo fakt super. Je vidět, že předtím se nebudila, že má hlad, ale jen ze zvyku.
manca a jak spinkáte v noci vy, když jen kojíš?
Holky, chtěla jsem poradit co máte holčičky, před pěti týdny melé nastřelovali naušničky a pořád se ji to nehojí. Pořád čistím, taky dostala framikoin, ten jsem dávala týden, to skončilo včera. Taky jsem ji je na noc vytahovala. Dali jsme už zlatý, pro případ, že by ji ty nastřelovací nedělaly dobře. Řekla bych že už to nehnisá, ale má to pořád červený. Nevím jestli ji ty naušničky tam nechat, nebo vydělat, aby ji to zas nezarostlo.
Co myslíte?
manca:
a bude cim dal lip ![]()
karamelinka:
tak ja kojim normalne za noc 4×, dneska jsme kojili 5×, zacinam mit pocit, ze je to spis o tom, ze je to prsomil, nez ze ma hlad, protoze si jen parkrat potahne a je tuhej, premyslim o tom, ze bych misto kojeni v noci zkusila nabidnout caj a kojeni zkusit omezit treba na 2 za noc… jestli by to treba nepomohlo…
jinak jsme ve ctvrtek byli na 10m prohlídce a máme 8,3kg a 73 cm, mudra ho chvalila, ze je sikovnej, tak jsem byla hrda matka… ale ja za to nemuze, je to proste cilous… akorat jsme tam chodili s boulickou na nozicce a po 14ti dnech nezmizela, tak nas mudra pro jistotu poslala na uz, tak jdeme na konci brezna, tak jsem zvedava, co to bude, ale snad je to jen po synflorixu ![]()
o lucienne vim jen to, ze zacala fotografovat, tak je asi dost vytizena, do toho jeste mala… a nicollka se sofcou se dlouho neozvala… asi toho ma taky dost, preci jen doma jeste jednoho raraska, manzela pres tyden mimo domov… maj toho asi holky hodne ![]()
yvettto - určitě bych dala zlaté náušničky a nevyndavala je.Když jsme dali dceři naušnice,tak jsem jí ouška mazala každý den vazelínou a několikrát za den naušničkama v oušku hýbala.S nastřelovacíma nemám zkušenost,naše paní dr. je zakázala a vyžadovala rovnou zlaté.
Karamel
![]()
O Lucienne vím z FB, tam ji mám v přátelích… ale nijak si nepíšeme, jen občas sem tam vykoukne nějaká její fotka na zdi..
yvettta píše:Dobré ráno holky
Tak dnes máme za sebou nádhernou noc. V deset večer jsem nakojila, to dávám poslední večerní jídlo, řekla jsem si, že malé nedám dřív jak mezi 1-2 hod. Ale probudila se o půl jedné, tak jsem za ni jen chodila a dávala dudlík po pěti minutách, ale neřvala nějak moc, řekla bych že párkrát usla. Tak to trvala do té jedné hodiny, pak jsem ji dala. A spala až do půl šesté![]()
![]()
, to ji probudil asi budík, jinak by asi ještě spala. Tak to bylo fakt super. Je vidět, že předtím se nebudila, že má hlad, ale jen ze zvyku.
Holky, chtěla jsem poradit co máte holčičky, před pěti týdny melé nastřelovali naušničky a pořád se ji to nehojí. Pořád čistím, taky dostala framikoin, ten jsem dávala týden, to skončilo včera. Taky jsem ji je na noc vytahovala. Dali jsme už zlatý, pro případ, že by ji ty nastřelovací nedělaly dobře. Řekla bych že už to nehnisá, ale má to pořád červený. Nevím jestli ji ty naušničky tam nechat, nebo vydělat, aby ji to zas nezarostlo.Co myslíte?
