Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Omdrovi bude příští týden 10.měsíců.a kolik je vám?
Vařím…v podstatě co vařím sobě vařím i jemu…jsme oba zelennoví
.Doma mám vždycky 1 - 2 skleničky koupené,kdybch musela rychla odjet…nebylo mě dobře…prostě něco v zásobě,le mám i něco v mrazáku.Ondra rýži jí,ale jak chce u jídla mluvit tak jí už 2 x vdechnul,takže rýži mu dávám do polévky kde se hodně rozvaří.Jinak on spapá vše
Nám bude 20.března 8 měsíců. Můj starší syn jedl a dodneška jí vše. Princezně jen tak něco nechutná
Dokonce do ní nedostanu některé druhy přesnídávek. To u malého neznám. Naš malá by třeba babánovou přesnídávku nedala, ale banán to jo, teda tak půlku
Ale obědy jí chutnají snad všechny, pokud tedy není rýže ![]()
emsi:
taky bych šla ven… teplota 37,5 je do jednoho roku brana jako normalni…a pokud ma rymu, tak to ma od toho…takze toto bych neresila. navic dneska je tam docela teplo, tak bych se nebala.
prikrmy varim, ted uz teda polivkujeme, nejradsi bramboracku a nudlovku, ryze nam nejede od prvopocatku, takze tu tak nejak na sladko - nejlepe s pomerancem nebo ananasem - to se pak muze „uzrat“ ![]()
kupovane prikrmy mi odmita, takze navarim vic a dam do mrazaku, vzhledem k tomu, ze jsem pracovne vytizena, tak se nam casto stava, ze se domu prizeneme na posledni chvili k obedu, tak jen sahnu do mrazaku a je to… ![]()
Příkrmy vařím, malej jí už všechno, brambory, rýži, červenou čočku, zítra dostane těstoviny ![]()
No tak mě se právě povedlo zeleninku úplně přiškvařit v kastrolu. tak jsem musela dát malé mlíko k obědu
. To se mi zase povedlo. Jinak holky jestli máte zájem můžem si pokecat i na FB tam to máme i s fotkama budu ráda kdyžtak mi napište zprávu kde vás najít ![]()
emsi píše:
Nám bude 20.března 8 měsíců. Můj starší syn jedl a dodneška jí vše. Princezně jen tak něco nechutnáDokonce do ní nedostanu některé druhy přesnídávek. To u malého neznám. Naš malá by třeba babánovou přesnídávku nedala, ale banán to jo, teda tak půlku
Ale obědy jí chutnají snad všechny, pokud tedy není rýže
přesnídávky dělám doma je to jednoduché a levné namixuje se BANÁN,JABLKO (dám na chvíli nad páru i s HRUŠKOU) a může se přeba MERUŇKA,BROSKEV stačí od každého kousek. I z kompotu to snad nevadí já to dávám a nic malé není jen nedávám tu kompotovou vodu.
Zeleninu dělám zrovna tak postupně přidávám různé druhy třeba růžičkovou kapustu s bramborem,mrkví. Dělám to nad párou aby to neztratilo vitamíny.
Ahoj holky ![]()
To jsem tu asi jediná, co pořád jen kojí. Zatím nedávám ani čajík, ale už se těším, až dám malé taky něco jiného, než jen moje mléko. Třeba bude i líp zasycená a bude líp v noci spinkat. Teď se to trošku zlepšilo, nekojím v noci co každé dvě hod, ale každé tři hod. Pak zkusím něco sytějšího na noc. Uvidíme jestli to zabere.
emsi: na malou procházku bych taky šla, pokud má jen rýmečku, nemělo by to vadit.
yvettta píše:Ahoj holky
To jsem tu asi jediná, co pořád jen kojí. Zatím nedávám ani čajík, ale už se těším, až dám malé taky něco jiného, než jen moje mléko. Třeba bude i líp zasycená a bude líp v noci spinkat. Teď se to trošku zlepšilo, nekojím v noci co každé dvě hod, ale každé tři hod. Pak zkusím něco sytějšího na noc. Uvidíme jestli to zabere.
emsi: na malou procházku bych taky šla, pokud má jen rýmečku, nemělo by to vadit.
