Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky ![]()
Tak jak se máte po krásném slunečném víkendu?
Maty tak co Vojtíšek, už se polepšil?
Emsi vy už jste zdraví?
lucienne,kolik Lili váží v těch 6 měsících, naše malá, když se narodila, tak měla taky 47 cm a 3050 kg. Do poradny jdeme až za 14 dní, tak jsem zvědavá jak na tom bude. A ty naušničky už máme ok, dali jsme zlatý a hned se to spravilo.
U nás to spaní už zase nic moc, ale mám vyzkoušný, že bez jídla vydrží dlouho, budí se k vůli dudlíku.
Ahojky,
díky za optání. Zdraví nejsme, dnes malé odsávali zadní rýmu. Bylo toho tolik, že mi je špatně. A zítra čekáme na výsledky stěrů z krku a nosu.
Jsem z toho špatná.
Napíšu, až bude lépe a čas. Je dost uplakaná.
Zatím se měj moc pěkne Yvett
yvettta píše:Ahoj holky
Tak jak se máte po krásném slunečném víkendu?
Maty tak co Vojtíšek, už se polepšil?
Emsi vy už jste zdraví?
lucienne,kolik Lili váží v těch 6 měsících, naše malá, když se narodila, tak měla taky 47 cm a 3050 kg. Do poradny jdeme až za 14 dní, tak jsem zvědavá jak na tom bude. A ty naušničky už máme ok, dali jsme zlatý a hned se to spravilo.U nás to spaní už zase nic moc, ale mám vyzkoušný, že bez jídla vydrží dlouho, budí se k vůli dudlíku.
Ahoj holky ![]()
yvetta:
víkend byl nádherný, škoda, že ty teploty nevydržely
Ale zas na druhou stranu, alespoň nám vydrželo to sluníčko… my jsme udělali pokrok… spíme… budí se mi po 4 - 5 hodinách, takže jsem za 3 noci odpočatá, že ani nevím, co s tou energií dělat
Snad mu to vydrží co nejdéle ![]()
Doufám, že se u vás to spaní taky brzy zlepší ![]()
emsi:
to bude dobrý… dej pak vědět, jak to dopadlo. Myslíme na vás… ![]()
My dnes asi po 3 týdnech půjdeme zase cvičit… tak jsem zvědavá, jestli si tam bude pamatovat kamarády a kamarádky ![]()
Jo a holky, včera ho taťka chytnul za ruce, že s ním obejde místnost… jenže malej se tak rozeběhl, že mu taťka nestačil, proběhl celej byt jak raketová střela… ale teda ze začátku šel bokem
to bylo takové komické - jak je naučenej podle nábytku ![]()
Maty:
to je hezký, čiperka jeden. Taky se těším, až bude malá běhat. Vím, že je to fyzicky náročnější, ale pro mě byl rok u syna uklidnujici,že to nejhorší má za sebou.
A bylo tomu tak. I ty dětičky jsou takovi štasny, že můžou objevovat něco jinýho
![]()
Dneska jsme byly opět v ordinaci na odsátí, hlen je ridší, ale stále hodně. Malinká už tolik nevyváděla. Jdeme dnes ještě jednou v 13:00. Rýma je prevít.
Vůbec mě to nenapadlo, už týden malou odsávám přes vysavač a dávám libenar. No a nakonec toto… Výsledky budou nakonec až v pátek. Ale teplota šla dolů, tak to bylo asi jen tou rýmou.Také se nám klube jedna dvojka, máme veselo.
Jo a gratuluji k spánku. Jsem ráda za tebe. Člověk to občas potřebuje. My ted tedy moc nespíme, ale malinká už mi to štěstí vyspat se dopřála dva měsíce
Tak at vám to vydrží.
![]()
maty no já musím taky pogratulovat ke spánku
, jak jste to dokázali, bylo to tím mlíčkem? A fakt jsem se muselá smát, jak se Vojtíškovi povedli ty krůčky bokem a utekl tatínkovi ![]()
emsi k té rýmě, co to je vlastně ta zadní rýma, nevím jestli to naše malá nemá taky, protože když kojím, tak jakoby posmrkuje, ale při tom ji nic neteče, ale má to už dlouho, tak nevím.
Hlavně, že se vám to lepší, a ty zoubky, to se máme na co těšit… ![]()
Yvett: Je to rýma, kterou ty sama nemůžeš odsát. Prostě se tam nedostaneš. Já jsem teda ale stále na vážkách, jestli je nutné, takto ji týrat. Bojím se o vysušení sliznice. Ale naše dr. tvrdí, že to musí ven. Pravda je, že malá už dost chraptila a stále ty teploty, tak jsem ji to nechala odstát.
Ale nevím, jestli je to nejlepší. Pak ale , když vidím, co z ní v ordinaci teče, si říkám, to tam přece nemůže zůstat, aby z toho nebylo něco horšího.
