Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky ![]()
Tak dnes v noci - to bylo něco.
![]()
Malá vůbec nespala, ale fakt vůbec, usla jako vždy sama, ale za hodinu se probudila, to tam chodil manžel, uklidnil ji, ale za hodinu a půl zas, tak to už jsem ji dala najíst 9:30, spala asi hodinku, to jsem ji uklidnila. Znovu řev 0:30 - kojení (to bylo poslední, pak až do rána do těch sedmi nechtěla)a pak pořád mrčela, poplakávala, řvala, pořád jsem za ní chodila, taky chovala a vždy se hned uklidnila, stačilo, že jsem za ni přišla a byl klid, ale trvalo to až do půl paté, když jsem řekla manželovi ať tam jde on, že už nemůžu.
Ještě asi dvakrát zaplakala, ale usla. Ráno už v sem zase vzhůru.
No, teď spí, zase pěkně usla. Tak já nevím, že by se v noci jen bála?
Teď bych spala taky, ale musím ještě vymyslet,co budu vařit, ale nic mě nenapadá. ![]()
@emsi píše:
Gratuluju k uspešné kontroleMy jdeme zítra, malá je 20.7, tak jsem zvědavá. Je to kus baby, tipuju ji na 8,5 kg. A narodila se 3 kilová. Masakr:-) Syn měl v roce 12 kg, tak se modlím, aby malá nebyla taky tak těžká. Mám dobře papací miminka. Nevím, jak to dělám
![]()
![]()
Zato ted, než do kluka něco dostanu. Je jako vyžle, hrůza
Ale moje záda i u dcery trpí a to jsem tiše doufala, že bude malinká a drobounká, cha cha cha.U kluka to podle mě moc není 9 kg v 8 měsících. To náš mladej měl v půl roce![]()
Doufám, že už nechodíte?? Vždy, když napíšeš nějaký pokrok, chechtám se, jak naše malá nic nového. Asi se rovnou postaví…to říká má ségra, když ji vidí.
Tak jak jste dopadli na kontrole? ![]()
@manca 1 píše:
Ahoj holky
Vítám novou mamču
Dlouho jsem tu nebyla nějak nic nestíhám. V pondělí jsme byli na druhém očkování reakce žádné tak už můžem konečně dát naušničky. Vážíme 5650g a měříme 63cm.Doporučila nám začít se zeleninou tak dáváme. ze začátku jí to moc nejelo, ale ted už je to dobrý. Včera krmil tatkaAdélka mu parkrát vyrazila z ruky lžičku tak to měli oba až za ušima, ale jinak papkala docela hezky.
tak už jsem chtěla napsat, že malá vážila úplně stejně v těch čtyřech měsících, ale měla přesně o kilo víc 6,65 a 65 cm. Taky jsme dávali naušničky po druhém očkování. Očkování vždy ok, ale ty naušničky to byl mazec. Malá je citlivka. A stěma příkrmama, je to fakt sranda, jak se u toho ty naše děti tváří. ![]()
@yvettta
děkujeme
hele, neroustou vám zuby? To mi připomíná naše spaní… vůbec ti to nezávidím… drželo ho to takhle skoro 2 měsíce a bylo to skoro noc co noc… hrůza…
@emsi
jj, koukej se nám pochlubit, jak jste dopadli
@Manca
je to sranda s těma mazlikama ![]()
@maty1983
dva měsíce, noc co noc???
no to je hrůza. Teď mi malá zase tady mrčí. Taky mi to připomíná vaše spaní, ale tobě malej plakal i když jsi ho chovala, nebo ne? ![]()
@yvettta píše:
@maty1983
dva měsíce, noc co noc???![]()
![]()
no to je hrůza. Teď mi malá zase tady mrčí. Taky mi to připomíná vaše spaní, ale tobě malej plakal i když jsi ho chovala, nebo ne?
Ahoj holky,
segra měla v sobotu svatbu, tak jsem nestíhala. Ještě tu mám rodiče. Napíšu víc zítra.
Jinak vážíme 8, 30 kg a měříme 69 cm.
Jo a poslali nás na průplach očních kanálku. Malé slzí odmalička oči, několikrát jsem to dr. říkala a ona vždy, to je to počasí atd. Ted u nás nastoupila mladá doktorka a hned nás poslala do nemocnice. Na Karláku nám řekli, že mají plno a neměli termíny, ale když zjistili, že je malá tak velké mimi, dali nám termín 24.4.Tak jsem štastná jako blecha, protože Motol nám dal termín až koncem května a to už by byl asi docela mazec.