Ahoj ![]()
No od dvou měsíců spí celou noc večer usíná mezi 8 a 10 a ráno vstává mezi 6 a 7, ale je to tim že mi nespí přes den a je ještě malá tak opak je tak unavená že se nevzbudí ![]()
yvettta píše:Dobré ráno holky
Tak dnes máme za sebou nádhernou noc. V deset večer jsem nakojila, to dávám poslední večerní jídlo, řekla jsem si, že malé nedám dřív jak mezi 1-2 hod. Ale probudila se o půl jedné, tak jsem za ni jen chodila a dávala dudlík po pěti minutách, ale neřvala nějak moc, řekla bych že párkrát usla. Tak to trvala do té jedné hodiny, pak jsem ji dala. A spala až do půl šesté![]()
![]()
Holky, chtěla jsem poradit co máte holčičky, před pěti týdny melé nastřelovali naušničky a pořád se ji to nehojí. Pořád čistím, taky dostala framikoin, ten jsem dávala týden, to skončilo včera. Taky jsem ji je na noc vytahovala. Dali jsme už zlatý, pro případ, že by ji ty nastřelovací nedělaly dobře. Řekla bych že už to nehnisá, ale má to pořád červený. Nevím jestli ji ty naušničky tam nechat, nebo vydělat, aby ji to zas nezarostlo.Co myslíte?
Jo a k naušničkám Adélka je ještě nemá dr řekla až po druhém očkování a taky budem nastřelovat. Jenny jsem je nechávala nastřelit a žádné komplikace nebyli promazávali jsme jen lihem. Já bych jí je nevyndávala jen protáčela a dávala líh nebo něco jinak jí to zaroste a je to škoda framykoin se prý dávat nemá. Ten právě způsobuje to že se ta dírka po něm zatahuje a snaží se zarůst.
Holky děkuji za rady.
matiz tak jsem ji ty naušničky nasadila a budu se snažit ji je nevytahovat, dr. říkala,že při nejhorším bych ji to měla vydělat a nechat zarůst úplně a to se mi fakt nechce. ![]()
manca: to jste šikulky, malá taky spala líp do těch třech měsíců, ale jak měla čtyři, tak se to zhoršilo, možná to bylo i těma naušničkama, protože ji je taky nastřelovali po druhém očkování. Framikoin jsem dávala,protože ji to fakt hnisalo.
yvettta píše:
Holky děkuji za rady.matiz tak jsem ji ty naušničky nasadila a budu se snažit ji je nevytahovat, dr. říkala,že při nejhorším bych ji to měla vydělat a nechat zarůst úplně a to se mi fakt nechce.
manca: to jste šikulky, malá taky spala líp do těch třech měsíců, ale jak měla čtyři, tak se to zhoršilo, možná to bylo i těma naušničkama, protože ji je taky nastřelovali po druhém očkování. Framikoin jsem dávala,protože ji to fakt hnisalo.
No kup ten líh to je dezinfekce a to by mělo stačit hodně je protáčej aby to nezarostlo a bude to dobrý
AHojky holky!
manco díky za zprávu a že je po mně sháňka
my se mame dobře, mam teda dost práce ale aspon jsou nějaká pěníze navíc. Dělám pro svou práci kde jsem na mateřsky drobnosti na zivnostak a k tomu to focení.