Takže tak.
yvett:
jak jsme to dokázali nevím
ve ctvrtek nemohl usnout a tak jsem ho v 10 zbalila, strcila do auta a uspala jizdou v aute - spal do 3 do rána, pak si jen cucnul a vstával po 6
v pátek usnul bez problémů hned po 6, vzbudil se po půlnoci na kojení a pak až v 5, po 6té vstával… v sobotu jsme měli uřvanou noc - to zas ječel na celé kolo a vstávali jsme po 2 hodinách… a v neděli spal zase od 7 do půlnoci a potom do 5ti… dneska v noci se vzbudil ještě v jednu, ale neječel, tak jsme dali jen dudlík a pohladili /jako za starých časů/, otočil se na bok a usnul a spal do 6ti
tak nevim, jestli na chvilku polevil růst zubů?
uvidíme, jak se nám to vyvrbí, ale mohlo by mu to vydržet
aspoň chvilku ![]()
emsi:
to je teda masakr… my jsme taky meli kolikrat krutou rymu, ze jsme z toho meli az teploty, ale vzdycky to po libenaru vyteklo - davala jsem hodne pit a taky jsem pres den kojila (i kdyz uz jsem predtim nekojila), abych to z neho vyplavila…ale toto co popisujes, je masakr… pritom ta odsavacka na vysavac je vyhlasovana jako jedna z nejlepsich, co vysaje, co muze
no, hlavne, ze je male lepe a doufejme, ze bude uz jen lepe ![]()
Ahojík ![]()
tak nám se Davídek už 3 dny začíná stavět na nohy,příští týden jdeme na kontrolu v 8 měsících tak jsem zvědavá jak nám porostl ![]()
lucienne tak to Lili pěkně dohnala, a to jsi jenom kojila do těch 6 měsíců?
Jája-ksi taky šikulky, tak dej vědět, jak jste velicí
emsi píše:
Yvett: Je to rýma, kterou ty sama nemůžeš odsát. Prostě se tam nedostaneš. Já jsem teda ale stále na vážkách, jestli je nutné, takto ji týrat. Bojím se o vysušení sliznice. Ale naše dr. tvrdí, že to musí ven. Pravda je, že malá už dost chraptila a stále ty teploty, tak jsem ji to nechala odstát.
Ale nevím, jestli je to nejlepší. Pak ale , když vidím, co z ní v ordinaci teče, si říkám, to tam přece nemůže zůstat, aby z toho nebylo něco horšího.
Takže tak.
Já jsem používala vincentku s menším podílem kapek (užívala je déle než týden,proto jsem přecházela na vincentku takto).Po nakapání jsem to chvíli nechala působit,aby se hleny trochu uvolnily a zvlhčily a teprve pak jsem odsávala,protože jinak mi to také nešlo.
ahojky holky, jak se tu porad mate? dlouho sem tu nebyla.. to vite stehovani,a problemy…
Ahoj holky, dneska jsme byly opet odsavat rymu v poradne a doktorka zjistila , ze ma mala ( 8 mesicu) v pusince hodne plisen. Jsem uplne hotova, v pondeli ji delaly stery z krku a nic tam nemela. Mame mazat gencianou. Holky, mate nektera zkusenost, jak dlouho to trva?? Doktorka se ptala, jestli ji bracha nepujcil hracku. Ty uz mu mala krade 2 mesice a dosud nic. Samo ji je nenechavame olizovat. Mam koupit uplne nove dudliky?? A co na lahvicky??
Mely jste to nekdo?? Ach jo.
JInak je tak krasne.
emsi s tou plísní, no já nevím ,to se ji tam muselo udělat až teď, to by si dr. určitě všimla. Malá když byla hodně malinká, tak měla nějakou dobu bílý jazyk, tak jsme natírali fialkou (na doporučení dr.) a do týdne to bylo pryč, jestli to byla vyloženě plíseň to nevím, ale asi něco podobnýho. Dudlík jsem vyvyřila jen jednou pak už ne. Syn trpěl hodně na afty, taky tak kolem 8 měsíců, to vždycky řval celou noc a už jsem věděla, že se něco děje. Dr. zjistil ty afty, natírali jsme fialkou a hned tu další noc už byl klid.
Tak ať se vám to brzy ztratí.
Ahojky Yvett,
uz jsem se uklidnila. Namazaly jsme fialkou a malá spala celou noc. Dnes ráno to opět trochu měla, tak jsme mazaly.
Já už normálně nějak nezvládám, tahne se to s ní už třetí týden. Dnes tedy vypadá mnohem lépe. Jinak mi kamarádka doktorka říkala, že ta plísen může být z oslabené imunity po tak dlouhé nemoci. Nikam ji ted mezi lidi nebudu tahat, ale příští sobotu se mi vdává ségra, tak se modlím, aby byla Marjánka v pohodě.
Co ty a vaše spaní?? Dávají nám miminka trochu zabrat:-) Nejhorší je, že do toho začal zlobit starší syn. Včera jsem se normálně rozbrečela. Už jsem docela kaputt. Ale dnes po dlouhé době vyspalá:-)
No náš šestileták má ted nového kámoše ve školce, pěkného zmetka.Malej začal být sprostej a drzej. Když jsem ve středu dorazila do školky v 15:00 celá uhnaná ze střediska, začal na mě hulákat, že si chce hrát na zahradě s dětma, at vypadnu. Tak sem mu tam dala na zadek a řekla mu, at kouká mazat. Včera jsme ho tam s manželem nechali pěkně až do 16:30 a byl skoro poslední.
Přišel domu jako milius a dnes prosil, abych přišla dřive.
Hajzlík mrnavej:-) Vždycky to byl můj velký mazánek.