Napíšu zítra.
Yvett: Drž se!!!
@yvettta
někdy ho ukonejšilo chování, někdy dudlik, ale většinou kojení… to ho uklidnilo téměř vždy a stačilo jen aby si jen cucnul… ale budil se s bolestivým řevem, jako když si třeba přes den někde skřípne prstejčky (tak s takovým)… byla to hrůza a doufám, že už to máme za sebou (ještě stoličky … brrr… radši nemyslet), teď 14 dní spíme na 2 kojení v noci, vyjímkou jsou 3 kojení
Ale je to pohoda se takhle prospat.. fakt ti nezávidím, vím o čem je řeč… drž se a vydrž
Holky děkuji za podporu, no mě přišlo, že neřve bolestí, ale když jsem ji vzala do náruče, tak hned přestala a pořád se rozhlížela a nakojit potom taky nechtěla, neřvala, ale zase se rozhlížela, zvědavka
Prostě nemohla zabrat, ale za celou noc? Vždyť musela být vysílená i z toho řvaní. No, třeba to byla vyjímka, uvidíme dnes v noci.
@yvettta píše:
Holky děkuji za podporu, no mě přišlo, že neřve bolestí, ale když jsem ji vzala do náruče, tak hned přestala a pořád se rozhlížela a nakojit potom taky nechtěla, neřvala, ale zase se rozhlížela, zvědavka![]()
Prostě nemohla zabrat, ale za celou noc? Vždyť musela být vysílená i z toho řvaní. No, třeba to byla vyjímka, uvidíme dnes v noci.
Já bych jí měla už u sebe v posteli
.
@Lucie81
jestli to jsou zuby, tak u nás ani toto nepomáhalo…manža to taky psychicky špatně nesl, že nespí, tak jsme ho jednu noc nechali u nás v posteli a když to nepomohlo, tak další noc už ve své ![]()
@maty1983 píše:
@Lucie81
jestli to jsou zuby, tak u nás ani toto nepomáhalo…manža to taky psychicky špatně nesl, že nespí, tak jsme ho jednu noc nechali u nás v posteli a když to nepomohlo, tak další noc už ve své
No je pravda že já mám malinkou u sebe v posteli a začíná mi taky nějak zlobit jestli to budou už zuby? zatím nic není vidět
. Dost se to spaní zhoršilo. Jinak jsem zvědavá jak se odnaučí spát jinde ![]()
@Lucie81 píše:
No je pravda že já mám malinkou u sebe v posteli a začíná mi taky nějak zlobit jestli to budou už zuby? zatím nic není vidět. Dost se to spaní zhoršilo. Jinak jsem zvědavá jak se odnaučí spát jinde
Já se toho bráním, abych ji brala k sobě do postele, tohle jsem dělala se starším synem, ale taky jen když už jsem nevěděla co s ním - u něho to zabíralo, spát s námi. Ale já se vůbec nevyspala, vyšlo to nastejno, akorád, že byl klid.
Malou jsem asi dvakrát vzala, ale ona se necítila dobře, nebyla ve svém, tak sebou jenom mlela. Ale to byla mladší, teď jsem to nezkoušela, a ani nechci. Ale jestli to bude trvat dva měsíce, tak kdoví, třeba zkusím i tohle.
@Lucie81
manžel si takhle naučil dceru z prvního manželství… a můžu říct, že hrůza… fakt do 4,5 let spala s rodičem v posteli, jinak prostě radši nespala… vždy hysterická scéna… když jsme byli u našich, tak jsem si ji vzala k sobě do pokojíku (jsou tam dvě oddělené postele), sedla jsem k ní, četla pohádku dokud neusnula - od té doby u nás nechce spát jinak… ale než se ti dva dospěláci rozhoupali, tak to byla doba
proto takhle Vojtu mít naučeného nechci a jsem ráda, že spí ve své postýlce ![]()
@maty1983 píše:
@Lucie81
manžel si takhle naučil dceru z prvního manželství… a můžu říct, že hrůza… fakt do 4,5 let spala s rodičem v posteli, jinak prostě radši nespala… vždy hysterická scéna… když jsme byli u našich, tak jsem si ji vzala k sobě do pokojíku (jsou tam dvě oddělené postele), sedla jsem k ní, četla pohádku dokud neusnula - od té doby u nás nechce spát jinak… ale než se ti dva dospěláci rozhoupali, tak to byla dobaproto takhle Vojtu mít naučeného nechci a jsem ráda, že spí ve své postýlce