Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@yvettta
Vojta kupodivu spinká… docela se divím, že ho to drží, ale jsem za to ráda… akorát zacal chodit spát o půl páté, spí do šesti a pak do devíti řádí než padne, ale tak snad ho to přejde…
mrzí mě, že malá ti nespinká, vím jaké to je… asi vám porostou zuby
snad budou co nevidět venku, drž se ![]()
@emsi
zítra zajděte k mudře, toto nebude jen tak…
Dobré ráno holky ![]()
pro mě a pro malou usměvavé ráno, včera jsem psala, jak jsem z malé hotová a nebudete tomu věřit, malá spala od osmi do sedmi, bez vzbuzení
![]()
Už jsem musela něco vymyslet, fakt už se to nedala vydržet, jela jsem podle vyřvávací metody (ona stejne celou noc prořvala, takže to pro ni nebylo nic novýho) a zatím je to ok. Bojím se, abych to nezakřikla. Našla jsem nový článek, tam jsem to teprve pochopila, byla jsem důsledná a výsledek je tu
Tak nám držte palce, ať to tak zůstane.
Ahojky holky,
Yvett: Po kolika dnech vyřvání takto spala celou noc?? Jseš dobrá, že jsi vydržela.
A jak u vás probíhalo jinak usínání??
My tedy od pěti měsíců neuspáváme, malá si na to rychle zvykla, dá se do postýlky a usne sama. Ale ve věku tvé malinké jsme zkoušely také tuto metodu, protože malinká prudila měsíc. Jenže po uřvání se vždy pokakala a když procitla, tak řvala dál. Takže jsme s tím přestali. Pak se nám ukázalo, že jsou to zuby.
Maty: Jdeme dne v poledne, jsme objednaný. Ráno v pět opět 38,2.Sice se v noci vzbudila, ale neplakala, ležela ve dvě v postýlce a koukala. To je snad horší než, když mimi pláče.Byla jsem z ní zmatená a nemohla jsem usnout.
@emsi
u nás právě byla výhoda ta, že uměla usínat sama, sice si trochu poplakala (5min), ale do půl noci byla vzhůru desetkrát, někdy k vůli dudlíku, někdy chtěla nakojit, po půlnoci nespala vůbec, třeba do čtyř, ale když jsem za ní přišla, byla v pohodě, někdy chtěla chovat, to ji taky stačilo, ale v noci se má spát a ne si vymýšlet, musela jsem budit i manžela, byla jsem fakt hotová, motala se mi hlava, bylo mi špatně…
Tak jsem se rozhodla, že to zkusíme, manžel si taky článek přečetl a domluvili jsme se. Museli jsme ji vzít ale dudlík a přestat v noci kojit. Nejvíc jsem se bála toho dudlíku. Třetí noc spala celou noc.
Tak to je super. Naše malá už si dudlík naštěstí umí najít
Ted máte půl roku, vid? At ji to vydrží. Pro mě bylo období 6-7 měsíců úplně nejhorší…
A jinak proti této metodě nic nemám, když to zvládnou rodiče a mimi, je to super, že se malá vyspinká.
@emsi
no, já myslím, že to celkem rychle pochopila, tam byl problém asi ten dudlík, když ji vypadl, byla neklidná, tak když ji nic nebudí, tak je v klidu. Myslela jsem, že to bude horší. Asi bych na tu vyřvávcí metodu nepřistoupila, ale ona stejně řvala. Hned první noc to bylo o něco lepší - asi ten dudlík.
@emsi
to je dobře… pak dejte vědět, co to máte za bacilus
@yvettta
ty jo, tak to je pokrok… my teda spinkáme, dudlík potřebuje na usnutí, potom si ho vyplivne a dál ho nehledá… v noci se nám budí pořád 2× na kojo (kolem 2 a kolem 5), v půl 8 je pak vzhůru… je to takovej balzám se vyspat… ať vám to vydrží, držím palečky ![]()
@yvettta píše:
Tak dnešní kontrola dopadla ok. Markétka má 7,60 kg a 69 cm. Jinak jsem byla překvapená co už všechno může jíst. Po čtrnácti dnech maso, ovoce, jogurty i pribiňákyNo, ale budu opatrná.
@maty1983 děkuji za vyčerpávající odpověď, tolik zeleninky, to musíme dohnat.
Vojtík je pašák
@manca 1 já zeleninu jen rozmačkávám vidličkou a banán jsem taky jednou zkoušela a moc ji chutnal,ale měla jsem strach aby toho na ni nebylo moc, ale už taky budu dávat. naušničky super, jak jste to prožívaly?
