Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@petula.bir píše:
Ahojky holky, můžu se k vám přidat?
Naše dcera Gabriela se mi narodila 18.11.2011
Aj ja mam holku narozenou 18.11. ale uz v roce 2009 ![]()
@maty1983
Ahoooj ![]()
Ano, známe se …poznávací heslo „mapa“
![]()
Jak se vede ? Jezdíš do Chrudimi na plavání a cvičení ?
@Yamyna
jo, to heslo je trefné, ještě teď se musím smát, když si na to vzpomenu. Do chrudimi jezdíme jen na cvičení, plavání nám mudra zakázala (nebo spíš nedoporučila) kvůli exému, se kterým jsme bojovali. Ale od září budeme chodit plavat tady ve Skutči.
A co ty? jak se vede? Vy chodíte někam cvičit s Terezkou? Je pořád tak krásná? Vídáš Popletku? Já jsem s ní pořád v kontaktu, od těch Pardubic jsme se párkrát sešly…
@maty1983
S Popletkou jsem byla asi po půlroce teď v sobotu venku ![]()
Plavat ani cvičit jsme nechodily..měla jsem co dělat, abych se s ní nějak „poprala“
Začínám chápat až teď ![]()
Chodíme do dětských koutků
miluje společnost..zatím ale ještě nechodí,jen kolem nábytku…
Máte exzém ?
chudáček…
Taky jsme měly problémy, s jídlem…alergie na petržel a asi i rýže…stále zkouším
@Yamyna
no ta je úžasná… řekla bych, že ještě zkrásněla ![]()
to s tou alergií mě mrzí… my papáme vše a bez problémů, tak jsem docela ráda… akorát včera nám vyskočila vyrážka ze sluníčka, ale to nic není, taky jsem to jako malá mívala…
Už ho nemáme, ale měli jsme, praskala nám kůže v záhybech, bylo to hrozný, zkoušeli jsme co šlo a nakonec nám pomohla weleda, ale mazali jsme teda fest (klidně 10× za den), teď už půl roku máme pokoj… nebude moct teda čokoládu, kakao a takové, aby se mu to prý nezhoršilo, ale tak si to užije pak v pokročilejším věku… ![]()
No, vidíš, mě volala v pondělí a říkala, že má berle, že každý pohyb hrůza… ![]()
Vojta taky miluje společnost… v mama klubu v chrudimi si ho nemusím všimnout
když jsou kolem děti, tak je v 7 nebi ![]()
a jak se chystáte na oslavu 1. roku ? My budeme mít jen takovou menší rodinnou, dortík pro Vojtu, pár dárků a děda udělá steaky a prý vypijou s manželem sud piva
to zas bude v alejich nablito
A čeká nás to už v neděli
to to uteklo ![]()
@maty1983 píše:
@Karamelinka
tak co holka, už je ti líp? A co Oli, nechytl to? Vojta se s tím ještě pere a to vedro k tomu moc nepřidá… takže mi furt bojujeme, ale už je to lepší než to byloA neboj Oli, taky brzy začne pořádně capkat… ono to jde totiž tak strašně rychle, že to ani snad není možný… Dneska tu byli ráno naši a neviděli ho 14 dní, tak říkali, jakej udělal velikej pokrok… asi jo… mě už to ani nepřijde… je fakt, že každej den něco navíc umí …
Hlavně ochutnal písek na pískovišti
a snaží se pít z normálního hrnku a papat sám
to je všude svinčík
ale naučit se to musí
Ahojky,
jo uz jsem dobra, sice se mi udelal opar, ale to uz je asi jen doznivani, rekla bych. A Oli to nechytil, jen mu neustale tece z nosu, ale to bych rekla, ze ma ze zoubku.
