Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
tak se i my hlásíme po víkendové odmlce, kdy jsme byli u našich v podhůří ![]()
Vítám novou maminku
Jak se malá jmenuje?
emsi:
to jsem ráda, že už je vám lépe
Hlavně, že se z toho nevyklubalo nic vážného. Myslela jsem na vás.
yvetta:
to je super,že v noci spinkáte
Nám to taky zatím drží, takže kojím 2× max 3×
Židličku máme klasickou dřevěnou - u našich ještě po nás a doma od známého, v krámě stojí přes 3.500,– ![]()
Lucie:
tak z toho otáčení si nic nedělej, pokud to uměla, tak se jí teď asi opravdu nechce a je možné, že nabírá sílu na pokusy o něco jiného…
Vojta si dal taky tak kolem půlroku měsíční pauzu, kdy se nic nového nenaučil a pak během měsíce najednou začal chodit kolem nábytku, lézt po 4 a sedět…
No, jinak my se musíme taky pochlubit… v pátek nám vyrostl první zub, v sobotu druhej, v neděli třetí
Tak jsem zvědavá, kdy vyroste ten čtvrtý ![]()
@maty1983 píše:
Ahoj holky,tak se i my hlásíme po víkendové odmlce, kdy jsme byli u našich v podhůří
Vítám novou maminku
Jak se malá jmenuje?
emsi:
to jsem ráda, že už je vám lépeHlavně, že se z toho nevyklubalo nic vážného. Myslela jsem na vás.
yvetta:
to je super,že v noci spinkáteNám to taky zatím drží, takže kojím 2× max 3×
Židličku máme klasickou dřevěnou - u našich ještě po nás a doma od známého, v krámě stojí přes 3.500,–
Lucie:
No, jinak my se musíme taky pochlubit… v pátek nám vyrostl první zub, v sobotu druhej, v neděli třetí
tak z toho otáčení si nic nedělej, pokud to uměla, tak se jí teď asi opravdu nechce a je možné, že nabírá sílu na pokusy o něco jiného…Vojta si dal taky tak kolem půlroku měsíční pauzu, kdy se nic nového nenaučil a pak během měsíce najednou začal chodit kolem nábytku, lézt po 4 a sedět…
Tak jsem zvědavá, kdy vyroste ten čtvrtý
Jůůů tak to muselo být maso
ty zuby ![]()
maty už jsem si říkala, kde jsi. Tak ty zoubky, to je fakt něco, jak to popisuješ, naskakuje mi husí kůže. Je to krásný
, ale pěkně jste si to vytrpěli.
.U nás se taky něco děje, malá předevčírem vůbec v noci nespala, zabrala až kolem třetí ráno
. Buď zuby nebo spur. Přes den má pořád hlad, nevydrží ani dvě hodiny.
Od zítřka začnu se zeleninkou, je to o něco dřív, ale snad to nevadí. Včera už spala zase dobře, a teď taky pěkně usla.
Ahoj holky,
Maty: To musely být tedy zuby to velké trápení, ne? Už spinkáte v noci lépe?
My jsme už vcelku v pohodě. Stále tak 3× denně odsávám, ale už normálně spíme. Takovou vyrozu nepamatuji ani u syna
Rýma tři týdny- děsný.
Ve čtvrtek jdeme na osmiměsíční kontrolu a doufám, že se nebudou podivovat, že malá neleze. Normálně si tak zdokonalila válení sudů, že nemá smysli ji učit lézt. Zkoušíme to, ale vůbec ji to nezajímá. Své válení zdokonalila tak, že když se někam nemůže dostat, zapře nohy o zed nebo skrin ( co má poblíž) , tím se trochu odstrčí a dovalí dokonale k předmětu, který potřebuje. Tak doufám, nebudou mě plašit.
Yvett:Jak se máte holky? A jak malé chutná??
emsi je to sranda s těma našema ratolestma, malá taky nedělá, co by už měla umět, ale beru to podle syna, ten se otáčel až v sedmi a lozil v devíti měs. a to se vůbec neplazil.
Dnes jsem dala tu mrkvičku, něco snědla, no nic moc, ale vím, že to byla spíš taková zkouška. Až zas tak moc se nešklebila.
Nevím jestli můžu zkusit na noc tu rýžovou kaši, přišly mi nějaké vzorečky od nestlé, že bych to zkusila.
No dnes v noci zase nespala, to byla hrůza. ![]()
@yvettta píše:
emsi je to sranda s těma našema ratolestma, malá taky nedělá, co by už měla umět, ale beru to podle syna, ten se otáčel až v sedmi a lozil v devíti měs. a to se vůbec neplazil.
Dnes jsem dala tu mrkvičku, něco snědla, no nic moc, ale vím, že to byla spíš taková zkouška. Až zas tak moc se nešklebila.Nevím jestli můžu zkusit na noc tu rýžovou kaši, přišly mi nějaké vzorečky od nestlé, že bych to zkusila.
No dnes v noci zase nespala, to byla hrůza.Moje malá po kaši moc dobře nespala. Budila se a prdíkovala.Doposud ji nesedi ryze. Ale za zkousku nic nedas.
Se mi to vlozilo spatne nakonec do tveho textu.Jinak bych kasi zkusila az par dni po mrkvi. At vis, pokud ji neco nebude sedet, po cem to ma.
@emsi včera se mi to taky tak blbě vložilo do textu, kam jsem nechtěla. pak jsem to celý smazala. Teď to zkusím jinak. ![]()
Dnes jí zase po hodině, někdy po dvou.
Tak tu kaši, no já nevím, ale máš pravdu, že bych měla počkat. Netěším se na noc. Pokud je to spur, píše se, že trvá max. týden. ![]()
Ahojky,vy jste ale ukecaný ![]()
tak hlásím že po pnešní poradně má Davídek 9 kg ![]()
@Jája-ksi píše:
Ahojky,vy jste ale ukecaný
tak hlásím že po pnešní poradně má Davídek 9 kg
Ahoj.
Davídek je pěknej cvalíček ![]()
to jo a přitom na to nevypadá,mudr nic nenamítala tak je vše ok,jen že je kus chlapa ![]()
Tak nakonec jsem dala i kašičku, snědla toho jen pár lžiček. Kojila jsem stejně po dvou hodinách, ale naštěstí mezi tím neřvala. Připadám si stejně, jak to tu popisovala Maty…, že by taky zuby, no jo, ale jak bude trvat dlouho, než vylezou.
![]()
Myslíte, že už dnes můžu dát třeba banán? Nebo musím dodržet tři dny jeden druh a pak další. Ona stejně sní jen tak dvě tři lžičky.
Urcite vydrz yvettto, ona si zvykne a priste sni lzicek vic. A banan bych ted jeste nedavala, zacina se zeleninou, jelikoz ta neni krom mrkve sladka, tak at si zvyknou. A az po tom se dava ovoce
Ja davala brambor s mrkvi, pak brambor s brokolici atd., ale vse s bramborou, nechtel mi ty druhy samotny, byla to na nej asi moc silna chut.