Ahoj nejsi jediná já taky jen kojim ![]()
maty1983 píše:
manca:
tak to si to pamatuju dobře, vím, že jsme se tady spolu o tom bavili, že chlapeček žárlil… tak to je fajn, že se to takhle otočilo a že malou bez problémů přijalimy jsme byli včera na 10 měsíční prohlídce a vážíme 8,35kg a měříme 73cm, povida nam máma, táta, baba, hum (to je pít) a ham (to je jíst) a teď začal říkat něco jako „ke“ a to znamená, že na něco přišel (takže asi Jé)
Jinak paci paci, jsem takhle velikej, tik tak, berany duc dělá jak na běžícím pásu, pak umí ještě dávat pusinky, dělat pápá a taky těm, se kterejma kamarádí, tak klepe rukou na rameno
no, už je s ním sranda… akorát to spaní, ale včera jsem to konzultovala s doktorkou, tak by se měl budit tak 2× na pití a jinak by měl spát, ale teď nám rostou zuby a máme dolní i horní patro nateklý, takže má nárok se budit častěji…nezbývá než vydržet
A co už umí Adélka? Už z ní musí být taky pěkná kočka, viď…
Jééé tak ten je teda šikovnej to máte veselo dej mu za mě pusinku
![]()
No Adélka zatim všechno pozoruje je zvědavá na všechno se směje nejvíc na brášku a na tatínka
směje se nahlas vejská od radosti hodně brouká má radost když na ni mluvíme.Kope nožičkami a ručičkami plácá do hraček na hrazdičce, ale nechce pást koníčky. ![]()
Ahoj holky,
tak Olivkovi bylo minuly tyden 10 mesicu a taky jeste kojim ![]()
My dost korenime a to hned na zacatku vareni, takze ja varim malymu zvlast vetsinou tak jednou tydne a zamrazim. Ji uz vse, testoviny i ryzi, jen to maso mu moc nejede, to mu musim uplne rozmixovat a zamichat s prilohou a zeleninou. Obcas mu dam, co mame my, pokud mame neco co muze. Ke svacine davam jogurt a ovoce na zobani okolo. Nejradsi ma jablko nebo hrusku, ale nesmi byt nakrajeny a ani pyre. Jen oloupu slupku a dam mu to cely a on si ho dasnickama pekne strouha, jelikoz jeste nema zadny zoubky
Mno a taky ho to tak minimalne na pul hodinku zabavi ![]()
Jee ahoj maty1983 a Monny,
jak se mate a co kluci, jak vam rostou? Nam teda roste zatim nejvic to haro
Oli uz nejakych par tydnu obchazi nabytek, ale zoubky stale zadny.
![]()
Nevite nektera o Luciene a Lilince a Nicol se Sofinkou? Narazila jsem na Luciene pred casem v jiny diskuzi, ale bohuzel uz pak nepsala ![]()
Příspěvek upraven 14.03.12 v 02:52
maty1983 píše:
karamelinko:
a bude hurTen nas cipera uz kramuje supliky, otvira skrinky … uz jen cekam, kdy se sam rozebehne, vcera se pridrzoval tatky za rucicku a usel takovych dobrych 5 metru
Na pohovce zkousi stat bez drzeni, ale jak je to mekky, tak se mu ty nohy klinkaj
a vzdycky hrcne na zadek a je to hrozna sranda
Jinak holky, jeste se chci zeptat, jestli nektera nemate taky stejny problem… rano, kdyz malej vstane, tak vydrzi z prsu sosat treba i 2 hodiny, teď už teda vstavam a hned rano davam presnidavku, abych ho zasytila. Myslite, ze to muze mit vliv i na to nocni buzeni se? Ze je hladovej? Karamelinko, jak to mate vy - taky jeste kojis, vid? Uz premyslim o tom, ze bych s kojenim skoncila, ale porad bych chtela jeste do toho 1 roku vydrzet… tak nevim
Maty,
Oli uz mi taky zkousel kramovat skrinky a supliky v kuchyni, tak jsme tam namontovali pojistky. Mno ale stalo se mi samozrejme, ze jsem napr. zapomnela zamknout skrinku s kosem a ten malej lumpajz ma snad radar, hned tam byl a smeti po cely kuchyni a to jsem byla 2 metry od nej
![]()
Jinak mi neustale leze za el.snurama, at je schovame nebo zajistime jakkoliv, vzdycky si k nim najde cestu
Ale mas pravdu, je to s nima legrace ![]()
A k tomu kojeni, ja kojim v noci uz jen jednou, malokdy 2× a rano ho prebalim, prevlecu a jdeme dolu, kde mu davam kasi k snidani. Mno a odpoledne mu prso dam vetsinou uz jen tak jednou a pak az pred spanim. Vlastne byl uz vic jak mesic bez odpoledniho kojeni, ale byli jsme oba nemocni, takze jsme zasejc najeli na denni kojeni
Nemyslim si, ze by byl Vojtisek rano zas az tak hladovej. Oli byl ted zase tyden nemocnej a tentokrat mi ani nechtel poradne pres den nic jist, takze sel spat asi 4× bez vecerni kase a vydrzel 2× dokonce spat celou noc. Mno to bylo mozna tim, ze byl nemocny, ale nekdy se taky stane, ze uz je moc unavenej a moc kase nesni a taky mi vydrzi spat celou noc. Ale on se mi nikdy moc v noci nebudil, je to lenoch uz co byl v brisku ![]()
Kolikrat Vojtiska kojis v noci?
Ja uz jsem taky premyslela, ze kojeni pomalu odbouram, ale kdyz jemu porad tak chutna a ja mu nechci davat umely, kdyz mam lepsi svoje, vid
Jak jsi psala, taky bych chtela kojit tak do jeho roku, ale predstava, ze uz budu teda kojit jen 2 mesice, me docela desi. Mam to moc rada a hlavne je to pohoda. Necham to zatim na Oliverkovi a budu doufat, ze se odstavi brzy sam ![]()