Holky nevím co se stalo, malá spí už přes dvě hodiny v kočárku a to ji nikdo nevozí. To už se dlouho nestalo, abych čekala, až se probudí.
ano malá se lekla a chvilinku pobrečela a dobrý už je to týden a nehnisá to nic, ale manžel ji držel v náručí a málem omdlel
@maty1983 píše:
@mimma.on
tak Vojta povídá máma, táta, dede (děda), bába, pápá, ake (auto) a pak taky říká něco jako ehm (tam - směr pohybu), ke (co to je?)![]()
@yvettta
pribináčky bych ještě nedávala - já teda nedávám… dávám bílý jogurt a maximálně do toho vmixuju ovoce (jahody, borůvky, višně, švestky, banán…), ještě jsem nedávala ochucenej kupovanej jogurt a ani pribiňák - v pribináčku je prý salmonela, o 2 dny starší hošíček jí z nich má, prý na to přišli v nemocnici, tak nevim). A někde jsem slyšela, že kvalitnější jsou lipánci a na těch je, že se můžou dávat až od 1 roku… tak já čekám na ten rok
@manca 1
holky, já jsem teď po dvoudenním zápřahu, jsem vcelku grogy, do toho malej zas přestává spát a v noci se budí po 1,5 hodině - hrůza…asi zase další zuby, doufám, že brzy vylezou
taky jsme z ovoce začínali banánem… pak až jsme dali nashi a potom až jablkoA jaký máte naušničky?
Zítra budu mít asi trošku pohodičku, odjíždíme k našim, tak si budou užívat vnoučka a já klídku
Jo a Vojta měl dneska premiéru, grilovanou cuketku
a moc mu chutnala
V úterý se zase ozvem
![]()
ted jsme dali nastřelit k tomu nám dali takoví pecočky z červeným kamínkem, ale za měsíc je budem měnit za zlaté koupila jí je tchýně už do porodky jsou to takový motýlci ![]()
Holky, tak nám doktorka řekla, že asi střevní viroza. Dneska je bez teplot. Včera večer už měla jen 37,2 a vůbec nemohla usnout. Noční spaní s námi v posteli bylo děsné. Ráno dospávala v postýlce. Vstávala až v půl desáté. Ted znovu usnula.
Je taková strašně opocená a moc nemá mokré plínky jako jindy.
Já teda fakt nevím. Koukala jsem do pusy. Zoubky by to mohly být, ale zatím nevidím nic.
Jsem dnes jako po flámu.
Jinak my jsme naušničky dávali v 7 týdnech a krásně a rychle se nám to zahojilo. Dělala nám to naše pediatrička, až později jsem zjistila, že to většinou píchají mnohem později. Mamky na mě koukaly jako na cvoka, že ji dr. píchla na konci šestinedělí naušnice.
Tak nevím, ale malé se to hrozně rychle zahojilo.
Ahoj ![]()
My je máme týden a taky zahojeno ![]()
No ono co doktor to jiný názor někde říkaj po prvnim očkování někde po druhym a dokonce jsem slyšela že šel někdo z naušničkami domů z porodnice ![]()
Ahoj holky ![]()
tak jak to jde? Dneska konečně krásné počasí po včerejším uplakaném dni… hned jsme vyrazili s kočárkem a pak obťapkali zahrádku před barákem ![]()
@emsi
jak vám je? co viróza?
@yvettta
co spaní? vydrželo vám to? My jsme dneska spali jen na 1 kojení
tak se nám to snad i zlepšuje
snad mu to vydrží ![]()
@manca 1
s naušničkama z porodnice ![]()
@maty1983
ahoj maty, tak spaní je fakt ok, někdy ji slyším jak se probudí, někdy zapláče, ale sama hned přestane. Jinak jsem chytla pěknou rýmu, no celkově je mi hrozně, náš mladej s tím přišel první, tak jsem to to asi chytla, doufám, že malé se to vyhne.
@emsi
také jsem na vás myslela, jak je malé?
Ahojky Yvett a Maty.
Uz máme po viroze. Trvalo to 4 dny. Vcera poprve nemela malá průjem. Tuk Tuk Tuk.
Dnes se rozlezla, litam za ni jak blazen. Ona jak na to prisla , tak je jako divocak. Fakt super
Odlepuje koberec, taha kabely, je to desny. Kluk byl proti ni peknej lenoch a pohodar
![]()
Jsem rada, ze obe uz v noci dobre spite. To je fakt uzasny ![]()
Ted musim pro maleho do skolky, byli na vylete a slibila jsem, ze budu u autobusu ![]()
Tak zatim holky
@yvettta
tak to mam radost za vas, ze takhle hezky spinkate
snad se malé ta rýma vyhne - to by taky nebylo nic prijemnyho… budeme na vas myslet
@emsi
tak hlavne, ze uz je ta viroza za vami, snad si ted date na chvilku pokoj, uz jste toho meli az az
ten divocak mi nekoho pripomina
meli jsme to uplne stejne a ted zacina byt hur, pac prisel na to, ze chodit je rychlejsi a lepsi, tak zacina pekne litat.. uz je schopnej prejit 5 metru
dneska jsme byli na cviceni, tak tam kolem me obesel kolecko bez drzeni a bez padu, maminky na nej koukaly a neverily, ze mu je 11 mesicu a 10 dni ![]()