Lilince bude půl roku, už péruje na kolínkách, je stále tak hodná a usměvavá
jsem ráda že se mají i vaše miminka dobře. Manco tobě dodatečně gratuluji
![]()
holky nechcete sem hodit aktualni fota drobku? jsem zvědavá jak se změnili
a jestli mate někdo fb tak tam bývám častěji ![]()
No ahoj Luci, WOW Lilinka je prekrasna na tvoji profilovce! A uz peruje na kolinkach? No teda, to je sikulecka, ten nas lenoch zacal asi az v 8 mesicich ![]()
Fotecku uplne aktualni nemam, byli jsme dost dlouho nemocni, takze nalada ani energie na foceni nebyla, ale hodim sem nejakou posledni fotecku ![]()
Hod sem taky nejakou Lilincinu ![]()
maty1983 píše:
karamelinka:
tak ja kojim normalne za noc 4×, dneska jsme kojili 5×, zacinam mit pocit, ze je to spis o tom, ze je to prsomil, nez ze ma hlad, protoze si jen parkrat potahne a je tuhej, premyslim o tom, ze bych misto kojeni v noci zkusila nabidnout caj a kojeni zkusit omezit treba na 2 za noc… jestli by to treba nepomohlo…jinak jsme ve ctvrtek byli na 10m prohlídce a máme 8,3kg a 73 cm, mudra ho chvalila, ze je sikovnej, tak jsem byla hrda matka… ale ja za to nemuze, je to proste cilous… akorat jsme tam chodili s boulickou na nozicce a po 14ti dnech nezmizela, tak nas mudra pro jistotu poslala na uz, tak jdeme na konci brezna, tak jsem zvedava, co to bude, ale snad je to jen po synflorixu
Maty, 4× za noc????
No to ziram, to je vycuranek ten Vojtisek
Ale podle me to je vic o zvyku nez nejakym hladu hele. Nezkousela jsi ho nechat parkrat poplakat a trebas jeste znovu usne? Ja to takhle zkousim s Olim, teda ne kdyz place, ale kdyz zacne v noci poknouravat, cekam, jestli zacne plakat nebo jestli znovu usne. A az kdyz to trva dlouho nebo kdyz place, tak ho jdu nakojit. Ale my to mame opravdu tak maximalne 1× - 2× za noc. Jen si myslim, ze pro vas odbourat tak casty kojeni bude poradna fuska ![]()
Ja cekam, az prestaneme chrchlat a taky vezmu Olivka na prevazeni a premereni, naposledy mel v osmi mesicich 8.49kg a 74cm a to zrovna zacal lezt, tak jsem zvedava, jestli vubec neco pribral, kdyz porad lita kolem ![]()
Juj a doufam, ze ta boulicka na nozicce nebude nic vaznyho
![]()
Karamelinka píše:
No ahoj Luci, WOW Lilinka je prekrasna na tvoji profilovce! A uz peruje na kolinkach? No teda, to je sikulecka, ten nas lenoch zacal asi az v 8 mesicich
Fotecku uplne aktualni nemam, byli jsme dost dlouho nemocni, takze nalada ani energie na foceni nebyla, ale hodim sem nejakou posledni fotecku
Hod sem taky nejakou Lilincinu
krásná já mám obě děti bílé jako křída po mě. A miluju tyhle děti co mají hodně vlasů a tmavou plet ![]()
![]()
Lucie81 píše:Karamelinka píše:krásná já mám obě děti bílé jako křída po mě. A miluju tyhle děti co mají hodně vlasů a tmavou plet
No ahoj Luci, WOW Lilinka je prekrasna na tvoji profilovce! A uz peruje na kolinkach? No teda, to je sikulecka, ten nas lenoch zacal asi az v 8 mesicich
Fotecku uplne aktualni nemam, byli jsme dost dlouho nemocni, takze nalada ani energie na foceni nebyla, ale hodim sem nejakou posledni fotecku
Hod sem taky nejakou Lilincinu![]()
Dekuju Lucie, mno ja jsem taky belous, ale tatinka mame cernouska, tak to vis, je to znat
![]()
lucienne píše:
AHojky holky!manco díky za zprávu a že je po mně sháňka
my se mame dobře, mam teda dost práce ale aspon jsou nějaká pěníze navíc. Dělám pro svou práci kde jsem na mateřsky drobnosti na zivnostak a k tomu to focení.
Lilince bude půl roku, už péruje na kolínkách, je stále tak hodná a usměvavá
jsem ráda že se mají i vaše miminka dobře. Manco tobě dodatečně gratuluji
![]()
![]()
Ahoooj ![]()
Krásná holčička ![]()
Já sem fotky neumim nahrát holky, ale jestli chcete tak si mě můžete přidat na Fb tam jich malinko je a ještě dnes večer přidám slibuju
FB Manca Ivos Mališovi