Joooj, to je mi lito, ze Vojtiskovi jeste neni dobre
to horko musi byt umorny i pro zdravyho cloveka ![]()
My tu mame jeden den 9 stupnu a dest, dalsi den 19 stupnu a polojasno, takze vase tropy se nas vazne netykaji ![]()
Chozeni Oli trenuje, i si nekdy troufne i sam, ale vic jak par krucku to zatim neni. Ale i tak z toho mame vzdycky oba takovou radost ![]()
A ty uz nechavas Vojtu jist samotnyho? Oli by taky rad, ale ja z toho mam hruzu, vic si s tim hraje, nez ji. Kdyz ho s tim obcas necham, nesni skoro nic a pak uz nechce byt ani v zidlicce, natoz jist
Mno ale jak pises, naucit se to musi
![]()
@maty1983
No, jo, koukám, že už měl malej rok ![]()
Já furt nevím…jsme s manželem sami, takže žádné velké oslavy se nebudou konat…upečeme dort (kvůli fotce) a já udělám puding s ovocem, ať může mlsat ![]()
Strašně ráda jí, cokoliv..v 10ti měsících měla 11kg ![]()
Dárky jsem jí už dala
dostali jsme peníze od dědy…Nevím jak to budu dělat na vánoce..to nevydržím a dám jí to dřív
![]()
Terka bude pěknej mamánek…se mám těšit na školku
, jestli bude po mně, tak jí tam budu muset vozit svázanou
![]()
Co povídá Vojtíšek ? Škoda, že bydlíš mimo Pce ![]()
Popletka mi taky říkala, že měla berle…to ti volala tohle pondělí ?
@katy211 Tak hlavně že to starší zvládl. Hic byl opravdu šílenej. Kubík se chudák potil a nevěděl co s tím. Takže když neležel nahatej, tak byl celej nesvůj. Ale podle předpovědi teplo bude ustupovat.
Ahojte všichni, doufáme že jste s děckama zvládly ty vedra. Chci se zeptat, jestli se nějaké brňačky nechtějí někdy sejít a vyrazit na prochajdu.
Tak holky dnes jsme meli rocni prohlidfku a mala ma 72 cm a 9400 g.To uz je poradna kocanda z ni ![]()
Ahoj holky ![]()
To je tedy příspěvků, dlouho jsem tu nebyla, tak budu muset dočítat.
@maty1983 Vojtíškovi dodatečně vše nejlepší k narozeninkám
,chlapeček malinkej, tak už má rok … fakt to letí.
U nás spaní celkem dobrý, přes den se snažím dodržovat režim, hlavně k vůli spaní, protože malá spávala přes den nepravidelně (ale až poslední dobou), což je na nic, teď vím, kdy půjde spát a na jak dlouho. V noci bývá hrozný teplo, což nám taky na spaní moc nepřidá, ale dá se to.
@Karamelinka
pokud se snaží, tak ho nechávám papat samotného, ale většinou to zkončí u toho, že mu napíchnu jídlo na vidličku a on si to pak sám dá do pusinky … při tom nabírání to vypadá, jak když to vyhazuje z talíře, tak to se snažím ještě eliminovat… ale dávat do pusinky z vidličky už umí ![]()
a chození bude taky co by dup… fakt to pak jde hrozně rychle.. Vojta už lítá jak čert ![]()
@Yamyna
malej rok ještě neměl, ten metřík ukazuje špatně už snad od začátku a nevím proč… malej bude mít rok v neděli a ve čtvrtek jdeme na roční prohlídku, tak jsem zvědavá, ale myslím, že se nedostane ani na 9 kg
na 10 m měl 8.350g a to přibral ani ne půl kila za 2 měsíce. Tak uvidíme ![]()
Teda ta se má dostávat dárky jen tak
Já se teda držím a nedávám dopředu… k svátku dostal kraťásky a knížku a to se mu tak rozzářila očička, když to ráno viděl, že si to překvápko pro něj nechám i na tu neděli, dostane druhé kraťásky (tentokrát laclové) a dortík …
S popletkou jsem mluvila těď v pondělí a říkala mi, že má berle, ale že je musí hodně odkládat kvůli malé…
volala mi, že se nemůžou zbavit rýmy, tak jestli nemám nějakou radu.
No a co Vojta povídá… už docela dost
Ale ten kdo s ním není, tak moc nerozumí ![]()
@mimma.on
krásné míry ![]()
Zřetelně umí máma, táta, tam, mňam, ham, bumbu, ták, teta a pak má spatlaniny, kterejm jen tak někdo nerozumí
jako třeba brm brm (pojedeme), brum brum (brumík), ato (auto), bambam (banán), a te (co to je)…
@yvettta
Ahoj
my v těch vedrech taky špatně spíme… a rok nám ještě nebyl, bude v neděli, ten metřík blbě ukazuje ![]()
@Yamyna
myslím, že pce nejsou problém. S Vojtou jsme pojízdní, takže se můžeme na kdykoli domluvit…